Бебе на 3 месеца и кисело мляко?!

• 21 246
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Кристал не давай на детето кисело мляко  Naughty
Както са казали момичетата,кажи ако има с  нещо да помогнем,съкрати разходите от памперси и ...абе всичко,което се сетиш ....Има ФРизолак,Нан.....не са скъпи!Помисли добре  Peace

# 46
Не бих дала кисело мляко на 3-месечно бебе
Още повече пък да заместя с него АМ.

# 47
аз мисля утре да пробвам с кисело за пръв път. Бебето е на 5 месеца и в последните 3 седмици пробвахме почти всички млека на пазара. Е, не иска и това е. Яде пюрета и каши, но не и мляко. Кажете ми момичета, какво да правя? Мисля да опитам първо да слагам гранулирани бишкоти, и ако не иска-ще пробвам кисело, колкото и да не ми се иска.

# 48
аз мисля утре да пробвам с кисело за пръв път. Бебето е на 5 месеца и в последните 3 седмици пробвахме почти всички млека на пазара. Е, не иска и това е. Яде пюрета и каши, но не и мляко. Кажете ми момичета, какво да правя? Мисля да опитам първо да слагам гранулирани бишкоти, и ако не иска-ще пробвам кисело, колкото и да не ми се иска.

Кога го предлагаш?
Има деца, които не обичат да пият, слагай в храната  Peace

# 49

Бебе на 5 месеца не би трябвало да яде пюрета и каши все още. Какво да правиш? Ами, следвай правилните схеми за захранване и хранене на първо време  Simple Smile
Бебетата не отказват мляко без здравословна или основателна причина. Ако ние, майките, си търсим и уж намираме оправдания за захранване и за въвеждане на кисело - това е друг въпрос.  Wink
Но кисело мляко на бебе на 5 месеца -  Naughty

# 50
Блонди, ако беше така -нямаше на кутиите да пише над 4 месеца, примерно. Нито на пюретата. И аз изчетох сумати литература за късното захранване-но, така съм си преценила в последствие.
Мляко иначе давам 4 пъти през деня, на обяд или пюре, или каша.

# 51
И всъщност въобще не си и търся причина ,за да въведа киселото мляко. Пробвах 8 вида все пак. Бебето е здраво, но не иска АМ.Средства имам и въобще не могат да ме притеснят 100лв. примерно, смешна сума е. Просто се чудя как да реагирам, за да не е гладна.

# 52
  • There I was on a July morning
Блонди, ако беше така -нямаше на кутиите да пише над 4 месеца, примерно. Нито на пюретата. И аз изчетох сумати литература за късното захранване-но, така съм си преценила в последствие.
Мляко иначе давам 4 пъти през деня, на обяд или пюре, или каша.

А в момента какво мляко даваш 4 пъти през деня или сте на кърма?

# 53
Блонди, ако беше така -нямаше на кутиите да пише над 4 месеца, примерно. Нито на пюретата.

Не смятам етикетите на пюретата или кашите за резонна причина за захранване. Има пюренца с чисто месо за 4-месечни бебета. Както и с глутен.
Но иначе - всеки сам си преценява, разбира се  Peace

8 вида млека за 5 месеца си е доста. Но пак казвам - нямам бебе, което да не иска мляко  Peace

# 54
Блонди е права и аз мислех че бебето ми не иска мляко докато не попаднах на Розов Хипп .Какво ли не бях пробвала е не искаше Shocked .Не смятам да го заменян с нищо друго.В момента даже и растът зъбки и отказва всичко ...само млякото й е спасение.  #Crazy

# 55
В момента е на Фризо 1. Преди това бяхме на Фризовом, преди него на НАН. И така. Вчера питах доктора-ще пробваме Милумил 1. Но кисело определено няма да дам засега. Търсих прясно мляко да подквасвам, взех от един дядо. Ни го знам как го съхранява , какво дава на тая крава, пък и вчера варене, подквасване, голяма галемация. И не стана както трябва. Ще опитваме какво има на пазара от АМ и все ще улучим нещо. Макар,че и тази смяна постоянно не е добре , но имам ли избор?

# 56
  • София
Може отказът от АМ да е временен - моята имаше един период, в който не искаше да пие от шише - давала съм млякото с лъжичка, няма да ти казвам какво мазало ставаше. После пък отказа всичко друго, освен млякото. Така че предлагай, а докато пропие слагай в пюретата  Peace

# 57
Пробвах 8 вида все пак. Бебето е здраво, но не иска АМ.

А защо мислиш, че кисело мляко ще яде с охота?
Може и него да не го иска...

# 58
дъщеря ми беше на три месеца като започнах да и давам кисело мляко, защото от адаптираните млека беше все запечена. давах и какво ли не, но като започна да яде мляко и се оправи ходенето по голяма нужда. и недейте да пишете, че от киселото мляко няма полза, зависи от къде взимаш млякото. ако е от някоя сергия може и да е само боклук, но ако има кой да ти носи от село нищо му няма на млякто. стига с тези предубеждения, че веднага ще направи алергия към белтъка. то ако бебето си има алергия ще я прояви още в началото, а не след 3 месеца.

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 15:44 от niki21

# 59
Дадох след 1 година.

Общи условия

Активация на акаунт