Майски бебчета нон-стоп се появяват и със радост ни даряват! Тема 38

• 15 885
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
Честита дъщеричка на Пепсън! Да е здрава и послушна!

Таня, на Виктория й взехме една кукла бебе и й казахме, че ще става кака. Оттогава взе много да се заиграва с нея, да я гушка, да й бърка в очите и да й натиска корема, за да чуе какъв звук ще издаде  Crazy Надявам се обаче да не се опитва да прави това и с бебето. Татко й и четеше преди време книжка за едно момиченце, което става кака. Имаше картинки с корема на мама как нараства и на нея й беше интересно да отваря залепените върху коремите прозорчета, за да види колко е голямо бебето... Взели сме й подаръче, което бебка ще й "подари", когато се появи. Освен това мисля да не я изолирам ами, когато сменям памперс или при кърмене да я взимам с мен и тя да гледа какво правя. Абе живот и здраве ще видим как ще е, надявам се да няма драми.  Praynig

Ели, как е Гого? Отпуснаха ли го малко коликите? Исках да те питам и друго -  буди ли се батко Алекс, когато Гого се разплаче през нощта? Мен това сега ме притеснява  Thinking ... Дано бебето е по-кротко от кака си, че не знам   Praynig

Сиска, страхотна количка си има Божа  Peace Такава и на Виктория бих взела, ама тук няма...

# 256
Mirayes запиши ме и мен към все още неродилите пловдивски мами Simple Smile Живот и здраве терминът ми е на 27-ми Simple Smile и съм решила да раждам в Селена Simple Smile. ОНзи ден бях там на преглед и мн ми хареса лекаря, който съвсем произволно избрах- д-р Матев. След бърза проверка в интернет се оказа че мненията за него са мн добри... та такам. Бебо си е наред засега, лекаря от ЖК ми каза обаче че има усукване еднократно на пъпната връв около вратлето - уж нямало да има проблем при нормално раждане, но ще видим.  На 13.05 пак съм на консултация в Селена - та ще видим - каквото сабя покаже. Мн ми се иска раждането да е нормално... първия път 2 часа след раждането бях на крак Simple Smile дай боже и сега да е така. А така ме е страх от секцио... бррррр - все пак си е операция.. а най-сложната интервенция в болница върху мен е била вадене на сливици...
Поздрави на всички Simple Smile

# 257
Елфичка  Hug
Да ви питам нещо . Вярно ли е , че първото посещение у дома на педиатъра , който съм избрала , се заплаща ? Не би ли трябвало да е безплатно ... ?

Абе уж не трябва да се плаща,ама на нас си ни взе педиатърката 15 кинта за посещението,защото още не било заведено по ЗК и след като  взе епикризата и картона му /още в нас,веднага след прегледа/,каза че вече нищо няма да се плаща   33uu Почерпихме я с бонбонче и я изпратихме по живо по здраво  Laughing След това вече като си ходихме на консултации в поликлиниката нищо не ни е взимала.

# 258
    Моми4ета благодаря за отговорите   bouquet.
      Сиска опасна е сладурката Божа . Hug

# 259
      Страхотен подход - да въвлечеш по-големичкото дете във вид на игра в нещо толкова сеиозно, каквото е грижата за по-слаб член на семейството. Прекрасен начин малкото същество да изпита не ревност, а именно грижа и отговорност, та макар и по детски. Не знам чия е била хрумката, Сиска, но който и да ти е подсказал тази идея - свалям му шапка за досетливостта и такта.

# 260
      Честито на новите мами! Да са им живи и здрави бебчетата!  newsm51 1stroller

# 261
      Честито бебче на Бейлис!
      Да се отчета вчера бях на последния преглед по ЖК. Искам да похваля лекаря ми, страшно съм доволно, мн е внимателен и въпреки, че бях забравила, че трябва да отида сутринта, той ме вмести следобяд и ми обърна необходимото внимание - д-р Миков! Peace
      Имам 2-2,5см разкритие, шийката се е изгладила, плацента 2към 3та степен, имам си води. Лекарят ми каза, че ако до 4ти не съм родила, когато ми е термина на 5-6-7 да ходя на тонове в Шейново и ако до 7ми не родя да ме приемат и да предизвикат раждането.
      След прегледа в колата реших, че имам контракции Wink и почнахме да засичаме, но не бяха регулярни и нямаше някаква закономерност. Въпреки това бях решила, че ще раждам през ноща и всеки път като ставах до WC проверявах дали не са ми изтекли водите или нещо необичайно да се е случило....нищо....
      С мъжа ми залагахме кога ще родя, както казаха аз си мислех, че снощи, той 2срещу 3. В залагането се включи и баща ми, който каза 8!!! Щях да го убия какъв 8, то аз ще преносвам тогава, а вече нямам търпение да се видим с малката госпожица, макар, че страховете ми за това как ще се грижа за нея, дали ще знам от какво има нужда, как да я облека и какви ли не още нарастват с всеки изминал ден. Гледам мн мн да не им обръщам внимание и да мисля позитивно. Вече си взехме количката вкъщи и ваничката.
      Аз на педиатър още не съм се спряла, препоръчаха ми един, който има частен кабинет, така, че при всички случаи ще се плаща първото посещение.
      БТВ от нетърпение да раждам вече си пренаредих чантата и оптимизирах подредбата на вещити ми Simple Smile
      Сиска, мн готина количка сте взели за Божи и подхода наистина е мн оргинален и мисля, че ще е успешен. Една приятелка наскоро роди 4то дете Wink 3то също си има кукла и се грижи за нея както майка му към сестричката му-бебче Simple Smile
      Лека нощ и приятни сънища Simple Smile

# 262
      • Пловдив
      Цвети , добре си се завърнала при нас !!!
      Очакваме и твоето разказче и снимки на малката кукла !!!

# 263
      • Велико Търново
      Добро утро!Не знам кво ми стана,че стнаха скандално рано/7 часа/ това не ми се е случвало от години Crazy
      Бих искала да  ви сервирам по едно кафе,ама пак не мога да отворя гугъла WhistlingНинка помощ Hug
      Снощи реших да извадя дрехите от Божидара и се оказа,че с тези,които съм,купила трябва да родя най-малко тризнаци за да се износят,но здраве да е ще продавам и подарявам.
      Сега ви желая страхотен ден тук се опитва да напича,а мамите,които ще гушнат днес по едно бебе им желая всичко да минава леко и бързо Heart Eyes

# 264
      Добро утро,
      кафето от Сиска, фреша от мен  Wink

За подготвянето на по-голямото дете аз съм избрала същия метод като на Сиска,вече съм и взела това бебе (нали ще е братче) http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/6436 , но понеже не намерих синя количка със син или с по-момчешки цвят взех розова пак на BabyBorn. И разбира се много говорене и подготвяне още от първия месец.
       Аз както трябваше да съм родила още април месец, сега трябва да стискам кълки до термина задължително  ooooh! Причината не е в мен, а лекаря който много държа да ме изражда се е разболял и е на антибиотик и ми каза,че няма да е в състояние ако тръгна да раждам тези дни да доиде, затова ми изписа да пия 3 пъти по 2 нош-па за да задържа максимално Rolling Eyes
      Честит имен ден на всички празнуващи днес!

# 265
      • София
       Добро утро, момичета Grinning
       Не съм се включвала скоро, че сме се претрупали от задачи вкъщи, но компютъра е постоянно включен и чета при възможност.
       Първо да поздравя всички нови мами, да са им живи и здрави бебчовците, много да ги радват и слушат! Hug
       И след това да ви почерпя, за моя имен ден днес  food002  food010.  Да честитя на всички, който имат повод да празнуват и специално да поздравя бебока Борис на мама Идар с първия му имен ден   bouquet
       Стискам палци на всички и ви прегръщам!

# 266
      ДОБРО УТРО МАЙЧЕТА!ИМАМ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ СЪОБЩЯ, ЧЕ МАМА CHERYMOYA Е РОДИЛА НА 01.05 МОМИЦЕНЦЕ 3650 КГ!
      Да й е жива и здрава малката принцеса и много да я радва newsm51 newsm51
      Ей, как искам и аз да събудя някоя мама с такъв смс вече Crazy

# 267
      • Русе
      Честит имен ден на Борис! Да е много здрав и послушен!

Гого е добре. Мрънка на два часа нощно време  Mr. Green и през деня мама ходи като пияна. Свиква се. И понеже не съм отявлена кърмачка, с нетърпение чакам да натрупа още малко килца и да се оттърва от циценето. Коликите засега ги потушавам с Инфакол-а. Едно шишенце за има-няма и една седмица  ooooh! Но определено не са силни.
      Баткото не се буди през нощта, 'щото спи в неговата стая а аз притварям вратите. Пък и Гого не реве изтерично а мрънка ( същото мрънкало е като майка си  Mr. Green)
      И никога не лишавам баткото от възможността да се грижи за бебето. Той много горд  bowuu. Вчера тръшнах Гого в ръцете му докато аз наготвя. Много сладки бяха. После ще кача снимки.

Да питам аз нещо: на колко от мацките, родили секцио им слагаха окситоцин СЛЕД раждането  newsm78 За да се изчистя след раждането, три дена ми слагаха системи. Е, накрая след две раждания разбрах какво са контракции. Е...... ми мамата, с извинение. След първото секцио не са ми слагали  newsm78

Честито на CHERYMOYA. Да са живи и здрави и двете!

П.С. Качих снимките! Има ненадписани. Момичета, описвайте ги, че така не се знае бебчето на кого е. Инъче големи сладури тия бебета

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 10:08 от eli_dechkin

# 268
      • Стара Загора
      4естита малка кукла на мама cherymoya да и е жива и здрава и много послушна...4естит имен ден на малкия Борис на ИДАР.... baloni4естито на мъжлето на Росита,Боби да ти е жив и здрав татито и много да помага за малката ЕВИ  smile3525 4естито и на твоят Борис,Дендри да продължава да те слушка и в най-скоро време да стане най-щастливият тати на света.... Drunk Ами това е засега отивам да   hang и после 4акаме още бебоци,давайте мами момента дойде.....  newsm44 newsm68 newsm44

# 269
      • Русе
      Привт и от нас!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, СДОБИЛИ СЕ С БЕБОЦИ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ!!! ДА СА ВИ ЖИВИИ ЗДРАВИ, МНОГО ПОСЛУШНИ И САМО РАДОСТ ДА ВИ НОСЯТ! НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!  Hug

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

Ели, за окситоцин-а - на мен не са , но на момичето на съседното легло и слагаха. Неин лекар беше Хубчев, и доколкото разбрах той така практикувал по принцип. По-бързо се прибирала матката. Може би има и медицински показания, изискващи окситоцин, но при нея не беше така. Доста я болеше милата.

Да попитам нещо, свързано с кърменето - Имам повече мляко, отколкото е нужно за Йоли. Изцеждам между кърменията, защото иначе гърдине ми стават твърди като камък и боли. Въпросът ми е, как да изцеждам така, че постепенно да се урегулира количеството, според нуждите на бебка. В момента цедя колкото да облекча гърдите, но когато отбивах сина ми процедирах по същия начин и с времето кърмата намаля и спря. Да не вземе и сега да стане така? От друга страна, ако изцеждам до край стимулирам образуване на повече кърма... Ако може да ме светне някой, кой начин е правилен? Благодаря!

Хубав ден на всички и очакваме новини за бебчета!

Общи условия

Активация на акаунт