Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 078
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Оле Никита, толкова сте сладки  Hug , няма търпение и ние да се смеем така
АЗ  тотално се омотах,реших да почета за захранването  из нета и навсякъде пише в средата на 2 месец и началото на 3 давайте по малко сок от плодовете според сезона  newsm78,никъде не пише за захранване от 6 месец  Rolling Eyes,ако някой е чел нещо моля да ми прати сайт да се образовам малко,че това  е много важна тема

# 91
Здравейте и от мен, аз на няколко пъти се канех да пиша, но чак сега успях!
Времето е отвратително и никъде не сме мърдали днес. Дано поне в някой от следващите дни се пооправи, че такива планове имах... сега всичко пропада  Confused

Зелено човече, защо така пострада с ръцете? Лоша работа, дано скоро да се оправиш! За чистенето обикновено ползвам Циф, но Доместоса върши чудеса на едно място между мивката и плочките където мивката е захваната със силикон. Та отдолу се натрупва гаден мухъл, който не може да се изчисти по никакъв начин. Аз слагам върху него Доместос и изчаквам няколко часа без нищо да правя после само с топла вода отмивам и няма помен от черния мухъл. Ако за такава мръсотия става дума пробвай, резултата си заслужава.

За мокрите кърпички ползвам тези на Памперс и едни други - Бейби крема - много съм доволна. Аз пък не харесвам тези на НИвеа.

Козметика ползвам на Бюбхев и Мустела от самото начало. Не мисля да експериментирам с други марки.

kris4e, аз не бих си ограничавала бебето, ако е гладно и не бих замествала ядене с вода  Peace

Да ви кажа бебка от няколко дни какъв нов номер е научила. Вечер след баня и след като се е нахранила добре решава, че е дошло най-доброто време за акане  Laughing и така вече няколко дни поред.

Никита, много чаровна усмивка  Wink

# 92
Nikita страхотни снимки! Как само сте заснели тия моменти незнам.Сигурно често се усмихва или си чакала с часове заредена с фотоапарат? Със сини очи ли е беба?

русана виж какво намерих http://karmene.greatnow.com/gotovo.html според тази статия ранното захранване не води до нищо хубаво!

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 14:34 от The_light_2008

# 93
rusana , ето ти една тема за захранването http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383196.0

# 94
Дребната смуче биберонът на Авент!Първият месец само като и го доближех до устата и правеше физиономия сякаш ще повръща, но свикна! Пиеше от шишета на Авент,но свикна и с шишетата Чико с каучуков биберон!
Козметика ползваме на Мустела, такава ползвахме и за баткото! В последствие за него купувахме Бюбхен, Саносан, Хип! Ползвам геловете за измиване на коса и тяло и лосионите! Досега със сапун не съм къпала!
Мокрите кърпи на Памперс нещо ми миришат на гадно! Преди две години имаха по-приятен аромат! Сега купуваме на Евент защото са с приятен аромат, има ги в Била от където предимно пазаруваме,  дребната ги понася добре , голяма опаковка са пък и около баткото все има един пакет че той все с нещо се цапа!

За кръщенето Личката го кръстихме като беше на година и няколко месеца преди именния му ден! Плака през цялото време добре че видя питата та му чупнахме парче и започна да яде вместо да се дере! Все още като види поп и бяга!
Дребната понеже е кръстена на таткото на съпруга ми, който се е казвал Петко и смятаме да я кръстим Живот и здраве около Петковден тази година! Те октомври месец!

Никита , много ти е сладък бебока!

# 95
  • София
Здравейте Simple Smile

Аз напоследък само чета, че все бързам да излизаме с Ели на разходка - с Никита навъртаме доста километри, бързо ще влезем в форма  Mr. Green

Първо да се отчета - Ели вече е цели 4000 гр, 54 см. В събота ни мина погачата с доста емоции.  Първо тези от фурната бяха изгорили питата на въглен - няма да ви описвам какво изживях като я видях, 3 часа преди да дойдат гостите. Добре че майка беше в къщи и знае да меси, че бързо замеси сладка питка, която стана разкошна.
Свекърва ми дойде на гости или по скоро на почивка у нас и ми скъса нервите 3 дена. Не ми стига другата работа, ами и на нея и слугувах - даже чиниите от масата не си вдигаше - пълен курорт. Накрая се скарахме, аз и казах да си ходи и тя се обиди  ooooh!
В комбинация от негативните емоции и това, че трябваше да спра да кърмя за 3 дни (заради жълтеницата на Ели) почти ми спря кърмата, .  Но с воля, спокойствие, често кърмене, чай за кърмачки нещата се урегулираха и сега всичко е наред.

Елвинг - за хемоглобина - на Ели е 92. Според лекарката ми единствения "недостатък" на кърмата е, че е бедна на желязо, ако майката е с нисък хемоглобин, както е при мен. Та за това каза да пия желязо - то се предава чрез кърмата и на бебето. Майката на Никита ми каза, че червения хайвер също е много богат на желязо и аз и от него съм взела.

За мазилата - това което е написала Бодливка за Себа Мед, все едно аз съм го казала - не ми хареса. Сега ползвам Веледа и съм много доволна  Peace

Един глас и от мен за препарат за почистване Меглио - пръскаш ,изчакваш 10 мин и изплакваш - ползвам го за фурна и баня. Фроша също е добър, но си трябва търкане

Хайде, това е за сега, че малката се разплака

# 96
момичета хиляди благодарности  newsm51 отивам да чета

# 97
  • София - Рим и обратно
И ние сме с доста нисък хемоглобин и пие желязо от първия месец. Но никой никога не ми е казвал АЗ да пия, за да го получава тя чрез кърмата Thinking Аз доколкото знам желязото почти не се излъчва, така че незнам дали има полза така. Тя пиеше по 1 мл Малтофер, но пак й падаше и стигна до 84 Confused Тогава докторката й вдигна желязото на 2 мл, та качихме до 94. Сега незнам колко е, решихме вече да не я бодем, продължаваме си Малтофера. Смятам да започнем колкото се може по-рано зеленчуците и месото, заради хемоглобина.

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 15:50 от ЛЮБИМА

# 98
Здравейте и от нас днес. Много е мрачно навън днес, но пък е почивен ден и цялото семейство е у дома на топличко.
Али се е обзавела с гъбички от многото антибиотици и сега пие Низорал на прах и ще ги убиим тия гадини. Здрава е и е наддала.
Козметиката, ползваме на Мустела и аз не мисля да я сменям. Имаме идеално неподсечено дупе. Много бавно се харчат продуктите и са страхотни.
Мокрите кърпички, за сега само на Памперс съм ползвала, като мисля да еспериментирам и други де. Най- харесвам зелените, защото е лека миризмата, но ги намирам трудно и за това купувам от оранжевите на Sleep and play, по тънки са, но стават а и са доста по-евтини.
Памперсите, Пуфис са хубави, на на мен са ми малко по делелички. Оранжевите на Пампер са много тънки, но ще си израходим пакета. Харесвам жълтите на Памперс, но сега съм решила да пробвам някои от марките за които сте коментирали.
Като чета за някои от проблемите ви с малките хубавци  исе чувствам някак благословена за някои ситуации. Нашето момиче ака след всяко или преди всяко хранене, понякога и два пъти около храненето. Ние сме на Фризовом, но пък това акане може да е и от гъбичките, така ни каза докторката предния път.
А ЗА ПЛАЧА, оооо, това нашето дете до сега е чудо...пу пу пу....държи се като възрастен човек повечето време. На ден реве по 5-10 мин разпределени във времето, понякога и хич не плаче. Имала е и ревливи моменти, но те са били много рядко.
Тони ст, много ми харесаха снимките на малката, много е сладка и фотогенична. Снимките сато качество и изпълнение също   bouquet newsm10
Ето малко нови и от нас от днес. Тати я оригва....а тя гледа много цветята отзад. Много са и интересни. Много обича като я сложа на повивалника и да си завърта главичката към стената, където съм наредила тубичките с козметиката....и им се усмихва и им говори.... smile3521
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=367068&pid=11919858
Чао за сега, хубав и спокоен дъждовен ден  Hug

# 99
  • Стара Загора
Ехооо как сте бе мами и бебоци. Привет от  нас от Бургас. Путъвахме страхотно, без никакво движение и бях супер спокойна. Ами това е от мен засега, после пак!

# 100
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=363812&pid=11926174 ето малко снимки и от нас,позволих си да ги кача при бебчета на 2 месеца ( на 10 ги навършваме )  Blush
Някоя от вас да е забелязала фонтанелата да е хлътнала повече от преди,аз днес забелязах,че малко е хлатнала и като го галя по главичката мноого се усеща,педи каза че било нормално след 40 ден така ставало  newsm78
А  мамите родили нормално дойде ли ви цикъла,моя никъв го няма,не че ми е лошо,ама...
Слънце браво че сте пътували нормално,по новините даваха,че има голям трафик за празниците 

# 101
  • София
Здравейте пак от нас. Аз бях писала преди за моя проблем с ръцете, но накратко ето пак. С две думи имам силни болки в ръцете, които почнаха през бременността и уж трябваше вече да ги няма, но ги има и се влошават. Понакога изпускам разни неща, трудно ми е да държа, да режа, да отварям добре палеца, китките и палците ме мъчат с резки пристъпи на болка. Изписаха ми три мазила, засега без лекарства поради кърменето, но все още нямам подобрение. Забранени са ми някои дейности, вкл. търкане и именно затова питах за препарат за почистване на плочките в банята без търкане  Peace Става въпрос за обичайната мръсотия, събирана при къпане, нищо специално.

Мечо Пуух, Калин е с голяма фонтанела и от началото е на 2 капки Вигантол сутрин от 21-вия ден.

БОДЛИВКА, The_light_2008, и ние ползваме блокчето на СебаМед за дупето, но не е разкашкло никак досега  newsm78 Да не ни е дефектно нещо  newsm78 Знам, че не прави пяна - казаха го на лекциите - защото няма сапун в него. Доволна съм много, държа го на мивката в сапунерка с дупки отдолу, за да се изтича водата. За къпане ползваме и ние гел, също сме доволни много...

Tony_st, аз смятам като теб да караме с козметиката, а за марка след СебаМед мисля за Бюбхен засега да пробваме.

И да питам:

1) Къде/в какво държите играчките на бебето  newsm78
2) По колко пъти на ден преобличате бебето? А ако не е мокро (наповръщано, пропуснал памперс...)?
3) Има ли някой, който смята да остави кръщаването на детето да бъде негов избор?

ТРЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: 05.05.2009 г. (вторник) от 11 ч. на цетралния вход на Западен парк. Ако междувременно завали и имате желание, срещата остава, но се събираме на бензиностанцията ОМВ (навън) до същия този вход. Записвайте се: зелено човече + Калин, Тони_ст + Рая + Тати, вероники + децата (2)

# 102
Малиии колко имам да чета Whistling

# 103
  • София - Рим и обратно
Русана, нашата педиатърка по ЗК пък ни каза, че хлътването на фонтанелата било признак на обезводняване. Бях се шашнала един път, понеже не искаше ни да яде ни да пие половин ден. Та тогава тя дойде и я попипа там дали е хлътнало, но не беше и ми каза, че няма проблем, значи просто й почива корема. Не твърдя че е вярно, просто предавам какво казва тя. И аз не бях чувала Rolling Eyes

# 104
Любима,възможно е ,аз като се замисля не съм му давала вода,защото той не иска да пие  newsm78,май трябва да почна да давам вода,а чайчетата броят ли се с тях мога да го излъжа  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт