Отговори
# 60
Piaf, аз засега само съм купувала от продавалника, но и двата пъти беше с Европът
Разбрах, че от спиди нещо не са доволни, но не знам защо...
Суит кидс мама ако се включи предполагам може да ти каже повече по въпроса, тя е модератор там.  Simple Smile

АниДани, включена си вече!  smile3521 Виж и кажи дали всичко е точно.

# 61
  • София
Иринка виж тук референтни стойности за деца http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.msg4447225
 Hug Тромбоцити: G/L .....1 месец - 6 години 210 - 500, тук http://www.calgarylabservices.com/files/LabTests/CBCReferenceValues.pdf 150-400 все стойности за деца

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 12:00 от bora

# 62
Здравейте, момичета!
Надявам се,че не сте ме забравили! Възхищавам се на всички, които успяват да пишат всеки ден. Аз не мога, но чета когато имам време. Много става трудно с малката, постоянно иска внимание.
Аз не мога да търпя разхвърлно вкъщи и когато не мога да подредя направо се побърквам, нарушава се душевното ми спокойствие. newsm78 Напоследък все по-често се случва това.
Иначе си растем добре, само дето ни мъчи запек отвреме на време. Какво се даваше в такъв случай? Мисля водата от сварени овесени ядки или бъркам? Моля, някое мамче ако знае да каже.
Gardenia, ние вече имаме обеци, много съм доволна, нямаме никакъв проблем, така, че действай!
Много сте готини всички, и мами и  бебоци са страхотни. И да помоля за парола на албумчето, ако може...

# 63
  • София
Иринка виж тук референтни стойности за деца http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.msg4447225
 Hug Тромбоцити: G/L .....1 месец - 6 години 210 - 500, тук http://www.calgarylabservices.com/files/LabTests/CBCReferenceValues.pdf 150-400 все стойности за деца  
Мерси, бора.  Hug
Ама май зависи от конкретната лаборатория.
Уф, ще се ходи на преглед на 12.05.

# 64
Дuмu мерси! Европът не ги знаех.

# 65
АниДани, всъщност всеки има правото да лекува детето си както намери за добре Peace Аз също съм мазала дъщеря ми 6 дни с Тридерм - положението просто беше неконтролируемо и детето не можеше да спи от сърбеж, а беше завъдила гъби и дрожди по едно от петната Confused Просто си я лекувах хомеопатично, но бях занемарила нещата и ги изтървах Confused После всичко влезе в релси Peace Координати на хомеопати имам - двама Peace
Но първо би следвало да си изясниш при лекар хомеопат ли искаш да водиш детето или при класически хомеопат Peace Обикновено първите лекуват по стандартния метод (т.е. според симптоматиката) с хомеопатични препарати, а вторите лекуват според класическата школа, а именно - в зависимост от психология, патология и т.н и т.н съвкупности на поведението и заболяването Peace Има и лекари класически хомеопати... Просто трябва да решиш Peace Тук си има подфорум за тази работа Hug Почети там, ако ти е интересно, а после ще ти дам координати Hug И не си мисли, че не можеш да ис намериш свестен хомеопат в града, в който си Peace Все пак хора от цялата страна минават обученията Grinning И не знаеш от къде може да се появят добрите предложения Hug
Иринко, аз не съм наясно с тромбоцитите, но щом има такива различия в рефернтните стойности бих отишла на хематолог, просто, за да ми е мирна главата Peace

# 66
Пак съм аз.
Момичета, искам да питам вие правите ли попара с чай? Мойто педи каза попара с чай, сухар, обезмаслено сирене, захар и малко масло. Това ми го сервира още в началото на 6-ти месец, но на мен ми се видя твърде рано и дадох едва преди няколко дни. Харесва й.
Също така каза и жълтък да давам през ден по четвърт, но аз и в това не виждам смисъл. Още не съм давала, а вие? Извинете ме за глупавите въпроси, но така е, като не се включвам редовно. Ни в клин, ни в ръкав...както се казва hahaha

# 67
  • София
Здравейте!
Пожелавам на всички весело изкарване на празниците.Мене няма да ме има 6-7 дена-ще бъда в провинцията при свеки и там няма компютър.
Васко ме скъсва 5-та нощ с тоя горен зъб-от 2-5ч. рев и мрънкане-изглеждам на бабичка вече.

# 68
Муц, и от твоето кафе сръбнах. Тъй де, да уФажа и твоя труд Simple Smile

Григ, каква е тази "прахосмукачка" за сополи? Не че сега ми трябва, ама знае ли се  newsm78

Сиси, ще пътуваме на 4-ти. С нетърпение чакам днес да се изтърколи работния ден и от утре съм фрий, има да миткосваме улиците. Така че ще се видим Simple Smile Дано само не се сбъднат прогнозите за дъждовно време. А пък за питането ти за кашата - и аз мисля, че можеш да си я правиш с вода и да докърмваш. Аз заместих едно кърмене с каша и затова я правя с АМ, за да е млечно храненето. Макар че от седмица давам на Кали млечна каша на Хип с банан и праскова - много по-вкусна е.

Моарейн, виж какво ще ти каже док днес. Ако много те притеснява състоянието на Дари, по-добре не пътувайте.  Hug

Иринка, нищо не разбиран от тромбоците и стойности. Дано не е нищо сериозно.  Hug

Данилуши, аз още не съм давала попара, нито жълтък. Мисля да почакам още месец за жълтъка.

# 69
Здравейте Simple Smile
Нени, ние си пътуваме с каната за преваряване на вода. Не е кой знае колко сложно  Peace Мерси за кафенцето Simple Smile
Ани, какво стана с колата?  Heart Eyes
Диди, Тео е страхотен, как си стои  Mr. Green
Гардениа   welcome
Иринка, аз безмлечната я правих с млякото на Линка и после добавях плодове пюренце  Peace  Hug
Адиктед, директно зрънцата на хапченцата  /за зъбки, които ползваме/ в устата Wink и Лина си ги яде много смешно
Моарейн  Hug
Мирка и всички други, които ще пътувате - Весело да си изкарате! и Приятна почивка  Mr. Green Hug
Муци, страхотна какво винаги  Heart Eyes
Аз стягам багажа за Варна /и така се развълнувах/ - и представете си го дават да вали - а така ми се джитка край моренцето  Heart Eyes

# 70
DaniLusi, ето един пост на Асето за жълтъка и вредата от попарите, който съм си запаметила Simple Smile
"И колкото по-малко бял хляба ядат децата до втората си годинка (времето, през което в организма се образуват мастните клетки, а те, както по последни проучвания знаем са константен брой за цял живот), толкова по-добре. За захарта изобщо не ми се говори - всяка попара може без захар, стига вие да не я предложите. Сияна ядеше и кус-кус и попара без захар, до третата си година, когато майка ми надлежно се погрижи да й покаже как си сипва захар от буркана
Та, безглутенови заместители на сутрешната закуска са - просото, елдата и царевицата. Качамакът със сирене също не е лоша закуска. Вареното просо е страхотно с малко масло и сирене (без захар и сол), а елдата, особено домашно приготвената се комбинира и с плодове, и със зеленчуци и със сирене. Така че може да бъде предложена по всяко време на денонощието като удачно хранене
Млечните се въвеждат поне месец-два след стартиране на захранването. Т.е. към 8-мия месец. Ако детето е на АМ въвеждането им може да стане по-смело. Обаче при проявени признаци на проблем с храненето - атопичен дерматит, прекалено продължителни колики, наследствени алергии - личен съвет е да въведете млечните след навършване на 9-10 месеца на детето.
Жълтъкът - според мен доста по-натоварваща храна от месото. Прехвален заради високо даваната му оценка в полза на поддържане полезния железен баланс в организма. Всъщност е доста трудно смилаема храна. Освен това вие всеки ден ли ядете месо? От какъв зор дните с месо трябва да се редуват с дни на жълтък и до ден днешен нямам реално обяснение. Все пак организмът има нужда да почива от животински мазнини и холестерол. 1/8 от жълтък е количеството като начало.
За сиренето - количество, колкото кибритена кутийка, предварително изкиснато в студена вода, за да се обезсоли."

# 71
Флуч, ей така като се чета от страни и все едно някакъв фелтфебел Mr. Green Laughing
Стегнато и ясно написано - ха сте мръднали - ха съм ви разказала играта hahaha
Та искам да напиша - това не е толкова строго казано, колкото звучи Embarassed И понякога ме е срам как излизат нещата в писмен вид Embarassed
Аз по природа съм толкова мек човек, рядко се вкисвам, повече съм усмихната и толерантна, пък като пиша - същи генерал - ужасссс #Crazy Да не ми се връзвате на такива постинги - имам предвид инфото вътре си струва, ама тонът без личното ми присъствие губи от обаятелността си Flutter
Тъй че - давайте да се срещаме по-често, че да видите каква душица съм Hug
Целувам ви и отлитам навън, щото слънцето няма да ме чака да се натуткам Wink

# 72
  • София
Иринко, аз не съм наясно с тромбоцитите, но щом има такива различия в рефернтните стойности бих отишла на хематолог, просто, за да ми е мирна главата Peace
Така и ще направя, Асе.  Hug записах час за 12.05. Hug
Сиси, мнооого любима играчка на Павел на тази възраст беше фермата с животните. Дървена къщичка с пластмасови животинки. Има ги във всички по-големи детски магазини. Друга супер любима му беше конче на колелца, което ставаше и на люлка. Все пак зависи и какви парички си си определила. Фермата е 30-40 лв. , кончето май беше малко над 50.
Ради и Дидка, моето пате нещо днес тотално си обърка режима и най-вероятно днес след 14 ще сме навън. (ако спре гадният дъжд, де)
Флу, да, получихме жирафа. Много е сладък. Но понеже Ради още не може да седи, рядко му го давам. Има време.  Heart Eyes Peace

# 73
Флу, благодаря за изчерпателния отговор. И аз не виждам смисъл от всичко това, но нашите педиатри продължават да препоръчват едно и също, и то все неща от едно време. Вече не знам на кого да вярвам. Толкова противоречива информация чета навсякъде, че се обърквам още повече. И понякога не съм сигурна дали правя най-доброто за моето дете. Това много ме натоварва.
Аз си имам някаква моя логика и въобще не я слушам моята педи, но за какво ми е тя тогава? Чета в интернет и във форума, но това ми отнема много време.
А иначе месно пюре редувам през ден със зеленчуково на обяд. След обяд млечна каша с плодове. Всичко си правя домашно. Другите хранения са млечни. Ние сме на Ам от самото начало. Благодаря!

# 74
Флучия, то е трябвало да ме подсетиш, че съществуват такива полезни теми като тази  Hug
Муциту , да много колички има и при нас  1stroller . През последните 2-3 години настана истински бум на раждаемостта, а и сега като гледам колко коремчета се разхождат.... уж се радвам, ама все си мисля как няма да има достатъчно места в детските ясли и градини newsm78
За кортикостероида искам да кажа, че педиатърката, която ни го изписа е хомеопат  Crossing Arms Лекувах лишеи, останали след обрив, а по-късно установих, че обрив получава след всяка нова храна. Но след като използвах Елоком (две вечери), прочетох много страшни неща и вече всякакви видове пъпки мажа с медицински козметики. Предстои ми въвеждане на месни пюрета и очаквам нов обрив, ама дано се размине.
А, аз кашите ги бъркам с кърма, че и без това от два месеца замразявам тази от нощното цедене. Около 3-4-тия месец започнах да се цедя към 23h, защото Надя спеше от 20 до 8h и не се издържаше.

ПП. А, благодаря ви, че продължавате да ме приветствате  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт