Октомврийските деца, радост са за нашите сърца.

• 19 954
  • 214
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз съм жива, или поне така си мисля. С тези деца, работа и пак сесия, не съм за завиждане. На всичко отгоре - разкошно време и на никой не му се прибира. Иначе сме добре - на градина са.
Чух се с Грейпфрут, взела си е специализацията, сега я чакаме да почерпи.ю
Целувки, чета ви.

# 61
Дринка, страхотни снимки, Пепино е такова слънчице Heart Eyes
Надинка, и аз за разлика от първата бременност през втората страдах от безсъние Shocked, което за мен е нещо необичайно като се има предвид колко съм поспалива по принцип, ама явно хормоните си казват думата Tired
Волтажче, надявам се всичко да е наред с вашето тати, а и с малкия  bouquet
Ние сме добре, навън сме почти през целия ден, прибираме се за спането на Рая само, а пък тогава и малкия си поспива по-дългичко, Рая не ходи на градина, защото имаме четвърти случай на варицела в групата и аз се отказах да я пускам повече за тази година, ще се гледаме, какво да направя като има разни кухи лейки дето си пускат децата да ръсят вируси #2gunfire Направо съм бясна, как може, за да не си развалиш ти почивката да си пускаш детето с шарка на градина, аз не мога да го разбера това нещо, кви са тия хора, кви са тия майки не знам newsm78 Докато има такива малоумници няма да се оправиме, уф, че се ядосах, съжалявам, че ви развалям настроението Sad

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 02:19 от emym

# 62
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро мили момичета!

Йоана от вчера е с варицела и аз съм страшно щастлива, че ще я минеме и повече няма да я мисля. Надявам се тия дни и Малкия да я прихване и да се оттървем от тази досада.

emym мисля, че нетрябва да се притесняваш за бебчо, а да си пращаш Рая. Колкото по-рано я изкара толкова по-добре. Имам познати с болни бебчета от 2 до 6месеца и при тях определено почти не разбираш, че са болнички. Тя шарката в наща група я има още преди да родя и много се шашках,а педиатърката ми се накара след като НИкола навърши 3месеца и каза да я пращам и да боледуват и двамата. Това разбирасе си е мое мнение и всеки сам решава.

Хубав ден ви желая!

# 63
Снимки? пак съм проспала, отивам да чета назад. Снимките на Джулката ги видях Simple Smile и си викам - другите ги виждам често, ама за Къци казва само за училището и здравето - как пък не се сети да каже какъв хубавец е станал?

За шарката - и аз бих направила възможното да я минем по-рано Simple Smile Еми, не се коркай толкова! най-малкото, че децата са си контактни (абе направо заразни) преди да си е проличало, не се ядосвай на родителите! А и.... като знаеш, че всички в градината са контактни вече, разбирам ги тия родители, дето не се вживяват особено в проверките има или няма шарка. Аз лично бих си го прибрала, поне за да контролирам чесането, а и за да няма нещастни родители, но за мен шарката е доста по-малък проблем от въшките например   Wink (не че наоколо има)

Наде, и моята Ели е готова всеки ден да си намира оправдание и да не ходи на градина! Е, има и изключения Simple Smile но общо взето, не и се тръгва. Ама то в 6:50 на кого ли му се излиза от къщи... А за събирането - ще се радвам някой да подеме приказката, таман и аз щях да предложа поне някой почивен ден с децата, ако не късно вечерта Simple Smile

Тези дни валя, трещя, и Ели каза за светкавиците: "Мамо, виж, звездичките ме снимат!"

А, исках да питам - има ли между вас действащи счетоводители? Въпроса ми е можем ли да си ползваме останалия неплатен отпуск за отглеждане на дете от 3те години? теоретично да, но може ли на части - например това лято месец, другото един? и второ - трупа ли се стаж през този период?

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 09:11 от Сребърен облак

# 64
Здравейте момичета!
Аз карам някакъв остър ларингит и съм си вкъщи, няколко дена изобщо не можех да говоря, днес вече май съм по-добре. Лошото е, че трябва да ставам да водя Рали на градината, че Веско тръгва много рано.
Вчера имаха тържество в градината, много приятно ни изненадаха госпожите, защото за 8ми март имаха едно и сега направиха второ. Бяха толкова сладки мъниците, играха различните сезони, всеки си имаше различна роля, абе бяха прекрасни, нямам думи.
Аз резервирах вече морето, сега само чакам да дойде началото на юли.

За ходенето на градината - Рали обича да ходи, но ставането ни е мнооого трудно, толкова е поспаливо това дете, може би вечер късно ляга, но в колкото и да я сложа, си заспива винаги в 10ч. Събота и неделя спи до 10-11, представете си как през седмицата я будя в 7,30.

За варицелата - аз също искам да я изкара, но в тяхната градина имаха карантина за скарлатина, аз я пусках, защото нямах друг избор, но дори и да я бях спряла, нямам гаранция, че не е била носител на вируса. За щастие не се разболя. Еми може би се притеснява за бебето, не толкова за Рая, мъжът ми е изкарал варицела като новородено бебе и свекърва ми все още го помни като един от най-кошмарните й моменти в живота им.

Джулка, Ади, много хубави снимки, с кеф ги разглеждах.
Рали е много доволна и от зеленото училище в Сандански и от Огняново /там ходи с нашите/, ходили са и до Лещен и Ковачевица, до Добърско, до резервата с мечките, Рупите, Мелник, Рилсия манастир, общо взето натрупала е много впечатления и по изражението й си личи колко добре й се е отразило.

Кламерче, прекрасни неща си сътворила   bouquet

Качих малко снимки от тържеството, Рали е жълтата пеперуда
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7848&AlbumId=130687

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 09:52 от Мишленце

# 65
Облаче, не ми говори за въшки, че като гледам Рая с каква коса е, направо ме втриса при мисълта, че може някога да ми се наложи да я чистя от въшки Crazy Като си спомня мен майка ми как ме е  чистила и ми става лошо Shocked
Мишленце, за малкия ме е страх, иначе и аз искам Рая да я изкара колкото се може по-скоро, аз ако я хвана все някак ще се оправя, но за бебо честно казано си ме е шубе, затова е цялата патърдия Sad

# 66
  • София - Младост 1А
Привет момичета,
Радвам се че сте се разписали.

Ние сме... уф и аз не знам вече как сме...
Пепи нещо почна сутрин да кашля, но само сутрин. Кара едно кратко пристъпче сутринта и после цял ден не кашля. И като го издухам излиза от носа му една топка зелени сополи и после зял ден нищо. Направо съм в чуденка. Ще го заведа довечера на лекар да го погледнат, но като изключим сутрешното кашляне и сополи по нищо не личи да му има нещо на детето. Дали пък нещо от цъфтежите не му влияе. Но защо пък през деня ще е ок. Ще видим.

Иначе и ние в групата имаме варицела и ще го чакам да се изрине и той.

Резервирахме си вече почивка на морето. Ще ходим от 27 юни, в Китен. В едно много симпатично семейно хотелче, близо до парка и плажа, с осигурени закуска и вечеря. Като условия и цена е супер, пък ще видим на място как ще е.

Варненската дружина... от 3 до 7 юни съм на Албената. Дайте да се организираме един ден да си направим среща. Аз ще намеря начин да дойда. Може и през деня да е - примерно в събота. Ще видя каква е програмата и ще пиша на мен кога ще ми е удобно.

Юле, личи си че хубаво сте изкарали на празника. Ходите ли вече на ранчото?

Nadina, супер си изкарахме на Сандански. Времето беше променливо, но през повечето време бяхме навън. Имаше и едно приятелче на Пепи, с което заедно караха колела и търчаха из парка. Като цяло съм доволна. Ще видим във времето какъв ще е ефекта. Факт е че беше почнал да подкашля и там моментално спря. Дали е от климата или е било нещо инцидентно... знаеш ли. Но всички успяхме да си починем и най-важното махаме се от мръсната София. То е малко като оправдание, защото преди все се каним да идем някъде, ама или с времето сме зле или с парите. А сега като знаем, че трябва всеки удобен момент да го махаме от тук и нямаме избор. Не че се оплаквам де...

Боги, как мина срещата с учителката?

Танчетоооо, ще ти дърпам ушите. Не ми се обаждаш да се виждаме... знам аз... имам си агенти. Вземи дрънни като сте навън с децата да се видим, че ти забравих физиономията бе.

emym, това за болните деца в градината... не ми говори. Знам, че има родители, които нямат на кого да ги оставят, но за мен това е неприемливо. От една страна болното дете се мчи в градината, вместо да се лекува вкъщи, а от друга какво са виновни другите деца, че и те да се разболяват. Като знам Пепи как тежко боледува направо лошо ми става като чуя някое да се прокашля или да му потече цифката. Ама няма да има оправия. На много малко места съм чувала за наистина строг режим по отношение на болестите. Всъщност май само за една градина. Сестрата и директорката стоят сутринта на входа и ако има нещо съмнително няма пускане вътре. И не говоря спецално за шарката. Те са заразни преди да се изпъпчат, така че който е имало да прихваща вече е прихванал. Аз за сополите и кашлицата... че нали са ми болна тема.

Облаче, нещо ми се върти в главата, че Меги може да ти помогне, но аз имам една приятелка и сега ще я попитам и ще ти пиша.

Мишленце, бързо да се оправяш. А за тържеството направо паднах. Страхотни костюми, то хореография, то украса... брех. При нас няма таквиз екстри.

Хайде хубав ден на всички!

# 67
Здравейте,
Да взема и аз да се разпиша, че да не ме забравите.
Абе, мацки, айде да вземе да си организираме и ние една среща, а? Ей сега ще хукнете по отпуски, а после аз ще взема да родя. Айде, давайте предложения да дата.
Иначе при нас нищо ново, робота, градина, след това на площадката до 20 ч. Прибираме се, хапваме набързо, минаваме през банята и се тръшваме по леглата. Скука до безумие.
За шарките - кво да ви кажа, аз не съм карала нито една шарка, въпреки отчаяните опити на майка ми да ни зарази със сестра ми като малки - все ни буташе при разни болни приятелчета, ама не. Сестра ми изкара дребва шарка на 21 години, само с лек обрив. Сега ме е страх много като чуя за някой случай в градината, защото колкото и да казват, че вече не е опасно (минала съм четвъртия месец) все пак ме притеснява. Но то пък и не остана много, още месец и половина и  излизат в лятна ваканция. Да са ми живи и здрави бабати, че иначе не знам. Вие как сте откъм почивките? Говоря си с другите майки от групата на Нена - те са се хванали за главата. Ще има дежурна ДГ, но няма да е нашата, а и не е ясно колко групи ще се сформират и дали ще има места за всички желаещи. И това са 2 месеца. Ми който си няма баба-пенсионерка кво прави?
Та така, разписах се, ако скоро ми хрумне още нещо - пак.
Дринка, Джули, Мишленце, много са ви хубави снимките. А дечицата - още повече.

Облаче, не ми говори за въшки, че като гледам Рая с каква коса е, направо ме втриса при мисълта, че може някога да ми се наложи да я чистя от въшки Crazy Като си спомня мен майка ми как ме е  чистила и ми става лошо Shocked
Мишленце, за малкия ме е страх, иначе и аз искам Рая да я изкара колкото се може по-скоро, аз ако я хвана все някак ще се оправя, но за бебо честно казано си ме е шубе, затова е цялата патърдия Sad

И аз се замислих, ако ни нападнат такива гадини... Едно време ни мажеха с маз/газ/оцет, супер гнус. Хаха, поне сега има по-съвременни препарати, предполагам... Но някак си не я виждам Невена, дето не дава да я среша, да седи 1 час да я чистя... Пък и то коса ли е...  hahaha

# 68
  • София - Младост 1А
А, исках да питам - има ли между вас действащи счетоводители? Въпроса ми е можем ли да си ползваме останалия неплатен отпуск за отглеждане на дете от 3те години? теоретично да, но може ли на части - например това лято месец, другото един? и второ - трупа ли се стаж през този период?

Облачка нашата счетоводителка дойде, направо ми отвори закона и ей на копвам ти какво пише. Няма да го слагам цялото а само това което те интересува.

Неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст

Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) (1) След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 и чл. 165, ал. 1 всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст.

Отпускът по ал. 1 може да се ползва наведнъж или на части. Когато се ползва на части, продължителността му не може да бъде по-малка от 5 работни дни.

Времето, през което се ползва отпускът по ал. 1, се признава за трудов стаж.

Значи това което ми обясни счетоводителката е следното. Това което беше 1 година неплатено майчинство до навършване на 3 годишна възраст, вече е разделено по 6 месеца за всеки родител до навършването на 8 години на детето.

Ако нещо още ти трябва кажи ще питам.

# 69
  • Бургас
здравейте,момичета! Hug
приемате ли ме при вас?
хубав ден на всички ви!  bouquet

# 70
  • София
здравейте,момичета! Hug
приемате ли ме при вас?
Добре дошла   bouquet
Пиши повечко, да се запознаем  Mr. Green
Аз бързам, а сутринта ми стискайте палци, че съм на заекване.

# 71
  • София - Младост 1А
здравейте,момичета! Hug
приемате ли ме при вас?

Естествено... добре дошла!

Танче, стискаме палци и на краката. Ти си умно момиче знам че ще се справиш. После да почерпиш една биричка.

# 72
и аз искам биричка Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 73
  • София - Младост 1А
ще ти се... много си далече  Mr. Green

# 74
...ама ние сме по-близко  Wink

mon4i, добере дошла! Напиши повече за вас  Hug

Танче, много стискам, даже сега пиша с един пръст, много е неудобно  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Да се похвалиш после!

Дринка, мерси за инфото, аз това не го знаех... Просто защото не ми е трябвало досега... Но е хубаво да си информиран  Peace

Общи условия

Активация на акаунт