Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 049
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро мами,
Слънце честита годишнина
Честито и на всички месечинковци

За гушкането мисля че все пак малките бебчовци имат нижда от сигурност не от възпитание в периода до 1-вата годинка. После само ред и дисциплина ще има така че нека сега им се радвам.И наистина когато станат по големи искаш да го гушнеш да го целунеш а то вече се дърпа и се бърше Cry

За киселото мляко купуван На баба.Знам че не е 100% крава ама ми е мноого вкусно Embarassed А прясно си купувам от един дядо домашно. Не пдквасвам защото трябва да го правя пак с купешко кис.мляко а не с истинска закваска така че смисъла се губи.

Аз понеже готвя предимно според желанието на мъжете. Та днес е червен ориз/ домати с ориз/ и пържени кюфтета със сосче от запържен лапад объркан с кис.мляко с чесън.Горещо препоръчвам.

Нашето кенгуру е на Инглесина от продавалника ама бях решила да слагам Иво след 2-ри месец та вече е време и после ще докладвам.

А за наболелия въпрос с Батковците. Аз след обяд към 18.00ч след като нахраня Иво го оставям на татко му и с Пепи излизаме само двамата. Ходим на площадката ама според възраста на детето си измислете подходящо развлечение. Ако не го правим всеки ден то е поне 3-4 пъти в седмицата. Повярвайте действа.

Хайде целувки за сега че се разплака.

# 211
  • Варна
Тони, благодаря ти за отговора. Сигурно ще го вземем и ние, че с кошницата за кола вече ми е зор, а аз държа количката в колата и трябва да я нося в нещо до там.
За бирата - на мен педиатърката ми поръча да пийвам по 1 бира вечер, след кърмене, заради лактацията. Аз понеже обожавам бира хич и не се опъвах. А сега, когато Ния прави по-голяма пауза, ми е съвсем спокойно. То за 5 часа я бирата, я пивовара, така да се каже. Консултирах се с още 2ма лекари де, няма проблем, затова си пийвам бирата. С безалкохолна на мен не ми се получи - много ми е гадна.
Сиа, на мен гърба ми го оправи невролог, само с наместване. Той самият отказа да ми дава каквито и да било лекарства. И после гимнастика, за поддръжка. Аз по тая част засега се дъня тотално, носене на бебе ми е упражнението и разходките.

А и аз лично изпитвам такава нужда да си я гушкам, че чак ми идва да я смачкам понякога, едвам се удържам  Laughing

Явно не съм сбъркана.
Не си, разбира се! Ния на моменти отърва кожата на косъм  Joy  Joy

За кисело мляко - да, определено малка мандра му е майката. Аз съвсем наскоро открих една и вече ям кисело мляко!

# 212
за киселото мляко ние сме на тонус,не знам колко е истинско , но е много вкусно  Peace
МЪжлето днес готви ориз със заленчуци  Peace
Аз за сега се отказах да из;лизам с малкия ревльо,наистина не се издържа,не знам колики ли са какво,но искам да минава вече,че  и аз да дишам чист въздух
и на нас ни предписаха крема на мустела за крустичките  Peace
Билибили честита ви месечинка  Hug

# 213
  • София
 Здравейте, може ли и ние да се запишем за срещата в Западен парк утре - тоест аз и тримата ми мъже (бебоците и таткото) ако приемате по- нередовни съфорумки де  Embarassed Тъкмо си търсех повод да отидем на малко по-далечна разходка от кварталната градинка и да видим как ще е с количката в колата, пък и много ми се иска да се запознаем някои мартенски мами и бебоци.
 Относно млякото ние купуваме кисело на Елена и прясно на Пършевица. Преди купувах и кисело на Пършевица , но като си правя айрян остава някаква утайка и затова реших, че му слагат нишесте или нещо друго та се отказах от него.

# 214
Здравейте, мами и бебчовци  Grinning

Ние се шматкаме насам-натам по празниците и нямам време за компа.
Три дни бяхме на Велинград и си изкарахме много добре въпреки лошото време  Grinning Ще кача снимки скоро, че не съм ги сваляла от фотото.
Днес с татито се разходихме из центъра. Беше много приятно  Grinning
Утре мисля да се изсеем до Борисовата градина  Grinning
Та така малко да се разходим по семейно му, че отдавна не ни се е случвало  Laughing

Любомира беше много послушна по пътя към Велинград. И в двете посоки спа срез цялото време. Само в началото мрънкаше първите 20-ина минути. Но после се унасяше и си заспиваше. И между другото от 2-3 дни не мога да си позная детето през деня  Grinning Няма го постоянното реване /пу-пу/ Не знам коликите ли я отпуснаха през деня или от това, че сме постоянно в движение  Rolling Eyes Но за това пък вече си имаме вечер график на коликите  Laughing Реве та ес къса от 19 до 21ч и после млъква така изведнъж, както е започнала да реве  Crazy Все се надявам вече да започнат да ни отпускат тези гадове  Rolling Eyes
Във Велиград за разходка ползвахме основно кошницата за кола, защото ни беше по-удобно от колата направо на количката. И установих, че май на Любомира вече й харесва повече в кошницата. Тя напоследък доста мрънкаше, като е в коша и е будна, защото не виждаше нищо. В кошницата може да си гледа и й е добре  Grinning
Та явно коша ще излиза от употреба вече.

Не съм чела назад, а тези дни май няма и да наваксам  Crazy

Приятни и слънчеви празнични дни  Hug

# 215
Привет!
Ние посрещнахме първите си гости с преспиване откакто се е родил Гого.Учудващо спокойно мина.
За намаляването на кърмата-много ми е криво,защото и при мен намалява,а аз не мога(никога не съм можела,дори да ми се драйфа от умора)да спя през деня.Няма ли начин да стане номера и без следобеден сън?
Напоследък ме тревожи това,че нашия син свикна да си доспива след нощното кърмене в нашето легло, с нас.Дано не му стане навик,щото решително искам да си спи в леглото!
Взехме кош за кола,сложихме го в него и той веднага започна да хълца зловещо ,чак се разрева.Случва ли ви се и дали минава с времето?

# 216
Здравейте, здравейте    bouquet
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ   bouquet
Ние вчера бяхме на разходка и се разходихме хубавко. Днес доста поспа на двора въпреки вятъра, а аз почоплих семки  Mr. Green Колко е хубаво човек да живее в къща. Даже успях докато Али спи да посадя малко цветя.
Искам да питам някои неща.....
- Имам чувството, че Али се опитва да се смее с глас, но пък зная, че е рано за това. Когато е усмихната  и в настроение и когато е в еуфория така се превъзбужда и се закашля от зор и радост, та си мисля че се опитва да се засмее и като не успява се закашля. Може и да си внушавам.
- И главичката....притеснява ме. Не иска да си я държи изправена. Слагам я по коремче и с много зор си я поизправя. Не зная за тази възраст колко точно изправена трябва да си я държи. Като я държа права или на рамо за оригане си я изправя често, но като е по корем почти не иска. Забравих да питам педито и за това се  допитвам до вас. Бях питала по-  рано на каква възраст трябва да си ги държат изправени, но в момнета не зная колко точно изправени и напълно изправени ли трябва да са до 3 месечна възраст.
Днес ще се пробваме да я изкъпем по-раничко, че вчера я оставих да поспи и катоотвори очи и ревнааааааа за папу и едвам я изплакнахме  ooooh!
Вече се е понаучила да заспива сама с моя помощ и от известно време не спи в своето креватче. Харесва и да е близо до нас и да се ни усеща.
кисело мляко купуваме на Верея от много време. Не зная колко е МЛЯКО, но ми е вкусно това от 4.5 %. скоро опитахме това на Бор Чвор и ми хареса. А за фермичка не зная тук къде да я търсим  Mr. Green То наистина си е за провинцията.
Много ми се иска да отидем при бабата и дядото в Сандански. Толкова е хубаво там и въздуха е толкова чист. Само дето трябва да даваме ако за изследване на пустите му гъби. Дано ги "утепаме" и да заминаваме на почивка.
Росичко, толкова готино звучи постът ти и за това как сте си изкарали. Като в някакъв филм....сигурно много се обичкате сладурчета такива.   loveuuu много ми е готино като разбирам за такива хубави неща.
Айде чао, че стана време за ПАП....
 Hug
ИМА ЛИ БЕБЕТА, КОИТО ПЛАЧКАТ ДОКАТО АКАТ???

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 17:35 от kikoimery

# 217
Зелено човече, хайде пиши ме и мен за срещата - мама + бебе. Таткото и баткото ще ходят на работа по мъжки  Wink
Бухта, мерси за невролога може и аз да си искам направление само дето не съм сигурна, дали с едно наместване ще се оправят нещата.
За киселото мляко, аз харесвам това на Верея. Не знам колкое мляко, но е вкусно, прясно купувам какво да е. Не пия много, разреждам си сутрин и без това разреденото кафе с него и си мисля че пия нещо.
Иначе и биричка си позволявам, понякога. Гледам да не прекалявам и се успокоявам, че е полезна за кърмата  Mr. Green

# 218
Аз да ви се оплача днес - за първи път ми се случа Рая да реве като... и аз не знам като какво...

Беше леко кисела, не повече от друг път и и промрънква леко, ама си викаме с татко и да я изведем до магазина, че днес тук подухва стабилно. Не ми се искаше да я държим много навън, че нощес едва спа от запишено носле, а пък сополки никакви няма, дори като слагам физиологичен разтвор тя чак се дави, т.е. влиза и направо в гърлото, а защо така тежко диша не разбирам...

И тъкмо я дообличам, че нали духа и да я пъхнем в кенгуруто, че да излизаме и тя като писна, ама такъв рев... със захласване и цялата почервеня... веднага я гушнах, но тя не се успокоява... Друг път като я гушне някой от нас и няма проблем..а днес плака ужасно.... Щях да лудна и аз - не иска да се успокои това дете е това е...близо 20 мин. як рев и аз се притесних, че не се успокоява и аз плаках с нея.... Добре, че татко и не изпадна в паника като мен. Накрая се сетих да се съблека, че да усеща кожа и се поуспокои...и заспа..ама на момента... Какво беше това чудо не знам, но не искам да го изживявам втори път. Praynig

# 219
тони_ст ние сме така по цял ден  smile3518 като изключим паузите за хранене,спи само у мен или баща му,разбирам те как си се чувствала,дано Рая не плаче повече така  Praynig.Ужасно е да незнаеш дали не го боли нещо  ooooh!,какво им е.Аз ако съм сама не мога нищо да свърша,защото постоянно се носим,добре че татко му помага,има дни в които се заглежда за малко и кротува,но те са рядкост  Cry

# 220
О  милите ревящи бебоци!  Sad Много ми е жал като реват, направо ми се къса сърцето.

Бела , ама аз нещо с този контейнер  (на Авент  е моят)не мога да се оправя. Като сложа сухото АМ в  трите разпределения  и ги исипвам в шише с вода , те се смесват , или пък като правя една доза   и сипвам водата вътре и после разклащам то ми излиза през капачката. Може би не правя нещо както трябва. Обясни моля те как действаш с това чудо !  newsm78

Никита - сори ама не знам как да пусна линк , та ако искаш да я видиш трябва да я потърсиш в нета. Иначе я има в   магазин пакостник , аз докато я донесе вечерта мъжа ми ,   понеже нямах търпение да видя каква ни е взел и по описанието я открих там.

Виждам срещичка си заформяте , ако мъжо се съгласи да ни докара ще дойдем и ние, но сигурно малко по късно, щото 11 ни е малко раничко.

# 221
  • Стара Загора
dyMa моят контейнер е на Авент и нямам никакви проблеми с него - даже е супер. Явно не правиш нещо както трябва  Peace
За киселото мляко - аз не ям никакво (адски много ме е гнус от него) но купувам всякакви марки. Иначе таратор ям което е най странното  Mr. Green

# 222
Здравейте, хайде и аз да се разпиша. Тия дни нещо не мога да стигна до компютъра Simple Smile
 Алек май планинарче ще го правим - вчера татко му реши да ни заведе на Априлци и съответно цял ден изкарахме навън - много му хареса, само за папу се събуждаше. Пък и вечерта спа като къпан гушнат до мен цяла нощ чак до сутринта до 7,30, преди това нямаше нито рев, нито нищо Grinning

Аз както гледам пак ще изпусна срещата, ама като таткото не иска да ни прибира Sunglasses Не че на мен не ми харесва тук Mr. Green  а толкова ми се искаше да ви видя. Днес пак се видяхме със Шуши, но беше за малко, че Алек реши, че ще яде по-рано и такъв вой наддаде Crazy

Ние Алек тук го возим в кошчето за кола. Не за друго, просто в колата едва се побираме ние с багажа и шасито на количката, пък камо ли още един кош да вземем (май ще трябва да сменяме колата, че нашата е много мъничка - форд фиеста, пък и газова бутилка си имаме в багажника) Не съм забелязала да му е неудобно, напротив, през цялото време си спинка сладурчето Heart Eyes

dyMa  аз контейнерчето го нагласям точно над отделението, което ще слагам АМто, след което директно в бутилката с водичката го сипвам

Киселото мляко - харесваме Елена, прясно - няма предпочитания - гледам да взимам или по-маслено или такова с калций вътре.

Биричка и аз пийвам. По принцип гледам да е безалкохолна, но ако няма пия и друга Peace И аз знам че помага за кърмата.

Зеленко за играчките питаше - ние имаме 2 въртележки за над леглото (едната я ползваме тук в Плевен), 2 играчки за количка, едно плюшено мече, едно плюшено зарче и 4-5 дрънкалки Grinning

За намаляването на кърмата вечер и при мен е факт. И определно съм забелязала, че следобедния сън ми помага. Макар че пак не е достатъчно. Да ви кажа Алек като виси по 40 мин-час на цицата, от едно известно време ми прави впечатление, че сутрин след втория ни сън (той става да яде към 6-7 часа и след това към 10, а в тази пауза всички заедно си доспиваме) той се наяжда за 15-20 мин. Ако знаете колко ми се иска всичките му яденета да продължават по толкова Rolling Eyes

Хайде, лека вечер от нас lovekiss

# 223
  • София
 Здравейте, влюбени мами! Laughing
 Първо да се похваля и аз. Бяхме при мама два дни и бебокът се държа просто като един голям мъж с няколко шумни изключения. Понеже бяхме ама, татко и баба и всички само с него се занимавахме, детето беше супер доволно. Даже днес за първи път се засмя с глас. Много се изкефих! Grinning Щеше ми се утре да дойда на срещата, но и на езда много ми се ходи, та не знам кое ще направя.
За кърменето- моята кърма не намалява, но не се и увеличава. Един-два пъти на ден го дохранвам с по 30-50 грама, а вечерното хранене е предимно АМ, за да съм сигурна, че е хапнал. Пак щом и дотук стигнахме с кърата, доволна съм. При моя начин на живот това си е успех. Моят опит показва, че основното е да си наспан и да пиеш много течности. И аз също си пийвам биричка чат-пат. Нищо му няма на бебето от една бира. Че да не отива цялата в него, я! И аз съм питала педиатър и няма проблем от толкова малко.
 Последното кисело мляко, което пробвах и се вкисваше беше Старс от Кауфланд. Обаче скоро не е оставало повече от няколко часа, за да видя дали не са го развалили. При нас всичко се изяжда за нула време.

# 224
  • Варна
Сиа, те моите намествания бяха 10 - тина поне. И не по ЗК, за съжаление Sad  Но си имаше полза. Както казах, при мен това е само началото, но става въпрос за изкривяване, което се доусложни от раждането. Надявам се при теб да е нещо леко, тогава наистина може да се размине с 2-3 намествания. Дано се оправиш, че е много гадна работа гръб да те боли.

Общи условия

Активация на акаунт