Имате ли домашни помощници?

• 33 050
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
  • далечно
Ники, права си, обаче всичко зависи дали можеш да си позволиш да се оплакваш от не-перфектно свършена работа. И аз имам забележки към чистачката - да, някои неща бих си ги свършила по-добре или просто по друг начин. Обаче с работа на пълен работен ден и свързана с доста пътувания, както и с дете и дисертация пред завършване, нямам физическата възможност да се справя. Т.е. реших, че не мога да си позволя заради единия перфекционизъм или (а) да си живеем на мръсно, или (б) да полудея като си прекарвам малкото свободно време вечер или уикенда в лъскане и бришене вместо да се занимавам със сина ми.  Опитах и резултатът беше максимално фрустриране  Tired

Та така - има го и факторът време.

# 166
  • T"A
не мога да се доверя на никой, не за това, че ще ми пипа нещата, да си пипа и гледа колкото си иска, ами от това да не стане да се прибера и да си намеря къщата изнесена

По отношение на тези опасения - и аз съм ги имала, още повече, че у нас държим пари в брой, а и разни бижута, чиято ценност в пари не е толкова голяма, за мен те са със сантиментална стойност, но за човек в нужда - знам ли... Веднъж бях си забравила и годежния пръстен - свалила съм го да измия съдовете и съм го оставила в кухнята  ooooh! Съгласна съм с Вяра, че за тези хора прехраната е важна, не се поема риск с кражба толкова лесно  Peace
Според мен повеЧето хора търсят прехрана, а нямат за цел да те обират, така Че шансът да попаднеш на Честна ЧистаЧка е голям.

Колкото до перфекционозма - вече споменах, че при нас жената идва да чисти веднъж на две седмици - ако е пропуснала нещо (а тя пропуска), аз го забърсвам после. Може да не е идеалният вариант, все пак това е не добре свършена работа, но въпреки тзи несъвършенства, ми спестява време и усилия, които не обичам да влагам в чистенето.
Дори скоро да се откажа от услугите и (както съм планирала), съм убедена, че с дете (или съответно с по-натоварена работа) отново бих потърсила помощ в домакинството отвън  Peace

# 167
  • в едно миланско село
Понякога нямам и 5€ в портмонето...

как те разбирам  Laughing
сори за спама, не се сдържах  Embarassed

Ники, права си, обаче всичко зависи дали можеш да си позволиш да се оплакваш от не-перфектно свършена работа. И аз имам забележки към чистачката - да, някои неща бих си ги свършила по-добре или просто по друг начин. Обаче с работа на пълен работен ден и свързана с доста пътувания, както и с дете и дисертация пред завършване, нямам физическата възможност да се справя. Т.е. реших, че не мога да си позволя заради единия перфекционизъм или (а) да си живеем на мръсно, или (б) да полудея като си прекарвам малкото свободно време вечер или уикенда в лъскане и бришене вместо да се занимавам със сина ми.  Опитах и резултатът беше максимално фрустриране  Tired

Та така - има го и факторът време.

и без пътувания и дисертация е съЩата работа  Rolling Eyes
няма перфектна ситуация, има компромиси и задоволителен за вси4ки резултат  Peace

# 168
  • Primum non nocere !
Много полезна тема.
Виждала съм как работи този манекен, но си мислех ,че цената е фантастична. Става и за гладене на тениски и памучни блузки с дълъг ръкав.
Как реагираха мъжете ви на идеята за дом. помощница? Моят не е възхитен, но подлежи на бавно и мъчително обработване. Mr. Green

# 169
Моя отдавна ми беше приложил, аз в началото се дърпах, все пак не работя и съм домакиня  Crazy но накрая се съгласих, щом иска....  Whistling  Wink

# 170

Как реагираха мъжете ви на идеята за дом. помощница? Моят не е възхитен, но подлежи на бавно и мъчително обработване. Mr. Green

Настояваше да вземем някой за Чистене и ме ръЧкаше докато не намерих. Даже в един момент успях да го накарам той да се обажда на обяви, но скоро ми стана ясно Че не го бива за тая работа.  Laughing Той вижда колко ми е натоварено и Че няма кога да Чистя. Освен това в моментите когато нямаме ЧистаЧка му се налага да се вклюЧва в Чистенето.

# 171
Да, имаме чистачка, идва ведньж в седмицата. Много сьм доволна, но и аз тьрсих доста докато намеря свястно момиче.  Grinning

# 172
  • далечно

Настояваше да вземем някой за Чистене и ме ръЧкаше докато не намерих. Даже в един момент успях да го накарам той да се обажда на обяви, но скоро ми стана ясно Че не го бива за тая работа.  Laughing Той вижда колко ми е натоварено и Че няма кога да Чистя. Освен това в моментите когато нямаме ЧистаЧка му се налага да се вклюЧва в Чистенето.

аналогичен случай е нашият: настоява докато се отказах да се правя на суперумън

# 173
Ние нямаме,но и не съм искала. Къщата ни не е голяма и предполагам,че можем да си позволим да наемем някой за 2-3 часа седмично. Но с риск да ме обявите за луда,признавам,че си обичам чистенето и гладенето. И не искам друг да го върши,вместо мен. Иначе ако съм прекалено заета и нямам време,бих взела някой. Мога да се доверя да оставя ключ и т. н. Но докато ходехме и двамата на работа,вярно нямах много време,но и по-малко се цапа,защото по цял ден ни няма в къщи.

# 174
  • T"A
BlueBeri, не знам как е при вас, но тук е проблем да наемеш някого за 2-3 часа за помощ в домакинството - те пътуват, обикновено - от далече, правят си сметка колко получават за работа при едно идване и излиза така, че за по-малка сума не им се изплаща. Т.е. в нашия случай 5 часа е минимумът, въпреки че живеем в малко жилище - това е и една от причините жената да идва веднъж на 2 седмици...

# 175
  • далечно
Но докато ходехме и двамата на работа,вярно нямах много време,но и по-малко се цапа,защото по цял ден ни няма в къщи.

уф, ние се връщаме вечер от работа и ясла и за няколкото часа вкъщи (преди да си легнем)такава лудница става  Twisted Evil  Направо си цапаме като за световното -  ако готвя нещо, вечеря с малко дете и т.н. Thinking

# 176
Mentha, тук мисля,че може някой да се намери за толкова часа,например локален,пък и да не е,ако пътува със седмична карта за Лондон и има още 2-3 такива работи в същия квартал например, пак става.
Loreley,аз затова писах в минало време,защото сега като/ако(  Wink ) тръгна на работа с малката няма да е същото. Но за двама човека,които по цял ден ги няма в къщи,не се цапа прекалено и се чисти по-бързо.

# 177
Нямаме помощница, но смятам да потърсим. Само трябва да намерим жилище първо  Joy

# 178
Хех, всичките ми познати норвежки семейства с големи къщи имат помощница, която чисти веднъж седмично.
Ние засега нямаме нужда, а и мъжа ми помага Simple Smile

# 179
Мен не е страх да не ме оберат, а просто не вярвам да ми се свърши работата както аз съм заръчала.

Ох, милата NikiFin...
Можеш с основание да се притесняваш и за двете неща!  Sad

Общи условия

Активация на акаунт