Световна седмица на естественото раждане 11-17 май

• 4 273
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
А сега не схващам и това, че тая идея ще се трансформира иzлишно и иzкуствено в "zа и против секциото" .. От какъв zор сега се хващате пак с тия "...вменява се чувство zа вина на родилите секцио..." . Защо се търси под вола теле? На всички е ясно че секциото спасява животи, то е zа това. Не виждам как някой може да чувства вина, когато му се наложило. И къде някой е каzал нещо против него? И zащо теzи, които искат да говорят ЗА естественото раждане се гледат като врагове? Лошо ли е?
Защо така се скача веднага в zащита, странно е.. Дори беz да е спомената думата "секцио" , камо ли някой да го осъжда, се zаражда беzсмислен спор..
Добре момичета, раждайте си секцио колкото си искате, аz лично на никой не се меся примерно. Но оставете хората да раждат и естествено все пак. И да дават гласност на това, никой не обиждат, мисля аz  Hug

# 31
Не виждате ли как се наслагва на много момичета чувство за вина, че им се е наложило да родят секцио?!

Като родила веднъж секцио и най-вероятно и втория път ще е така, искам да кажа, че инициативите на "Естествено" въобще не са ми вменили никакво чувство на вина  Laughing Просто в Бг сега е адски трудно да родиш естествено, просто лекарите са обучавани по друг начин, не че няма майки, които искат. Спокойно, няма да ни оспорят правото да раждаме със секцио.

# 32
Прави ми впечатление - /когато става въпрос за естественото раждане и секциото/
1.Почти винаги когато се повдигне тази тема ,в крайна сметка се превръща в За и ПРОТИВ
2.Майките родили секцио скачат като ужилени и винаги убеждават другите колко готино нещо е секциото.За протокола -аз също съм родила секцио , но не мога да кажа "хубаво е лесно е"/не съм раждала нормално за да правя сравнения между двата вида раждане/, но съм убедена , че всяко раждане е различно и е само за себе си.

# 33
Аз също съм на мнение, че освен майки, семинара би трябвало да се посети и от много лекари и акушерки Peace
Нека никой не се чувства виновен - аз съм раждала нормално два пъти , първият път с баналната до болка система, епизиотомия и т.н. Вторият път родих без никаква интервенция - единственото изкуствено нещо по мене беше абоката Peaceза всеки случай.
Попаднах на интелигентна лекарка със специализации и много отворена към всичко.... каза да щадим бебето ,защото е незреличко. Дори не ме натисна по корема, дори след като след 7-8 напъна не можах да родя Peace Така бях решила, защото нямам кошмарни спомени от първия път, за сметка на много майчета , преживели истински ужаси , дължащи се било на физиология и плод, било на лекари....
Имам приятелки, преживели истински кошмарно нормално раждане - мъки, мъки, разкъсвания и голееееми бебета. Избраха да родят секцио втория път. Разбирам ги напълно.

Но определено за нещата трябва да се говори......

# 34
ЕЕЕЕЕЕейййййййй хора престанете да спорите за глупости,няма смисъл!!!!!!!!
Всеки сам за себи си решава,какво толкова хора,които подкрепят ест раждане е и?
Аз родих нормално и съм доволна,нека бъдещите мами да се запознаят  материалите и вси4ко останало,а не като 4уват от тази и от онази колко боли и 4е секциото е супер(мани мани)да си избират това за себе си от страх Peace

# 35

Не виждате ли как се наслагва на много момичета чувство за вина, че им се е наложило да родят секцио?!
Да,обаче никой не оспорва секциото,когато е НЕОБХОДИМО.Когато ти се наложи,това е идеята,а не защото така ИСКАМ.Нали виждаш разликата?

# 36

Да,обаче никой не оспорва секциото,когато е НЕОБХОДИМО.Когато ти се наложи,това е идеята,а не защото така ИСКАМ.Нали виждаш разликата?

А защо да не е, когато "искам"? Защо да не може една майка да реши как да роди? Защо е толкова лошо да си избереш секцио, дори да нямаш медицински показания? Защо може да се избира със или без упойка да се роди нормално, а не може да се избира със или без операция? Защо да имаш право на избор дали да си ваксинираш детето или не, а да нямаш право на избор как да го родиш?

Мен лично това ме дразни - пропагандата майката всъщност да няма избор, замаскирана под мотото "изборът да родим нормално". Ами ако не всяка майка иска да ражда нормално, независимо има или няма причина за това? Ето аз съм един жив пример. Имах показания за секцио и двата пъти, особено втория, как да родя съм се консултирала с трима, независими лекари, всички казваха - секцио. И честно казано още първия път бях доволна, че така е правилно, без да съм видяла какво е това толкова "страшно" секцио.
Имам две дъщери, това което аз искам е те да имат правото на избор как да родят, искам да могат да преценят според собствените си разбирания, страхове и очаквания. Не искам да се доверяват сляпо на някой лекар, искам да могат да си осигурят поне малък комфорт, избирайки да речем секцио, ако така ще се страхуват по-малко, ще се чувстват по-сигурни. Защо това да е лошо? 

# 37
За мен всеки трябва да има право на избор,най- вече щом си плащаш и избираш екип .
Да аз родих секцио ,но по мед.причини

# 38
Нямам нищо против майките, които искат да родят със секцио и съзнателно го избират. Не ги разбирам, но това си е тяхното тяло, тяхното дете, тяхния живот.
Секциото по желание на майката вече е възможно навсякъде, никой няма да ви отнеме този избор.

Това, което ни накара да започнем тази кампания, не е секциото по желание, а начинът по който се извършва "нормалното" раждане  в момента. Защото ситуацията е такава, че секциото направо си е по-малкото зло.

Ние сме против извършването на напълно ненужни операции на жени, които искат да родят нормално, по желание на лекаря, защото така е по-удобно за него или защото иска да се презастрахова. Факт е, че много се злоупотребява със секциото по немедицински причини. Прекалено често се измислят показатели за секцио, когато то в всъщност не се налага. И прекалено често се стига до секцио по спешност заради неадекватна лекарска намеса в хода на нормалното раждане.

Заради това е тази конференция.

# 39
На мен не ми се струва, че естествените майки искат да ни забранят секциото, просто естесвеното раждане ги интересува и им се иска да говорят точно за него. Защо пък не? Ако се намери организация, която да иска да популяризира секциото, да го направи.
Лошото е, че винаги има няколко ненормални, които ще кажат "Аз родих нормално, значи всеки може и съм трърдо против секциото" или нещо такова:
...а не като 4уват от тази и от онази колко боли и 4е секциото е супер(мани мани)да си избират това за себе си от страх Peace
и заради тях се създава негативно впечатление на цялата общност, защото точно изцепките се набиват на очи.

# 40
Ако се налага по медицински причини, да, но наистина станаха прекалено много, тия които избират секцио.Преди да родя нормално чух следната реплика:"Майки които раждат нормално, раждат сплескани бебета, а тия с операция оформени деца".Ние сме три деца и сме родени нормално, но определено не съм по сплескана от момичето, което се изцепи( тя, родена по медицински причини секцио).
Просто исках да кажа, че да е живот и здраве, второто си дете бих го родила пак нормално Peace.

# 41
  • у нас
само в София ли ще се отбелязва?

# 42
Ако се налага по медицински причини, да, но наистина станаха прекалено много, тия които избират секцио.Преди да родя нормално чух следната реплика:"Майки които раждат нормално, раждат сплескани бебета, а тия с операция оформени деца".Ние сме три деца и сме родени нормално, но определено не съм по сплескана от момичето, което се изцепи( тя, родена по медицински причини секцио).
Просто исках да кажа, че да е живот и здраве, второто си дете бих го родила пак нормално Peace.

можеби е имала в предвид деформациата на глави4ката да така е но е само за няколко дни после се оправят

# 43
А има ли такава седмица за секциото? Искам да се включа 
Ами организирайте си и ще има  Mr. Green

Като родила веднъж секцио и най-вероятно и втория път ще е така, искам да кажа, че инициативите на "Естествено" въобще не са ми вменили никакво чувство на вина  Laughing
И на мен така.

# 44
аз не виждам какво зна4ение има кои как ражда нали и в двата слу4ая 4овек се ражда а не слон4е   261uu наи важното е и мама и бебка да са добре другото както доиде и да не забравяме колко беб4ета са живи благодарение на секцио и колко мами които по една или друга при4ина не могат да родят по естествен път имат де4ица благодарение на секцио

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 11:42 от ejokohama

Общи условия

Активация на акаунт