Холандска тема - 32

• 27 958
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
Картинка,щом момченцето ти е интелектуално по-напреднало,то тогава методите които се препоръчват за ранната детска възраст за гърнето при вас няма да действат.Превърни ходенето в тоалетната в ителектуално занимание.Не се подигравам-говоря сериозно.Изрежи разни момчешки картинки и дори негова снимка и една сутрин,когато си се подготвила(залепи картинките на вратата на тоалетната) му кажи,че от днес WC-то е само за момчета.Внимавай да не те вижда,че също я ползваш.А ако някой път ти се налага,когато си е вкъщи му искаи разрешение да ползваш тоалетната.Изхвърли музикалното гърне-вече го е възприел като играчка-а той много добре знае,че върху играчките не се пишка.Щом му харесва да пуска водата му кажи,че има право да седи в тоалетната колкото си иска,но вода ще пуска само,ако е свършил работа.Почни да изграждаш навици за посещение на тоалетната-сутрин преди да тръгне на училище,веднага шом се прибере от училище,преди и след прибиране от разходка,преди лягане. Нищо,ако не върши нищо-ще започне .Ако нямате специална дъска за тоалетната идете да купите двамата,разреши му да я избере и още в магазина да обещае,4е като се приберете ще я опишка.А когато пишка и т.н. в тоалетната пляскай с ръце,викай ура,за да разбере,че това ти носи радост-всяко дете иска да зарадва мама.И накрая му обясни,че памперсите са за бебета,а той е голям мъж.И започни събота и неделя,когато сте си у дома да не му слагаш памперс и го дебни когато му се допишка бързо под формата например на гоненица се втурвайте към тоалетната.А ако се напишка в никакъв случай не му се карай.
Аз съвсем се отнесох,но просто се опитвам да съм ти полезна.Аз съм изключително гнуслива,повръщах при вида на всеки памперс-не са превземки,сама си отгледах детето,но съм си такава.затова изчетох сума ти неща по този повод и научих дъщеря ми много отрано да ходи в тоалетната,а памперсите свалих още преди двегодишна възраст.

# 31
И аз се интересувах за гърнето в отчетната ни тема(нали тук децата над 1г трябва,вече да могат да ходят на гърне) но никой,не беше научил своето! И нашето е музикално,но и то служи за играчка,чакам още малко да се стопли и ще я пускам без памперс,та да се научи!
Та ще ви се похваля или оплача  в края на лятото Mr. Green

# 32
Кате,мерси за идеите,ще пробвам да видим какво ще направя.

Мимка-когато бях студентка в Консерваторията изучавахме вокална фонология и преподавателят ни беше лекар УНГ,специализиран в работата с певци,артисти,говорители и други,които работят с гласа си професии.Та от там знам,че за да се махне един орган,той наистина трябва да пречи сериозно и да няма никаква друга алтернатива.
Аз съм била болна от гнойна ангина в продължение на два месеца,слагаха ми инжекции антибиотик,но не ми помогна-влоших се и едва дишах,не можех да се храня и пиех само мляко със сламка,но преглъщането беше като клане на живо.

Тогава майка ми намери някаква тетрадка от руската ми пра-баба,която е била знахарка и е лекувала само с билки. И ми направи някакво мазило, в което имаше мед и още нещо,но вече не помня как се казваше на български.
Когато оздравях получих болки в ставите,почнаха да ми се появяват кариеси и очите ми отслабнаха толкова,че не можех да различавам цифрата на трамвая,ако е на повече от 5 метра.
Ходих на консулт при доц.Спиридонова в ИСУЛ( един от най-добрите специалисти в Бг) и тя ми каза,че последиците от последователните ангини з атакива-болки в ставите,влошено зрение и зъби и даже понякога могат и бъбреците и сърцето да пострадат.Тя ми каза,че понеже съм певица не би се наела да ми отреже сливиците,понеже след премахването им тембъра на гласа се променя,но не може да ми гарантира положителна промяна.Изпрати ме при д-р Чапкънов от Пирогов,който ми каза,че ако много ми пречат ще ги изреже,но би направил всички възможно да не го прави,понеже сливижите са преграда за простудните заболявания и ако не са сливиците вероятността да страдат белите дробове е по-голяма.Каза ми да спазвам много голяма хигиена на гласа,да си почина добре и ако се разболея повече от три пъти през идващата зима тогава да му се обадя пак.
Една година съм мълчала,не бях изпяла нито един тон.После все едно наново започнах да уча пеене.Само веднъж бях препяла и гласа ми се изгуби,но след един ден хомеопатични пях на солов концерт и се чувствах много добре.Хомеопатичните се казват хомеовокс, има и хомеоген и едните не се препоръчват на диабетици,но не помня кои точно.
Оттогава не съм имала ангина,но имам навици да си пазя гласа- не пия студено от хладилника,нито много горещо,само стайна температура,всеки ден проветрявам и гледам дори ако времето е лошо поне един час да съм на чист въздух, та ако ще да е да стоя на балкона
Газирано не пия,концентриран алкохол също.В задимени помещения не влизам и там,където има прах,пясък и котки  също.
Пия много вода и чай,лимонов сок и мед,почти не ям сладко,защото от него се образува много слюнка и сливиците ми направо плуват и ми се появяват хрипове.

В Австрия ваденето на трета сливица от няколко години не се практикува при деца под 6 годишна възраст.
На мъжа ми са му правили три операции, при всяка са му вадили по една сливица.Бил е на 3,4 и 5 години.След последната е напълнял,понеже са засегнали щитовидната жлеза.Сега е 2 метра и е 90 кила,но са му трябвали 15 години,за да стане от 140кг с 50 кг по-слаб.

Аз още си ходя със сливици и нямам намерение да ги махам.Всяка операция,дори и най-простата си е операция и винаги има риск да засегнат или гласна гънка или някой хрущял и да останеш съвсем без глас- има и такива случай,при това с певци.
Мимка, не можете ли да опитате хомеопатия?

Звезди-всяка северна риба става- съомгата ми е любима,с тон също става много вкусно, има една риба,която се казва селъдъ, не знам как е на бг.Речни риби не съм опитвала,понеже не обичам, а и са по-трудни за намиране.Само бял хек,но мисля,че и тя е морска,не съм сигурна.

# 33
  • Nederland
Мопси, приятно изкарване в България. Simple Smile

# 34
nomadka , за захранването аз захраних по този метод, много се вдъхнових как децата ядат сами: http://www.borstvoeding.com/voedselintroductie/films-bijvoeden/z … hode.html#youtube, а за самият метод на английски може да се прочете тук http://www.borstvoeding.com/voedselintroductie/schema/engels.html

Иначе тук се препоръчва изключително кърмене до 6-я месец и след това захранване. Друг е въпросът колко майки успяват, защото майчинството е само 16 седмици, от които 10 след раждането  #Cussing out По принцип съм с впечатление, че нещата със захранването протичат много по-спокойно отколкото в БГ, където е едно безкрайно въвеждане и безумни страхове. Започва се както навсякъде с плодове и зеленчуци. Хляб и тестени изделия т.е. глутен казват да се въведе по-рано - 7 м. (така било според последните проучвания), месо, риба и яйца също. След 8-я месец някъде препоръчват пюретата да са по-едро смлени и да се дава на детето да опитва да яде малки парченца само - т.нар. finger fooding. Това се сещам в общи линии. 
Иначе аз слушам педиатъра и интернет  Simple Smile Пази Боже от майки, баби, лели по телефона  ooooh! Стига ми да чета "бисерите" из форума  Whistling
Вече се бях отчаяла, че във вашата тема никой няма да ми обърне внимание. Благодаря ти за което. С интерес разгледах посочената таблица в инглиш варианта и даже маркирах някои идеи. Всъщност наистина традициите се измениха и по-новите препоръки от бг педиатри вече имат своето покритие с международните практики.  Peace
Bedankt opnieuw Wink

# 35
kartinka
 и аз си мсилех за  сьомга.. ние смао така ядем де Blush
 и аз не обичам речни риби Flutter

# 36
Картинка, много вкусно звучи, м-м-м... Не бих отказала и рецепта на лични, когато имаш време и желание   bouquet Струва ми е и добро занимание за бъдещи скучни следобеди с близначките - правене на топченца с рибка  Simple Smile
Големи преживелици с твоите сливици  Sad И на мен са ми вадили трета сливица като малка, нищо не помня, за щастие. Сестра ми пък болудеваше постоянно - гнойни ангини и най-накрая я заведоха при някакъв дядо в едно село, натискаше с длан зад ухото, чуваше се едно "пук" и нещо се прекъсвало към сливиците и преставали да дават проблеми. Факт е, че след това спря да боледува. И на мен ми го направи и аз не си спомням да съм карала повече ангина. Такива ми ти чудесии  Simple Smile

kate.t , много полезни съвети за гърнето, признавам те за истински специалист  Flutter Може ли и аз да си излея болката  Embarassed Признавам, че съм мързелива мама и никога не се заех сериозно да ги гоня с гърнето моите госпожички. Слагам ги, седят, понякога свършват нещо, но в повечето случаи почват да тичат с голо дупе из стаята в две различни посоки и аз капитулирам и намъквам памперса, ако междувременно не се е появила и някоя локвичка наоколо  Crazy Една мама в близнашкия обаче се хвали, че нейните момичета ги е научила на гърне като е махнала памперса изведнъж на годинка и половина - 2-3 дни фалове и после веднага са разбрали за какво иде реч. Много съм навита да опитам като стане малко по-топло времето. Според теб удачно ли е като метод  newsm78 Нека споделят и другите мами ако искат.
Много ще се радвам ако махнем памперсите - две наакани дупета взеха да ми идват в повече  #Cussing out А и колко парички ще спестя, ще има да им купувам нови тоалети  Blush

nomadka , graag gedaan  Wink

# 37
За гърнето(и въобще за каквато и да е промяна при децата,а и не само Mr. Green)се изисква наистина доста упорство.
Ако трябва да съм честна(гони ме здраво склерозата Joy),вече и аз забравих този период при нас.Елисе беше на 2 год,и 2 мес някъде.Просто го махнах...и след няколко дни,гоненици за да сяда на гърнето,бърсане на пода ...започна да свиква.После в дадени моменти имаше случаи,в които се е изтървала...но не може и без тях.
Най важното е,че като се започне,не трябва да се спира.Например,един,два дена..става много напечено положение,и се отказваш..НЕ. Naughty
Просто си казваш кога(може и в по kъсен период да е,когато видиш че дететнце вече разбира за какво иде реч),и с постояннство до успеха. Peace
Аз не съм на всяка цена за ранното махане на памперса.КОгато детето се почувства готово.Тогава става и по лесно.

Днес свеки ще прибира каката .Първата нощ минала добре,като изключим ,че след 3.30 ставала 3-4 пъти ,я да пиша,я да пие вода...я да подразни свеки Mr. Green.Снощи незнам още,след малко ще се обадя.Ама искам да ви кажа,че се усеща огромна разлика само с едно дете.Такова спокойствие,не бързаш...наистина си починах за 2 дена Whistling.Вече по често ще е май на бабин дом(освен ако свеки не се е отказала Joy)

# 38
Ние в петък заминаваме за една седмица на ваканция.Приготвила съм 30 чифта гащи и мисля да опитам да го науча,дано времето е топло.
Имаме и седалка за тоалетната,на нея обича да стои обут, ще я взема и нея.
Мисля,че е готов за отказване,понеже нощем пристига при нас и казва "пупалаааааааааарм".трудното на мен ми е,че все нощем ака и то по няколко пъти.В училището инцидентите с преобличането са само,ако са им дали да ядат твърде много и някое дете е имало рожден ден-от мазните сметани,сирена,боядисани води дето им дават.

Фата Моргана-това с дърпането на ухото и аз мога да го правя-първо се натиска надолу и после назад.Наистина помага.
Мен една баба ме намаза с някакво мазило,което тя приготвя.Миришеше на газ,но не съм боледувала след това.Въпросната баба е много известна в старозагорския край,лекари УНГ и пращат болнави деца да ги маже всяка есен преди да се застуди.Това  занимание с мазилото им е семейна традиция от няколко поколения.Внучката на бабата беше голямата любов на брат ми,ама след 7 години се разделиха и оттогава не съм ходила,но не ми се е и налагало.

Меги-на мен пък когато има още едно дете у дома ми е по-леко,понеже си играят много хубаво с мойто.Но може би има значение и това,че едното детенце е гостенче и в повечето случаи момиченце.
Ще ти дам координатите на една моя позната италианка,която е натуропат,иридологист и се занимава с терапия на цветя.Казва се БАрбара Реале-  www.bodymiinddynamicbalance.com

Аз самата искам да отида при нея като се върнем,че все ми се струва,че като са ми махнали жлъчката са ми разбърникали червата не както трябва, а от месец и половина се будя с ужасно главоболие сутрин без да съм пила и съм като напомпена в лицето.

Номадка-аз захраних на 6 месеца,бяхме си в бг за Коледа и ползвах готови пюрета на Ганчев.Като се върнахме почнах с пюрета на Брида и каквоти намирах тук.
Моята българска педи ми каза,че щом живея в Холандия трябва да слушам холандските лекари,защото теориите за захранването във всяка страна са съобразени с климата,хранителните навици и генотипа на хората,които живеят тук.
Баби, лели и разни професорки дето все дават акъл за щяло и нещяло никога за нищо не съм слушала,понякога чета бисерите из форума и си мисля какво ли им е на горките осолени бебенца...

# 39
Към fata morgana,найстина при близначетата за майката е по- трудно,но единственото по-различно,което се сещам като съвети което съм чела,че е по-добре децата да не се слагат едновременно на гърнетата.Може би за да се избегнат такива случаи като тичането и гоненето.А това,че са близначета не значи,е им се пишка едновременно. LaughingМисля,че дечицата ти са на възраст,когато може и май е по-добре, да опиташ с махането от раз на памперсите.И както Меган казва-упоритост и постоянство.И като веднъж спреш с памперсите,не ги слагай отново,понеже се губи целия смисъл.Затова,ако си забелязала в кои периоди са най-сухи децата ти,сутрин,следобяд или през нощта,то този период  ги остави без памперс,като опиташ постепенно да изхвърлиш памперсите.То това са начините.И за парите си права,вярно е че остават пари за повече неща.Успех

# 40
Картинка, аз също съм против такава хирургическа намеса. Наясно съм с функцията насливиците, но като не си вършат работата все съветват да се махат. Станислав откакто ми тръгна на училище е всяка зима по 4-5 пъти с ангини, да не е и повече. И антибиотик. Личният ме прати на УНГ, аз му казах , че не съм много навита за операция. Той каза добре , ще изчакаме малко, но ако пак се разболее направо го води при мен. Еми - пак е болен, на антибиотик с гнойни полепи по гърлото и увеличени сливици. Не знам обаче този път дали не се дължи на шарката, че караме в момента варицела.
Но вчера цял ден четох из нета и ми е мноооооооого гадно. Особено как ще се чувства след операцията. Да не говорим , че имаше деца по на 14-15 години, дето са им махали сливиците като малки и сега пак са им порастнали, че втори път операция.  Rolling Eyes

# 41
Mime  Tired Hug Hug

Да не говорим , че имаше деца по на 14-15 години, дето са им махали сливиците като малки и сега пак са им порастнали, че втори път операция.  Rolling Eyes

А това го чувам за първи път Shocked #Crazy.Незнаех че са "благороден" орган. newsm78

# 42
Ами и аз се изненадах. Но явно се случва това защото навремето са ги режели частично , а сега ги махат целите  Rolling Eyes

# 43
Здравейте,ЧРД-то мина...ох,май беше добре.Макар,че мъжът ми каза,че съм му направила рожден ден със сандвичи Rolling Eyes..С подобаващо агнешко ще се отчитам в неделя....
намерих нещо за третата сливица,ако вече сте го чели...sorry

http://www.lolov.com/frames/container/info/faq/throat/slivici.html
Споделете нещо хомеопатично за детска хрема,не се оправям с лекарствата тук,все още.А и по принцип не съм им голям фен-използвам ги в краен случай.
Лек и хубав ден на всички newsm44

# 44
kate.t
 нещо хомеопатично се пие само след консултация с хомеопат Peace
защотохомеопатията лекува не външните признаци а малко по надълбоко Peace

Общи условия

Активация на акаунт