Отговори
# 210
  • софия
ехоооо, здравейте!

аз съм по-доволна от себе  си от всякога... днес изчистих ,мих прозорци и тнтнт, с мъжо изляхохме,  напазарувахме... ходихме до метро и до адидаса , че имах остра нужда от маратонки и някакви дрехи.... поразходихме се и така....
 преди 2 часа се прибрахме сега си мяткам една боя на косата , после се къпя и с едни пуканки ще гледаме филмче Simple Smile

купихме и на дребната обувки за проходжане... на КиК първаз  стъпка, ама ги купихме без нея, та дано й станат като си я вземем... изправя се на масата или секцията или дивана и обикаля.... или все е на проходилката... 90 процента от деня тя е права и крачи... за това ги купих Simple Smile

Вики, много сте сладки....

Флу, няма за какво да ми благодариш...  Hug (мале, мале, ако бях мъж..... )

# 211
  • София/Търново
За Сова /нали съм си читанка, уж, а и нещо, което се отнася до детето, ако мога до дупка го изследвам.../:
РАР I - нормални клетки. Не е необходимо никакво лечение, освен ако Вашият гинеколог Ви е казал че имате "раничка" която трябва да бъде обгорена. Това се налага за да се прекъсне веригата на канцерогенезата;
РАР II - клетки показващи най-често възпалително заболяване. Тук често се налага противовъзпалително лечение. Ако имате "раничка" тя трябва да бъде обгорена;
РАР III - Съмнителен резултат. Обикновенно се налага да се проведе съответно лечение, контролна цитонамазка след него и обгаряне. Понякога се налага и да се направи биопсия /също неболезнено изследване, което цели вземането на малко парченце тъкан от маточната шийка за доуточняване на диагнозата/;
РАР IV - наличие на единични ракови клетки;
РАР V - наличие на множество ракови клетки.

Цвети,  Hug

# 212
Сова, аз ходих вече 2 пъти на гинеколог след раждането. Първият път малчо беше на 2 месеца. Установи се, че имам някаква раничка, но докторката каза, че трябва да минат 6 месеца след раждането. Та скоро пак ходих, раничката си е още там. Изписаха ми някакви вагинални таблетки +  разтвор за промивка. Следващата седмица съм пак на преглед и тогава ще ми вземат и цитонамазка, да видим к'во ще я правим тази раничка. И аз съм за превенцията. Особено ако знам, че нещо може да ми създаде проблем, предпочитам да взема мерки навреме. Разбира се, не мога всяка година да си правя пълни изследвания, но поне за някои неща мога да се погрижа.

# 213
  • Бургас
Мамулки, къде сте, бре, да не спите? Joy Hug Видях нещо красиво и рекох да го споделя с вас, разбира се:
Стелчееее,  Heart Eyes Hug, чакам утре добри вести!!!!!!!!
Сисе, писах ти бележкаааа! Hug
Деска, бях на гинеколког, още месец след раждането... слава Богу вс е ок. Дано и при теб!
 Бяхме на Клисурски манастир, красота, нямам думи!
Флу, браво на тебе, хубавелка! Hug
Викеее, гледах снимките ви, блазя виии, искам и ние:))))), цункай хубавичката!
Малко още красоти:

# 214
  • София
Деси, по принцип раждалите жени често имат резултат ПАП2. В повечето случаи не се налага каквато и да е интервенция. Знам, че освен цитонамазка трябва профилактично да се прави и колпоскопия. Ето в тази тема се разисква подробно. Според мен трябва да се ходи на профилактични прегледи, за да може да се забележат изменения още в самото им начало,  когато  са до голяма степен лечими и така се предотвратяват по-сериозни интервенции.  Peace

Дидишонче, хубав ден си имала, браво! Hug

Цвети, Стелче, много гуш за бебоците!  Hug Hug Много е мъчително, като са болнички! Sad Дано утре ни зарадвате с по-добри новини!

Вики, страхотно "плажче" сте си спретнали! Grinning Много чаровни снимки! Hug

# 215
Страхотни снимки. Муциту, прекрасни са. Започнах да си мечтая Simple Smile

Момичета, аз само се обаждам, за да не ни забравите.
Честита нова брменност на Емичка! Нека да е лека и след това да се радваш на здраво и хубаво бебе!

Децата се разболяха едно след друго от някакъв грип. Сутринта и Ема имаше температура, но за кратко. Дано всичко да е преминало.
Ема тепърва започна да сяда стабилно и да се обръща от корем по гръб и обратно.
Май вървиме много назад. Вече я слагам в бънджито и й е интересно. Малкия ми син само гледа да й вземе играчките. Но се учим, че не може всичко да е за него. Включително и мама.

Лека и спокойна нощ!

# 216
 Добро утро!  Hug

само аз, Флу и един скрит на линия  Mr. Green
Флу да не правиш кафето?  Hug

до по-късно...

# 217
Добро утро, момичета! Ане  Hug

Много благодаря на всички ви за комплиментите, милите и стимулиращи думи! Страхотни сте! Накарахте ме да се почувствам много добре и невероятно щастлива  Hug
Страйп, представям си какво ти е с две малки дечица! Ние сега сме всеки ден с племеника ми и той е на 2 години и 10 месеца и постоянно ревнува баба си и вуйчо си (т.е мъжът ми) от Ели. Щом някой я гушне и той иска веднага да гушнат и него. Когато ни няма в Пловдив иска да го къпят в коритото на Ели, даже е спал в кошарката й. Онзи ден зълва ми ни донесе неговото столче за хранене и лятна количка - ами милият страшно много плачка и се разстрои. Искаше си обратно количката, опита се да седне вътре в нея, за да го возим и него, изхвърли пелените на Ели и изобщо си е постоянно нащрек тя да не му вземе нещо. Крие си количките и камионите от нея, а като му подарихме бонбони и той отиде с тях при бебка, показа й ги и супер сериозен й заяви: "Това са си моите бонбони и на теб няма да ти дам!" Simple Smile Та представям си на теб какво ти е сега! Но иначе много обича малката - целува я и я прегръща, а вчера тя като плачеше той отиде до нея и й каза да не се страхува и че той ще я пази. После ме извика и ми каза, че бебето имало нужда от мен и ме търсело  Shocked Много е мил с нея - гали я и й казва "много си красива" Simple Smile
Ох, отплеснах се, а всъщност точно заради племеника влязох толкова рано да ви пиша - искам да попитам мамите от Пловдив за добър детски невролог, който ако е възможно да работи със здравната каса. Беба, ти доволна ли си от онзи лекар, при когото води Макс? Проблемът е, че племеника от 10 дни има нещо като нервен тик - щом се притесни или ядоса за нещо и започва да мига насечено и с двете очи - присвива ги и много бързо мига. Не го обясних хубаво, но зълва ми се е притеснила и иска да го заведе при добър специалист.
Бае, и аз като Шейлето си мисля, че няма нищо обезпокоително и съм сигурна, че изследванията ти в България ще са добри! Ние се прибираме в София също на 9-ти и много ще се радвам да се видим.

# 218
Добро утро момичета,
Дианченце, Честит Рожден Ден, с пожелания за много здраве, щастие, успехи..
ДрЦвети, как е Лия днес? Как мина тази нощ? Дано да вървите към оправяне вече.
Шейле, по отношение на здравеопазването в Ирландия, ами преди няколко години имаше статистика за нивото на здравеопазването в ЕС, та ирландското беше на предпоследно място пред Литва или Латвия не помня точно коя от двете. За съжаление сега е и по-зле ( констатацията не е само моя, това е злободневна тема ). Аз нямам намерения, да ги чакам да се оправи и което мога да си свърша в България го правя, въпреки че така ми излиза много по-скъпо. А в конкретният случай тук изобщо не са хванали предраковите клетки и искрено се надявам, че не ги считат за несериозни. Дори джи пи-то даде благословията си да си направя изследванията в Бг и само да си искам резултатите и на английски.
Стеле, как е Ния?
Момичета вчера си купихме машина за хляб и съответно спретнахме първият домашен хлебец, като за първи опит мисля, че не беше зле, но май попрекалихме с маята въпреки, че следвахме инструкциите. Причината за покупката е, че не искам да копувам хляб с подобрители и консерванти и не знам още какви боклуци вътре. Има само един който е без тези екстри и който копувам в последните няколко години и естествено цената му е тройна, та решихме с домашно приготвеният да направим "дъмпинг" на купешкият  Wink .

# 219
Добро утро момичета-кокичета  Hug
Ние за първа вечер спахме това не знам от кога не ни се беше случвало Joy
Момичета имам днес да черпя bowuu  Имаме годишнина днес  Heart Eyes Снимки не мога да качвам но пък и това става  cook  Popcorn  Страхотна гозба направих а?  Joy
Стел   как е Ния?
Муцолино   само красоти ни пускаш  Heart Eyes
Ирина   Hug
Флучия   много си красива на снимката !  Страхотно !  Hug
Дианченце  hbday
Много усмихнат и красив ден от мен на всички бебоци и техните страхотни майки !!!   bouquet
На всички бебоци бързо оздравяване !!!!  Peace

# 220
Здравейте момичета!
да драсна и аз 2-3 реда, че през деня не знам дали ще "сколасам". При нас е валидно правилото - липсата на новини са хубави новини, т.е. нищо ново не се е случило, здрави сме - значи вс е наред. От вчера Джи започна да се позаседява. Сложих я на тревата с разни играчки и постоя 10тина минути без да падне, което си е постижение. Кашите направо не ги понася. За сметка на това месните пюрета си ги изяжда целите - 120г. Нощем се кърмим до откат. Цикъл все още нямам  Rolling Eyes Вече ми се  Rolling Eyesиска да имам.
Деси, да, аз щях да слагам спирала Мирена - тя не действа на принципа на другите спирали , а на практика е на хормонална основа. Почти се бях навила, но нещо ме хван астрах и се зачетх в разни американски сайтове, къето 80% т жените се оплакваха я от главоболие, я от напълняване. И така - отмених си часа и реших, че ще взимам решение когато цикълът ми се възстанови.
БАЕ, силна прегръдка и още по-силно стиснати палци от мен за добри резултати!  Praynig
Цитонамазка смятам да изследвам през следващите 1-2 седмици. И мен ме е страх от типично женските болести...  Rolling Eyes

Болните ни другарчета - дано да сте по-добре днес  Praynig Praynig Praynig

Стеле, специални целувки по нослето на Ния, а за теб кураж и късмет!

# 221
Тук е слънце от край до край.
Ще го оплзотворяваме цял ден, тъй-че включване от моя страна,
ще има вечерта.
Хубав ден и на вас.

И аз да добавя след ВАЕ

Да на профилактиката, не на раците!  Grinning

Галя, бъдете здрави, обичайте се много!   bouquet

Беба, ЧРД!    bouquet

# 222
Добро утро и от мен!!!
Мерси за комплиментите,надявам се да съм ви донесла малко морско настроение!!! Hug
И тук е слънчево,но на мен ми е ден за задачи Cry Е съдбаааа
Надявам се всички болни да са по добре днес! Hug

# 223
Добро утро. Ния ми вдигна тази нощ 40 градуса. Успях да я сваля със свещичка и мокри чорапки и компреси. Събуди се с 38,8 - но май я предпочитам тази Т пред другата  ooooh! Иначе си има апетит детенце.
Един поздрав от нас, от вчера. Малкото човече, дори и с Т , пак се усмихва.  Heart Eyes

# 224
  • София/Търново
Днес сме в Южния-дано да се видим с някой... Стига да няма абсурдни ситуации като вчера в Заимов  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт