Отговори
# 75
  • София
Аз взех на Триумф няколко ,че тези за големи бюстове са едни бабешки форми...Имам с банели за през деня и без банели за сън ,че само така мога да спя ,понякога е доста чувствително положението.А трикотажните не ми държат бюста ,опитах ама не става.

И аз тръгвам, утре ще пътуваме. Весели празници на всички  Hug

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 17:53 от iskrichka

# 76
  • Sofia
Aз си купих на Naturana- и докато го мерих направо си казах,че от сега натам винаги ще ползвам такъв-като безшевен е,без банел,а с твърда чашка,многоооо мекичък Peace Прибрах се,изпрах го -и до там-след като го сложих срашно ме сърбеше след 10мин. носене и го барикадирах в гардероба Tired Аз лично не бих сложила сутиен с мека чашка,защото ми е много неприятно като "щръкнат" зърната и това ме побърква,но пък като си купя с банел и го махна се губи цялата форма newsm78

# 77
Минавам набързо да ви кажа "здрасти". Не съм ви чела, защото сте изписали безумно много. Ще се върна да попрочета какво сте обсъждали и ще пиша.
Аз съм добре, бебето поритва от време на време, чувствам се прекрасно.

Лека вечер, ще се включа като ми остане малко повече време.

# 78
  • Sofia
Здравейте на всички!
Ще имам момиченце. Вече втори ден не мога да мигна от щастие!
Във вторник бях при доц.Димитрова във "Фемина", за да решим дали да правя амниоцинтеза , предвид възрастта ми, въпреки добрите резултати от ранния скрининг и тя ми съобщи новината.
Другата хубава новина е че това изследване го пропускам.
След всичките ми притеснения,които за сега отминават и аз заминавам за 10дни за Велинград.
Приятна почивка на всички! Да сте живи и здрави- Вие и бебчовците, където и да сте1 Laughing

# 79
Момичета, извинявайте, че се намесвам в темата, аз съм от тазгодишните февруарки, но искам да поздравя Прити с хубавата новина за розовото вързопче  Hug Hug Hug
И, миличка, повече не изчезвай така, че една мама Октомврийка те търси притеснена при нас, а знаеш, че и нашата секта те мисли!   Wink

На всички пожелавам лека бременност и едно /а за някои две/ здраво и красиво бебче на финала!  Hug

# 80
Здравейте мами!

Аз да се запиша днес. Бях сутринта при мойто ГП. Да ви кажа честно повече и имам доверие отколкото на гинеколожката ми.

Ипанама, на мен тук ми се полага ходене на гинеколог по 1 път в месеца до 30 седмица, после до 34 по 2 и след 34 всяка седмица. Само че това е само гинеколог. Отделно ходя на видеозон на второ място и на стандартни изследвания и ГП на трето място. ГП-то е в една специална клиника за всички служители, към фирмата на мъжа ми. Та при ГПто мога да си ходя когато си искам и честно казано май вече и досаждам Simple Smile.

Кюбит, понеже си с близнаци, може да ти е интересен случая на мйка ми. Тя има първо едно секцио с брат ми, при което е нямала разкритие, а нас със сетра ми ни е родила нормално, защото сме били по-малки.

Ани Боланд, разбирам какво имаш предвид за епидоралната и как си усещала и слушала лекарите какво си говорят. За усешането аз бих предпочела направо пълна упойка. Преживяла съм я няколко пъти и знам, че няма нищо страшно. След това се събуждаш и си ти. Иначе от гледна точка да слушам лекарите, може да ме помислите за луда, но ще ми е много интересно. Аз страшно се интересувам от медицина и биология и даже си представям как ще си говоря с тях и ще им задавам въпроси Simple Smile. Луда съм нали Simple Smile! Мен като са ме резали преди до последно на операционната маси си говорех със сетрите и ги разпитвах кое какво е и как действа.

Едира за сушилнята и аз да си дам мнението. Аз я ползвам за дрехи, които не са ми много важни и траят на износване. Например, чаршафи, кърпи и други подобни. но за хубави дрехи не, защото ги свива и деформира леко. Все пак е по-ускорено сушене. Но на моята не мога да и контролирам темературата.

Приатни празници на всички. На пътуващите лек път!

# 81
Весели празници мами  Hug
сетих се да питам и друго нещо - искам за сватбеното тържество да имам лек тен, някоя от вас правила ли е някаква терапия или автобронзант да е ползвала или пък е опасно за бебенцето?
В салона който посещевам се свързаха с тези от които купуват автобронзиращата козметика, но те казаха че нямат подобен случай(бременна)  и не могат да отговорят!
Бих ви била благодарна да се включите с мнения и коментари.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 20:41 от icyangel

# 82
  • Русе
Темата за раждането ми е много интересна, но нямам време да чета в момента.... и аз стягам багаж! Не се тревожете за мен през почивните дни!

Весели празници Hug

# 83
Благодаря ви,  момичета за мненията за сутиените за бременни Simple Smile
Ще трябва и аз скоро да взема някакво решение и  да си купя някое ново сутиенче.  на всичко ви пожелавам въсело изкарване на почивните дни, само хубави емоции и усмивки безброй. Аз също ще съм без нет, затова ще отсъствам тия дни.До скоро Simple Smile

# 84
  • София
За раждането и аз да се изкажа - твърдо съм за естественото раждане (изпитвам ужас от рязането). Предпочитам без обезболяващи, ето защо съм се насочила и към раждането във вода, но още си нямам идея кой да ме изражда... Пък и сигурно ще ми е проблемно убеждаването, на който и да е лекар - някой вече беше писал, че не много лекари са навитаци за раждане във вода (ама защо го предлагат в такъв случай....), а и на мен ми е първо разждане, слабичка съм (вече не толкова, де), не ми е широк таза... ще падне борба.
Но каквото зависи от мен ще го направя - дано всичко мине по мед и масло и да се сбъднат моите желания, но ако се закучат нещата - ще се примиря и с ножа (дано, не се стига до там Praynig).

Иначе да се отчета и аз: за празниците май всички ще сме на някъде - аз утре съм в офиса, но после съм по едни сватби в Пловдив и след това към Ловеч и околностите motor.

# 85
  • София
Весели празници и от мен. Много хубаво да си изкарате почивните дни. Аз на 3-ти съм на сватба. Малката има страхотна рокличка и шапка. Дано е хубаво времето само. После заминаваме на разходка из България. Така че и аз ще се появя най-рано на 8-и.
Да се пазите и да си починете  Hug

# 86
  • Пловдив
Най-сетне и аз да седна пред компютъра днес. И нас няма да ни има почивните дни, май както и повечето мами от темата. Така, че - живот и здраве на 7-ми ще сядам да чета кой си е седял в къщи.

# 87
Момичета и аз стягам багажа Simple Smile Чака ме обиколка на България и няма да ме има 6 дена.
Весело изкарване на празниците Hug

# 88
heureuse , това за развитието на астмата и секциото ми звучи доста несвързано. Не виждам каква може да бъде връзката между коремна операция и проблеми с белия дроб или алергии  newsm78 newsm78 newsm78.
Има други лоши последствия, но горното ми звучи абсурдно.
Лошото е, че децата родени секцио имат много по-малко количество бифидо бактерия в дебелото си черво поради факта, че въпросната бактерия се набавя от родовите пътища в процеса на раждане. При недостиг на тази бактерия се възпрепятства образуването на лактаза - ензима, разграждащ лактозата. Лактозната непоносимост често се бърка с Алергия към белтъка на кравето мляко и евентуално може би това е нещото, за което говори heureuse. Аз за друга връзка не се сещам.

Eх, голямо търсене падна Crazy Бях пуснала линковете в една тема по-рано, докато я изровя... Иначе гинеколожката, която ме прегледа сега, беше запозната с тази зависимост. Само че за нея важното е в момента като се роди бебето, то и аз да сме живи и здрави, дали след това ще развие астма хич не я интересува.
Герчо, ето това е в реномирано научно списание:
http://www.jpeds.com/article/PIIS0022347608004319/fulltext

Ето няколко новинарски сайта, първият е на български:
http://health.actualno.com/news_169649.html
http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20080522/cse … ons_asthma_080522
http://www.medicalnewstoday.com/articles/108427.php
http://www.webmd.com/baby/news/20080521/c-section-tied-to-childhood-asthma
http://www.congoo.com/news/2008June19/Babies-born-section-percent-increased

На момичетата, на които им се е наложило и ще се наложи да раждат със секцио, не се притеснявайте, това само увеличава риска от астма и алергии, но това в никакъв случай не значи че обезателно ще предизвика. При нас е страшно, защото, както споменах, и двамата с мъжа ми сме алергични и бебето е силно предразположено. Затова така съм се нахъсала сега да родя нормално. Иначе аз след секциото нямах проблеми, възстанових се много бързо.

# 89
Ипанемче, и при нас консултациите са на месец и половина, като започват от 13 седмица. На първия си видеозон съм чак на 11.06 а имам час за изследване на кръвната захар за 30.07  Laughing
Почнах да се уверявам, че това е практиката в чужбина - колкото по - на рядко и по - късно толкова по добре.

Изследването за диабета на бременността се прави в определени седмици доколкото знам, не по-рано.
Иначе аз съм на прегледи веднъж месечно от 12-а седмица (с гинеколога, защото заради заболяването на щитовидната ми жлеза ме приеха веднага като разбрах че съм бременна, но там се налага),  ама аз съм в отделение за бременни с повишен риск, та не знам дали това е причината. В началото на бременността наистина се смята че медикаментозни намеси не могат да помогнат, дори има изследвания които показвали че могат да навредят когато има здрава бременност.

Иначе момичета, "медицински показания за секцио" е много разтегливо понятие и много лекари злоупотребяват с това. Естествено че в някои случаи секциото е неизбежно и животоспасяващо, ама те са много по-малко от реалния брой на секциото. Иначе след моето секцио и аз се възстанових много бързо, не ми е това проблемът с него. Аз между другото имам късмет че в моята болница дават избор на жени с едно секцио да опитат да родят нормално, защото в някои болници и това е "медицинско показание за секцио". Епидуралът забавя раждането, но за щастието в повечето случаи не води до по-големи усложнения на раждането. Аз сега не мога да си позволя каквито и да било лекарски намеси, защото всяка една увеличава риска при мен от второ секцио.

Общи условия

Активация на акаунт