Отговори
# 195
Добро утро момичета,
Пропуснах да чиститя рождени дни и месечинки за което се извинявам. От все сърце пожелавам на всички които са имали повод да празнуват най-вече много здраве, щастие, поводи за празнуване.
При нас отчета е - Ками седи самостоятелно но още не е много стабилна и се кандилка насам-натам и съответно се търкулва по гръб. Научила се е да сяда от легнало положение, е понякога трябвамалко помощ, но скоро ще го изглади това упражнение. От 3-4 дни иска да стои права, за сега не се е изправяла сама, според мен не се е сетила да ползва ръцете като помощ, тъй като те все са заети да пипат нещо. Тръгнали са отгоре по два зъба от всяка страна и долу венеца е подут и от двете страни, хапе настървено и пак започнаха писъците като преди около месец, когатио пробиваха горнит резци.
Момичета аз се прибирам с децата за 1 седмица на 9.05. Докато си бях в Бг ходих на гинеколог и ми взеха цитонамазка резултата излезна като се бях върнала тук  , та резултата е 3А с препоръка за колпоскопия и биопсия. Тук ми бяха взели цитонамазка декември и уж нямало нищо. След като говорих с джи пито се оказа, че ще отнеме 2-3 месеца докато стигна до колпоскопия и биопсия тук ( застраховката ми покрива всичко), но аз ще превъртя до тогава, та с половинката не го умувахме дълго и вчера купих билетите. Общо взето това е причината да изпадна в дупка и да не пиша. Та бройкайте ме и мен за евентуална срещичка в седмицата между 9.05 и 16.05.
Флу, страхотна си. Много добре изглеждаш. Много обичам Пловдив и живот и здраве лятото с половинката и децата ще си спретнем една разходка из старият град , та може да се разберем да се видим там...то май Младост е по-близо...

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 11:09 от BAE

# 196
Добро утро на всички!Моето бебе отиде на разходка с баба си аз да пиша проект ,а аз стоя в форума! Laughing Пристрастена съм!!!
Флу е браво бе жена изглеждаш много,ама много добре!!!
Баи  Hug дано всичко да е наред...
Сиси изкъпете се с бебо гушнати под душа,като те усеща може пак да му хареса банята!!!Вики умира от кеф.
Лек иусмихнат ден на всички!!!

# 197
Ехо как сте сладки мои Hug Hug Hug
Аз напоследък само чета, че нещо много не ми се пише.
Искам да честитя на Емичка за бремеността и на финала сладко малко бебче Hug
На болничките бързо да оздравяват Praynig Praynig Praynig
Покрай нас нищо ново, в момента сме в Бургас, ама нещо времето ме дразни Crossing Arms искам вече да е топличко и да водя бебчо на плажа  grinning039 а той както обича водата ще му е голям кеф Mr. Green
Честито на месечинките ни и на всички празнуващи на патерици  bouquet
Айде лек ден от нас с Криско  love001

# 198
 Еи singing_girl значи в Бургас ,а не се обаждаш!!! Naughty
Много ще се сърдим,пусни едно ЛС  ако искаш разходка под дъжда!!!

# 199
Беба, зло да те забрави!  Hug  bouquet На многая лета!

Суити, аз си мисля, че навремето (визирам теб, мен и Ирина като стари пушки) не сме имали толкова много и различна информация и възможност (макар и виртуална) за обсъждането и и кое е по-добро и приемливо за децата ни за приложение. Бяхме учени да се доверяваме не на инстинктите си, а на добре "осведомените" педиатри. Има и други прични, но това смятам, че най-общо показва защо на нас ни е било по-трудно, отколкото на майчетата с първо дете сега.

Флу, изглеждаш супер!!! Flutter

Елиас стои седнал от 2 седмици, от една вече стабилно и може да прекара повече от половин час в самостоятелни забавления. Не пада, а просто се плъзва напред и дори се опитва да прави лицеви опори.  Joy
Възстанови си пак режима - сутрин закуска с плод, обяд зеленчуци (може и с месо), следобяд по някое време пак плод, а вечер (през 2-3) приема и каша. През останалото време с кърмим на поискване, което ще рече към 7-8 пъти, като нощно време имаме 2 кърмения.

# 200
Бае  Sad дано нищо няма  Praynig Аz не съм ходила да ми вzимат цитонамаzка след раждането (последния път е било януари 2008г., когато се установи бременността ми), а от кога се каня  ooooh! ... И не zнам zащо все не намирам време.. Ужас.. А от такива неща много ме е срах, точно zащото понякога (не дай Боже), се случват с главоломна бърzина. Затова предпочитам да ходя на лекар, а не както сега да се ослушвам..
Момичета, вие ходили ли сте след раждането? А тук, Веч, Петка?
И още нещо. Някой да си е сложил вътрематочна спирала? Някой смята ли да го прави? Ирини, ти смяташе, но какво стана, ако може да споделиш?
Благодаря  Hug

# 201
  • София
Бае /ГУШ/ и от мен. дано всичко мине наред  Praynig
Деси, аз не бях давала от първата ми бременност /Януари 2007/. Пасле аборт, хапчета, няколко месеца и пак бременна.. нямам оправдание  Rolling Eyes миналата седмица дадох и сега чакам  Praynig

# 202
  • София
Здравейте маминки.  Hug
Днес поне слънчо се поусмихна (докога ли) и си направихме хубава разходка. Следобяд пак, ако не завали.
Вечи, много си права. Аз съм на същото мнение. Нямаше информация, нямаше форуми. Само задръстени педиатри и баби, които те убеждават, че бебетата само плачат и са едва ли не тежко бреме (поне при мен беше така). Отново страхотна снимка на страхотни деца виждам!  Heart Eyes
Флу, изглеждаш повече от прекрасно. Браво, мила.   bouquet
В този ред на мисли. Фук-фук. Така, както се бюх застопорила на 69-70 не знам вече откога, вчера се качвам - 68. Днес - 67.  Rolling Eyes Party Още има-няма 14-15 и съм пушка.  Joy
Бае, гуш, миличка. Дано всичко е наред при теб!  Praynig
Днес няма новини от Лия и Дария. Дано са по-добре.  Praynig
Деска, аз не съм ходила на никакъв преглед след раждането.  Embarassed Sad
Гардения, много ти е сладко Надето.  Heart Eyes

# 203
  • София
Веч, Иринка, много сте прави- аз се чувствах адски самотна, когато родих сина ми! Нямах нито една приятелка с бебе, никаква общност около себе си, към която да се приобщя, да получа информация, да споделя. Положително щях по-бързичко да вляза в час. Peace

Флучи, супер изглеждаш на аватара!  bouquet

Иринка, радвам се и на твоите успехи с килограмите! Hug На мен в момента ми трябва да сваля 5 кг, за да съм ОК, и още 5, за да стана /почти Embarassed/ каквато бях навремето преди единадесет години Wink.

Да се похваля- за първи път гледахме със сина ми 3D кино.  Simple Smile Много беше приятно. Никога не бях ходила на такава прожекция досега. Филмчето беше приятно-елементарно- "Мисия до Луната". Синът ми направо изпадна във възторг. Мисля, че в този формат ще са още по-интересни разни научно-популярни филми, защото се създава илюзия, сякаш образите са пред и около зрителя.

BAE, пожелавам ти добри резултати от прегледите в БГ, да ти се отпусне сърцето! Преди два месеца и аз ходих на колпоскопия заради една съмнителна раничка и голям товар се смъкна от гърба ми, че всичко е наред.

Цвети, Моарейнка, дано да са по-добре дечицата! Hug

Галя вече е на път да започне да сяда от легнало положение. Постоянно си надига главата и горната част на тялото, когато е легнала- прави коремни преси.  Wink

Гардения, имаш много сладка дъщеричка!  bouquet

# 204
Аз да се отчета.....
Изкарахме още по-тежка нощ  Tired . Освен високата температура, която така и не падна под 38*С въпреки Нурофена, й се запуши носа. Едвам дишаше милото. Сутринта видях, че около нослето има засъхнали кръвенисти сополчета  ooooh! . Сигурно от високата температура. За разлика от доброто й настроение вчера и онзи ден, днес сутринта беше отпусната и кисела - чак се уплаших.Баща й настояваше да я закараме до болницата, но аз отказах. Като знам, че веднага ще я сложат на система и ще й включат антибиотик, за което не съм сигурна че е наложително, как да позволя  Crossing Arms . Дано не бъркам в преценката си  Rolling Eyes. Все пак не е дехидратирана, диария и повръщане почти няма. Как да им дам да ми мъчат детето, като не съм сигурна дали е нужно  Confused .
Следобед я изведохме на разходка, времето беше чудесно    Nature Partly Sunny  .  Тя навън малко живна, носа се отпуши и даже поспа. Дано тази нощ е по-добра от предишната.
За Дария не се ли чува нещо. Дано при тях нещата вървят към подобрение  Praynig .

# 205
  • София
Цвети, много хубаво сте направили, че сте я понапекли! дано се оправя вече!
и Стел, не писа какво стана с прегледа  newsm78

Любо от два-три дена казва "рррррррррррррр", ама "френско" и много се радва на това  Heart Eyes постоянно си го повтаря  Crazy

Флу    bouquet поздравления и от мен за визията ти! ти си нашата гордост и стимул за диетуващите! Браво! страхотна воля!

# 206
Цвети, много е трудно да ги гледаш като са болни  Hug . И отговорността да знаеш кога да ги пазиш и кога да ги водиш на болница е доста тежка, знам. Наблюдавай я и ти ще почувстваш.
За запушено носле - гледай да и е главата по нависоко (повдигни горната част на леглото и, например), също увлажнител на въздуха помага. И да, слънчице през деня е прекрасно.

Веч (Ирина и Суит), еми май това ще да е. И аз се чувствах много самотна и с четене по Интернета фактически се ориентирах  в правилната за мен посока.

Деска, и аз не съм ходила. Ама много са ми неприятни тези прегледи а и колко са ефективни...кой знае.

ВАЕ, не се притеснявай, този тест показва много фалшиви положителни резултати. Най вероятно не е нищо опасно, сигурно за това не са ти дали бърза дата в Англия. А ти защо ходиш на гинеколог в България?

Много ми е приятна тази есен тука. Времето е божествено. И днес пак скитахме по фармички и хапвахме тук таме. Дребчо нещо му е криво по нощите, та ме буди по стотина пъти. Дано бързо да отмине, че не си доспивам за първи път от как се е родил Wink

# 207
Суити, Иринка, Веч  Hug zабравих преди, да, съгласна съм с вас. Само че аz (Суити) поне приятелки имах тогава, то те ме спасиха, дет´се вика. И слава Богу че ги имаше, щото ако в това ми "състояние" бях и съвсем сама, със сигурност щях да иzкукуригам. Имам предвид не сама в истинския смисъл на думата, но те си ми бяха сродни души..
Цвети  Confused Hug
В смисъл, Шейле? Кое не се zнае колко е ефективно, цитонамаzките ли? Или иzобщо ходенето на лекари? Имам предвид, не раzбрах добре какво искаш да кажеш.. За неприятно, неприятно е, но в тоя случай профилактиката не е ли най_важното? Иначе как? Миналата седмица пак раzбрах zа една поzната от тука. Има лоши реzултати, пък е и бременна и сега нищо не могат да правят, трябва да иzчакат  Confused Иzобщо... често си се случва и.. не zнам, ама мисля че тябва да се ходи. То верно, че на човек каквото му е писано, ама все пак понякога нещо може да се прави и zа да се иzбегнат някои лошотии..
И така като се раzмислих, си иzвадих "бременния паспорт" и намерих, че там дето е zаписано дали ми е правено иzследването zа рак, пише  ПАП 2. Това наред ли е  Thinking ? Никой нищо не ми е каzвал, но..? От БГ когато са ми вzемали преди, също нищо не са ми каzвали (в смисъл притеснително), а не помня ПАП колко ми е било.. Може ли накой да ми припомни какво е нормално и т.н., щото май съм поzабравила..? Ако zнаете де  Hug

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 20:07 от Сова

# 208
Ния ми е с зачервено гърло. Има и температура. В момента е 38 и 8. Не ме оставя за миг. Само да я държа. Чакам температурата да спадне. Май ме чака тежка нощ. newsm78

# 209
Stel,Цвети   Hug дано се оправят децата,че като знам какво е с болно бебче...
За преглед след раждането -аз ходих и си правих изследвания заради едно течение,всичко било наред,УЖ  ама течението още си го има...
Днес много тихо и мирно тук,всички сте по разходки маи?
Времето днес при нас беше много приятно!!!Ето да ни видите на моренцето!!!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=342239&pid=11966477
За първи път Вики пипна пясъка и водата на плажа!!!
Лека вечер  Hug

Общи условия

Активация на акаунт