Октомврийските деца, радост са за нашите сърца.

• 19 949
  • 214
  •   1
Отговори
# 75
Бира ли чух.........уф, потекоха ми лигите, бре:))
Забрайхте ме, нали...ама пусто нямам време за писане. Не мислете, че се оправдавам, ама си е така. Чета понякога и ви следя изкъсо, но като се наложи да се разпиша....ме помръзва, честно да си кажа. Embarassed Е, има и други нередовни, не се правете.

Ние изкарахме варицелата- не ние, ами Преската. Ама леко беше, гледайки го с пъпките по фейса си го представих като пубертет - е ужасен ще е Mr. Green.
Иначе живо, здраво сме добре. Края на месеца и ние отиваме в Сандански,'ем на почивка, да видим къв е тоя 'убав въздух толкоз и да оженим едни приятели. Та...чакаме отпуската и голямата почивката.
 Друго май не се сещам newsm78,то доста неща мога да напиша, ама само дето ме разсеяхте с тая бира Simple Smile
Поздрави на всички и успех Танче Hug

# 76
  • София
Похвал....изкарах 5,50. Доцентката остана доволна от мен. А ме беше хванала лигата...чак я разсмях. Днес ще пия мартини. След малко ще метна децата на ОМВ, докато аз си пия питието - те дивеят. Абе...идилия.
Светле, заради теб и аз бира ще подпия....забрави ни и на срещи не идваш.
Ади, ми звънкай де, ти по-късно си прибираш чедото, ние сме вече по площадките, през вечер сме с Надя.
Джулка, чакаме те на бира - ай вземи ни организирай, че сме много трудни тоз отбор.
Целувки, отивам за диваците.

# 77
Дринка, и от мен голямо Благодаря! за инфото! Ще ми е от полза, пък като гледам, и на други октомврийки Simple Smile
Голяма гавра е това с почивките на градините (че и ваканциите на учениците). 7 дневен летен е между 330 и 550 лева. Е как със 600 лева заплата си представяте да осигуря летните занимавки на детето си за същия този месец? Най-евтината занималня пък е 300 лева на месец. Това някакси е по-поносимо, но включва само престой на закрито + някое и друго илизане на детска площадка. Най-евтино и забавно ми се струва да изляза поне един месец в неплатена и да ги заведа на палатка или много евтини бунгала. Щото всеки ден до плажа и обратно пак са си 10тина лева...
Честито за изпита, Танче! Hug

# 78
Облаче, а от градината нямат ли по-евтин лагер? В нашата е 300лв за 10 дена и хотелчето ми се струва много хубаво за тези пари. Ако се съгласим да я пуснем, което май ще направим, госпожата ще си ги води само Рали и още едно детенце от групата+ нейната внучка, с приятелка, които ще са каки. В петък даже пак си говорихме с госпожата, разказва ми как щяла да си е на всякъде с тях, да си ги къпе, да си ги маже преди плаж и т.н. А и Рали много иска да отиде, мисля, че ще й се отрази добре. В градинката пред блока имаме и други дечица, с които тя си играе всеки ден и те ще ходят също, защото са в една градина, но са 2 и 3 група. Даже те ще ходят за втора година и са много доволни от миналогодишния лагер. А дори и да се наложи да си я вземем, за 4 часа сме там, не е на края на света, че да го мислим толкова.

Иначе колежките ми гледаха някакви спортни лагери по 500-600лв, но те са за по-големи, включват уроци по сърф и разни такива неща, май трябва да събираме пари от сега Laughing

Добре дошли на новите мами!

# 79
И в нашата градина има лагер, 10 дни на Обзор, 300 лв., заедно с пътните. Като гледах обявата ми се стори много добро хотелче. Само дето ми се струва раничко да я пускаме сама.  newsm78 Може би аз съм по-притеснителна и страхлива, но не съм сигурна дали ще може постоянно да я наблюдават. Като знам как миналата година замалко да се удави пред нас с баща й, дето бяхме на метър от нея  ooooh!... СТрува ми се прекалено буйна, за да я пусна на лагер, поне не и тази година. За догодина ще си помисля. Иначе на море ще ходи, с майка ми. Канени са на гости в Бургас за 2 седмици  Sunglasses Имам приятелка, женена там, с момиченце на почти 2 години, а моята майка и нейната са приятелки от училище. Та двете баби ще имат удоволствието да си водят децата на плаж  Joy

# 80
Мишленце, не съм писала, но много ви се радвам! На Рали, че е вече отракан пътешественик, и на теб, че си що-годе спокойна Simple Smile Вече минах по този път с Катето и много подкрепям подобни инициативи. Но проблема не е с уплътняване на 1-2 седмици, а на цели 3 месеца и половина!!!
А за дребното толкова много ме е яд... не мога да си позволя да я пратя на лагер, особено с чужди хора, където ще трябва и двете закуски за нея да се правят специално (заради алергията). А и дали покрай "интернетското гледане", или дългото кърмене, още не е изкарвала и 2 дена без мен... опитвам се да го уредя, но засега нямам никакъв път извън града...
А палатковия лагер със сърфове на "Градина" е страхотен!!! ама над 500 лв... и Катето ми се струва още мъничка, въпреки че вземат от 6г. нагоре. Още повече, че видях Кока-кола и бира по масите (вярно, пред 16-17 годишни) -  не е достатъчно укрепнала психически срещу такива експерименти.

# 81
  • София
Здравейте!

За лагерите, като дете от градината ни водеха и си беше забавно. Още си спомням първия лагер и на пътечката по която ни водеха към плажа видяхме змия. Беше си голяма емоция за нас  Joy Сигурно съм била 3-4 годишна някъде. И май само това ми е спомена. Както и че едно детенце в нашата стая спеше с отворени очи! Голями спомени имам  Joy, няма що!
В нашата градина нямат организирани лагери.
Спомням си, преди 2 години като бяхме на Лозенец на почивка и там имаше детски лагер в близост до нашия хотел и по цял ден бяха децата на плажа. Имаха уроци по сърф. Повечето бяха по-голями дечица, някъде към 10-12 годишни, но имаше и по мънички. Общо взето си се забавляваха децата, наблюдавах ги по цял ден почти как протичат уроците им.

Ние на 1 юни заминаваме за испанско и живот и здраве на 29 се прибираме. Красето е щастлив и много горд, че си има "паспортче". Дано му се отразни добре полета и няма проблеми. В града, който ще бъдеме е туристическата столица на крайбрежието Коста Брава, а именно Лорет де Мар. Само това знам  Joy . Ще ходиме до Барселона, Жирона, общо взето ще си запълниме програмата. В кооперацията, където е апартамента на татко има басейн, а и на 15-тина минути от квартирата е и плажа. Краско от сега казва, че ще се върне като цигане, щяло да го хване слънцето и татко му щял да вика "Кое е това дете?"  Mr. Green

Майка отиде сега да плати билетите и след има няма 12-13 дни стягаме куфарите! Миналата година не сме ходили на почивка и сега вече нямам търпение да се махна от София.

Ето малко снимки на Краско. Имаме декоративен заек и вече го пускаме с нас по двора и е голям кеф за зайко, че е на широко и волно скача навсякъде.

http://media.snimka.bg/2900/012055603-big.jpg
http://media.snimka.bg/2900/012055549-big.jpg

http://media.snimka.bg/2900/012055563-big.jpg

Лек и слънчев ден от мен!    bouquet

# 82
  • София
Аничка, я кажи какво ви искаха, за да извадите паспорт на Краси? А в Коста Брава е страхотно, аз бях на Ампурия Брава, мога да отида за постоянно живеене там /ама без деца/  Mr. Green.

# 83
  • София
Танче, значи трябва да имаш преснимани копия от актовете за раждане, 2 снимки (после ви връщат едната) Това е. Обаче в паспортното трябва да отидете всички, децата, ти и мъжа. Попълвате декларацийте, и при подаването пред служителката се подписвате и двамата родители и искат да видат и децата.  За обикновенна поръчка е 7 лв, а за бърза 14 лв.и + 2 лв банкова такса. Общо взето е това!

# 84
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ние се завърнахме от село. Тези 5дена ми се сториха най-дългите и кошмарни. Вижте само за какво става дума и що е то шарка при нас  Sad  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=379413

# 85
лелеееееееееее.... толкоз пъпки не бях виждала на едно място! Миличката... дано не я сърби много! Ние се разминахме страшно леко с варицелата, но и двете деца се лекуват при класически хомеопат. Дано мине бързо и без белези!  Hug но пък съм чувала, че хората пари дават да се опъпчат с повече пъпки по-бързо... сигурно има защо. Каквото и да е, няма смисъл да се ядосваш...

# 86
Нинка и Коко беше така, а аз все си мислех, че скромно му се е разминало  Joy , но пък той наистина имаше само по тялото, по краката и ръцете не и на лицето имаше 3-4 само.
Гледам коментирате лагерите, знам за смелостта на Аля, по отношение на Катето, но аз си мисля, че такова нещо ми е супер далечно. Мойта мила майчица, е работила в детска градина като сестра и беше голяма ентусиастка, водеше хлапетата на плаж, на различни целодневни екскурзии, а и на лагери и взимаше от най-мъничките до големите.
Нооо сега като гледам в градината на Коко как сестрите ги мързи да ги претеглят дори, не мога да си представя за екскурзия или какво остава за някакъв лагер. Много ми се иска, ако ходи на лагер да е с учителките си, които го познават и са наясно с неговите навици и затова съм на скептична за лагерите в тази възраст.

Айде лек ден на всички   bouquet

# 87
  • София
Ние се завърнахме от село. Тези 5дена ми се сториха най-дългите и кошмарни. Вижте само за какво става дума и що е то шарка при нас  Sad  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=379413

Лелеее милото мишленце....   Hug
При нас бяха 4-5 по лицето, по гръбчето и коремчето имаше повечко.... ама толкова много не съм виждала!
Дано завехнат бързо и не я сърби много.
Нашата педиатърка ни даде едни капки, които са точно против сърбежи и разни такива, ако искаш мога да вида как се казваха.

# 88
  • София

Аууууууу, много, бе....моите бяха с по 10на пъпки. Как ли сърби.
При нас минаха бързо, без никви лекарства, даже и хомеопатични треви пропуснахме. Не съм ги мазала и пудрила, за да не ги вкопая. Не знам кво да те посъветвам, дано бързо мине, да не я сърбят много.  Hug

# 89
  • София - Младост 1А
Лелеее и аз такова нещо не бях виждала. И ние имаме случай на варицела в градината и нали на мен ми се пада все или свирка без топче или глуха акула... та се чудя и шарките как ще ги изкараме.

Аничка освен да ви пожелая лек път и да изкарате страхотно. Много здраве да носиш на татко ти. И да си починеш.

Общи условия

Активация на акаунт