Холандска тема - 32

• 27 963
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Мале, Мими, какви се тия тръбички, макарички, ужас!  Shocked Радвам се , че всичко се е оправило  Hug
Ами нас ни съветват да му вадим сливиците на Станислав, защото много често е с ангини. Но на мен хич не ми стиска  Confused

# 61
pozor-аз ще ти дам столче за кола назаем,ако искаш.Имам две,едното не го ползвам,купихме го да караме приятелчетата на сина ми с нас.
Пиши ми на лични да се уговорим.

# 62
  • Там,където се събуждам щастлива.

Чухте ли за земетресението в Грьонинген? Калинка, инфо?
Аз си мислех, че тук не е земетрусна зона  Rolling Eyes

Мимка,
чак сега видях, че си ме питала тук....Там има доста често земетресения, но ние не ги усещаме тук. И аз бях изненадана преди години, когато  бях чула за едно.

По отношение на сливиците: аз имам уголемени две и имам / х ( не съм се преглеждала от дете) трета. Дядо ми беше уважан специалист Уши, Нос и Гърло. До 5-годишна възраст бях болна непрекъснато: ангини, простуди и т.н. Въпреки това той не даде да ме оперират, защото сливиците са най-идеалната защита, която природата е създала. Неговата теория беше, че трябва да се даде шанс на организма да си изгради защитни сили и да се пребори с това. Поради тази причина съм пила само веднъж антибиотик и то на по-голяма възраст.
На 6 години тръгнах на зимни кънки и разболяванията спряха.
С години не съм боледувала, много рядко ме е боляло гърло (може би, 2-3 пъти). Майка ми е с извадени сливици и всяка зима е с възпаления и я удря в гърлото моментално. Тази година беше 2 месеца болна и не можеше да говори.

По отношение на макаричките: практика е да се слагат и в България. Имам позната съфорумка, която сложи на дъщеря си.   

# 63
Мале, Мими, какви се тия тръбички, макарички, ужас!  Shocked Радвам се , че всичко се е оправило  Hug
Ами нас ни съветват да му вадим сливиците на Станислав, защото много често е с ангини. Но на мен хич не ми стиска  Confused

Вадете ги щом ви съветват Peace
Направо живнах без тях,не съжалявам и за секунда че ги оперирах.
 Джей без третата сливица също е много по добре Peace

А Hyves е един сайт-холандски където се събират приятели,създават се контакти,има форуми,събития,информация...интересно е и зарибяващо.Има също форум за българите в Холандия,затова реших че може би имаш регистрация там.

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 22:26 от мими23

# 64
  • Варна
Здравейте ,

Извинявам се ,че така нахлувам в темичката ви ,но се обръщам към вас с молба за малко повече информация.
Решихме да опитаме чрез откриване на фирма да се установим легално в Холандия. Всъщност тази информация я видях в нета ,но за съжаление не беше много подробна.
Бихте ли ми казали , чрез откриване на фирма по-лесно ли може да се намери работа и каква точно е процедурата?Какво е необходимо и колко ще ни струва?
Тъй като ще започваме от нулата всяка една информация ще ни е от полза.
Благодаря ви предварително.
Може и на лични.

# 65
Здравейте ,

Извинявам се ,че така нахлувам в темичката ви ,но се обръщам към вас с молба за малко повече информация.
Решихме да опитаме чрез откриване на фирма да се установим легално в Холандия. Всъщност тази информация я видях в нета ,но за съжаление не беше много подробна.
Бихте ли ми казали , чрез откриване на фирма по-лесно ли може да се намери работа и каква точно е процедурата?Какво е необходимо и колко ще ни струва?
Тъй като ще започваме от нулата всяка една информация ще ни е от полза.
Благодаря ви предварително.
Може и на лични.

Подробна информация не мога да дам, но регистрация на бизнес се прави към Kamer van koophandel/ The Chamber of Commerce. Този линк е на английски и цялата информация по процедурата може да я намериш там. Успех!

# 66
И мен ме интересува има ли някой друг от вас минал по този път , да сподели колко време му е изисквало и чрез регистрраната фирма по-лесно ли се намира работа.

# 67
Към Jully,ще ти пиша на лични малко по-късно,за да не товаря темата.Аз съм най-"зелената"
мама май тук в темата и скоро преминах през всички процедури и инстанции.Съветвам те да прегледаш линковете най-отгоре,в началото на темата-момичетата са се постарали да съберат всичко най-важно и на мен ми беше от огромна полза.   bouquet Повечето от сайтовете са и на английски и холандски,но предполагам,че поне единия език владееш добре.... Rolling Eyes в противен случай не знам как ще се оправиш тук.

А сега имам един мноооого тъп въпрос.Дъщеря ми често носи от училище разни текстове и рисунки-това нещо като домашно ли е?Тя твърди,че не трябва да ги учи на изуст...а аз забравих да питам учителя.Той настоява да не я товаря в къщи с учене,даже като че ли ми се скара,като разбра че учим с една компютърна програма.Напредвала добре,справяла се страхотно...това ме навежда на мисълта,че едва ли са домашни....Според вас да я "тормозя" ли и у дома,или каквото научи в училище-това... Thinking

# 68
А да ви попитам в Холандия може ли човек да се оправя на първо време докато научи холандскя с немски език.
Преди години бях ходила в Амстердам и си спомням ,че много от холандците си го говореха много добре и се оправях перфектно.
Това обаче за цяла Холандия ли се отнася?

# 69
  • Варна
kate.t благодаря ти много предварително ,ще ти бъда много благодарна. Hug

# 70
  • Nederland
Здравейте момичета,

Това със сливиците не е шега работа. На мен ми ги извадиха, когато бях 16 годишна. От дете страдах от бъбреци и се оказа, че е от сливиците. Не съм боледувала от ангини, нито от сериозни простуди но се оказа, че възпалените сливици са повлияли на функцията на бъбреците. Доста време се възстановявах след операцията, но след това проблеми с бъбреците не съм имала.

Мими23, аз имам регистрация в Hyves, пиша си с приятели в Холандия но не съм срещала форум на българите в Холандия. Може ли да дадеш повече инфо? Hug

Поздрави от слънчева и гореща София Hug Hug Hug

# 71
Здравейте момичета,

Това със сливиците не е шега работа. На мен ми ги извадиха, когато бях 16 годишна. От дете страдах от бъбреци и се оказа, че е от сливиците. Не съм боледувала от ангини, нито от сериозни простуди но се оказа, че възпалените сливици са повлияли на функцията на бъбреците. Доста време се възстановявах след операцията, но след това проблеми с бъбреците не съм имала.

Мими23, аз имам регистрация в Hyves, пиша си с приятели в Холандия но не съм срещала форум на българите в Холандия. Може ли да дадеш повече инфо? Hug

Поздрави от слънчева и гореща София Hug Hug Hug

Тони,има !!! Но трябва да потърсиш. Ако искаш добави ме в приятели и в моя профил ще видиш Peace
Mariyana B.  съм в Hyves !!!

# 72
  • Там,където се събуждам щастлива.

А сега имам един мноооого тъп въпрос.Дъщеря ми често носи от училище разни текстове и рисунки-това нещо като домашно ли е?Тя твърди,че не трябва да ги учи на изуст...а аз забравих да питам учителя.Той настоява да не я товаря в къщи с учене,даже като че ли ми се скара,като разбра че учим с една компютърна програма.Напредвала добре,справяла се страхотно...това ме навежда на мисълта,че едва ли са домашни....Според вас да я "тормозя" ли и у дома,или каквото научи в училище-това... Thinking

В повечето основни училища няма домашни, но е най-добре да попиташ. Честно казано, познавам и само една майка, която се занимава допълнително с детето. Според мен това е една голяма причина около 55% от децата да учат в ниските нива на средното училище (което лично за мен е малка трагедия).....

# 73
Калинка,наведе ме на сериозни размисли.Аз съм филолог по образование и много отговорно разучих въпроса за децата и чуждоезиковата среда,възприемането на новия език и т.н.Не искам и детето ми да зацикли с българския език до ниво на 5 годишна-правя всичко за да развивам речника и и да усвоява това което е нормално за нейната възраст в езиков план.
Трябваха ми 2 посещения в училище за да ми стане ясно каква е разликата в образователната система тук и в Бг.Някои неща ми харесват,някои не съвсем.Не мога да сравнявам обаче отношението към децата като цяло-тук детето ми получи огромно внимание и подкрепа,наистина напредва с езика ,има приятели,весела е,обожава учителя си.В понеделник разговарях с него и той ми разясни технически нещата с картинките и текстовете.Не са домашни,това са правили и си го взимат за инфо на родителите.Според него на този етап най-важното е да усвоява холандския и в това да насоча усилията си.И да помагам по математика,понеже на този етап е трудно да и се обясняват упражненията.Пратил ми е на имейла нещо като образователен минимум за нейния клас.
Ровя и в интернет за разни идеи.Очертава се ,че и у дома ще си поучваме  ooooh! и то не че съм амбициозна майка,а понеже мисля,че децата на тази визраст имат огромен потенциал и е жалко да се изпусне момента да се изграждат навици и интереси у детето.
Само да не стане като в приказката:Какво си мисли камилата и  какво камиларя  hahaha

# 74
Кате,моето дете е само на две и половина,но всяка седмица аз имам домашно.Дават ни цяла папка с песнички,рисунки,нови думи,които са учили,всеки път им окачват рисунките по стените.И ми казаха и у дома да се занимаваме.
От всяка тема имам армаган-детска количка,фруктиера,даже нарисувана от сина ми кутийка за бижута.
Последно трябва да изрежа една хартиена кукла и да оцвети разни дрешки,които могат да се слагат по нея и така да учи различните части на облеклото.Не,че е зле,на мен ми е интересно,но понякога не мога да реагирам навреме.
Вчера искаха жълта,синя или червена тениска,върху която детето може само да росува с текстилни бои.Понеже моя малък Пикасо ми нарисувал море на паркета и даже по чаршафите рисувал,не знам дали няма да го прибера неузнаваем.Всеки път му казвам,че се рисува само върху листовете,не по мебелите,но явно от сега знае,че паркета не е мебел и там вероятно може.
На мен тук ми харесва,че децата тук са ангажирани и родителите могат да се включват в заниманията им.Себастиан обича да му поставям малки задачки и е много щастлив,когато успее да се справи сам.

Общи условия

Активация на акаунт