Отговори
# 135
Седим стабилно седнали от началото на април. С 2 зъбчета - почти накуп - за великден, и второто седмица по-късно.

# 136
Здравейте мамчета   bouquet
Не съм писала от век и половина но това не значи че не се сещам за вас! За огромно съжаление не съм чела,надявам се че всички бебоци са в отлично състояние и много ви радват! Ние мога да кажа че като цяло сме добре. Не спинкаме нощем, със сополки сме,ходих ме при педи и каза че не е болничка а че всичко е заради зъбките. Коликите ги изкарахме както си трябва сега и зъбките няма да минат леко  Wink . Но важното е че растем и ни радва много.
Прегръдки и целувки за всички бебоци и техните майки  Heart Eyes

# 137
  • София
Моарейн и Дария са в болница.  Малката е с пневмония. Sad Надявам се моарейн да ми драсва по някой друг СМС, за да ви информирам как са. Дано всичко да мине бързо и без допълнителни усложнения! Praynig

Цвети, много ми стана мъчно за болничката Лия! Стискам палци да запази добрия тонус и скоро пак да е здравичка! fingerscrossed

Иринка, Гали едва от два дена седи вече много по-стабилно, но все още не мога да я оставя сама, защото току се навежда рязко в някоя посока и губи равновесие.

irinii, бих могла да ти направя сайт на любителско ниво, ако Дими или Дидишонче нямат възможност. Hug В смисъл, че няма да е много сложен като изпълнение и функционалност, но мисля, че информативността няма да пострада от това. Ако те интересува, ще ти пратя на лични няколко мои сайта.  Simple Smile

ston, помня го този период с ръфането на преградката.  Laughing При нас сега все още не е настъпил, но ще му дойде времето.

Галя сутрин пие само мляко. В зависимост от часа на събуждане, са 1 или 2 шишета до обяд. После в 12-12.30 обядва 190 гр пюре. Следобед  й приготвям някаква закуска- каша или кисел. Не бързам да въвеждам закуска с твърда храна сутрин. Едно, че е хамалогия сутрин да бързам да приготвям нещо, а второ, не искам да се натрупват две каши през деня.

Муцо, да е жива и здрава Тамето!  bouquet

Гале, извиняваме отсъствия само с пресен снимков материал Joy.

# 138
  • София
Цвети, целувки на Лия, миличка и дано, дано се оправите без болница.  Praynig Praynig Praynig Heart Eyes
Суит, сега прочетох за Дария.  Sad Тъкмо беше попреминала предишната вълна и ето пак.  Sad Ох, дано се оправят много бързо и те.  Praynig
Муци, да е живка и здравка Тамето, името й внуци и правнуци да го носят.  Heart Eyes
Иринка, и Лия не седи самостоятелно, само ако я сложа и то замалко и се катурва  newsm32 .
И Ради така.  Heart Eyes Около минутка максимум минава от поставянето до тупването.
П.П. Някой по-горе ми писа да не се притеснявам. Аз не съм се притеснила засега, просто попитах.  Hug

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 22:28 от *Ирина*

# 139
Сиси, Суит, Иринка, благодаря ви за съчувствието  Hug . Малката заспа, а мен сън не ме хваща  Tired . Дано спи спокойно милото  Rolling Eyes .
Миличката Дария, и тя ли  Sick . Като ви казвам, че все по празниците стават тези работи. Дано бързо се оправи малката синеочка  Praynig .

# 140
sweetkids_mama малко съм неграмотна и не знам как става  Joy
Ооо прочетох че има болни бебоци.. неприятно , дано бързо се оправят  Praynig
Май пишете за седенето.. и ние още не можем да седим самички, все трябва да я прикрепям...

# 141
лееле какви лош ипървомайски новини...  Cry Cry Cry
милото Даре в болница  Cry моля се бързо да се приберат здрави у дома с Моарейн.  Praynig Praynig Praynig
Цвети, давай много течности. Най-важното е да не се обезводни детенцето. ти го знаеш. /доста сте се изплаили, за да отидете до Инфекциозна. На мен ми настръхва косата при мисълта за тази болница. Да не дава Господ дечицата ни да стъпват там/ При диария е много добре да се приема Електролит Хумана с вкус на копър - за наваксване на изгубените вещества при честите изхождания. Със спринцовка в устата на 15тина минутки по няколко. То не е неприятно на вкус - като чай от анасон. Гушки за Лия. Дано бързо се оправи и тя  Praynig Praynig Praynig Пиши!
Муцо, да е честито името на Таме. /много съм отвеяна/
Суити, благодаря ти! Димето реагира много бързо и вече действаме, но ще имам предвид предложението ти. Мерси отново  Hug

# 142
  • Пловдив
Здравейте милички!Поздрави за царкинята Тамара!Гушки за Лия!Ние сме добре(страх ме е да се похваля,чак)След ден и половина сополки като река,изведнъж секрета спря,дишането се подобри,очичките не светят вече.Все пак продължавам с имуностимуланта,вит Ц,и физ.р-р.Днес цял ден в къщи се търкаляме,тук не спря да вали. Close Обзаведох се с нова пералня,и машина за хляб,ще търся съвети от просветените.Моничка седи добре на дупето си и изкарва по 1час дори като се заиграе със нещо.Голяма душичка.Затова пък стоенето по корем и обръщането не са за нас,проходилката все още ни е непонятна,слагам я за 10-тина минути,но нещо не я кефи за сега.
Ирини,много хубав подарък,знаеш ли откога се моля и аз,за мен пътечката е най-хубавия уред.
Ирина,хубави сънища в новата спалня. Laughing
Деси-Сова,а при вас каква е закуската която препоръчват педиатрите,попарата наше изобретение ли е?
Едно - как ви изненада ролята на родител? Как се различава от това което очаквахте?
Две - какво бихте искали да знаете преди да родихте (детето да се появи на бял свят)?
Три - кое беше/е най-трудното за вас по отношение на новата роля?

1.Винаги съм го казвала-след като родих първия път,заобичах още повече майка си,просто никога преди не съм разбирала какво ти дават мама и тати-шанс да живееш,любов,грижа.Очаквах да е много трудно и физически и емоционално,а се оказа приятно,запълващо празнотите на живота,облагородяващо.
2.Исках да съм сигурна,че са добре(независимо от всички прегледи 4д-та и т.н.),само това!!!!
3.Трудно ми беше да проумея и  разбера,че Моника ще я обичам толкова колкото и батко (през бременността ми се виждаше нереално да *разделям обичта* си)Оказа се че имам още толкова в себе си......сигурно имам и още....
 Praynig PraynigОх още болнички,Моарейн и дари, Confused Praynig Praynig

# 143
 Praynig Praynig PraynigЗа Моарейн и Дари Praynig Praynig Praynig Косата ми настръхва като чуя пневмония Praynig

# 144
Здравейте, милички!
Влязох, за да честитя имения ден на Тами и на мама Май Май (Майче  Hug) и какво да видя - болни бебенца Sad  Моарейн, бъди силна, мила и дано скоро се оправи малката! Ние сме с вас и ви изпращаме цялата си обич и подкрепа!
Др. Цвети, още утре сутрин съм сигурна, че ще се похвалиш с добри новини. Нека малката спинка спокойно и на сутринта да е здарвичка  Hug
Ние днес пътувахме и по магаистралата не беше много натоварено. За жалост и в Пловдов времето е лошо като в София и вали постоянно. Сега няма да пиша повече, понеже клавиатурата е шумна и малката се дразни от тракането.
Лека нощ, милички!

# 145
Имам време само да покрепя виртулано Дари и моарейн  Hug  Cry
Много ми е мъчно. Мислех, че сложихме край на пневмонийте.
Суити, информирай ни.

Цвети, да не би пък да е тази пуста розеола?

Лягам си тъжна.

# 146
  • София
Ане, едва ли е Розеола при Лия. Розеолата е само с температура и обрив. Няма стомашни неразположения при нея.
Даруши, много хубаво си го казала.
.....Трудно ми беше да проумея и  разбера,че Моника ще я обичам толкова колкото и батко (през бременността ми се виждаше нереално да *разделям обичта* си)Оказа се че имам още толкова в себе си......сигурно имам и още....
Peace
Имаш, да.  Hug Всяко детенце, когато идва на бял свят, със себе си ти носи обичта към него.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 147
Оох, пак ли болни наши дечица  Sad .. Много бебета иzкараха пневмония тая пролет.. дано Дари се оправи въzможно най_бърzо  Praynig
Цвети  Hug и zа вас с Лия.
Муци, честит първи имен ден на Тамето, целувки от нас.
Защо ли Стела и Мариям иzчеzнаха.. Не ни иzоставяйте така, бе, момичета  Confused
Друше, ми тъй като голямото дете съм гледала в БГ, неиzменната попара не му се "раzмина"  Wink . А сега, като сравнително прясна "чужбинска" майка, малката я гледам по мое усмотрение и инфо главно от форума. Тука пък нали консултациите са от дъжд на вятър и не съм питала доктора ни конкретно zа това. То не сме и ходили при него скоро. Но подоzирам, че да, попарата си е наше иzобретение.. А какво препоръчват zа zакуска мисля, че Вечи, ако се включи, ще е по_наясно от мен. При три деца отгледани в немско със сигурност zнае. Или Петка, ако е питала.. Иначе има едни готови плодово_млечни пюрета zа zакуска, но са от 10ти месец. Не сме стигнали още до тях  Hug

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 00:50 от Сова

# 148
Та както казах сън не ме хваща......
И тъй-като тези дни си говорехме за домакинстване, вижте какво открих в блога на Бу - все едно аз съм го писала  Laughing http://missby.wordpress.com/2008/01/22/dirty-women/ . Само дето моето дЕте е по-малко, какво ли ще стане като станат повече  Wink .

# 149
  • София
Добра нощ!
Първо, една молитва Лия и Дария бързо да се оправят!   Praynig Praynig Praynig
И второ, да почерпя   party006, че днес имам имен ден - Борисовците и Боряните покрай тях сме именяци - Григчо    bouquet Аз наскоро разбрах за този имен ден, та ми е пресничко празнуването му - все още полагам основите на традицията!
Мила седи от една две седмици, като отвреме навреме се килва. И зъбът й ще гастролира със сигурност на сцена над венеца скоро - цепнал е завесата видимо. Та драматичното звучене е обяснимо.
Днес се разходихме след дъжда - толкова е хубава изкъпаната природа, а пък като пекне и слънце, много успокоява и зарежда /и то дори едно мини паркче наблизо до нас с алеи, дръвчета, тревички...и пеещи птички/. А София наистина е много приятна така - тиха и спокойна, без клаксони и задръствания...  
По питанките на Шейла
1. Ролята на родител ме изненада на по късен етап, при навлизане в по съзнателна възраст на баткото - истинско предизвикателство е общуването и възпитанието! Очаквах да не е толкова трудно - за мен да бъда в хармония с него и да проявам необходимото търпение, постоянство, въображение, тактики и позитивни практики.. Simple Smile. Сигурно и с момата ще е така.
2. Исках/искам да знам всякакви хубави полезни неща /както от физиологична гледна точка, така и чисто психологически/ за раждането, отглеждането и възпитанието. Оттук научавам доста.
3. Трудно е да съм винаги спокойна, ведра, мъдра, весела, забавна... изобщо на ниво за децата си. И да организирам ежедневието ни така добре, че хем да прекарвам  много време с тях и със съпруга ми и да си общуваме пълноценно, да поддържам домакинството, да се подготвям за работата ми, да намеря малко време и само за себе си. Дет вика Параход многото дини, ама тия трябва да ги нося, не да ги изпускам Grinning И да жонглирам в баланс с тях Crazy В постоянен маратон, с елементи на ориентиране.  
На Мила "хранителната рамка" за деня е горе долу така:
6-7-8: кърмене
10.30: пасиран плод или плодово пюре
13-14: ЗП / МЗП + кърмене
16-17: кърмене + каша с плод  
20-21: кърмене
Нощем все още един два пъти кърмене. Понякога пропуска.  

Общи условия

Активация на акаунт