Откога оставяте децата си самички в къщи?

• 4 014
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Зависи от детето. Дъщеря си оставях сама за по час-два, още когато беше на 4 г., в първи клас ходеше на занималня, та не ми се е налагало да я оставям сама. Но от втори клас си стоеше  и учеше сама. Ако детето ти е кротко и разумно, не виждам проблем да стои само.

# 46
Много индивидуално.

Като гледам, Рая няма да я оставя скоро !

# 47
Имам син в предучилищна и съм в чуденка при липсата на баби,какво ще го правя,когато завърши предучилища.Все пак завършват края на май,а училището започва средата на септември.Може да се наложи да го оставям и сам,като разчитам свекър ми да го наглежда-живее над нас.Досега не сме го оставяли вкъщи сам,с изключение на бързото ми отскачане до кварталния магазин.За сметка на това с часове играе навън.Като цяло е много самостоятелен.

# 48
  • София / Пловдив
...Благодаря ти nikita1234,
че направи тази тема,
 защото търсих, а не можах
 да намеря такава....

Ето, заповядай:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351305.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393705.msg11208701;topicseen#msg11208701

Има и още, но сега нямам време да ровя.

# 49
Зависи от детето,всяко детенце си показва и си решава само,за моят е гордост да седи сам,той е вече голям,мога да разчитам на него 100%!

# 50
Моя син стоеше сам за около час още докато беше на 4-5 годинки. По-кротък и послушен е и съм нямала проблеми в това отношение. Миналата година когато започна първи клас нямаше кой да го гледа първите месеци и се налагаше да стои сам часове наред.

# 51
От моя опит смятам ,че когато детето е готово за това.Моето оставаше само за 1 2 часа още на 5 год.и в един момент отказа дори за 5 мин.Сега от скоро реши ,че е голяма и я оставям по малко,но не е много спокойна.Така и неразбрах от какво бяха провокирани страховете и!

# 52
Като си спомня аз какви съм ги вършила като бях 1-2 клас със съседчето от долния етаж, нямам намерение да ги оставям сами поне до тази възраст Crazy

За да не ви оставям в недоумение ще разкажа, че след училище отивахме вкъщи да "учим"заедно, тъй като бяхме в един клас. Ученето се състоеше в изважане на всички чекмеждета на трикрилния гардероб, изкачване по тях докато стигнем отгоре и оттам скок на леглото с пружината персон и половина ooooh! Като изпаднеше душека го избутвахме обратно и наново и така до премала Embarassed Как не сме си счупили нещо не знам ooooh! Само Господ ни е пазил Praynig

# 53
  • София
И аз смятам, че всяко дете си показва кога е готово да остане само вкъщи. Синът ми е на 4 години и определено засега не бих го оставила сам. Може би след 2-3 години ще е готов.

# 54
Оставяла съм ги сами понякога, но не за повече от час.Не ми е било спокойно и все съм бързала да се прибера, като че ли някакво престъпление върша.
Истината е, че съм заварвала после нещо подобно на идилия вкъщи-сгушени и тримата на канапето, баткото им чете нещо и така.
В мое присъствие повече беснеят, явно ги е страх да не направят пакост, когато са сами и кротуват.
Като малка често са ме оставяли самичка и си представях, че от всякъде излизат чудовища и ме дебнат, умирах от страх и дори често съм плакала.И не знам защо, но никога не си признавах за това, а може би е трябвало.

# 55
Моите родители са почнали да ме оставят сама в първи клас. Имам спомен, че ми звъняха често да ме подсетят да хапна на обяд, да проверя изключила ли съм котлона и т.н. Решението наистина е трудно. Ако детето не е много разсеяно, 7-8 год. ми се струва добра възраст.

# 56
  • BG
Това зависи и от детето все пак.Моята  я оставям единствено ,ако отида отсреща до магазина за 5 мин.Тя си играе вкъщи ,или стои на компютъра или гледа телевизия.Но и заключвам вратата.

# 57
Все още не го оставям,не бих била спокойна Naughty

# 58
  • София
Синът ми е още много малък, за да го оставям сам. Но мен майка ме е оставила самичка в първи клас. Прибирах се, топлех си ядене и учех....
От личен опит смятам да постъпя по същия начин с Кало.
Сега по закон не можеш да постъпиш така.Пък и в  първи клас като свърши училище детето задължително го предават на някой,а не си тръгва само. Peace

# 59
  • най-шареното място
Детето ми ходи на училище. По случайност е оставало само за 3-4 минути веднъж.
Кротко, разумно дете е. Обаче, не е минало курс по безопасност в случай на пожар или земетресение. И затова няма да е скоро само.

На мен ми се е случвало да бъда сама с малко дете при земетресение като ученичка. Има притеснение и не искам детето ми да го изпита. Да пази Господ  от бедствия!

А и закона не е ли до 12 години?

Общи условия

Активация на акаунт