Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 060
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Добро настроение- пликчетата в Кауфланд са след подправките и преди салфетките за маса. В една редичка са. Има и от 2л и от 3л. Разликата е няколко стотинки. Ние пазаруваме в Кауфланд Младост, но ако имат практиката да редят по еднакъв начин трябва да са на същото място.
Иначе за чистенето на нослето при нас е ад. И ние още преди да сме почнали са едни ревове, дърпания, бутания, чак се дере. После гледа сърдито.
Роска- ама късметлиика си ти. Аз все ощ неискам да оставям бебка на никой.

Ние май леко сме поизстинали, че нослето и е студеничко. Но други признаци няма- нито киха, нито недоволства.

# 151
Белла бяхме на гости и сега си влизаме, качих снимка за колажа, пак е без име, извинявам се за което! последната с ушичките е на бебо стефан Simple Smile)) да уточня, понеже виждам и други бебоци са без име Simple Smile

# 152
Малее вече все по малко се седи пред форума.Така е то остава ли време я.

За гладенето аз баткото все още го пера отделно и му гладя абсолютно всичко без слипове и чорапи, така че разбирате че и бебо ще е така. Вярно че е трудничко ама така съм свикнала и негладени дрехи немога да прибера по шкафовете. То и наште дрехи почти всичките ги гладя ама такава съм Crazy  Затова винаги гладя вечер след като сложа малкия да спи опъвам дъската пред ТВ и хем гледам хем работа върша.

# 153
Здравейте, хайде и аз да се разпиша днес, че тия дни нещо не смогвам да пиша Rolling Eyes

Ние все още сме в Плевен, днес се видяхме със Шуши и Мария, бяхме на една хижа до извън града, похапнахме рибка, а бебчовците поспаха на въздух. И фотосесия има, но е на нейния фотоапарат, така че снимките тя като се върне ще ги видим Peace

За гладенето - уф, аз толкова не обичам (даже мъжлето съм го научила сам да се глади Mr. Green) За сега гледам всичко да гладя на Алек, но незнам до кога ще издържа Embarassed

Роси ама направо да ти завиди човек, мъж-приказка си имаш Party Моя от както сме се върнали с Алек ми е обещал да ме заведе на един гръцки ресторант, ама нещо все не ни се получава. Иначе вече сме оставяли Алек на плевенската баба - за 3 часа - ходихме на кръчма. Да ви кажа, че 2 пъти звънях да видя дали всичко е ок, не че не бяхме на 15 мин.

Ели защо си мислиш, че сте настинали, аз до колкото знам нослето винаги трябва да е студено.  newsm78

За цикъла Thinking незнам, миналата седмица, след като всичко ми беше спряло да ми тече, изведнъж се започна и 4 дена цапаше само, нито болки нито нищо. Позамислих се дали не е цикълът,  но вчера като се почнаха едни болки в кръста и яйчниците (аз попринцип първия ден винаги ми е бил много тежък, само аулинът ми помагаше) и сега си теча. Ще видим, аз така или иначе по-другата седмица ще ходя на преглед.

За обличането - ми ние седим с едни и същи дрехи, които сменяме вечер след банята. Най-много върху ританките да сложа някое панталонче. През деня го преобличам, ако много се намокри (я пампрес поддаде, я се оповръща много)

Страхотни снимки имате на ухилени бебоци, толкова са сладки Hug На мен много ми се иска и аз да ви покажа Алек как се хили, направо ме разтапя, вече почти постоянно го прави (само вечер е доста изнервен и тогава е скъп откъм усмивки), но не мога да го хвана в такъв момент.

Алек така се е опъпчил по лицето-едни такива дребни, ситни, червениакви пъпчици, няма никъде другаде по тялото, слава богу

Хайде  lovekiss

# 154
и аз да се разпиша докато мойто мишле ми спи на рамото,само така има спокойствие  ooooh!
За цикъла моя никъв го няма,не се бях замисляла,че сестричката му може да е на път  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.,но по вероятно да е от кърменето  Whistling
Имам едно питане вашите бебета лигавят ли се, моя иска всичко да ближе и да лапа,като го гушна и ближе я ръката,я блузата ми  Rolling Eyes,направо в чудо се виждам,а биба не иска,даже в момента на сън ми ближе ръката  ooooh!
И аз още гладя всичко,за дрешките в къщи и на вън почти не ги сменям  Peace
за манджичките днес бяхме на гъби с ориз  ии салатка

# 155
  • Варна
Да, Elwing, профилактично правихме трансфонтанелната ехография. Включена е в пакета за детска консултация, заедно с ехографски ортопедичен преглед. На баткото бяха видели някакви "съдчета", които били признак за вътреутробно страдание, но ни успокоиха, че не са проблем. А и с него плацентата беше много остаряла и най-вероятно това е причината. Както и да е, важното е, че всичко е наред. А с малкия мислех да пропусна прегледа, но докато бях бременна, видяха някакви кисти, които после изчезнаха. Все пак реших да не рискувам и да направим прегледа, като така и така сме си го платили с абонамента. А на децата определено не им е приятно да ги натискат така, макар че както казваш и ти - не е болезнено.

Есме, не се ядосвай за избора на лекар. Винаги можеш да направиш повторна консултация с Хариева или друг лекар, ако се притесняваш за нещо. Само информативно - д-р Хариева вече работи по ЗК, но с направление от личния лекар на детето. Ние сме при нея и много я харесвам като лекар и като човек.

# 156
здравейте майчета,ние все още сме на гости при свеки,но мисля утре вече да си ходим,защото не издържам,направо се побърквам,не ми оставят детето на мира,то яде-те го закачат,то спи-те пак го закачат,нито може да се наяде,нито да се наспи,днес докато ядеше голямо закачане падаше,та детето чак забрави че яде и като започна едно бълване...не мога да сваря да го обърна,никога до сега не ми е повръщал толкова,преди малко Теодор се онася да заспи и тя го чоплят по крачетата и той се събужда,нямам думи вече,вчера не е спал през деня и през нощта толкова много му се спеше че е ял 2 пъти и то 40мл и 60мл,направо беше умрял за сън,поне се наспа-нямаше кой да го закача.

е, оплаках ви се Rolling Eyes в такива моменти чак на бяс ме избива,ама няма как да им кажа:"Не го пипайте...",като им е внуче и му се радват,но скоро ще се приберем у дома и отново ще си имаме режим. Party

# 157
Честит имен ден на Борковците!

Да питам тези, които слагаха Пентаксим- там, където е мястото на убождането стои ли по-твърдичко? Малко ми се губи разговора с док, мисля че каза, че няма нужда от риванол, но какво друго ми обясни newsm78освен да дам Панадол първия ден( преди два дни ни боцнаха)?

Има ли някое бебче, което се стряска докато спи- (говорихте за захласването, не знам дали е същото)- моето бебче като се стресне, вдига ръчичики нагоре, маха и почва да диша накъсано и понякога след това като почне да реве почервенява ужасно и пищи и не си взема въздух- ужас някакъв. А се стряска от най-малкия шум Cry

# 158
Има ли някое бебче, което се стряска докато спи- (говорихте за захласването, не знам дали е същото)- моето бебче като се стресне, вдига ръчичики нагоре, маха и почва да диша накъсано и понякога след това като почне да реве почервенява ужасно и пищи и не си взема въздух- ужас някакъв. А се стряска от най-малкия шум Cry

ние сме така,доста често се стряска,доста често хълца,абе ужас някакъв,нито може да спи,нито нищо...само че ние се стряскаме от всичко различно от човешки глас или ТВ

# 159
Вили- незнам защо мисля така. Студеничко и е. Те необича да спи много завита, но сега даже и с одеало отгоре си седи завита и немърда. Дано не съм я разболяла тези дни.
baby_moni Hug Аз си казвам и на свекитата и на бабетката и на майка ми, когато нещо не ми изнася. Ето преди 2 часа се скарах с майка, защото искала да и оставя Елия да я разхожда- тра ла ла- то навън е само за разходки. Ама сега ми е сърдита, била съм като майка орлица и не си давам детето на никой. А и тя е била същата като мен.
Мечо Пуух - ние се стряскаме на сън. Даже пищи.

Хайде лека и мека от нас и дано утре е по-спокоен ден.

# 160
За стряскането, спомням си че Личката като беше на около 3-4 месеца се стряскаше докато спеше, но не от шум или глас! Както спеше събираше ръце над тялото си и изплакваше!След малко пак така, много неспокойно спеше! Тогава лекарката ни каза, че заедно с олисяването му по тила е  признак за рахит и ни увеличи капките Вигантол от 2 на 5 само за един месец! Точно след третия ден с повече капки Вигантол Личката престана да се струска и започна да спи спокойтно!
Така, че ако стяскането не е от шум се консултирайте с лекаря на бебчето!

Еля, ми на Петя и ръцете, и нослето и краката в повечето случаи са и ледени, дори когато е добре облечена!Дано не е истинала Елия, но тя Т на бебетата нали не е регулирана та не се притеснявам много!

Лека и спокойна нощ!

# 161
Здравейте!  Hug

Честито на всички които празнуват днес- то не остана много време ама все пак.

Никита- и аз карам тунго  Wink , по точно сега мъжа ми го кара , щото не съм добър шофьор и той ми го взе да се уча на него  ама аз взех че забременях  и не се научих. Сега с бебето не знам кога ще ми остане време за малко уроци , че имам отдавна книжка , но не мога да се паркирам , просто не мога да правя маневри. А на туингото мъжа ми му казва -гонзо виелицата  Joy. А и нещо друго , каот гледах снимките ви , нашата количка е подобна на вашата. Какъв модел беше , че си спомням че имаше притеснения за това че е синя, но не помня модела.  ох реве , ще пиша с една ръка . нашата е на кенгуро модел 2009г. kids tour.

Мами , по колко вода  пият бебетата ви?

и ние се стряскаме

всяка вечер заспиваме с рев и то като почне от 23 та до 24 , а понякога и до 1. ooooh! това си стана като навик, а не е от колики май. спи по 10-15 мин.  и после рев и пак така докато накрая заспи за по дълго и идва време за ядене. оф

# 162
Добър вечер, мами!

Ние днес направихме голяма разходка следобяд, та чак до вечерта, към 20ч. се прибрахме, че водихме София и в Кауфланд  Mr. Green
За сметка на това до обяд беше някакъв кошмар, не иска да спи вкъщи това дете и това е.Голяма е скитница, само навън и дай да седи , спи с часове.

За крустите по челото - има едно мазило, с което минават много бързо, знам, че Росита-та мажеше Елица с него, но не му запомних името, ако се включи тя да каже...много беше доволна.

Еля, това, че и е студено нослето не означава, че си я простудила  newsm78 Може просто в момента да и е по-хладно, което не означава настинка непременно. На София пък почти винаги ръчичките са и студени.

За обличането, повечето дрешки са гащеризончета и с такива спи, през деня също е с гащеризонче, а за навън просто слагам още нещо отгоре, ако е по-студено или якенце.Няма специални дрехи за сън или за навън.

За гладенето - аз на каката още гладя всичко, вкл. и бельото/най-вече/, та камоли на бебка.Нашите дрехи също.Някак ми е неестетично да обличам неизгладени дрехи.Чаршафи и калъвки също.

Като гледам колко козметики ползвате....ние имаме една туба на Бюбхен - бебешки гел "от глава до пети" и с него мием дупе, къпя я също само с него. Една приятелка ми подари някакъв крем за баня на Хипп - нещо като душ гел и шампоан в едно, та и него от вр. на вр. за разнообразие.След баня олио на Бюбхен или зехтин и Судокрем за дупето.Това е всичко.

Бейби Мони - чудя ти се как пък ще позволиш да ти закачат детето, докато яде, да не говорим докато спи  Shocked Shocked ShockedНе ще направя забележка, ами и скандал, ако трябва. Как пък има такива несъобразителни хора, не знам.

Мечо Пуух
, нашата док каза, че може да се появи на мястото на убождането лека подутина или зачервяване, което е нормално.На нас нищо не се появи обаче.Няма нужда да даваш Панадоли, не би трябвало да вдигне Т. /цитирам думите на педито/

Ето още една крива усмивка http://picasaweb.google.bg/vvalkova/pdAThI?authkey=Gv1sRgCIzlm7i … 31330758147967586

А ето така заспахме днес в слинга http://picasaweb.google.bg/vvalkova/pdAThI?authkey=Gv1sRgCIzlm7i … 31330788215322018
....а после я оставих направо така, за да не се събуди  http://picasaweb.google.bg/vvalkova/pdAThI?authkey=Gv1sRgCIzlm7iX_PHCIQ#5331330808867825714

dyMa , на мен пък ми взеха една стара шкода да се уча, сега Туингото ми е за награда, като примерен шофьор  Mr. Green
Количката ни е Cangaroo Passenger 2009. Пусни снимки на вашата, че ми е интересно  Grinning

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 23:56 от *Nikita*

# 163
Я да се разпишем иние преди сън....
Днес Рая е бодрото бебе...за цял ден е спала 2 пъти по час и сега изкъпана и нагласена от 8 и половина и не ще да спи...от къде таз енергия да се чудиш....

rusana, Рая като започна да се плюнчи изчетох сумати материал...оказа се, че в този период им се развиват жлезите, включително и слюнчестите и затова бебетата се слюнчат. Peace

baby_moni, баща ми и свекърва ми са същите, но определено с мъжа ми ги държим настрана. Начини има - просто трябва да намериш подходящия за вас. Peace

Мечо Пуух, на Рая пентаксима и понесе много добре - изобщо не и се е подувало крачето, нито пък съм и давала панадол - първият път нямаше нужда.

За стряскането
от по по-силен и непривичен шум - това се дължи на неукрепналата им нервна система и се израства до към 3-4 месец.

ОАтиваме да спим, че сме едни киселяци... ooooh!

# 164
аз по принцип си казвам когато не ми изнася,ама като знам с каква радост го чакаха Tired иначе преди малко й се скарах,щото аз го храня,той почти заспал (ест.то и днес не беше спал....)и таман го нахраних,той отнесе плувката и тя почна да го бута по косата....и бебо ест усеща и се пробужда....аз й викам да го остави че таман е заспал и тя се дръпна,май не се убиди newsm78

Общи условия

Активация на акаунт