Акробатчетата януарски се множат, а скоро и зъбки ще им порастат

• 12 687
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Heart Eyes Много са ви сладки дундьовците, и какви големи изглеждат
Преслава расте на височина, само за сравнение- кака й е била 58 санта на нейната възраст, тя е вече 64  ooooh!

# 166
МИНИ благодаря за бързия отговор, ще пробвам по твоя начин звучи ми логичен.Имам само още няколко въпроса, колко каша трябва да яде за да няма нужда от дохранване с мляко, и пюре /зеленчуково,плодово/ може ли да замести млякото, имам в предвид да се наяжда само с пюре и то колко/мл/? Благодаря предварително  Hug

п.п. Благодаря за комплиментите, ние ще се мерим след 3 дни ,че ставаме на 4 месеца и ще пиша, миналия месец бяхме 63 см и 6.800 кг.  Wink
Натали Алекс голям пич е станал а сте ни и най близо......... Grinning Wink Heart Eyes

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 08:42 от suny4

# 167
минимум 100 грама, за да се сметне, че е заместено хранене
въпреки, че при кърмените бебета е рядкост, моята Стефания докато сучеше винаги си досукваше, дори и 200 грама пюре да е изяла

# 168
Мини златна си  Hug   love001  Hug

# 169

Честито на всички, празнуващи на днешния ден /ако има такива сред нас/- Ирина, Живко, Живка, Мира, да ви се споменава с добро името!

# 170
Suni4, в библиотеката на кърмаческия има доста информация за захранването, без значение дали детето е на кърма или адапте. Май излиза, че просто при адаптето се започва по-рано (четвърти месец). А вие на адапте ли сте, че започваш сега?
Аз още не съм се подготвила много добре за захранването, защото мисля да започна чак след шестия месец като ще практикувам педагогическото. Но все ми се иска да отложа колкото се може повече, а за отбиване не ми се мисли въобще, май ще откараме до първи клас с моите мераци да дълго кърмене  Laughing

# 171
Здравейте!!! Искам да попитам  след изтичане на болничните започва същинското майчинство, което трае 12 месеца или общо с болничните са 12??? И по време на майчинство няма удръжки и се получават пълните 90%??? Или само ми се иска да е така...  Grinning

# 172
болничните са 135 дена, след тях до 410 дни /от 45 дневния болничен се броят/ вземаш обезщетение, равно на това през времето на болничния и след това до навършване на 2 години вземаш минималната работна заплата за страната

# 173
Мини, сърце нямаш с тази торта....изглежда невероятна!Някой ден (когато мога да ям млечни) ще опитам да я направя Hug Надали ще успея да сътворя такава красота де...
Suni4, а ти как приготвяш кашата? Аз вече 3 дни давам на Петя и много и харесва. Аз и приготвям 30 мл кърма + 1/2  супена лъжица Baby-rice  на Хипп (на кутията пише на 180 мл мляко/ 3 супени лъжици каша). Става супер рядко, въобще не прилича на каша  newsm78 Дали не трябва да го правя по-гъсто??? И да увеличавам ли количеството? (при положение че няма как да заместя кърмене, защото ние така или иначе джвакаме нон-стоп и нямаме режим newsm78)
Днес и го дадох след сутрешното кърмене, първо и предложих кърма от шише (тя както в повечето от случаите не я пожела), но като започнах да и давам оризовата кърма с лъжичка си я изяде цялата и даже още искаше. Дали и харесва вкуса или просто и харесва да яде от лъжичка не знам newsm78
Най-хубавото е,че тези 3 дни (откаккто и добавям по мъничко baby-rice) почти не повръща  Laughing За сега смятам да не я захранвам, просто с добавката на оризово брашно целя получаване на още малко калории.

# 174
Здравейте на всички. Определено си личи, че са почивни дни Simple Smile Само ние сме си вкъщи  Crossing Arms

По темата за пюретата, аз смятам да пробвам в началото сама да ги правя. Имам тенджера на Цептер и мисля да преваря морков на водна баня в нея, така че моркова да си запази витамините. Постепенно ще добавя картоф, мисля и спанак да му варя в късен етап за желязо. Естествено, че ще ги комбинирам и с купешките на Хипп- едва ли яе имам винаги възможност да ги приготвям вкъщи, но за в началото ще ми е инатерено  Heart Eyes

Ние сме на Памперс Слийп едн Плай 3, ама определено вече са ни малки понеже няколко пъти вече ни пропуснаха акито до раменете  #Crazy ама понеже вкъщи всичко се пазари на едро и имам 2 пълни пакета и 1 на половина, та ще карам до колкото мога и накрая ще ги подаря  Heart Eyes
Иначе Божидар се смее с глас, плюнчи се яко, ръкавите са редовно мокри и се сърди ако не му се обръща внимание ! Като излизаме на разходка щом усети,че количката е спряна задължително иска да го взимам на ръце, за да се оглежда, съответно аз не мога да си изпия кафето- ама къде пълно щастие?  hahaha

Да се похваля- свалила съм 4кг. и то без промяна в режима ми на хранене (тоест всичко)- явно от самосебе си. Имам и 2-3 излизания на токчета- влизаме във формааа   4470

И за край да се оплача- и мен започнаха да ме болят зърната и ще се наложи да започна и аз да ги мажа от днес  Sick

Пожелавам ви лек и слънчев ден  Hug

# 175
Хайде привет и от мен! Аз както обикновено се появявам от дъжд на вятър да попитам нещо.
понеже пак отдавна не съм чела и не знам дали сте обсъждали ваксините , някой слагал ли е някаква противомвнингитна ( така мисля, че ми каза док  Thinking ) за около 140 лв ? Че трябва да реша до следващата седмица какво да правим, а чак сега започвам да събирам инфо по въпроса .
Иначе ние сме  добре. Имахме гости бая време и Калоян беше доста нервен, та днес съм в промоция. Милият си наваксва със съня и аз затова съм тук.
За захранването и аз съм се насочила към педагогическото, но нещо нямам време да чета ( то има време де).
За памперсите - и ние практикуваме ЕБХ, та през деня почти не ползваме памперси, а "мъжки гащи" ( слипчета) Simple Smile , така че сме икономични откъм пампита.
Коки също е акробат от около 2 седмици и се гоним много по леглото като трябва да се преоблича или пребува. Вече сам не мога да го оставя и количката ми е спасение да ида до wc-то .
Айде , че промоцията свърши, ако има друга пак ще пиша, че имам да питам още други неща !
Чао и приятен ден  Hug

# 176
Здравейте!Май времето е хубаво и няма много мами във форума  Grinning, и ние след малко излизаме на разходка.

Аз да ви питам виждам, че някои от вас смятат да приготвят пюретата в къщи , а какво мислите за тезата , че домашно приготвените пюрета в процеса на кулинарна обработка губят почети всички витамини,а желязото преминава в неусвояема форма и не се абсорбира от стомаха.
Чета , че даже се препоръчва да се захранва с пюрета фабрично производство , които имат проверен състав ,обогатени са с желязо и витамини и съдържат бактерии пребиотици които защитават от стомашни инфекции.

И друго да ви питам как си играете с мъниците,ние правим гимнастика с ръчичките и крачетата,пеем песнички ,вечер правим масаж.Кажете ако имате ваши си игри или песнички на които малките се радват най-много, за да пробваме и ние.
Например ние свиваме крачета с песничката " Леви десни , леви десни да вървим напред",най много се смеем на песничката " Чело коте"като като и пея наблягам на думичките " мишшшшшшки" и " книшшшшки" и тя се залива от смях  Laughing.

# 177
  • София
Бързи приветки и от мен Simple Smile
Че днес всичко ми е на тагадък. Тъкмо пуснах пералнята с утрешния тоалет на именяка и се сетих, че всъщност не сме му взели подарък...ама ще се реванширам.
На всичкото отгоре утре имаме и годишнина от сватбата, съответно и Мартин е без подарък...за бой съм Sad
Еспа, така е и аз го четох това с пазенето на акото.
Не знам дали ще се включа повече днес, че след малко пристига и родата...което ме подсети майка ми как ме вбеси - болна и на инжекции, казах и, че малкия няма да го доближава мног. Тя като ми се разсърди. Викам бе жена, туй е бебе на 3 месеца. В петък е на ваксина...Да е някой друг айде, ама това собствената ти майка да се сърди...не било вирус, а настинка...Но да се сърди колкото си иска.Ще и купя маска.
И честито на всички днешни именяци Simple Smile

# 178
Честита четвърта месечинка на Антонио, Матей, Калоян, Борислав, Виктория, Ивелина и Габриела
Честит имен ден на всички които празнуват!
Съни, виж на какво попаднах, докато четох за захранването:
Днес ни беше първият ден от захранването!!! Дадох домашно приготвен картоф!!! Не се прие много с охота!!!
ако продължи още 1-2 дни да се мръщи дали да продължавам да го давам или да направя 1 ден пауза и после да пробвам друг зеленчук.

Напълно нормална реакция при захранване.
Детето трябва да свикне, това е:
- първа твърда субстанция
- първи различен вкус от млякото
- първа различна консистенция
- първи опити с лъжичката

За въвеждането на първата спокойно могат да се предвидят 10 дни.
Това е хубав и разумен съвет в добрите схеми на захранване.

Преминава се към нова храна, ако:
- детето изпитва явно отвращение от храната
- има позиви за гадене, повръщане и пр.
- неспокойно е, сърди се и пр.

Не се преминава към нова храна, ако:
- детето се мръщи (това не е признак за нехаресване на храната на този етап)
- детето играе с лъжичката и не проявява интерес към храната (то не знае все още за какво служи)
- избутва храната с език (това е инстинкт за самосъхранение, детето не знае какво му се слага в устата и са защитава)

И още нещо за вкуса:
Вкусът на едно бебе е много нежен и необременен с опитването на каквато и да било храна. Безвкусната храна за възрастен всъщност има доста силен и изразен вкус за едно дете на 6-8 м. Въпреки че кърмачетата познават вкуса на различните храни през кърмата, нежеланието при захранването е съпротива не само срещу вкуса, но и срещу консистенцията, лъжичката, столчето за хранене и т.н.

Какво може да се направи:
1. Предлага се по-течно пюре.
2. Добавя се кърма, само първите няколко дни, за да се улесни прехода към новия вкус.
3. Няма нужда да се скача веднага на друга храна, това може да обърка детето и няма гаранции кое ще му хареса.
4. С първата храна се подхожда търпеливо, може да се предлага поне 7 дни, но без да се насилва детето.
Вярно тук говорят за картоф, не за оризова каша, но принципът според мен е същия

А относно заместването на хранене,до сега четох, че до около годинка не било добре да се замества хранене, защото дечко имал нужда от много мляко до тогава. Майките с опит могат ли да споделят кога за първи път заместихте хранене?

Сънич, Натали, страхтони са малките ви съкровища  Heart Eyes
Ванила, ние си играем на хей ръчички, хей ги две..точка, точка, запетайка...чичо Симеон кара камион...малчо умари от кеф
Леле, Дони, хич не ти е лесно!

Хубав и усмихнат следобед!   bouquet

# 179
Хайде пак сме тук, вече се наспахме , изпратихме кака и бате на училище и сме готови за приключения.Честито на всички празнуващи днес   bouquet   bouquet   bouquet
Да Зозима ние сме на адапте и аз точно там в кърмаческия прочетох че може да започнем захранването на 4 месеца.
Барборанче радвам се че Петя харесва кашата ,де да беше така и при нас. Аз пробвах и с по-гъста и с по-рядка но резултата е същия.Пишеш че правиш кашата от оризово брашно, явно е друга , защото нашето не е точно брашно и стои като по едро смлян ориз.А за повръщането аз много пъти писах че има адапте против повръщане което е с оризово брашно, и много помага ,ние сме на такова от първия месец и от тогава не е повръщала ,а преди това почти на всяко хранене го правеше.Можеш да опиташ дали и понася на Петя и ако върши работа може и да не бързаш да я захранваш.Ето това е нашето http://trus.imageg.net/graphics/product_images/pTRU1-4806374dt.jpg.
Доника много поводи за празнуване имате утре, очаква ви голям ден, пожелавам ви весело изкарване, и много слънчев ден, после да качиш снимки да гледаме.А на майка си не и обръщай много внимание , ще и мине бързо, майките не могат да се сърдят, поне моята .
Еспа благодаря отново за полезната информация, и аз много четох , но в крайна сметка в главата ми стана една каша и когато се замисля какво трябва да правя ,се оказва че от многото мнения не мога  да преценя кое да направя. Твоят материал много ми помогна и мисля да не се предавам , ще продължа с опитите до края на седмицата и после ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт