Превъзходни мъфини с вишни

• 12 461
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Grinning
не съм въобще разочарована,в началото се надуха и след изваждането от фурната  спаднаха
1-2 са леко сурови вътре
или много плод сложих
по 3-4 вишнички
или  рано съм ги извадила
пак ще направя със сгурност
лесна е рецептата
благодаря   bouquet

И това е възможно, да не са се изпекли добре. При мен стават точно за 20 мин в загрята фурна, но това е за моята фурна. Пробвай с клечица или с каквото си пробваш кексовете - до суха пръчица. Може и още време за печене да им е трябвало. Аз го правя с ей тая джаджичка:

# 16
  • София
labrex,много благодаря Hug
Ето ги и тях bowuu

Само да кажа,че ги направих с малини и наистина станаха точно за 20 мин.
Правих ги в шолички за крем-карамел и станаха 7 бр.,доста височки,чак излезнаха от шоличките,и страхотно вкусни  Yum

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 13:13 от lubenova

# 17
lubenova , чудесни са!   bouquet Наистина се надигат доста и стават едни такива вкусни дундички!  Heart Eyes

# 18
Да и аз да покажа мойте(с вишните от вишновката),разрез няма да има щото вече ги няма  Mr. Green

.
labrexмного добра рецепта   bouquet

# 19
Да и аз да покажа мойте(с вишните от вишновката),разрез няма да има щото вече ги няма  Mr. Green

Ухааа! Какви са красавци!  chef  bouquet А за алкохолния вкус - само мога да си го представя. И, че бързо са изчезнали, не се учудвам.

# 20

Ухааа! Какви са красавци!  chef  bouquet А за алкохолния вкус - само мога да си го представя. И, че бързо са изчезнали, не се учудвам.
Аз срам несрам ама да си призная,че имах 2-3 лъжици вишновката останала от цеденето на вишните,та ги метнах във какаовата смес.Просто убиец стана.
: labrex отново златна си

# 21
Аз срам несрам ама да си призная,че имах 2-3 лъжици вишновката останала от цеденето на вишните,та ги метнах във какаовата смес.Просто убиец стана.

Ще търся някоя приятелка с вишновка!  Grinning Тая година нищо не си направих, предишните поне болето с ром и плодове правех, там слагах и вишни. Ама, лято идва......... Grinning

# 22
  • София
Споделете някоя реецепта за вишновка Praynig
От дете си я спомням като страхотно ароматно ликьорче Wine Glass

# 23
Бихте ли ме ориентирали "120 гр.захар и 250 гр.брашно" колко от/или  чаени чаши са ?

# 24
  • София
Аз сложих една равна ч.чаша захар и две брашно Peace

# 25
Бихте ли ме ориентирали "120 гр.захар и 250 гр.брашно" колко от/или  чаени чаши са ?

Сега ходих да меря с чаша с вместимост 240мл. 120 гр захар са 3/4 от чашата (ако обичаш по-сладко, можеш да сложиш 1 чаша захар), а 250 гр брашно са две равни чаши. Дано  да имаш такава чашка newsm78.
Femme, нямаш ли от тия най-прости пластмасови канички с деления за захар, брашно и течност, имам предвид, че моята е доста стара, откакто ми се потроши везната меря с нея, удобна е.

Сега видях, че lubenova ти е отговорила. Peace

# 26
Lubenova и Labrex, благодаря ви! Имам една каничка, но тя е само за милилитри и когато в повечето рецепти са посочени грамове, а не чаши ми  е много трудно.

# 27
Записвам рецептата, защото много се запалих по мъфините, но тепърва ще търся форма и хартийки.
На пазара продават сушени вишни и череши, които са доста сладки.Имам идея да ги накисна в коняк.дали няма да стане прекалено алкохолно и течно?И още един въпрос-как успявате да направите кафявата смес по-лека?Когато правя кекс, дори и да разредя сместа с какаото(както е посочено и тук), накрая винаги пада на дъното.

# 28
Записвам рецептата, защото много се запалих по мъфините, но тепърва ще търся форма и хартийки.
На пазара продават сушени вишни и череши, които са доста сладки.Имам идея да ги накисна в коняк.дали няма да стане прекалено алкохолно и течно?И още един въпрос-как успявате да направите кафявата смес по-лека?Когато правя кекс, дори и да разредя сместа с какаото(както е посочено и тук), накрая винаги пада на дъното.

Мисля, че няма да има проблем да накиснеш сушените плодове в коняк, после ги изцеждаш хубаво, а може да ги поръсиш леко с брашно преди да ги сложиш в сместта. А в сместта с какаото се добавят и две лъжици прясно мляко, за да се поразреди и да не е тежка, но дори и да слезе надолу в бялата смес - не е беда, стават хубави шарки.

# 29
Лабрекс, благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт