Холандска тема - 32

• 27 961
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
Мария-ето рецептата за хапките:

необходими продукти

брашно-2 водни чаши
прясно мляко-1/2 водна чаша
вода-1/3 водна чаша
олио-1 ч.л.
яйце-1
сол на вкус
накълцана на малки парченца риба /стават и с пиле,сирене,гъби или зеленчук/

Омесва се тесто.После се разточва и с чаша се изрязват кръгове.В тях се поставя плънката и после се затварят и завиват като панделка.
СЛага се една голяма тенджера с вода на котлона.Когато заври се слага малко олио във водата и едва тогава една по една се пускат хапките да се сварят.Когато изплуват на повърхността са готови.Може да се сервират и със сос-коктейлен,горчица,уиски или какъвто сос ви харесва.

Рецепта за печене

4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
От тези продукти се прави тесто като за кекс,но в него се слагат подправки и ситно накълцана риба,може и тон от консерва,но трябва да се изцеди хубаво от олиото или да не се слага олио в сместта.
Подправките могат да са пипер,целина,настърган суров морков,нарязани на ситни кисели краставички,маслини,малки коктейлни лукчета,зелен лук,пресен лук,една лъжица горчица,може и лютеница,ким,магданоз,босилек,риган,ако не се слага риба може да се нарежат малки кубчета шинка и гъби,настърган кашкавал,сирене (натрошено).

Пече се в подмаслена тава в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Като се изпече може да се нареже на малки квадратчета като хапки и да се сервира в плато или да се поднесе на по-големи парчета като предястие.
сол,червен пипер,бял пипер,зелен пипер

# 46
Картинка, мерси   bouquet  Намам търпение да ги опитам Animal Pig Интересно, тези хапки са почти като ваирант на италианските равиоли. Само дето в тестото има и мляко. Италианското е само яйца и брашно.

kate.t , мерси за съветите  Hug Щом се стопли малко по-сериозно съм решила да опитам. Затруднява ме само частта с неедновременното слагане на гърне  Crazy Едно, че като се видят една друга и им идва вдъхновението и на двете и друго, че в противен случай ще трябва постоянно да гоня една от двете с гърнето, а честно казано си представям по-интересни начини за прекарване на деня  Joy
За хрема не знам какво да ти кажа. Джордана от 1 седмица точи едни сополи... Продават разни хомеопатични капки уж в Краудват и навсякъде, не знам дали има нещо и за хрема. Аз взимам от тези за болките при растеж на зъби и съм много доволна.

# 47
Здравейте, момичета.
Аз изпуснах цяла тема, но картинка, по въпроса ти, да ти кажа, аз моите съм ги учила само лятото. Като отидехме на морето в БГ им казвах "сега махаме памперса, да знаете, че като пикате ще се напикате". Те са всичките горе-долу по едно и също време родени, все през зимата, и това го правех на около 2.5 години. За около 1 седмица се научиха и двамата. Аз не смеех веднага и нощния да махна, макар че Руби веднага и нощем спря да пика, а на Дани му го махнахме чак половин година след това. Никога не съм ги карала насила да сядат на гърнето, Дани даже преди да му махна памперса не искаше да го погледне, пищеше щом го заговорех за него. Просто спокойно, ако стане - стане, ако не - сигурно щях да опитам пак, ама то стана без проблеми и при двамата. Взимах им винаги допълнителни гащи няколко чифта като излизахме и не се притеснявах, че ще се напишкат.
И аз съм привърженик на късното учене, те определено разбират вече и е по-лесно. 3 годинки не би трябвало да е проблем, ако ти не ги психираш нещо детето, но не вярвам това да стане, просто спокойно и това е.
Успех.

# 48
Кате, благодаря ти за линка   bouquet

Картинка и аз ще пробвам хапките  Grinning

Чухте ли за земетресението в Грьонинген? Калинка, инфо?
Аз си мислех, че тук не е земетрусна зона  Rolling Eyes

# 49
Честит ден на майката, момичета! Hug Heart Eyes
Слънчев ден на всички!

Картинка, мерси за рецептата! Тези хапки ще се пробват!  Grinning

# 50
  • Eemnes, NL
Ванко:
http://www.youtube.com/watch?v=im1hMMVUSe4&eurl=http%3A%2F%2 … e=player_embedded
А, при мене засега всичко е наред след опреацията, Peace Чуствам се страхотно, но някой друг път ще ви пиша по подробно.  bouquet
Честит ден на всички мами! Heart Eyes  bouquet

# 51
А, при мене засега всичко е наред след опреацията, Peace Чуствам се страхотно, но някой друг път ще ви пиша по подробно.  bouquet

Каква операция???? #Crazy

Как изкарахте празника? HugТук едно хубаво слънце пече(за първи път от 2 седмици),та си правихме слънчеви бани с децата.Цялата ваканция почти беше ужасно времето Sick..и сега като тръгват на училище се оправя...ама така е винаги
За тези които искат да свалят килца,препоръчвам с 2 ръце Дюкан Peace.Имам вече 2 смъкнати(останаха ми само няколко килца Party) за 1 седмица(I-ВА ФАЗА)....от днес вкарвам и зеленчуците,че почнах да кукдкудякам от яица..и много месо бе Sick.

# 52
Здравейте Hug
Не съм писала отдавна,но Мимката ме сгащи в един друг форум и ми каза да се засрамя Laughing Mr. Green
Та ето ме значи !!!

По въпросите които в момента ви вълнуват....минах през ада със сливиците миналата година.Моите ги махнаха февруари месец а на малкия не искаха и тва е.Сложиха му така наречените buisjes в ушите та ни направиха 100 проблема.Първо:сложени некадърно,второ никакви обяснения по повод какви са рисковете и дали си заслжава спрямо ефектите.Март месец ги сложиха,юли месец бяхме в БГ ваканция и като се въспали едното ухо-тече гной като порой,през час сменях тениските на детето,че плуваха във гной.Бързо при ушен специалист,човека се хвана за главата.....та така стигнахме и до там да чуем,че тези "макарички" са забранени навсякъде,много стар метод е и не се практикува вече 15 години (единствено в Холандия) и че отворите които са направили са по големи от самите макарички от което при високо налягане (евентуално в самолета) едната е изхвръкнала от мястото си но не навън а навътре в ушето и помела всичко по пътя си Cry Аз седях и слушах като препарирана...самата операция няма да ви казвам как премина....30 деца имат час през 10 минути,доктора седи зад легълцето с разтворени крака-упойка,прави разрез,пъха макарите и прехвърлят детето на друго легло и хоп-следващото и така нататък...има няма за 5 минути работа.Както и да е....Специалиста в БГ каза,че проблема (малкия беше постоянно болен с гърло,уши и не чуваше добре от което и говора не беше ясен) идва от третата сливица.Оперираха го в БГ след 2 седмици и остана там при баба си около 3 месеца до октомври за да му лекуват пострадалото уше.Сега нещата са добре (да чукна на дърво),не боледува,чува и говори с всеки изминал ден по добре,посещава логопедист веднъж седмично.

А за гърнето,Джей Джей ходеше на 2 години при покана без проблем,но кой ти му дава гърне в градината...та така пак го приучиха на памперс,чак след 3-тата година започна да пишка  а преди да навърши 4 вече всичко си вършеше сам в тоалетната...

Ще се включвам редовно вече-обещавам Peace
Има доста за разказване ама друг път ще е.Ето ви една скорошна снимчица на Джей Джей и за първа страница-рожденната му дата е 8.12.2004

# 53
Мими,ужас Shocked...е сега вече ме наплаши и мен.Искаш да кажеш,че всичко е тръгнало от третата сливица ,така ли? newsm78

# 54
Мими,ужас Shocked...е сега вече ме наплаши и мен.Искаш да кажеш,че всичко е тръгнало от третата сливица ,така ли? newsm78

Проблемът беше в това,че малкия постоянно беше болен-температура,сополи,кашлица,въспалени уши.Единственото решение според мен беше да се извадят сливиците,но доктора тук се заинати...не е от това,има влага в ухото и оттам тръгват проблемите.Та той каза,че тия buisjes(тръбички,макарички) ще оправят нещата и няма нужда от махане на сливиците....и ни натресе проблемите на главата от което вместо по добре стана по зле.

Другия доктор в БГ каза веднага,че третата сливица е проблема за боледуването и след 2 седмици я махна.Всичко се нареди по мястото си стъпка по стъпка,ден след ден след това !!!

Тук всички деца минават през този проблем,направо се раждат с проблеми уши-нос-гърло.Аз преди да си махна сливиците карах по минимум 2 пъти а една зима даже 3 пъти ангина с гнойни полипи до такава степен,че ми се залепяше гърлото и нито можех да пия нито да ям. Не ми предписваха абсолютно нищо и карах на самолечение!!! Докато след 3 години ходене по мъките не си издействах операцията.

И да....на някои им израстват отново,ще ви кажа защо.Защото ги режат напречно и не ги издълбават...или както те го наричат белене на сливици.Моите бяха огроооооооомни (опериращия каза,че по големи не е вадел Shocked) така че нямаше как да ги обелят ами ги издълбаха...с пълна опойка,45 мин. операция след това обгаряне на ямичките и 10-дневно супер болезнено възстановяване.Даже останах един ден и една нощ в болницата под наблюдение.3 месеца след операцията още чувствах раничките,но сега се радвам че ги извадих.

Мисълта ми е,ако можете да ги измолите вадете сливиците и не се занимавайте с макаричките за уши за малките.На Джей цялото тъпанче беше наранено и целия слухов канал също.Както вече писах 3 месеца не можеше да се мокри ,да плува,да лети със самолет и ходеше на преглед и лечение в БГ докато му зарастнат напълно ушетата.След това си го прибрах оттам и не сме стъпили повече на лекар.Юли месец сме си в БГ,там ще го водя пак на профилактика Peace

# 55
мими23
 радвам се, че пак пишеш при нас Hug

ужасен кошмар сте преживели Hugдобре, че е вече зад гърба ви Hug ще ви добавя при следващата тема Hug

# 56
  • Плевен/София
        Здравейте всички! Простете, че нахълтвам така, но просто няма, или поне аз, не се сещам, кого да попитам, освен вас.
        Накратко: предстои ни посещение в клиника в Ротердам. Прегледите ни са на 5-ти и 8-ми юни. Приятелите, при които ще отседнем, живеят в Хилверсум, и ще ни карат с кола. Пътуването със седалка сигурно е задължително, а тяхното дете е вече голямо, тъй, че, дали мога да пренеса нашата седалка със самолет*, или може да се наеме...Дали някоя от вас е имала подобен проблем, ще се радвам да споделите, дори и на лични.
        Благодаря предварително на всички!
-------------------------------------------------------------------------------------------

* Ще летим с "България Еър".

# 57
pozor, детските седалки са по принцип задължителни, но ако возиш детето си в собствена кола. Щом ще ви возят вашите познати няма проблем да пътувате с колата без седалка. Дори и да ви спрат, колата е тяхна и става дума за изключение. Ако се притесняваш за безопасността на вашето дете, е вече друг въпрос. Можете да се договорите вашето дете на ползва детската седалка. Няма как да си наемеш сделка тук, а да си носиш от БГ ще ти излезе доста скъпо. Има и друг вариант- да купите някоя евтина тук, но за краткия престой ми се струва излишно. Лек път и успешен престой тук!  Hug

Мими, доста сте изпатили с тези тръбички ooooh! Добре, че детенце е вече добре. Страхотно хлапе си имаш Hug

# 58
  • Плевен/София
   Благодаря ти, Милен@!

# 59

Мими, доста сте изпатили с тези тръбички ooooh! Добре, че детенце е вече добре. Страхотно хлапе си имаш Hug

Благодаря   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт