Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 048
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
здравейте, мамчета! нямам никакво време да пиша ,но поне от време на време ви чета. някой беше питал дали има бебчовци плачещи докато акат, ми ние сме така много плаче на 7 сме на консултация и ще го питам доки, защо така се получава. за памперсите ние сме с памперс, но щ еги сменям доста ми се случва до пропускат, а и много хълца сутрин към 8 часа има ли и други като нас и нищо не ни помага носим се на ръце и след около 10 мин може и повече престава голям ужас егати хълцането милата цялата се тресе много ми става жал така оки4 дай пълномощно като имаш време да ти пратя снимки на всички лек ден и много Hug Hug Hug

# 241
Добро утро милички.

Nagaina този пост все едно аз съм го писала Shocked аз цедих точно първата седмица след раждането. От тогава гърдите ми са се регулирали напълно. Гърдите ми са пълни само сутрин ама нормално пълни не до пръсване. Малкия си яде на 2часа и със сигурност кърмата му стига.Не го дохранвам и грам.Даже и вода не пие много много. А вече като заспи вечер към 22.00ч става сутринта в 06.00.
 За социалния ни живот  с баткото не се промени не се променя и сега просто сме+1 и е много весело. Баткото от 20 ден го мъкнех абсолютно навсякъде с мен и сега съм така и с двамата. Аз не работя и децата си ги гледам сама. Помоща ми е само от таткото но истината е че аз така си го искам. Много много помощници други не търпя че все дават акъл.

Благодаря много за милите думи за моите момчета Hug
И аз търсех папка Бебета на 2 месеца ама нямаше и затова ги сложих в 1 месец.

# 242
За гърдите - да, като се регулира кърмата е съвсем нормално да са меки през по-голямата част от времето. На мен ми се втърдяват само като пропуска хранене вече. И може би някой път инцидентно от повече почивка, течности и т.н.

За тези, които все пак се притесняват за кърмата си - в кърмаческия на първа страница още стои една тема за лактацията  и билките. Така и така в повечето случаи се дава добавка за успокоение на майките, че детето им не е гладно, поне може да се замести с пиене на чайчета Simple Smile

Искам да питам дали има мами, чиито деца спят по корем, т.е. оставяте ли ги така. На мен онзи ден, след като таткото го беше завъртял да спи по корем, ми хрумна, че точно на него май така му е най-удобно и приятно да спи - спа в леглото, не върху нас и спа спокойно и дълго. И наистина, че в тази поза няма как да се върти и шава и да се буди от това. Защото, като заспи в нас, колкото и дълбоко да е, сложа ли го в леглото, се завърта по гръб, разперва ръце и така и шава сам, и се стряска и спи неспокойно и никак дълго. А по корем в нас изкарва часове. Вярно е, че и топлината е решаваща, но все пак така и на коремчето му е спокойно, а и на много места съм чела при колики помага спането по корем. И ето сега задряма върху татко си и го сложих в леглото, но направо по коремче и изобщо не усети, не като друг път. Ама айде през деня ще го оставям като го наблюдавам, ама през нощта е рисковано да не си забие муцуната, нали newsm78

И още - колики, поне ревове, няма отдавна, обаче се е разпръцкал като луд, предполагам, че е нормално, т.е. има ли нужда да го споделям с педиатъра, нужно ли е да се облекчава това състояние и изобщо индикация на нещо ли е? А днес го сложих в слинга и как се уригваше в него ooooh! къде го събира всичкия тоя въздух, идея си нямам.

# 243
здравейте мамчета,
Ние вчера си изкарахме цял ден при свекитата, после ходихме до Хпото да си купиме чедърче за количката и да си изберем ново кенгуро (кумата искаше да ни вземе за погачата и си бяхме харесали на Чико, но нямат внос, та сега някакво друго харесахме и тези дни ще ни до донесе).
Днес уж мама щеше да я взима, ама нещо я е ударила критиката и ми прави муцки. Иначе излезнахме за малко да напазарим и ни хвана най-големия дъжд.

Честита месечинка на Вики и на Денис!

Млякото- прясно на Майдей или Елби, кисело- Сердика или от Билла Клевар.
Кикомери ние плачкаме като акаме ако е по-твърдо или ако не е акаа цял ден. Иначе като се изака и се почва един рев да сменим памперса.
Тони- ние днес в магазина се разревахме. И давай таткото напред, аз след него птичквам, айде бързо през касата и навън. И млъкна- явно неиска де седи много затворена.
Галина ама тоз Ивчо много голям и сладък   bouquet
Nagaina- аз незнам защо, но ме е страх да я оставм да спи сама по корем. Иначе като е върху нас и е най-спокойния сън.

Хайде ще гладя днес, че цяла седмица не съм пипнала. Майстора свършва днес с кухнята и ни остава да вкараме електроуредите и да закачим шкафовете.  Ще пращам снимки.

# 244
  • София
Нагаина, чела съм, че не е желателно да се оставят да спят по корем, във връзка с това
  http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=276 , и там е споменато като един от факторите. Ортопедът също каза да не допускам да спи така. Не казвам, че е супер вредно, но аз поне не бих го слагала по корем.
Вижте това http://www.tcnj.edu/~hofmann/humor/Misc/funkids/kids.htm  Laughing Hug

# 245
  • София
   Elwing  201uu

# 246
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. Честити месечинки на Вики и всички други бебоци родени на 5 число.
Честит рожден ден и на Даниелка. Пожелавам ти преди всичко здраве защото то е най важното, а след него онова което те направи тъжна - да ти се върне в добро и съвсем скоро да се радваш на едно прекрасно бебе. Бъди силна за да го постигнеш!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 247
  • София
Здравейте пак от нас. Определено ни е къръщина на срещите - вчера нямаше едно облаче, а днес... Както и предния път, таман се събрахме и почна да вали. Бяхме тоази път бая народ, а и дъждът беше доста силен, та се навряхме в бензиностанцията ОМВ вътре, вместо навън като предния път. Персоналът беше много любезен, кажете къде да ги похвалим и да им направим реклама!!! ДОбре, че още при първите капки хукнахме, защото скоро дъждът стана порой, а заблъска и градушка. И така на сладки приказки откарахме доста време. Дано не пропускам някой, но бяхме Тони_ст + Рая + Тати, Вероники + Тати + малкото и голямото синче, Росикв + Стела + Тати, Мирамар + близначетата + Тати, Сиа + Лора - доооста успешна среща, ако се гледа само бройката  Mr. Green Разбира се имаше и смяна на памперси, и ядене, и гушкане, и рев, и усмивки, и муцунки, и всичко. Има и доста снимки, но днес май няма да сколасам, ще пиша като ги сложа. Принцесите (освен Рая, тя нали вече е заплюта, та нямаше нужда да кокетничи особено  Joy ), та принцесите кокетно спаха почти цялото време, а мъжлетата показваха всякакви номера и демонстрираха глас и емоции. Като спря дъждът някои тръгнаха, а останалите пробвахме пак за парка, но не ни беше писано - пак се заоблачи и закапа. Направихме едно кръгче и се разотидохме набързо. С това приключи екстремната трета МАРТенска Софийска среща...

Моля мамите, които биха дошли на среща в Борисовата, да кажат дали биха могли през седмицата (да уважим Окича).

Като ви слушам, се чудя дали само аз не се притеснявам, когато ми омекнат гърдите и ми намелее кърмата newsm78

Аз не се притеснявам за меките ц*ц* вечер, но в тези случаи вечерята след баня е цял час, а ако съм поспала и централите са се понапълнили, е примерно 20 минути. А аз съм от раннолягащите и към 22 ч. вече душата ми спи...  Embarassed

Окич, за кърменето навън аз съм вече такава непукистка... последното шантаво място беше на един стелаж в Джъмбо, защото Калин се разхълца (само ц*ца помага, иначе много му е гадно като хълца и силно реве), а докато изляза съвсем щеше да се счупи да плаче... Ами седнах под едни чанти и толкоз, ко да правя, да го оставя да реве ли  newsm78

# 248
  • София
Зеленко, умирам да се хиля на вашите перипетии   Joy Joy Joy

последното шантаво място беше на един стелаж в Джъмбо, защото Калин се разхълца (само ц*ца помага, иначе много му е гадно като хълца и силно реве)

# 249
  • София
Честит рожден ден на Даниелка и от мен! Желая ти само хубави емоции занапред, много здраве и любов!   Hug  bouquet Hug

Чакам снимки от срещата.  Simple Smile

# 250
  • София
Абе, нама проблем- за срещите, бе, няма сега да организираме специално заради мен през седмицата събиране!!! Ние нали тук в Южния парк се уговаряме да се видим с разни мами- така че- няма проблем! Досега само се уговаряме, де- но скоро , надявам се ще се осъществи!
Голям смях с това кърмене, Зеленко!
Има ли снимки от днешната среща? Давайте.
Сутринта нали ви се оплаках от Мимето- тя взе че си вразуми и сега прави втора сънна пауза, първата беше 3 часа и половина, сега засега са 2часа и половина. Не сме излизали още ooooh!

# 251
Зори  Hug  , пак ще се пробвам с този контейнер.

Браво за срещата, все пак сте се видяли  и малко поразходили.

Ние днес сме във ревяща фаза  , та се редуваме всечки да го носим из къщи. То му се спи та две не вижда, но не се предава . Спи 10 мин и после надува гайдата.Сега е ред на баткото  hahaha и той милия ме пита " Мамо какво иска ". Добре че не тръгнахме за среща , че щях да си скъсам нервите. Айде то  сега са почивни дни  ами после кво ще правя.  ooooh!Буквално ме прави на луда калинка.

Ние пък не харесваме по корем, като го сложа и той започва да си бие главата  в кревата и да се рови  като гуцка  и после рев.

Мила Даниелка ЧРД   bouquet много здраве и догодина най-хубавия подарък за теб  newsm32

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 18:00 от dyMa

# 252
Здрасти и от нас!

Зеленко, ама как си го разказала, смяхме се много в къщи... Аз пък ще сложа малкото снимки, които имаме ние, защото като ни хвана якият дъжд апарата остана в количката отвън под чадъра и вътре правихме снимки с апарата на Заленкото.  Peace
Наистина персоналът в това точно ОМВ е много любезен и се чудиха как да ни улеснят - дадоха ни огромен найлон с който да покрием количката на Рая, че остана отвън и за капак дойдоха да ни снимат с всички бебоци за спомен... Ама и ние си бяхме една атракция в този ужасен порой с бебета на по месец и малко /е, ние с Калинчо сме на 2 и половина/, но пък ни се радваха. Grinning

За следващата среща се записваме от сега и за през седмицата също може - ще дадем извинителна бележка на нашият тати за работа и ще дойдем. Wink

Като стана дума за снимки, наистина албумчето на бебоците на 2 месеца липсва за съжаление... Предполагам някой го е изтрил без да иска. Май ще трябва да направим ново. Cry

Отивам да готвя ориз със зеленчуци, че забравих да размразя месо Blush, докато моите 2 бебета спинкат блажено...

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 18:32 от Tony_st

# 253
  • София
Страхотни сте  Hug Дали ще се престраша и аз някога за среща.  Rolling Eyes
Ние пък не харесваме по корем, като го сложа и той започва да си бие главата  в кревата и да се рови  като гуцка  и после рев.

Joy  Hug
а за лудата калинка - и аз съм така понякога  Crazy
да са ни живи и здрави само  Hug

# 254
  • София
Малката обича да лежи по корем, но не я оставям в леглото. Само върху мен или на повивалника за малко. Случва й се да заспи върху мен или таткото и тогава веднага я слагаме в леглото

Общи условия

Активация на акаунт