,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 6

• 101 437
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Проблема не е в иглите. И аз ползвам антистатични.
Днес мъж ми я поразгледа по-подробно - кое как го прави по време на шиене. Има някакъв проблем с изкарването на горния конец от калерчето. Като отиде надолу иглата и после не може да изкара до край конеца и се получава това натрупване на конци в долния шев. Ако ме разбрахте  Rolling Eyes
А иначе аз пък, прочетох доста добри мнения за Хускварна, като тръгнах да си избирам машина  Rolling Eyes

# 706
Този проблем го прави и моята машина от време на време (машината ми е Janome).Това натрупване става когато конеца се измъкне от калера, по-точно от дупчицата на калера, през която трябва да мине.Аз го коригирам като затегна болта на калера, но в последно време ми се случва често и си мисля, че май трябва да купя нов LaughingИма и още един случай, при който ми се появява този проблем.Не знам как е при твоята машина, но при моята калера се намира в нещо като 2 метални ринга, които пък се "заключват" с 2 пластмасови "закопчалки".И когато една от "закопчалките" се "отключи" започва да се набира конец.

# 707
Проблема не е в иглите. И аз ползвам антистатични.
Днес мъж ми я поразгледа по-подробно - кое как го прави по време на шиене. Има някакъв проблем с изкарването на горния конец от калерчето. Като отиде надолу иглата и после не може да изкара до край конеца и се получава това натрупване на конци в долния шев. Ако ме разбрахте  Rolling Eyes
А иначе аз пък, прочетох доста добри мнения за Хускварна, като тръгнах да си избирам машина  Rolling Eyes
Хускварната не са лоши машини ,за мене проблема е калерчето или дължината на иглата провери хубаво дали иглите са за тази машина ако са малко по къси като я слагаш не я набутвай толкова на вътре а пробвай да уцелиш положението при което ти вади долният конец

# 708
Благодаря ви, момичета  Grinning
Ами освен днес ще купя ново калерче и ще пробвам с него.
d-d-d, а как да разбера дали иглите са къси за машината  newsm78 Като си купувах, не са ми казвали да има различни дължини. А и в книжкта не пише нищо за дължината им.

# 709
Мариела, благодаря, ще ходя в събота до Габрово. Може в Пловдив платовете да са по-евтини, но разликата ще я дадем за гориво. До скоро и аз имах същите проблеми с моята машина, марка Лучник. Мина половин метър прав тегел и започне да прави долния конец на каша, чупи игли, къса нерви. Ходя по майстори, плащам ремонти, плащам и на шивачи за подгъви и ципове. Наскоро ми подариха Чайка, руско производство - очарована съм от нея! Шие прекрасно, даже и подгъви на дънки, което при Лучника е немислимо! Скоро ще се пробвам на едно сако, имам кройката. Сигурно ще имам и въпроси към вас.   

# 710
Благодаря ви, момичета  Grinning
Ами освен днес ще купя ново калерче и ще пробвам с него.
d-d-d, а как да разбера дали иглите са къси за машината  newsm78 Като си купувах, не са ми казвали да има различни дължини. А и в книжкта не пише нищо за дължината им.
някъде в книжката на машината трябва да пише машината с коя система игли шие ,обикновенно домашните машини шият със состема 705 обаче има и разлики затова погледни

# 711
Купих ново калерче днес. Наистина е доста по-стегнато от моето. Дори прекалено според мен - аз на ръка доста трудно издърпвам конеца от него. За това го разхлабих леко и пробвах. Еми пак си прави същата каша, само дето този път дори не включва долния конец в шева  Shocked  ooooh! Прави си една хубава пихтия от долната страна, като омотава само горния конец. Някакви идеи  Tired
Ще погледна в книжката и за иглите.

# 712
  • Egypt
 veselina_s_p, машината ти не е центрована, затова има тоя проблем, сама няма да можеш да го оправиш, а както чета и в оторизирания сервиз не помагат. Най- добре иди при друг майстор.

# 713
veselina_s_p, машината ти не е центрована, затова има тоя проблем, сама няма да можеш да го оправиш, а както чета и в оторизирания сервиз не помагат. Най- добре иди при друг майстор.

Ами за още преди повече от година я носих да ми я центроват, защото ми го каза и една шивачка. Жената от сервиза ми каза, че си била центрована  ooooh!
От кой сервиз сте доволни, където си разбират от работата  Rolling Eyes

# 714
  • около ВАРНА
Момичета искам да ви попитам нещо -  имате ли някакво мнение за шев. машини на TCM.http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/?df=35477 ЕТО ги и тях , но ми се виждат много евтини за шев. машина с 24 операции. Някоя от вас има ли такава и ако е ДА  какви и са резервните части  т. е. от метал или от  пластмаса.

# 715
  • Egypt
Аз имам две машини на TCM, преди в темата пак бях споменавала, едната е като първата от сайта, другата е по- голяма, не съм я срещала като модел из нета, но съм страшно доволна и от двете. Пластмасови са им частите. Понеже имам и Пфаф, много си приличат като модели. Едната ми е на 3 години, другата на 5, центровани са общо 2-3 пъти, а ги ползвах за професионална работа.

# 716
А някой да има инструкции за употреба на старичката Сингер 1862, намирам само разни платени Sad

# 717
  • около ВАРНА
Аз имам две машини на TCM, преди в темата пак бях споменавала, едната е като първата от сайта, другата е по- голяма, не съм я срещала като модел из нета, но съм страшно доволна и от двете. Пластмасови са им частите. Понеже имам и Пфаф, много си приличат като модели. Едната ми е на 3 години, другата на 5, центровани са общо 2-3 пъти, а ги ползвах за професионална работа.
FAIMA  ,  а какви операции има , тъй като от снимката не мога да ги видя добре . Имам и още един въпрос - Има ли отделен регулатор за  ширина и големина на тигела( не знам дали обесних правилно  ,но имам предвид при шиенето на зиг заг , прав тигел и др. подобни  ) , тъй като на моята ТОЙОТА   , го няма . 

# 718
  • Egypt
qni4ka05, моделът на снимката има, може да прави по- голям или малък зиг заг, има и няколко бродировъчни бода, другата няма, шие обикновен и прекъснат зиг заг, като може да се регулира честотата им, има и регулатор за отведждане на иглата в ляво.

# 719
Здравейте
аз ви следя редовно но общо взето не пиша защото нямам с какво да се похваля. Заших си едно илече но тъй като отдавна не бях шила по-скоро съч разочарована от себеси.
Исках да ви питам в този руския сайт осинка могат ли да се теглят кройки от бурда и ако могат как. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт