Отговори
# 150
  • На брега на реката
Една кофичка кисело мляко,две яйца,сода съвсем малко и брашно.

Не е нужно да слагаш сода, тя ще си бухне сама ако има достатъчно яйца  Wink
Аз слагам щедро по три  Confused
Добавям също малко кашкавалче и чубрица или риган. Все едно омлет стана, ама ни е по-вкусна.
Имам една рецепта за "засукана, но невероятна" по думите на авторката заливка. Затова пък тя може спокойно да се приготви докато мусаката се пече, защото е необходимо да не е гореща.  Ако искаш опитай и с нея  Peace
1. Запържва се 3-4 с.л. брашно в малко олио. Ако след това няма да добавяш кашкавал или сиренце,  можеш да подсолиш с равна ч.л. сол
2. Добавяш постепенно вода за да стане на гладка кашичка. Около 2 ч.чаши вода.
3. Разделяш 3 яйца на белтъци и жълтъци. Разбиваш белтъците на сняг. Жълтъците добавяш в кашичката, ама след като е поизстинала.  Белтъците накрая.
4. Всичко се разбърква добре, излива се върху мусаката и се пече на около 200 градуса, докато порозовее добре.
  chef Става дунапренена и вкусна.

# 151
Как да направя пилешки сърчица в масло  Rolling Eyes ?
Трябва първо да ги сваря леко предполагам ...
И после как - в тава ли , на тиган ли ?
Има ли някакви особеностти при приготвянето им ?

щом са сварени, направо в тиган, със и ли без лук по желание.
Може да добавиш малко доматен сок, щипка захар и кисело за пикант. Това по желание.
Може да ги цепнеш на 2, наредиш на шишче и изпечеш на грил тиган, със или без други зеленчуци между тях.

bouquet  bouquet  bouquet
Много благодаря !
Ще ги направя само с масло и сол и черен пипер . Не обичам лук ...
Дано да станат добре .

# 152
Момичета, дайте изпитана рецепта за бонбони "шоколадови трюфели".

# 153
Момичета, дайте изпитана рецепта за бонбони "шоколадови трюфели".

Ето една!  bouquet

# 154
Да, тази я прочетох. искаше ми се, някой от вас ако ги е правил да сподели. Peace

# 155
Да, тази я прочетох. искаше ми се, някой от вас ако ги е правил да сподели. Peace
Да де, аз затова дадох линка, защото съм правила по нея, единия път с орехи (нямах лешници) и се получават страхотни, поне за моя вкус! Peace

# 156
Една кофичка кисело мляко,две яйца,сода съвсем малко и брашно.

Не е нужно да слагаш сода, тя ще си бухне сама ако има достатъчно яйца  Wink
Аз слагам щедро по три  Confused
Добавям също малко кашкавалче и чубрица или риган. Все едно омлет стана, ама ни е по-вкусна.
Имам една рецепта за "засукана, но невероятна" по думите на авторката заливка. Затова пък тя може спокойно да се приготви докато мусаката се пече, защото е необходимо да не е гореща.  Ако искаш опитай и с нея  Peace
1. Запържва се 3-4 с.л. брашно в малко олио. Ако след това няма да добавяш кашкавал или сиренце,  можеш да подсолиш с равна ч.л. сол
2. Добавяш постепенно вода за да стане на гладка кашичка. Около 2 ч.чаши вода.
3. Разделяш 3 яйца на белтъци и жълтъци. Разбиваш белтъците на сняг. Жълтъците добавяш в кашичката, ама след като е поизстинала.  Белтъците накрая.
4. Всичко се разбърква добре, излива се върху мусаката и се пече на около 200 градуса, докато порозовее добре.
  chef Става дунапренена и вкусна.

Малко е подобна на тази която ми написа Лабрекс Simple Smile
Благодаря и на теб  bouquet
Ще пробвам и двата варианта!
С кашкавал ми допада.
Simple Smile

# 157
Да де, аз затова дадох линка, защото съм правила по нея, единия път с орехи (нямах лешници) и се получават страхотни, поне за моя вкус! Peace
ОК, благодаря, още довечера ще пробвам да ги направя!  bouquet

# 158
  • София
Здравейте Simple Smile
търся рецепта за ментов сладолед с шоколадови парченца; рових в търсачката, ама не можах да намеря..
имам рецепти за сладолед, ама не знам как да го направя ментов  newsm78
шоколадовите парченца са лесна работа..

# 159
  • Пловдив

Пробвай с ментов ликьор.

# 160

Пробвай с ментов ликьор.
Или с няколко капки ментова есенция или  листа мента направи на пюре в блендера.

# 161
  • София
Pety, _Пепи_, благодаря, ще пробвам..
сега се сещам, че имам тинктура от лютива мента, може с нея да пробвам newsm78

# 162
Имам свински джолан. Досега все на кебап съм го готвила. Дайте идея за нещо по различно.  Hug

# 163
  • София
Имам свински джолан. Досега все на кебап съм го готвила. Дайте идея за нещо по различно.  Hug

Мммммм любимо ни е с картофки.
Сваряваш джоланчето в подсолена вода. Обезкостяваш и след това готвиш с картофки, домат, лук и чушка  Wink

# 164
Или с боб. Не че е нещо различно, но пък си е класика.

Общи условия

Активация на акаунт