Акробатчетата януарски се множат, а скоро и зъбки ще им порастат

• 12 630
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро на ранобудните, аз както винаги след малко ще лягам.Личи си че при вас се празнува и са почивни дни,изчетох ви за половин час та дори и намерих време да пиша веднага.
Нашия тати се обади че няма да се прибира тази седмица и ние с децата и мама си направихме една голяма разходка ,излязохме в 13:00 и се прибрахме в 20:30 часа.2 пъти ядохме в движение и веднъж сменяхме памперс в магазина/тук във всички големи магазини има тоалетни и във повечето тоалетни има специални маси /повивалници/ на които се сменят памперсите/, така че удобства има и не е проблем да сме цял ден на вън.Друг е въпроса как се чувствам сега ,като пребита съм, но то с 3 деца как да си, станах луда направо , само си мисля есента като се прибера от БГ ще бъда сама и как ще се оправям /сега мама е тук и помага/.
БАРБОРАНЧЕ радвам се че се сещаш за мен колкото и рядко да пиша  Hug
За водата дали да даваме или не аз мисля че всяко бебе си е индивидуално, аз давам , но и тя сама си иска,случвало ми се е да плаче давам мляко отказва, давам биберон отказва пробвам всичко и накрая дам вода и пие като невидяло напива се и се успокоява, така че всеки си решава ,въпреки че тук също не препоръчват вода до 6 месец, като ме питат даваш ли казвам НЕ  Heart Eyes. Simple Smile
Сега да ви се похваля вчера направихме първи опит за захранване с оризова каша, струва ми се че и хареса , много се смееше с отворена уста и аз така лесно я храних , но бяха само 2 лъжички.Днес направих втори опит с 4 лъжички но нещо и се мръщеше и плюеше, утре мисля да опитам пак с 5/6 лъжички но ще пробвам да приготвя кашата по рядка че да не би да ми е гъста и затова да плюе.Ако някой има идеи да казва.
Гледам някои пишат че ползват памперси 4 номер и ми стана интересно какви са тези памперси ,защото ние сме с 3 и те са от 7 до 13 кг /HUGGIES/ нали не сте над 13 кг. newsm78
ЕСПА благодаря за определението /кльоща/ Laughing така изглеждам на снимките , но и аз като ЛОРИНИ, проблем ми е корема, не знам как да го прибера, иначе с другите части горе доло съм добре.
Май исках и друго да пиша ,но не се сещам явно умората си казва думата а и все пак е 1:10 часа.Лек ден от мен и ще гледам скоро пак да пиша. Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 91
Момичета може ли някой да ми обясни защо ми изчезва снимката от профила вече 3 път слагам снимка и като влезна после пак нямам, досега не съм имала проблем, незнам какво става. Аз ли нещо бъркам? newsm78

# 92
Здравейте, сладурки   Simple Smile

Нането
, мерси за отговора за паспорта   bouquet, че се постопля и ще ни трябва, за да отскачаме до Гърция.  Simple Smile

Киша и всички, обичащи/ имащи животинки, гледайте на всяка цена "Марви и аз". Дават го по кината. Мисля, че много ще ви хареса. Това беше първият филм, който гледахме след раждането на Рая на кино...преди 2 дни  Laughing

Сега изчезвам, че е време за гимнастиката на малката.

Хубав ви ден и се възползвайте от слънчицето!  Hug

# 93
  • София
 newsm59 Честит Рожден Ден на  EVJENI..... newsm59  Всичко най- хубаво ти пожелавам!

Здравейте!
Минавам на бързо, че нещо времето все не стига.

Момичета може ли някой да ми обясни защо ми изчезва снимката от профила вече 3 път слагам снимка и като влезна после пак нямам, досега не съм имала проблем, незнам какво става. Аз ли нещо бъркам? newsm78

Потвърждаваш ли после промяната на профила?

# 94
Добро утро!
Честити месечинки на всички бебчета  bouquet
Тайс, мерси за кафето Hug
Личи си,че са почивни дни няма никой тук Mr. Green
Сънич,и аз незнам защо така изчезва снимката,но и на мен ми се е случвало.
За памперсите-ние сме с 4-ка на памперс с разтягащите ушички,мисля че са от 7-18кг.
За кенгурото-имаме останало от моите племенници,марка неизвесна,но ми върши чудесна работа,за кратки разстояния,пък и  тия  8 кила не се носят толкова лесно Mr. Green
Итересно ми е има ли такива поспаливи бебчовци като Марио,вечер след банята яде към 21-22 часа,буди се към 6-7 сутринта и продължава до към 10-11часа,много ми е послушен,че и аз барабар с него си спя Mr. Green

# 95
Честита четвърта месечинка на Никол, Магдалина, Ема, Аделина и Рая
Честит Рожден Ден, Евжени! Да си жива, здрава и обичана жена!
lubito, мерси за разшифровката и браво за кърменето
Таис, намерих аз вече темата  smile3508. Ще прочета и ще видя дале ще мога да се справя, но като се знам какъв ужас съм като почна да пазя диета – винаги ми се хапва забраненото  Embarassed.
Лорини, браво за активната гимнастика – много хубава идея, ще чакам снимки, представям си каква красота ще стане
Сънич, Сами е 6 кила с мокри дрехи, не сме над 13. Различните памперси са различно номерирани май.
Деси, и моят малчо от няколко дни заспива в 20,30 и се буди в 4,30 -5, яде и спи до 9. Голям кеф!
Днес времето тук е слънчево, отивам да готвя и да изчезваме на разходка, че тези дъждовни дни направо имах чувството, че ще мухлясам
Хубав ден от нас   bouquet

# 96
Здравейте и от нас  Hug
ние след малко ще излизаме на разходка  Flutter
Разстройството явно е било от новото мляко, но нещата сами се оправиха за 2-3 дни, защото аз така и неможах да го накарам да пие чай от шипка  Embarassed
Лорини ти ме поуспокои с това за водата, защото незнаех че и тези които са вече на АМ нямат такава нужда. Но не мога да проумея защо така отказва вода чай имам 3 вида на хип  Rolling Eyes ако някой знае как да го излъжа да пропие вода ще съм много благодарна да сподели  Hug

# 97
Здравейте, мили мами,
Извинявам се, че не пиша, май нямам оправдание. Лорини вчера ми подшушна, че се чудите къде съм, а аз много се трогнах (Тайс, Доника,  Hug, Еспа, ще те консултирам и още как  Joy ) и ето ме на.  Hug Не съм чела предните теми и не мога да се включа с поучителни линкове Simple Smile, но сигурно скоро и това ще стане, нали ме познавате вече Simple Smile
Борис е добре, вече е 7200г, 65 см Simple Smile Кърмя го повече от успешо (то се вижда по мерките), въпреки че ми беше намаляла кърмата, защото бях забравила да се храня. Нали мъжът ми замина и спрях да се навъртам много в кухнята.

Момичета, не знам вие как се чувствате, но аз направо полудявам, когато ходим на разходка. Подлезите са направени така, че просто да НЕ минеш оттам. Тротоарите са пълни с коли и съответно ми се налага да вървя по платното  ooooh! , покрай раждането на детето така се изтормозихме, че... и още и още... така стигнах до мисълта да емигрираме. И без това винаги ми е било тясно тук. Не искам Борис и другите ми деца (искам поне още две) да стават жертви на предразсъдъци и откровена простащина.
Досега не съм била толкова черногледа и се извинявам, но откакто сме сами с Борис, усещам много ясно какви битки трябва да водя ежедневно, за да продължа да живея нормално - разходки(за парковете не ми се говори), ресторанти (няма такива за непушачи, сядам съответно навън, но и там димът ме подлудява), транспорт (с колата не бих излязла с детето, а градският транспорт е ужас, затова ходя километри пеш)...

Иначе не преставам да се интересувам от всичко, свързано с раждането и кърменето, но няма да ви отегчавам. Само да поканя желаещите да присъстват на "Световна седмица на естественото раждане" http://www.estestveno.com/node/379

# 98
Наистина си личат почивните дни.
Честити месечинки на всички бебовци .и честит празник на вксички празнуващи.Вчера майка ми и баща ми имаха годишнина от сватбата,  и то цели 29 год ,но това не означава че са идеалното семейство .Незнам на тяхно място бих предпочела да живея сама и без партньор ,отколкото да живея техния тежък живот,но за мое щастие при мен не е така.
Офф    ooooh!    вече това кърмене се превръща в истинка война /преди си беше битка/.
Непрекъснато се дърпа ,реве и пищи само като я доближа до гърдата, засуква в началото суче 5 мин и се почва мрънкане .Да не ви описвам каквъв ужас настава вечер след банята , не можем да я успокоим половин час и пак след това яде много мъчително и много сърдито и трябва през цялото време да и говоря мило , да я  увещавам и т.н,докато  след час и половина не заспи на гърдата.
Незнам ако ще и така занапред,как ще я караме? Кога ще отмине този период ? Cry
Сега съм решила на следващото кърмене да се изцедя, пък да видим как ще храни от шишето.
Само дано не я прибере таткото по-рано ,че няма да са минали 3 часа.Е това е от мен ,пожелавам ви ползотворен СЛЪНЧЕВ ден и успешно кърмене и хранене.

# 99
Сиси, бях чела някъде, че при никненето на зъбки става така. Ще поровя за статията и ще ти я пусна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 13:11 от zozima

# 100
Сиси, бях чела някъде, че при никненето на зъбки става така. Ще поровя за статията и ще ти я пусна.

Страшно много ти благодаря за тази статия ,даде ми много отговори.Само ,че кой от тях е  newsm78  е загадка засега.
Наистита моето бебе се държи все едно иска да се отбие само.

# 101
  • Варна.....
Сиси, и Преслав е така- а беше и по- зле. Няколко пъти ги препрочитах тия статии, точен отговор не намерих. Квото и да е, надявам се и при нас и при вас, и при всички други бебчовци и майки да отмине. Наистина е гадно да го виждаш как плаче и се гъне, а в същото време да не иска да засуче. НЕ ДАВАЙ от шише- при мен шишето ми я докара тая бела на главата. То само ще му помогне да се отбие, няма да накара бебето да суче (все пак шишето е бързо- лесно- вкусно).
Аз пък да си споделя днешната злоба срещу метро- ми не ни пуснаха вътре с бебето- а беше в столчето за кола. С кенгуру можело, но на ръце не, блях. Обикаляха двамата с баща си около магазина, а аз за сетен път и доказах, че мога да харча пари мноооого бързо.  Twisted Evil
В следващите дни планувам да се изнесем към Балчик, но ако ме видите тук, значи не съм изтраяла свекървата. Милен обеща да я предупредида не се обажда неподготвена, ама...... А всъщност децата ще се чувстват добре там- двор за бебето, топка и игрище за баткото..... Ако има от кого да открадна нет ще е чудно. Иначе ще работя само, без мрежа.
Олях се в писането, а Преслав си изяде ръцете.  smile3560

# 102
Здравейте Hug
Първо честито на днешните месечинковци и рожденици! Да сте живи и здрави!!!
Десисладка, не сте само вие! И Анджи спи така. Даже и повече, тък сега е 12.30, а тя още спи Laughing
За стачката, ами и тя се върти като суче. Аз си мисля че са зъбите, защото и доста се плюнчи напоследък, ама може и друго да е  newsm78, бебешка работа.
Зозима, добре си се завърнала Hug Как те разбирам за какво говориш! аз допреди да забременея все си мечтаех да се връщаме в БГ-то. Но сега много ми се промени мисленето. Не че не си обичам родината- напротив и много ми липсва. Но тук е много по-уредено и се отварят много по-добри възможности. Така че......
Ехе, някой се събуди Laughing

# 103
Момичета, благодарности за пожеланията и отговорите!  bouquet

Честито на всички празнуващи днес! bouquet

Они, и аз си мисля, че проблемът е в зъбките. Но аз Калгел мазах и няма никакъв ефект. Сиси, при нас положението е същото - дърпа се, гъне се и суче 5 мин. и постоянно си  лапа ръцете и така звучно ги смуче, сякаш мед пускат! Laughing Не е задължително да са минали  3 часа от последното хранене. Аз й предлагам да суче(в периода на будуване) около 3 пъти за час и на около 3 часа проверявам памперсите колко са пълни, защото не давам вода и ме е страх да не се обезводни. И аз  като Таис не бих те посъветвала да даваш от шише, просто го кърми по-начесто. Hug
Радостчо, благодаря за информацията за Деттола. Аз даже го имам вкъщи, но не бях прочела, че и за играчки става. Знам, че има някакъв син разтвор за студена стерилизация, но не съм го ползвала. Hug
Барборанче, благодаря за загрижеността, щом съм готова ще си кажа... Hug
Сънич, снимката изчезва, ако не е стабилен сървара, от който се излъчва страницата, на който е снимката, която искаш да сложиш в аватара си. Peace
Зозима, ако сериозно се навиете да  имигрирате(защото така ми прозвуча поста ти Rolling Eyes), ти препоръчвам Холандия. Имах удоволствието да поживея известно време там. Не съм виждала(за сега) по-уредена и спокойна държава. Само езикът е малко особен, но на първо време човек и с английски може да се оправи. А ако сте учили и немски - проблемът е нулев. Успех! Hug

Доника, да се натегна hahaha с няколко заглавия, които ми хрумнаха сутринта:

Януарчетата изследователи ще стават, всичко те в устичката си слагат!(тематично според моя въпрос  Laughing)

Януарчетата Мюзик Айдъли (може би) ще стават, прекрасни звуци те издават!

Венчетата сърбят, (и лигички текат), скоро бели зъбки в устичките на януарчетата ще се появят!

Януарчетата се опитват веч да стават, искат те света (извън количката) да опознават!

Скоро кашички, пюренца ще си хапва януарското детенце сладко-сладко!

Мама скоро ще даде и месенце на януарското си дете!

Лятно слънце и море, очаква(т) (с нетърпение) януарското дете!

Приятен и релаксиращ неделен ден от мен!  Grinning http://www.youtube.com/watch?v=Be6jlCuMvVQ

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 15:07 от yagodka

# 104
  • София
Ягодке, златна си newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51Реши  ми проблемите са сума ти време напред.
Ох, днес децата са решили да ми изпият силиците...еле пък Бате. Вече сериозно съм му се заканила , ако се наака още веднъж или да му мия дупето със студена вода или коприва hahaha Ами магарето му с магаре днес се наака 2 пъти, като втория му викам хайде да седнеш на гърнето, а той нееее и ака в същото време. А вчера се бях зарадвала, защото през половин час ме караше да го слагам на малката седалка в тоалетната Sad
За дърпането - от 3 вечери и Георги ми го прави вечер, ама да видим кой е по-голям инат. Залъгах го да му се доспи и сънен яде, че чак пушек се вдига. През деня проблеми няма...Дано отмине бързо. При него категорично не са зъби, въпреки, че се плюмчи доста.
Криси, то и аз на моменти се отчайвам, но въпреки всичко сме решили да си живеем тук. Имаме доста предложения за живот в чужбина. На Мартин и работа му предлагаха в Берлин, но тц...все се надявам някой ден да се оправим
Таис, в това отношение Метро много ме дразнят. Вместо да вземат да направят някакъв детски кът с гледачки - ти да си гледаш детето. Ами аз съм отишла да пазарувам, а не да си гледам детето във фоайето им-това го правя и в къщи #Cussing out
И на края - Жени, честит рожден ден!!!
Успех във всичко с което се захванеш.
Късмет във всичко, което не зависи от теб.
И сбъдване на всичко, за което мечтаеш.

Общи условия

Активация на акаунт