Световна седмица на естественото раждане 11-17 май

• 4 263
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Лошото е, че ще се наблегне на избора между вагинално раждане и секцио. Трябва да се наблегне на това какво всъщност е нормалното раждане. Извинявайте ама тези системи, които се включват на всяка жена въобще не ми се виждат НОРМАЛНИ. Да си оправят отношението към родилките и да не им крещят, а да ги подкрепят в желанието им за обезболяване, различни пози и т.н. Да накара родилката да се чувства по естествен начин и да не се стресира от напрежение.

Да не се занимават със секциото, на нас си ни е хубаво   Mr. Green

# 46
Според мен не бъдещите родилки, а акушер-гинеколозите трябва да посетят този семинар  Mr. Green Защото ще идем ние, ще ни кажат колко хубаво и лесно е да родиш естествено, обаче после си ходиш при лекаря, който знае да изражда само дирижирано или да прави секцио.

Да, права си, това е и нашата цел. На конференцията ще присъстват и лекари и акушерки.

само в София ли ще се отбелязва?

Тази година само в София, догодина живот и здраве и в други градове.

Цитат на: Люлякова link=topic=393265.msg111 11513#msg11111513 date=1241512902
Лошото е, че ще се наблегне на избора между вагинално раждане и секцио. Трябва да се наблегне на това какво всъщност е нормалното раждане. Извинявайте ама тези системи, които се включват на всяка жена въобще не ми се виждат НОРМАЛНИ. Да си оправят отношението към родилките и да не им крещят, а да ги подкрепят в желанието им за обезболяване, различни пози и т.н. Да накара родилката да се чувства по естествен начин и да не се стресира от напрежение.

Съгласна съм с теб.
Това ще се опитаме да направим на тази конференция, а не да спорим кое е по-доброто - нормалното раждане или секцио.
Благовеста Костова ще говори за това какво всъщност означава естествено раждане - за хормоните, за позите, за подкрепата и отношението към родилката, за влиянието на страха...  Момичета от нашия екип ще представят международната инициатива IMBCI - раждане благосклонно към майката и бебето. И не случайно ще има видео на Мишел Оден, което заснехме по време на конференцията в Германия.

# 47
Относно "вменяването" на вина, и друг път съм казвала, че аз съм родила два пъти секцио по медицински причини. Което ме ми пречи да помагам на "Естествено", с каквото мога, защото вярвам в това  Peace За вина и дума не може да става.

Така че нека наистина да се концентрираме върху важните неща и те са, че известни лекари ще говорят по тези проблеми. Безплатно е. Така че на който му е интересно - нека отиде и да чуе какво имат да кажат специалистите. За който темата не представлява интерес, нека просто я подмине Simple Smile

# 48
Чудесна инициатива! Поздравления!
Момичета, моля ви, не опорочавайте темата  Hug
Милион пъти се е дъвкала темата "за и против секциото". Според мен целта на семинарът не е да се заклеймят жените, родили по оперативен път. Четете , моля, по-внимателно първия пост в темата, преди да подскачате като ощипани моми.
Аз родих чрез секцио по спешност и живот и здраве, ако имам второ дете, бих искала да родя по нормален път, затова семинарът ще бъде полезен за мен.

# 49

Хайде, живот и здраве да мине всичко със семинара с Клер Лопринци тази година успешно във Варна и догодина ще се радвам да помогна с организацията за мероприятията по време на Световната седмица за естественото раждане и във Варна.  Heart Eyes
А на вас всички - поздравления за прекрасното начинание и за прекрасната мисия - да помагате на майките и бебетата да живеят "по-ЕСТЕСТВЕНО"   bouquet

# 50
Защо са тези страсти в темата не разбирам...определено.....
Рекламира се семинар, който го интересува ходи, който не се интересува - не ходи......
То и по ТВ, вестници рекламират какво ли не......но това не означава, че всички ще бързат да си купят рекламираните неща......
Смятам,че на този семинар ще е полезен на всички, които се интересуват от тази проблематика. И нека не бързаме да казваме - Мен това не ме засяга....Никога нищо не се знае......
Успех на семинара!
Много добре казано! thumbsup Присъединявам се и аз към мнението на Мама Цоцоланка. Simple Smile

# 51

А защо да не е, когато "искам"? Защо да не може една майка да реши как да роди? Защо е толкова лошо да си избереш секцио, дори да нямаш медицински показания? Защо може да се избира със или без упойка да се роди нормално, а не може да се избира със или без операция? Защо да имаш право на избор дали да си ваксинираш детето или не, а да нямаш право на избор как да го родиш?

Мен лично това ме дразни - пропагандата майката всъщност да няма избор, замаскирана под мотото "изборът да родим нормално". Ами ако не всяка майка иска да ражда нормално, независимо има или няма причина за това? Ето аз съм един жив пример. Имах показания за секцио и двата пъти, особено втория, как да родя съм се консултирала с трима, независими лекари, всички казваха - секцио. И честно казано още първия път бях доволна, че така е правилно, без да съм видяла какво е това толкова "страшно" секцио.
Имам две дъщери, това което аз искам е те да имат правото на избор как да родят, искам да могат да преценят според собствените си разбирания, страхове и очаквания. Не искам да се доверяват сляпо на някой лекар, искам да могат да си осигурят поне малък комфорт, избирайки да речем секцио, ако така ще се страхуват по-малко, ще се чувстват по-сигурни. Защо това да е лошо? 

Нямам нищо против,всеки да избира как да ражда.Това,че аз не го разбирам няма никакво значение.Само че темата в случая не е За и Против секциото.

# 52
Ще може ли да се прочете някъде информация и въобще цитати от семинара. Предполагам ще се отрази по разни медии, но само информативно. Имам две деца и не смятам да раждам повече, но... ще ми е полезно, имам дъщери Mr. Green, които също някой ден ще бъдат майки , дай боже.

# 53
IvelinaAtanasova, успех!

# 54
Ще може ли да се прочете някъде информация и въобще цитати от семинара. Предполагам ще се отрази по разни медии, но само информативно. Имам две деца и не смятам да раждам повече, но... ще ми е полезно, имам дъщери Mr. Green, които също някой ден ще бъдат майки , дай боже.

Със сигурност ще има публикации в медиите, да. Освен това по случай световната седмица подготвяме много нови материали за нашия сайт - изследвания, резюмета, преводни и авторски статии, интервюта с лекари.

# 55
Ще е интересен семинар.
Аз лично мисля да присъствам въпреки решението ПО ЖЕЛАНИЕ да раждам секцио.
Все пак сме интелигентни хора (уж  Laughing) и е добре да знаем за плюсовете и минусите.

# 56

Ааааа, ТенкЮ - аз ще доложа после  Grinning

# 57
  • у нас

Мерси. Успех  Peace

# 58
Сова, много от момичетата реагират така, защото някой пак е изхарчил едни "европейски" пари за глупости. Сигурна съм, че и ти можеш да измислиш 10 по-полезни каузи, където да се вложат средствата за организация на въпросната световна седмица.

Понеже никой не го е казал досега, аз държа да кажа, че всички мероприятия от въпросната световна седмица (и най-вече конференцията в петък) се финансират с пари, които ние от "Естествено" сме изкарали с работа. Досега никой за нищо не ни е финансирал, самофинансираме се, колкото можем.

# 59
Коте, защо не промените това? Предполагам ще има хора, които биха искали да подпомогнат Естествено. Няма ли начин за някакъв фъндрейсинг? Това би помогнало да се организират по-често такива мероприятия.

Общи условия

Активация на акаунт