Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 38-а тема

• 40 493
  • 358
  •   1
Отговори
# 120
оооо,много неща си харесах тук - на dixi тартата,на Крисче тортата и бисквитите - поздравления  Heart Eyes и най-добри пожелания за рожденничката  bouquet,а за всичките вкусни неща на Пеп_4о от домашни и недомашни месца - да не говорим eat......и на asyalein сандвича веднага бих го хапнала newsm22 - много обичам такива сандвичи......и зелените супи на nordina и nelka и други неща...... Heart Eyes

от мен само едни яйца в джоб , по идея от flickr,но загубих линка,ще го търся....

и малка почерпка за Именния Ден на дъщеря ми - с купешки бонбонки......за съжаление не успях да направя това,което бях планирала.Иначе менюто ще е от дядо и Георги,у когото ще празнуваме Simple Smile

Честит празник!

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 02:30 от didibu

# 121
Благодаря, Нели, обичам такива лесни и чисти сладки   bouquet

didibu, пробвай някога същите изрязани филии да потопиш в доматен сок за секунда и след това изпържиш с яйцето вътре. Стават пикантни и също много вкусни  Peace

Днес за закуска имахме тарталети от козунак с ябълки  eat

# 122
Здравейте! Ще ми се днес да направя тарталети някакви със солена плънка, но досега не съм правила.  Embarassed Тъкмо щях да ви питам за хубава изпитана рецепта с яйца и сирене и се сетих за тези на Вив … 80;ан. Само че нямам спанак... Само с яйца и сирене ще стане ли или е добре да сложа някаква подправка? Вие какво мислите? Тестото - като за мекици? Или с мая? /Че аз със сода го правя/.

Всъщност много ми се ще де са с подправка. Вие какви слагате?

# 123

Днес за закуска имахме тарталети от козунак с ябълки  eat

Еййй, Адаш   bouquet не спираш да ме изненадваш с твоите комбинации Hug Ще кажеш - нищо особено, ама плийз дай рецептата!

Дидибу Peaceтвоите джобчета са по-вкусни от оригинала. Нелка.Нелка  bouquet тези бисквити са абсолютно перфектни и снимката с тези пеперуди  Party, абе който го може, си го може!
Илианче  bouquet точно такива локумки обичамммммм, Крисче Hug страхотна торта, ама най-се смях на албума ти и литературното обяснение -   hahaha"кифлите" и тортите

# 124
Здравейте! Ще ми се днес да направя тарталети някакви със солена плънка, но досега не съм правила.  Embarassed Тъкмо щях да ви питам за хубава изпитана рецепта с яйца и сирене и се сетих за тези на Вивиан. Само че нямам спанак... Само с яйца и сирене ще стане ли или е добре да сложа някаква подправка? Вие какво мислите? Тестото - като за мекици? Или с мая? /Че аз със сода го правя/.

Всъщност много ми се ще де са с подправка. Вие какви слагате?

Дикси, тарталети солени правя със всичко, което имам под ръка в хладилника - смес за пици, само сирена, пилешко месо с меки сирена и каквото още се сетиш. Тестото обаче което ползвам за солените е с мая, прясно мляко и олио. Без яйца.  Но сигурно и друго ще стане.

Пеп, рецепта за тарталетите няма - нещо подобно на тези Ябълкови шарлоти на Дианка, но в тарталети, наредени парчченца козунак, върху тях - смес от задушените ябълки, но моята беше с прясно мляко, коняк, масло, канела и стафиди.
Печене пак на водна баня, но оставих плънката с повече сос, та полях отгоре тарталетите и станаха много сочни.

# 125
Пеп-4о, мерси за отговора.  Hug Аз имах предвид плънката да е с яйца и сирене, не тестото. За тестото с мая, обаче, нямам прясно мляко...  ooooh! И аз къде съм тръгнала, тарталети да правя. Да взема да пробвам пък с кисело и сода...  newsm78

# 126

Селма я кажи пълнежа как ти се струва.С изварата и яйцето вътре все едно омлетче ама сладичко има вътре Rolling Eyes така го определям аз.
И каква извара ползвате newsm78.Може пък от тая моята е да е - аз купих на Жоси Rolling Eyes,но май трябваше на Маджаров да купя newsm78
  Малко промених рецептата (за това писах по-рано,пшеничен грис,вместо царевичен;цяло яйце,вместо 2 жълтъка...).Правих ги с 500 г извара и с 350 г.С 350 ми харесаха повече.Изварата ми е на Маджаров(но не мисля,че това има голямо значение  newsm78 )
  Задължително слагам и 100 г стафиди.
  Не ги мажа с жълтък преди печене.А след като се изпекат,ги намазвам с краве масло и веднага поръсвам с пудра-захар.

Но...ако не обичаш извара,да ти кажа,лек няма! Laughing  Laughing Laughing
  Честно казано,замислям се с какъв друг пълнеж може да се направят тези Гвиниот,защото тестото е страхотно хубаво... newsm78
  Ябълки със стафиди ми идват на ум. Thinking Но знам ли....Трябва да опитам и да споделя за резултата.... Simple Smile

# 127
Момичета, снощи правих бисквитената торта от ресторантските рецепти. Сложих много малко бисквити, стар козунак и мюсли. Добавих и една капачка уиски, за аромат. Много хубава става, препоръчвам я:

# 128
Пеп-4о, мерси за отговора.  Hug Аз имах предвид плънката да е с яйца и сирене, не тестото. За тестото с мая, обаче, нямам прясно мляко...  ooooh! И аз къде съм тръгнала, тарталети да правя. Да взема да пробвам пък с кисело и сода...  newsm78

именно, и аз това имах предвид  Peace Плънката е яйце и сирене. Тестото си е отделна работа.  Можеш да направиш с любимо тесто.  Като нямаш прясно мляко, направи с кисело мляко, или тесто, с което правиш пици,  питки.   Само дето не знам със содата как ще се изпече, като има толкова плънка отгоре.  Писах за прясното, защото аз го харесвам. А тестата с мая пердпочитам пред содените. Като нямам прясно пък, винаги имам пакетчета сухо мляко и правя с него. Пак става добре. Ето тези ми тарталети са с плънка сирене и яйце.

# 129
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Честно казано,замислям се с какъв друг пълнеж може да се направят тези Гвиниот,защото тестото е страхотно хубаво... newsm78
  Ябълки със стафиди ми идват на ум. Thinking Но знам ли....Трябва да опитам и да споделя за резултата.... Simple Smile

наситнени сушени плодове, но ще станат по-сухички
аз правих едни други израелски сладки - Ушите на Аман и гвините отидаха на заден план Mr. Green
тези ушички са страхотни, с мак са.
та този пълнеж може да стане и за гвините Peace

# 130
  Благодаря за включването ,Асяйлен. Simple Smile Забелязах и аз  ушите на Аман.Но още не съм ги опитала....Значи,викаш,че са ти харесали още повече....  thumbsup Ще го имам пред вид!
   Щом със сушени плодове Гвините ще са по-сухички,значи с ябълките може да станат тамън,ммм? Thinking

Пеп-40,Дидибу,каква наслада за очите!!!!Браво!  bouquet  bouquet

# 131
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз обичам сухи сладкиши и сладки.
тези ушички не ги оставих докато не ги изядох  Crazy
има и едни убийствени бонбони рамалах или нещо подобно.
от фурми, ядки и кокос.... Mr. Green

попитай в израелската тема за друг пълнеж за гвините Peace

# 132
Нелка, видях ги днес, много са красиви. Ще крада идея за украсата Wink И да, наистина моите са точени. Ще се пробват и твоите, защото изглежда лесна рецептата. А на мен много ми допада вкуса и аромата на лимон. Иначе  точно това са сладките, с които ще черпи утре Wink

Дидибу, тая идея за санвич с дупка и яйце вътре я "откраднах" още преди има няма 18тина години, когато още бях ученичка и по кината излезе филма "Лунатици" с Шер и Никълъс Кейдж. Там Шер правеше такива филийки и съм правила много пъти. Страшно  вкусно. Впоследсвие, като народих и децата много харесаха тези филийки и има няма все ме карат да правя "Яйце в дупка" както те му викат hahaha Умирах си за този филм. Адски романтичен ми беше (еееее и сега така) и бях влюбена в Никълъс Кейдж. Сега малко поостаря и не ми е толкова симпатичен, но тогавааааааааа, малееееейййййййййййй Joy Joy Joy Joy Joy

Пепчо страхотна е идеята ти за козуначените тарталетки, ама ти си си идейна. Не случайно си бг мама кулинар Hug Hug Hug

# 133
Пеп-4о, благодаря за линка.  Hug И аз я имах тази рецепта, но съм я пропуснала някак си. Само се чудя без мая или сода не стават ли твърди тарталетите или трябва да бъдат твърди?

Струва ми се, обаче, че ще тичам до някое квартално магазинче да търся мляко или сметана...  Simple Smile

# 134
Току що извадих от фурната едни печени картофи с малко екстри

Marieta , изглеждат много вкусни - как ги приготви?

Krische, честита рожденничка - да ти е жива и здрава.

Аз след малко ще сваля от фотоапарата и ще кача снимки от празничната трапеза.

Общи условия

Активация на акаунт