КАНАДА – още една пролетна тема № 36

• 20 934
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,даите инфо за магазини за обзавеждане с добри цени.Очаквам,както винаги бьрзата ви и полезна информация.

welcome в Торонто.
Разгледайте мебелите в ИКЕА, на Kennedy Rd също е пълно с магазини за обзавеждане.

Гледах саита на Икеа,утре ще отидем на място.Благодаря за идеите.
Този торонтски народ като живее по квартири и се мести толкова често-какво си прави излишния багаж?Питам завоалирано за мебели втора употреба Laughing

# 166
Един глупав вапрос-може би кьм модераторите.Защо колкото и да пиша вьв форума ,броят на публикациите ми си остава -40.Може би аз не правя нещто правилно? Даите сьвет.

# 167
  • Vaudreuil Canada
healthi като пишеш в отчетни теми не се брои за мнения - май са ни сложили в категория спамаджийки  hahaha
Излишни и стари мебели се оставят навън и можеш да ги вземеш поне в Монреал е така - много хора се снабдяват така с първите си мебели и електроуреди - тв, компютри и т.н.
Около 1-ви юли е много подходящ период за стриит-шопинг без пари. Естествено има и рискове но всеки си решава за себе си с какво може да направи компромис - в къщи още се подвизава един принтер на който единствения проблем беше че някой е изтървал батерия вътре и го беше блокирал - иначе си е чудна комбинирана машинка принтер, скенер и копир - беше и с доста пълна глава като го намерихме.
Някои пък правят гаражни разпродажби имам познати с доста добри попадения от такива разпродажби аз лично не съм уцелвала много интересни неща - само джанти за кола сме купували така.
Сетих се още нещо - Икеа не работи на 1-ви юли но след това някъде юли-август издават новия си каталог и подменят изложените мебели в шоурумите си а старите се разпродават - та има един момент дето е пълно с такива мебели за разпродажба.

# 168
Каролина, виж какво открих на страницата на Toronto District School Board по въпроса ти за класацията на училищата.http://www.tdsb.on.ca/wwwdocuments/about_us/external_research_ap … /docs/LOI2009.pdf
 Доколкото разбирам класацията е направена според т.нар . LOI (Learning Opportunities Index).
Признавам си без бой, че не съм чела статията много задълбочено.  Simple Smile
 Аз лично преди време съм преглеждала данните за отделни училища, публикувани в същия сайт( намирала съм доста инфо за конкретното училище което преглеждам, но не и класация м/у училищата).

Снежи, макар и с голямо закъснение поздравявам Деси със " солидните" 11 години и й желая щастливо и палаво детство, отиващо с пълна пара към незабравимите тийн-години!

# 169
Ако погленете в IkEA има един епармент където има връщани стоки. Някой от тях нямат никакви дефекти. Ние върнахме кожен диван(бяха го одраскали малко на гърба) и го видяхме там с 25% по евтин. Е за гаражните разпродажби - зависи от какъв квартал са - имаме страхотни попадения - картини и художественни фотографии. Добре че не разбираха български , че коментирахме в пъти по-висока цена, от тази която ни поискаха, а и бяхме готови да  я дадем.
Поне ние като си сменяхме кухненските уреди подарихме на приятели кои каквото си хареса. Гледам хладилника ни се мотка в един гараж.

# 170
healthi,

добре дошла в Торонто! Друг добър ресурс за препродажба на мебели (и на всичко под слънцето) са сайтовете http://toronto.kijiji.ca/ и http://toronto.en.craigslist.ca/.

За гаражнит/дворните разпродажби - да - според квартала особено - може да се вземат много добри неща, буквално сега всеки уикенд ще има такива, може просто да тръгнете да обикаляте с кола сутрин рано в събота и неделя, или да четете обявите в квартала или в Торонто Стар или в Kijiji. Особено когато пише "moving sale".

Абе и аз тъкмо се чудех защо моите съобщения си седят все на скромните 19, а то ясна работата вече Wink

# 171
Zdraveite,

Maika mi shte pytyva ot Toronto za Sofia na 19 juni s Lufthansa prez Frankfurt. Znaete li niakoi da pytyva po syshoto vreme s tezi aviolinii. Maika mi ne govori chyjdi ezici i mnogo se pritesniava da pytyva sama. Mnogo blagodaria!Syjaliavam za latinicata, no niamam kirilica za sega. Sad

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 06:00 от el_em

# 172
Относно мебелите, ние обзаведохме целия апартамент предимно от craigslist . За пример -купихме кожен сет (3ка +2ка+ стол ) със мраморна маса и секция за тв и тн за общо -600 $... което си е далавера Simple Smile Купихме ги от семейство който се местиха и продаваха вс почти на безценица...така ,че ..ровете в сайта -няма да съжелявате..( като си харесате нещо в обявите отидете,вижте го ..а те покрай него винаги продават и др неща) и така ..успех на всички обзавеждащи  Hug Hug

това са диванчетата + стола (в дясно) +масата

# 173
sanja_2, благодаря ти за линка.   bouquet Точно в този сайт четох на някои училища профилите, но на тази статия не бях попаднала. Нещо такова ми трябваше.

# 174
Karolina,

и аз се чудя за срещата в Торонто в Хай Парк в неделя 31 май дали ще се състои, аз съм си още ЗА. Да не съм ви уплашила с тази карта на пикник маси Wink Може и в кафето да се видим просто...както е удобно за хората. Казвайте! Simple Smile

Каролинка, друг престижен източник за класации на училища е Fraser Institute - изготвят school report cards. Знам, че едня приятелка там рови и чете, после избра квартал и там се премести, че да е в района на доброто училище. Не съм наясно много със сайта им, но пробвай тук:

http://www.fraserinstitute.org/reportcards/schoolperformance/sch … &lv=E&l=A - това е класация за Онтарио, в която влизат и доста торонтовски училища, но може да търсиш и по конкретно местно училище.

# 175
Вижте на какво попаднах - сайт за слушане на приказки със страхотно качество на записа и на речта...

http://deteto.evo.bg/mp3.html

# 176
Pate Jaki, този сайт е страхотен и открих много полезна информация. Много ти благодаря.   bouquet

# 177
МaНЕВрата, мерси за сайта. Могат и да се теглят с FlashGet Simple Smile

# 178
Последно в колко часа и къде в Хай Парк е срещата? Rolling Eyes

# 179
 Вече имаме най-необходимото в новата кьща.Сготвих за пьрви пьт на новото място.  chefЗаприличва на дом.
 Почваме да мислим за работа.Аз си тьрся курс по английски.Ходил ли е някой наскоро?Имате ли добри отзиви за някьде?Дайте инфо.

Общи условия

Активация на акаунт