Откога оставяте децата си самички в къщи?

• 4 008
  • 62
  •   1
Отговори
  Синковецът е на 6, разбран е, послушен, но колкото и да му вярвам, някак не ми е спокойно като го оставям самичък в къщи. Все още се случва много рядко, за по десетина минути, за да изтичам до магазина например. Преди това ми обещава по няколко пъти, че няма да отваря външната врата, ако някой звъни; че няма да излиза на терасата (има скеле, на което спокойно може да се качи човек и още по-спокойно да падне от него!)...

# 1
# 2
  • някъде под слънцето...
При нас има закон 4е деца под 11 години не трябва да бъдат оставяни сами в къ6ти...
Преди време една моя позната има6е  проблем, оставила дъ6теря си на 9 години сама и  когато се върнала, пред апартамента полиция и социалните, съседка се обадила 4е детето е само в къ6ти, видяло го на тереасата и го попитала дали е само ....  На косъм се отърва да не и приберат детето...

# 3
  • Sofia
При нас има закон 4е деца под 11 години не трябва да бъдат оставяни сами в къ6ти...
Преди време една моя позната има6е  проблем, оставила дъ6теря си на 9 години сама и  когато се върнала, пред апартамента полиция и социалните, съседка се обадила 4е детето е само в къ6ти, видяло го на тереасата и го попитала дали е само ....  На косъм се отърва да не и приберат детето...
Къде е това? Аз съм я оставяла за 15-20 минути сама.

# 4
  • някъде под слънцето...
Испания

# 5
  • вкъщи
от 7 години и то за малко

# 6
  • София
Испания

В България имаше опит да въведат  същият закон, но не мина. Повече подробности тук. http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=864&sectionid=5&id=00006

# 7
вси4ко си зависи от детето.
сина на 3,7год. го оставях 4 дни подред сам в къЩи.живеехме сами(аз и той)аз бях по4нала работа а той все оЩе не беШе по4нал градина.живеехме в друг град сам сами4ки,нямахме и телефон.
наслагах райбери отгоре на вратите на терасите.оставях закуската,за обяд се прибирах и след това за следобедната закуска ве4е си бях в къЩи.един ден беШе огладнял преди да се прибера и си мазал филия с фъстъ4ено масло,е разбира се беШе омазал целия апартамент.врати,брави,дивана,телевизора и т.н.,но успял.

докато малката сега е на 10год.,но отскоро се справя сама.първо я оставях само да отида за хляб като вали за да не я мъкна с мен,но свикна.по4ти винаги е с батко си,но понякога остава и сама за малко,е ако ние сме на работа разбира се то просто телефона не спира.обажда се през 10 мин. да каже колко й е мъ4но и 4е й е ску4но.

затова казах 4е вси4ко си е до детето ,то само показва кога може да бъде оставено само.

# 8
Много зависи от детето. Дъщеря ми я оставих за пръв път сама на 8 и сега забелязвам, колко и е хубаво да е само, но не вечер, защото се страхува.

# 9
  • ГОре на черешата...
От 7,5 годишен за 1-2 часа, докато сме на разходка с малкия.
През това време звънях поне веднъж да проверя как е.
Вече не звъня, обаче той пък ми звъни и то, обикновено, за глупости...например може ли да изяде една вафла Crazy.

# 10
Оставяла съм децата ми докато спят от най-ранна възраст,за да пазарувам на бързо поради лоши метереологични условия.Иначе сега големия ми син е на 10 ,а малкия ми на 8,оставям ги сами от 3-4 години ,за не повече от час.Но ние живеем в къща с добри комшии,които винаги са знаели ,че ме няма и са ги наглеждали да не тръгнат на някъде.Мисля,че никоя майка не би оставила децата си сами просто така,винаги има важна причина.Но все пак всичко зависи от детето и доколко му имаме доверие.Например на големия си син му имам доверие от много малък,но на малкия-никак Thinking

# 11
  • Бургас
времената много са се променили.аз от 6-7г. стоях по половин ден сама вкъщи и никога не съм имала или правила проблеми.
сега обаче има много повече опасности за децата,а и самите деца са по-различни.
моето дете още е много малко ,за да го оставям сам,но принципно преди 8-9 г. не мога да си го представя сам вкъщи.

# 12
Аз си стоях сама вкъщи за час-два още на 4-5 години.
На 6 години си стоях вече абсолютно сама. Все пак аз бях на училище само до обяд, а нашите си бяха цял ден на работа.
Как ли сме оживели, при условие, че нямахме дори и стационарен телефон, а за мобилни никой дори и не беше чувал.  Laughing

# 13
Емо го оставям вече сам. Щом има компютър и Джетикс - няма проблеми. Е, оставям го за не повече от час.

# 14
Извън забраната в закона и последствията тук --

Дъщеря ми е на 8, през изминалите години съм я оставяла мах за не повече от половин час сама, но само ако съм била някъде наблизо. Никога не съм използвала колата през това време.

Страхувам се да го направя все още за половин или един ден.
Знам аз и връстниците ми какво сме правили едно време, но сега времената са различни и не сравнявам никога.

Две са нещата, от които ме е страх най-много. Едното е пожар (семейството ми е минало през тази трагедия, с големи загуби), другото, че някой, който не трябва (списъкът на подобни е много дълъг) би могъл да я подлъже да отвори вратата.

Общи условия

Активация на акаунт