101 караконджула и таласъма , ДЕКЕМВРИйче сладко удря се с налъма!

• 16 150
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мацки!
Дейв, ами ние сме почти по цял ден заедно с Деска и Амадис  Laughing МОрската градина е сборния пункт, просто когато слизаш звънни на някой и ще ни откриеш там. Има и още две мами дето почти не сме ги виждали...те си знаят кои, да вземата да се покажат поне съботно неделно Hug
Вещ, дай да видим тази проческа бе...а Цвети ти ако не качиш корема срамота!!!
Топчица, много се радвам за добрата новина- Евалла на мами дето се решават толкова бързо да имат второ дете newsm20
Скооо, ще измислим нещо за шкафа бе-само си го харесай Wink
Лека вечер ви казвам и целувки от нас!

# 226
  • София
И да не забравя!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СЛАДКАТА ЕМА НА НОНИЧ! Да расте здрава и все така красива и да бъде гордост и радост за мама и тате!  bouquet
Хм Ема имала именден - и аз да не зная! Благодаря ти Dive. Една скромна почерпка, че ми се спи и друго не ми се търси! Прощавайте за което!
  party023  cook newsm38 beer3  food002 cook

# 227
Привет и от нас Hug
Да кажа и аз, че не правя особени опити да махам памперса...от време на време я слагам на гърнето, ако пропее един път, поне 5 не ще Mr. Green Някак си не си го слагам много на сърце, така или иначе няма някой дето да не се е научил да ходи в гърне, тоалетна и т.н....та когато му дойде времето.
Апетит си имаме много добър, яде всичко от кухнята, а и аз съм много доволна...тук през лятото идват разни майчета от други градове, записват децата си на кухня и казват, че такава вкусна кухня не са виждали... Crazy
Друго какво да ви кажа...не можем да се похвалим с богат речник, лудетина е първа и така...
Варненки, много ви се радвам на срещите и възможността да сте заедно...турете некоя снимка барем Peace
За скромния протокол Инка е около 12кг и 80см.

Лек и хубав ден на всички! Hug Heart Eyes

# 228
  • Варна
Привет и от нас!

И ние още нямаме напредък с памперса, но си мисля, още малко като се стопли и ще се отучваме. Алекс също няма голям речник, около 10-тина думички казва. Още няма 10 кг. и е 78 см. Но за сметка на това вече си има обожателка Даная (по-малка с два месеца) и като се видят почват едни целувка, та чак аз се изчервявам  Embarassed. Все още не съм ги снимала, но тази седмица ще направя снимки на двете сладурчета и ще ги кача. Това е от нас, аз с нетърпение чакам утре класирането за ясла в 8,30 ч. и дано да ни вземат, иначе незнам...

# 229
Ей, ще ме биете вече Simple Smile Ето 2 снимки, не съм най-прекрасна на тях, ама вие тумбачето ще гледате  Mr. Green

А ето го и малкото Юле, да не я забравите Simple Smile

Днес бяхме в западния парк, рови по пясъчниците основно, добре разнообразихме, и май ще го правим по-често събота-неделя, само да е хубаво времето де.
Ние за градината сме 5-та резерва, остава да се молим 5 деца да се откажат или изпуснат срока, но мн се съмнявам.

# 230
Цветиии, разгеле ложи една снимка.Ти никак не си надебеляла бе- браво на теб-само коремче Peace
А тази прекрасница на последната снимка лелее колко голяяяма е станала- пу пу!!!
Ще бъде една какаааа, послушна и грижовнааааа Grinning
Иве, ще сложа снимки аз съм по тази част, ама ...трябва да се организирам Wink
Веееещиии дай снимка бе душко теб не сме виждали!
Нашите приказки се изразяват във "АМ, АБА, АМА, АТИ, АДО,АЙДЕ,АНЕ"Simple SmileВ превод Ам, баба, мама, тати, дядо, Айде и НЕ
Ами незнам защо така всичко е с АААААА явно му е по лесно така.

# 231
ей, честито на топчица. толкова се радвам. сигурно и най-малкото бебче ще е такова хубаво като първите две. лека бременност

ние да се отчетем, че гледам отчетната вълна е минала

никола е 84-85 см и 13100 на 18месеца. храни се сам с лъжица и вилица. онзи ден го хванах да си 'реже' с ножа. има доста апетит. лошо е донякъде, че не ми дава въобще да го храня, само ако се е уморил. а аз понякога искам, ако бързаме. но дърпа лъжицата яко и не пуска. пие сам от бутилка, от чашка от всичко. даже надига моята бутилка вода от литър и половина и не се полива
готвя му или му давам готово пюре, ако сме на път. яде и някои от нашите гозби, които съм съобразила с него
тича, качва, слиза стълби сам (но трябва да се държи за парапета)
от 2 седмици е без памперс през деня, веднъж на 2-3 дни се случва да се намокри. понеже НЕ говори. и понеже не си казва, аз ако забравя да го сложа на гърнето, тоалетната или на тревичката, той пуска една струйка в гащите и почва да крещи, докато не го доизпишкам. според мен успява да се сдържа обикновено, но понякога не може и това му е знака...акото отдавна не е в памперса
а като казвам не говори, наистина не говори. всичко разбира, познава всички премдети и ги сочи, пее много на негов си език. но казва мама и ам ам според мен по случайност. оправя се прекрасно, но ми се иска все пак да имаме по - нормална комуникация и чакам активно момента

други снимки не съм гледала, но цвети, юлето е страхотна

# 232
честит празник на децата ни да са живи, здрави и много обичани и щастливи ! да имат страхотно детство и много любов от нас !

# 233
Честит празник, мъничета! Да сте ни живи и здрави, да ни радвате с много усмивки! Растете щастливи и безгрижни!

А за отчета - Калоян е 10кг. и 80см. Ака и пишка на гърне, но само ако аз го сложа. Не е от приказливите - казва 10-тина разбираеми и още 10-тина неразбираеми думи. Може да се храни сам с лъжичка, но предпочитам аз да го храня, защото яденето се превръща в игра без моя намеса  Grinning Може да пие със сламка или от чашка, но по-често му давам шише с биберон, защото иначе му е по-забавно да се залива - нарочно. Три месеца не искаше да яде нищо друго, освен мляко и бях решила, че имам най-злоядото дете на света, но щом му избиха двата горни кучешки зъба апетита му се възвърна, пу-пу. Много е палав и подвижен - само бели прави и на едно място не седи. Ето и актуална снимка:

# 234
  • Варна
Лелееее, колко са хубавиииии! И Юлето и Калоян!!! Heart Eyes Много пораснали ми изглеждат! Браво за постиженията на Никола! Peace Мартина само с лъжица се опитва да се храни, ама като й омръзне почва с ръце ooooh!Вечно ми е мърлява Confused
Льонка, аз вече не мога да слизам в Морската, че от 4 месеца работя... Но се надявам някоя събота или неделя да ви засека. Покажи Прекрасньо да го видим, де, не го крий! И другите варненки да не се спотайват, ами да покажат съкровищата Hug
И да се похвалим: ПРИЕТИ СМЕ НА ЯСЛАААААА! От 17.06, живот и здраве, Марта е ученичка. Има си вече раничка и пижамка по случая Laughing Дано все така да е сред първите в класациите Heart Eyes
Желая ви прекрасен слънчев и усмихнат празник!

# 235
  • София
Малки и големи бонбончета, Честит 1 ви юни!

Малко се затрихме, ама не остава за всичко време. Растем и дивеем, килца и кг няма да казваме  Wink, ама сме големи. Зъбките ни мъчат яко. Растат едни големи. Нощем не спим заради тях и аз ходя като сомнамбул. За яслите не се борили. Чакаме да ни построят в Лозен и чак тогава. Очаквасе след Нова година да я пускат, та чак тогава - евентуално. Само не знам кога ще пуснат кандидатстването.
Имаме и друг проблем - не щем да се возим в кола. И това моето дете дето го отгледах в колата. Направо не е истина. Дано е временно, че отпадат и каравани и морета и всичкооо.
Цвете, пупата е жестока , малката опашатка също ( пу пу )  Heart Eyes .
А след Калоянчо виждам опашка от рИвящи мацки  Mr. Green. С тез мигли....опасна работа ще е  Hug.
Ето малко снимчици и от нас  Wink http://picasaweb.google.com/katiousha31/

# 236
Честит празник на малките сладкиши ! Едно безгрижно детство им пожелавам Simple Smile

Относно гърнето и махането на памперса сме до кривата круша... Марти се стиска и не ще да прави в гърнето каквото и да е ,в момента в които сложа памперса и работата е свършена  ooooh! Напоследък се опитва да ме манипулира,тръшка се и реве за щяло и нещяло,абе голям инат е.А за храненето не ми се говори,не иска да яде и това е... всъщност не яде супи и манджички,разни тестени изделия,сладкиши и кремчета си ги хапва,но само с тях не става.... За протокола на почти 18м. тежи 11кг. и е 80см.
Слънчев ден мацки Simple Smile

# 237
Честит 1ви юни на всички дечица!Много здраве и усмивки им пожелавам! Heart Eyes

Големи са сладури,и Юлето, и Калоян и Нина,пораснали...Браво!!!Цвети,верно не си напълняла и коремчето е много сладко!

И аз все още не правя сериозни опити за махането на памперса.Тя знае да казва "ако",но има три варианта:
1.Казва "ако",слагам я на гърнето,седи 20 мин-нищо!След това-в памперса #Cussing out
2.Казва "ако"-слагам я-свършва работата!
3.Казва "ако",когато вече се е наакала!

Надявам се все пак това лято да успеем да се отървем от памперса!

И да се отчетем все пак-на 18 мес.тежи 10,100 и е висока 82см

И честито на всички,приети на ясла,знам,че в София това е голям проблем!И Боряна от септември ще е ученичка,тук засега има места в яслите,поне в нашия квартал няма проблеми.Аз се връщам на работа.Не мога да повярвам,че идва край на безгрижните ни разходки с моето малко момиче,но....няма начин.

Ето и от нас снимки:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12396331

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=383766&pid=12620881

# 238
# 239
Честит 1-ви юни на всичките ни дечица, а и на тези от вас, дето още се чувстват деца  Hug

Благодаря за коментарите за моето коремче и бъдещата кака Simple Smile За килограмите, старая се да не качвам, че като знам какво беше преди...До тук съм +7 кг, дано оставащите 2м не кача много.
И Калоян е станал голям мъж, страхотен е. И 2-те мадами (като моята, вечно с тел в ръка) са страхотни. Само се чудя как така Нинка не иска да се вози, направо да не повярва човек. Юлето като види колата, даже се опитва сама да си отвори, и като се отвори за нула време е вътре. А ако баща й се качи, примерно да я премести да ни е по-удобна, започва да плаче, че я оставя, абе картинка Simple Smile

От днес сме пак на кухня и си хапна мн добре. Само дето тоя таратор за довечера едва ли ще й стигне, та май ще й направя още, а и имаме мусака, та дано до 16-ти (тогава сме на консултация) качи някой грам, че е торба кокали, както вика Ско.

Общи условия

Активация на акаунт