,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 6

• 101 447
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • sofia
faima  разбрах те благодаря все пак. nomadka между другото аз също си мислех за този вариант и понеже ми е любопитно ще се опитам тези дни да скалъпя нещо. Ако се получи подходящо за гледане ще ви го покажа  Simple Smile
Аз имам разни потничета и елечета баш скалъпени на принципа на пачуърк. Добре стават.
Първо зашиваш парчетата, гладиш и тогава кроиш.

# 646
Това са моите произведения-http://mly83.snimka.bg/hobby/moite-proizvedeniya.469164.17209675           дано да ви харесат,не са сложни,но аз си ги нося с удоволствие.

# 647
  • Egypt
 MIM AR, чудесни нещица  Peace
За машините- Брадърите вероятно имат някакво техническо недоглеждане и най- малкото нещо може да ги разцентрова, освен това са с пластмасови части. Аз имах две машини на TCM- мноооого съм доволна, и преди съм го споменавала, копие са на Pffaf, която пък марка за мен е най- добрата за домашните машини.

# 648
  • около ВАРНА
аз съм за машина с  метални части.  Приятелката ми има машина с пластмасови части  и все ми се оплаква ,  че се износват много бързо  newsm61

# 649
faima-благодаря.Аз съм много доволна от моята машина(Юнион-мисля че е руска).Всичко минавам на нея и дънков плат и по-дебели платове,даже и трикото върви на нея.Много е стара,но и здрава Laughing

# 650
Аз точно заради металните части се спрях на Елна, но има един недостатък сервиза е само в Пловдив. Имат и лизингови схеми и мисля от тях да е машината само още се колебая коя Simple Smile и то заради парите иначе бих взела 2800.

Ще цитирам майла, може да е от полза на някой:

При избора на шевна машина ние препоръчваме на първо място Elna и след това други марки. Elna е с доказано много високо качество - и на частите и на шиене. Частите при Elna са метални за всички модели. Едно от най-добрите предимства на Elna  е че не са капризни към различни материи, т.е. дори да шиете трико, ликра или др. капризни материи, при Elna  в повечето случаи не е задълително смяната на иглата с стреч игла (антистатична). И т.н. тази характеристика може да се допълва с много примери.
Моделите, на които сте се спряла 2110, 2300 и 2800 са доста добри. Разликата между 2110 и 2300 е в едностъпковия илик (при 2300) и в 4-стъпковия илик(при 2110/2100). Други разлики имат в броя на операциите.
Моделът 2800 е друг клас машина - по-нов модел, по-висок клас машина, с хоризонтален грайфер, който е бързоходен и много по-удобен при поставяне и смяна на калерката. Машината е по-голяма от другите и съответно много по-стабилна и удобна при работа, с по-голяма шевна повърхност. Моделът има по-богат аксесоар - допълнителни крачета, калерки, игли и др. Освен всички настройки - дължита, ширина на тигела, натиск на крачето, опън на конеца, автоматичен едностъпков илик и др., които машината има, има и допълнителен ред зъби, които помагат за по-доброто
 избутване на плата. Тези зъби са особено ценни, когато се шият тънки материи или капризни материи, като кожа, промазка и др.
Машината е идеална за повече работа и е оптимално най-добрият вариант за хора, които се занимават с цялостно ушиване на дрехи.

Всички модели имат инструкции на български.

# 651
  • Пловдив
Книжката си я взех от магазина на ИВНА в Пловдив 19,90 лв.
Petiufka Моята машина е с 28 операции аз използвам 5-6
моя съвет е вземи си по евтината машина щом ще е на изплащане ще ти свърши същата работа.
Ако пък започнеш да вадиш с нея пари ще инвестираш в по- модерна.
faima Аз имам Pffaf много съм доволна, но и тя е с пласмасови части.

# 652
Здравейте момичета да се включа и аз по темата  шия от доста време преди години си купих Сингер с много операции и беше доста скъпа наистина докато беше здрава ми вършеше работа но на сегашните машини повечето им чаркове са пласмасови и се износват.Счупи се една части в България не можах да я открия намерих  от друга подобна машина но вече не върши работа затова си купих един науман на старо който има и зиг заг и в момента шия на него.Е наистина зависи  и това колко ще се ползва но все пак покупката не е краткотрайна .

# 653
Това са моите произведения-http://mly83.snimka.bg/hobby/moite-proizvedeniya.469164.17209675           дано да ви харесат,не са сложни,но аз си ги нося с удоволствие.
MIM AR на мен не ми се отваря ,само при мен ли е така

# 654
  • около ВАРНА
здравейте отново, искам да ви попитам да ли сте шили нещо с ластичен конец? Днеска като си ровех из шкафовете  ( докато спа малкия ) намерих такъв конец  , и то доста , когато го бях купила имах няколко идеи но не можах да ги осъществя , защото  не можах да да го нагодя . Затова ви моля за помощ ! Някоя ако е шила с ластичен конец  ще я помоля да ми обясни как става. БЛАГОДАРЯ МУ предварително.

# 655
навиваш конеца на калерчето и слагаш обикновен конец отгоре ...
в зависимост от това колко искаш да ти е набрано завиваш/развиваш болтчето на калерчето Simple Smile
това е ...нищо сложно ...  Wink

# 656
здравейте отново, искам да ви попитам да ли сте шили нещо с ластичен конец? Днеска като си ровех из шкафовете  ( докато спа малкия ) намерих такъв конец  , и то доста , когато го бях купила имах няколко идеи но не можах да ги осъществя , защото  не можах да да го нагодя . Затова ви моля за помощ ! Някоя ако е шила с ластичен конец  ще я помоля да ми обясни как става. БЛАГОДАРЯ МУ предварително.
яничка ,ластичният конец се навива на калерчето а отгоре се шие с обикновен конец .като го навиваш на калерчето трябва да го нагласиш да вар ви подчти хлабаво ,а горният конец да е стегнат  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78така ли беше или обратното отдавна не съм шила .пробвай и двата вариянта  че не съм сигурна точно кой е верният Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 657
  • Пловдив
Здравейте, аз съм любител шивач има ли тук някъде кройки на дрехи, панталон, блуза искам да се пробвам, благодаря

# 658
# 659
  • около ВАРНА
d-d-d  , vpam  много ви благодаря за отговорите . На мене ми бяха казали , че конеца се опъва в права линия и върху него се шие на зиг - заг , и след това се издърпва ласт. конец за да се набере до желания набор , пак става но тигела не е красив    -   стоеше много грозно  и вече бях спряла да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт