След празника на А, Бе, Ве във ваканция ще сме! (1кл.)

• 21 860
  • 316
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Замислих се за учебниците. Трябвали през септември да се връщат учебниците от 1ви клас?

# 226
  • No Line On The Horizon
Учебниците за първи клас не се връщат. Сега за втори ще им дадат употребявани учебници, които в края на годината трябва да върнем.

Нашето тържество вчера мина добре. Мия се разплака от вълнение и каза, че не искала да минава във втори клас. Има и грамота от директорката за отличен успех. Всички деца от класа минават с Отличен. Списъкът с книги е много подобен. Дори подхванахме Андерсеновите приказки.
Ето и снимки от вчера http://picasaweb.google.bg/eventfull.bg/1#

# 227
  • София
Милата тя Simple Smile
Дияна щяла да реве, ама за друго "искала да е 2ри клас" Simple Smile
Сега разгледах свидетелството обстойно. Откога София е област София-Столица. Не бяхме ли София-град?

# 228
  • София
Нашето тържество мина вчера. Понеже празника на буквите се отложи на няколко пъти заради болни дечица, госпожата го остави за края на учебната година. Elanca и ние се изненадахме, че Вероника минава с отличен. Simple Smile
Поздрави Нико от нас! Много често се сещаме за него. Sunglasses
При нас имаше и дечица с мн.добър. Списъка с книгите е много по-малък. Пипи, Патиланско царство, Български народни приказки(кои ли точно?) и по избор приказки от цял свят. На края си хапнаха торта и се омазаха порядъчно. Grinning

# 229
 Hug Hug Hug Hug Hug
Втори клас сме вече - УРА УРА УРАААА!!!1

Нашето тържество беше много мило и приятно, и при нас имаше доста разплакане деца. Някои душици не бяха разбрали, че и догодина ще са при същите госпожи и в едни момент настана дружен рев. Лъчи също поплака, защото искал до 11-ти клас да си е при тази госпожа. След като го убедих, че до 4-ти клас ще са все заедно.
И ние имаме списък с книги ще го преглеждам утре, че доста емоции ни се събраха.

# 230
Снимките са страхотни. Дечицата прекрасни Hug А Миа даже се разплакала. Милата. Heart Eyes И Крис много се вълнува, но се успокоява, че пак ще са заедно с тази госпожа.
Тържеството на Крис ще бъде утре /т.е днес/ Wink
Ще бъдат в детско заведение. После продължаваме забавления, почерпки, разходки. Целият ден ще посветим на Крис -нали е негов празник. Wink

Всеки ден чете книга и после ми разказва. Карам го да чета на глас. /засега.
Два дена вече излиза да играе сам пред блока -има детска площадка. Аз все го 'следя' от терасата. Praynig Притеснено ми е, но трябва да свиквам. Те децата много се забавляват и наистина засега слушат.
Вие пускате ли вашите деца да играят сами?
----------
А ето го и списъкът с книгите/ кратък е Wink:
"Ние врабчетата"
"Патиланско царство"
"Приключенията на Пинокио"
"Карлсон, който живее на покрива"
"Български народни приказки"
"Приказки за Хитър Петър"

И това е...даже Пипи ДЧ  я няма newsm78

Отдолу обаче им е поставила и задачки за след това:
Резюме на една от прочетените книги:
*Заглавие
*Автор
*Герои
*Описание на героите
*Обстановка /къде се развива действието/
*Кратък, сбит преразказ на съдържанието на книгата
*Заключение./ Препоръчвам ви да прочетете тази книга, защото..../

Товае от нас.
На всички ученици весела ваканция!!!  sun
На родителите приятна почивка и забавно лято!!!   bouquet

Радвам се, че си споделяхме и обменяхме опит, много полезно ми беше. bowuu
И наесен  във втори клас с песен! Grinning

# 231
  • нейде там, където ....
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

На мен ми се е свило сърцето за есента, понеже има някакъв вариант да не сме при същата госпожа, а децата много си я харесват. Лени, ако я сменят, идваме при вас. Лятото ще ходим на уроци по руски. Както бях в чуденка какво да правим през лятото, сега едва ли ще има и две еднакви седмици. 
 bigdance2  ura dance dazzler1 Tada

# 232
  • София
При нас лятото се очертава еднообразно.
Реших (но все още не сме се организирали) да ходим в края на юни за седмица море. После пак по някое време. Август ще мръднем за уикенд пак по морето. И ще видим кога ще доизкараме остатъка от отпуската на мъж ми.
Може би ще водя хлапетата на планина.
Иначе - Сф. Има басейни в близост до нас. Ще ходим.

# 233
  • Ланкър, планините Овнерог

На мен ми се е свило сърцето за есента, понеже има някакъв вариант да не сме при същата госпожа, а децата много си я харесват.

Е, стига, деееее. Доколкото разбрах, има голяма надежда да си ни е тя и догодина.
Констанца онзи ден следобяд дръпна голям рев, че й било мъчно за г-жата  Confused

# 234
  • София
Лошо е да се сменят госпожите.
Учителката на Дияна е строга, но тя я харесва. Беше се контузила онзи ден. Дияна цяла вечер надуваше гайдата "много ми е мъчнооо". Учителката от занималнята малко не ми допада. Не знам другата година дали ще имат занималня и в каква форма ще е.
Другата година ще са на две смени нали?

# 235
Скъпи майчета, да са ви живи и здрави порасналите дечица! Много успехи и по-нататък в училище!
Искам да ви върна една година назад, до момента в който подготвяхте бъдещите първокласници за училище. На мен през септември ми предстои да "тръгна на училище". Момченцето ми ще бъде първокласник! От къде купихте чантата? Нещо не намирам в София магазин с повечко избор. Ще ми се да не е раница, а като ученическите чанти, които ние имахме едно време. Гледах онлайн магазини, които предлагат невероятни чанти, но не ми се струва разумно да се дават толкова много пари - около 200лв примерно. Много ще съм ви задължена за малко помощ по въпроса.
Още веднъж Честито завършване на учебната година! Пожелавам невероятна ваканция на дечицата ви!

# 236
днес ни беше тържеството
на празника като на празник и всичко е о,к
отличничка
за снимки по късно

# 237
  • София
Ан Мари, в 54 -то второкласниците цяла година са 2-ра смяна, защото първолаците са 1-ва.

# 238
  • София
Ками, в 16то май ги сменят, но не съм сигурна. 2ри клас, 2рия семестър бяха 2ра смяна.

Betty L. за раница... след няколко месеца на влачене на раница на колелца, ще кажа "никога повече". Някои от момчетата в класа на Дияна искаха и те раници на колелца. Мисля обаче, че мъжки модели няма. И слава богу Simple Smile
Раница за 200лв не ми се струва удачен избор. Може и здрава да се окаже, но все пак малък човек ще я носи. Баба ми едно време ми казваше "и железни дрехи да ти облека, пак ще ги скъсаш".
За септ. мисля да купя най-обикновена туристическа раница. С подплътен гръб са, и са около 12лв. Даже да ми се наложи да сменям раница, 3 раници ще ми излязат колкото раницата на Уинкс.

Гледай в раницата да може да се побере блок А4. Раницата е хубаво да е правоъгълна, т.е. да не е скосена горе (като пресечен конус), защото големите учебници се мачкат в ъглите.
Добре е да е й по-голяма - две отделения, джоб отпред. Или ако е с едно отделение, да има джоб отпред. Аз в предният джоб слагах екипа по физическо, за да не носи щерката отделна торба.

# 239
  • там нейде .............
Здравейте  Hug
Честит празник на всички  bouquet  bouquet  bouquet

Нашето тържество беше тази сутрин.
В списъка за лятото са -
1, Андерсенови приказки
2, Приказките на Шарл Перо
3, Приказен свят - Ангел Каралийчев
4, Патиланско царство - Ран Босилек
5, Басни - Езоп  Rolling Eyes
6, Малкият принц - Екзюпери  ooooh!