Откога оставяте децата си самички в къщи?

• 4 011
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
    Майка ми и баща ми бяха с професия изискваща дежурства,повиквания посред нощ,освен това имаха занимавка извънработно време-вилата. Ние като деца сме били по самостоятелни от децата около нас(поне така мисля според тогавашните ми наблюдения) Wink. Въпреки това имам 2-3 "непрерастнали" пожара и 2 наводнения,забравена нафтова печка(по то време)с изтекла една педя нафта Embarassed,след които нашите застраховаха дома и всичко друго Simple Smile.  А по принцип бях много кротко и тихо дете bowuu.
Децата ми са с 13 месечна разлика,което означава,че ако едното тръгне да прави бели,то и другото,за да не се почувства "пренебрегнато",непременно трябва да го последва ooooh!. Дори да работя в къщи или да има човек покрай тях,предпочитам да ги контролирам самостоятелно,защото мога да разбера,ако има нещо,което замислят или са направили(от моето детство си имам едно наум) Grinning. Определено активно "шаващи" деца са,хайде да не казвам хиперактивни. Колкото и послушни да са не може без контрол или съвсем самостоятелно.
Сещам се и за лоши случки в БГ и извън страната,когато майката излиза за кратко време заключвайки вратата след себе си, и когато се прибира намира пред къщата съседи и пожарна служба,а дечицата за жалост ooooh!... 
 P.С. В Англия го има същия закон Peace. Детенце не може да се прибере от училище самостоятелно,дори да живее наблизо,ако не сте подписали нужните документи за това.

# 31
Не съм оставяла сина ми сам, както го знам какъв е, няма и изгледи това да се случи скоро. Освен това, все още имам ясни спомени от свието детство и смятам, че колкото и да е кротко и разумно едно дете, то все пак е дете!

# 32
  • София
Оставяла съм голямата за 10-15 минути, колкото да прескоча до аптеката/магазина май беше на 6 за първи път. За по-дълго не смея да я оставям все още  Rolling Eyes
Може би след като тръгна отново на работа ще й се наложи вече да стои сама, но мисля че е достатъчно голяма вече  Peace

# 33
E как петгодишно само вкъщи?  #Crazy
Не й ли се ходи и на нея до магазина, пък и обувките сама ще си облече и якето ще си сложи... незнам, странно ми е.

# 34
# 35
E как петгодишно само вкъщи?  #Crazy
Не й ли се ходи и на нея до магазина, пък и обувките сама ще си облече и якето ще си сложи... незнам, странно ми е.

Не знам кого питаш, но ще отговоря вместо него.  Peace
Понякога на синковецът не му се идва с мен до магазина, предпочита да си играе на компютъра или да си гледа някое детско. Ето например преди малко, оставих го за половин час и отидох до магазина. Още като го помолих да дойде с мен той zанарежда - няма да отварям на никого вратата, няма и на терасата да излизам - само детско ще си гледам, обещавам. Ми как да го помъкна с мен детето. А и съвсем наскоро някакси между другото спомена, че не му вярвам. Все съм се била съмнявала в това, което ми казва.  Confused

Btw има по смели майки - моята например - шапка й свалям. Янис беше на 3 и нещо, когато завършвах образованието си и се налагаше почти по цяла седмица да не се прибирам - майка ми го гледаше. Дни наред го събуждаше рано, за да ходи с нея на работата й и съвсем естетвено на него хич не му се ставаше сутрин... докато един ден се прибрах и тя ми съобщи, че тя отива на работа, оставя го да се наспи в къщи и към 10 часа отива да го вземе. Преди това доста време му говорила, че като се събуди и няма никoй в къщата да се изпиша в цукалото до леглото и да си пусне от ето това копче телевизора. И да чака докато баба дойде да го вземе. И той точно това правел - седял си в леглото и си гледал телевизия.  Shocked
Много смело от нейна страна. Аз например не бих била спокойна...  Tired

# 36
Миналият ден го оставих за първи път и то колкото да слезя до входа да дам едни ключове .
Но синът ми е много послушен и разбран и ако го оставя да гледа филмче и му кажа да не пипа нищо , ще го изпълни . Въпреки това не смея да го оставям за по - дълго било то и до магазина да отида .
Мъжът ми обаче сподели , че го е оставял за 5-10 мин. точно за ходене до магазина  Rolling Eyes ...аз обаче не съм знаела ...

# 37
Много смело от нейна страна. Аз например не бих била спокойна...  Tired
Е тя едва ли е била спокойна.

Аз моите започнах да ги оставям сами лятото преди 1 кл. Изумявах от притеснение привсе, че работех на 5 мин. бърз ход от вкъщи, а баща им работи през улицата. И двамата се прибирахме наобяд за 1 час. Като им доскучееше идваха при мен. Зад офиса имаше площадка - там си играеха.
Ееех спомени  Cry

# 38
  • София
Синът ми е още много малък, за да го оставям сам. Но мен майка ме е оставила самичка в първи клас. Прибирах се, топлех си ядене и учех. На другата година - била съм на 8 и половина - вече взимах и брат ми от ясла. Водех го вкъщи, преобличах го и го хранех, докато мама си дойдеше от работа.
От личен опит смятам да постъпя по същия начин с Кало. С изключение на частта с по-малкия брат или сестра, че не предвиждам такива  Mr. Green

# 39
  • София
... Но мен майка ме е оставила самичка в първи клас...

И мен ме оставяха от 6 годишна сама. От предучилищната се прибирах самичка (бях на полудневна)... Но все пак съм пораснала в малко градче и в малко по-друго време  Rolling Eyes
Сега голямата още не смея да я оставям сама за дълго, въпреки че тя е много разумно и разбрано дете...

# 40
  • най-шареното място
И аз бях на полудневна предучилищна и си ходих и се прибирах сама. Храна, печка и т.н...ключа на врата и т.н.
Ако живота беше като тогава сигурно щях да се съглася и моето дете да има тази "свобода". Но не е.
За да остане само детето трябва да умее да отключва и заключва. Да се пази и да знае къде да отиде ако стане нещо - пожар, наводнение, земетресение. Какво да направи ако мъу свънят на вратата - "никто ни'а дома" помните ли?
Аз също не разбирам как детето ще реши дали му се ходи до магазин. Или се налага или не. Съответно ходим заедно или никой не ходи.

# 41
вси4ко си зависи от детето.
сина на 3,7год. го оставях 4 дни подред сам в къЩи.живеехме сами(аз и той)аз бях по4нала работа а той все оЩе не беШе по4нал градина.живеехме в друг град сам сами4ки,нямахме и телефон.
наслагах райбери отгоре на вратите на терасите.оставях закуската,за обяд се прибирах и след това за следобедната закуска ве4е си бях в къЩи.един ден беШе огладнял преди да се прибера и си мазал филия с фъстъ4ено масло,е разбира се беШе омазал целия апартамент.врати,брави,дивана,телевизора и т.н.,но успял.

затова казах 4е вси4ко си е до детето ,то само показва кога може да бъде оставено само.
Много смело! А детенцето как не му е било скучно. Аз имам племенник на същата възраст и хич не си го представям сам. Прави бели за отрицателно време ooooh!

# 42
Здравейте! Искам да попитам кога  
се пускат децата сами вкъщи?
Моето е на 7 и почна 1 клас, ама не мога
да си позволя да го оставя само, пък
не мога да го забирам от училище?

# 43
Аз имам същия проблем
и се чудя кога,ама не знам!
Благодаря ти nikita1234,
че направи тази тема,
 защото търсих, а не можах
 да намеря такава
:

# 44
  • Sofia
зависи от детето...ако е разумно и се занимава със своите си занимания,инструктирано да не отваря на непознати,а и на познати...да не пипа там където нетрябва...Мисля,че 7-8-9год.е нормално да се оставят сами,но за кратко време,не цял ден

Общи условия

Активация на акаунт