ФЕВРУАРЧЕТА добрички здравички да бъдат всички

• 19 393
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
Добро утпро
Ето обещаните снимки от Градец и Котел http://slanchice.multiply.com/photos/album/10 и малко снимки с приятелчета в парка http://picasaweb.google.com/litalrital/2009#
Снощи и ние бяхме на крокодилско Ето и обривчето да ни видите, вече го няма, но на моменти пак става така, стига чак до врътлето.
Големи ми стават снимките като ги качвам така, сори компа ми заби и само тук можах
Евелинка защо се притесняваш за килограмите на Маги, Пламенка ми е 13кг и 80см и не изглежда дебела, само дето като застане до връстниците си е по едра и на височина и на кг.
Изабелка аз на Плами за да и сложа очила и казвам "Аууу колко си красива, браво като на мама имаш очилата ....." и тя като почна да я хваля и свиква с тях, но избягвам пък да и ги слагам, че не се знае с какви стакла са. Ако бях и взела от оптика детски по нямаше да ме е страх. А за това, че не са ви шили искам да ти кажа една случка. Сестра ми като беше малка я пазехме много да не плаче, защото си гълташе езика, но пък тя беше такава панта и все бели правеше. Така един ден като караше колелото, при завоя падна от него и на бордюра си разцепи устата, т.е като вдигнеш горната устна има една ципичка, нея скъса. Заведоха я нашите на лекър и казаха, че сама ще зарасне и така и стана. Доста време беше обаче с подута горна устна. То тогава и големия пръст на крака сцепи, че те него лепяха, защото не можеше да стъпва. За това се надявам и при вас да мине бързо и да го забравите.
Дез Емчо е голям сладур
Катичка мисля, че е Пентаксима 4 прием.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 09:10 от slanchice1

# 211
  • България
Добро утро момичета!
Хайде не кафенцето

Изабелке, Hug Дано минава по-бързо мила,че се измъчихте Praynig
Катичка,ваксината на година и половина е против Дифтерия,Тетанус,Коклюш(ДТК) или Пентаксим,ако сте с него,реимунизация е
Вчера беше голямо чудо на консултацията  ooooh! ,но най-накрая му биха ваксината.10 кг.точно е и 78 см.На мен килограмите ми се струват малко,като се има предвид колко яде  Whistling ,но пък той не се спира на едно място.продължава да се буди в 5,30-6  Rolling Eyes ,а не е гладен,защото сутринта му дадох АМ и го бутна,незнам защо се буди newsm78
Слънце, Hug ,мерси за кафето,изпревари ме  Laughing аз докато напиша... Laughing
Хайде лек и успешен ден  Hug Hug Hug

# 212
Изабелка,много се радвам мило HugДано бърз осе възстанови куклата! Praynig
Пухи и аз пропуснах BlushЧестит ти праменник,да е жив и здрав и много ,много да си играе с бати Калоян!А тортата ти е върха просто  bouquet.На мен много м харесва името Никол,за женски вариант на Никола WinkАма аз толкова имена любими имам,че ако имам дъщеря за всяко,ще си вземам Тони за личен треньор на семеен отбор Laughing
Слънце,крокодилското ти е супер,снимките после ще ги видя,че пак съм нападната-ама ще ядеш бой NaughtyПак не дойде до тук,нали ти казах то Градец ни е като квартал бе,5 завоя и си при мен-калпазанка hahaha
Роси,ама и ти си калпазанка,списъце искала Crossing Armsнали уж нямало по магазини да ходиш hahaha
Въче,не я жали,и на нея дай някой дълъг пре дълъг списък,че Голданка нали заслабна-може да и е тежко списъчето Laughing Heart Eyes
Голди Hug
Дез,Емчо ми прилича на Льоко HugМного са сладки и двамата Grinning
Мери,в болницата като я заведох вечерта,ми казаха че е някаква алергия.На прима виста не бе ясно дали е от храна или друго нещо.Ама на другия ден ми заприлича на ухапано от бълха.Педито каза,че от храна или насекомо-все се води за алергичен обрив,та се мажем с Фенистил.Но днес е на градина,питах и казаха да не се тривожа,видно е,че не е заразно.Дано и вие се оправяте веч PraynigЕвала на свекито!Ама дано и Иво си намери най-сетне читава работа Praynig
Ави,какво стана с твоите очи?
Мен вчера пак ме тормозиха,даже Ани си подобри рекорда-спа цели 15минути,вечерта вече бе взела -дала,ама и аз я гърчих hahahaДо 21 бяхме на площадката да играе кака й Crossing ArmsТъй де,да се научи,та да видим днес поне дали ще спи повече newsm78

# 213
  • София
На нас влагата ни излезе тая година като си сложихме парно.Тези,които го сложиха казаха,че влагата ще изчезне/защото и преди имахме но много малко по краищата,почти незабележимо/И то какво стана  Sick Sick SickПодгизнахме.Имаме вътрешна изолация и пак изби навсякаде.В кухнята външната стена е буквално ЧЕРНА!!!!
По-скоро влагата ви е не от парното, а от изолацията. А ако и прозорците са ви ал.или pvc дограма... Конденза предизвиква влага. ПРОВЕТРЯВАТЕ по-често. Сега поне е топло. На нас зимата ни изби малко мухъл и свалихме тапетите от стената с мухъл, след това напръскахме със Саво. Няколко дни спахме в хола. След като изсъхна, залепихме тапети с друга шарка (временно, докато се затопли времето за основен ремонт). Нямаше как да не махнем мухъла, защото той се появи в спалнята и има риск детето да получи астма. По-добре направете нещо, докато се преместите в новото жилище. Частичен ремонт или се преместете в друга стая, ако е възможно.
Слънчице, много хубави снимки сред природата! А на  hahahaтази Плами каква муцка е направила. Кроки е станал супер!
На Емо колко му е порастнала косичката!

П.П.
Момичета, кажете ми шарката докога е заразна, в смисъл ако пъпките вече са завехнали, има ли риск от зараза?

# 214
Катче,не съм много вещта,но май докато има корички-са си заразни. newsm78Макар че,съм виждала деца със белези от пъпки от шарка,които си играят навън с други деца-и родителите са ми казвали,че вече не са заразни.

# 215
  • София
Кат, в Гугъл излезе това:

Заразяване

Периодът, в който може да се предаде заразата е 2 дни преди появата на обрива и продължава до пълното излющване на мехурчетата. Детето с варицела не трябва да посещава градина или училище докато всички пъпки не зараснат, обикновено около една седмица, но не е задължително да изчакате всички корички да паднат преди да върнете детето към обичайната му програма. Бременните, както и хора с болест или проблеми на имунната система не трябва да се приближават до болен от варицела. Ако бременна, която не е карала варицела и се зарази (особено преди 20-та седмица от бременността), плодът е изложен на риск от вродени малформации. Ако се разболее от варицела 5 дни преди или 2 дни след раждане, живота на плода е застрашен от варицелата (майката е предала вируса на бебето, но не е имала време да произведе и да му предаде антитела, които се борят с инфекцията преди раждането. Ако майката е карала варицела в миналото (преди бременността или по всяко време преди една седмица до раждането), тогава плодът получава антитела чрез плацентата. Това означава, че имунитетът на майката преминава и в бебето чрез плацентата и кърмата и новороденото е малко вероятно да се зарази. Но антителата не дават 100% гаранция, просто е по-малко вероятно новороденото да се разболее. Или то може да се зарази, но да прекара по-леко болестта. Бременните трябва да значат, че съществува увеличен риск от усложнения от варицелата ако се разболеят за пръв път по време на бременност. Хора, които не са боледували от варицела, могат да се заразят с варицела от някой болен от херпес зостер, но не и с херпес зостер. Защо не може човек да се зарази с херпес зостер? Защото херпес зостер се получава само чрез реактивиране на вируса варицела зостер в човек, който е боледувал от варицела.

# 216
  • София
Макар че,съм виждала деца със белези от пъпки от шарка,които си играят навън с други деца-и родителите са ми казвали,че вече не са заразни.
Именно затова попитах, понеже онзи ден в градинката имаше дете със завехнали пъпки, което си играеше с децата. Предположих, че щом родителите са го извели, не би трябвало да е заразно, но хората са различни, не на всички им пука за другите деца Naughty Ако Вики се зарази - нищо, ще изкара шарката, ама там се разхождат и бременни жени... и бебенца!   Crossing Arms
Кас, Чара, благодаря ви за инфото!

# 217
  • Варна
Макар че,съм виждала деца със белези от пъпки от шарка,които си играят навън с други деца-и родителите са ми казвали,че вече не са заразни.
Именно затова попитах, понеже онзи ден в градинката имаше дете със завехнали пъпки, което си играеше с децата. Предположих, че щом родителите са го извели, не би трябвало да е заразно, но хората са различни, не на всички им пука за другите деца Naughty Ако Вики се зарази - нищо, ще изкара шарката, ама там се разхождат и бременни жени... и бебенца!   Crossing Arms
Когато хванат корички не е заразно. Peace

# 218
Добро утро!
Писах, писах и Маги всичко затри...
Слънчице, браво на теб!   bouquet  bouquet  bouquet
Кат, когато завехнат пъпките (имат коричка) шарката вече не е заразна.
Катичка, на мен вече ми казаха, че там, където ме боли ми е яйчника, но без да ме прегледат повече нищо не може да се каже. Не става въпрос да е от бъбреците, а може би (понеже минах без антибиотик) да не е тръгнала някаква инфекция (което се случвало) или другия вариант е кистичка, към което аз съм предразположена. Иначе съм си раждала нормално и не съм имала кой знае какви гинекологични проблеми. Така че ще трябва да отида на един ултразвук, но било хубаво да е след цикъла и затова изчаквам.
Подкрепям казанато от Кат за изолацията и дограмата. Мнение на мъжа ми е, че вътрешната изолация е една от най-големите недомислици у нас. В комбинация с добра дограма стават точно такива бели. Също така смята, че ако имате само вие изолация (външна), ефектът от нея не е кой знае колко голям. Напръскай със Саво, но не стойте в стаята с детето (поне 24 часа) и проветри идеално.  
За диарията - сега по топлото време се случва по-често. Може да е от храна, може и вирусче да е. Давай й Ентерол, той не е антибиотик. Също така й спри млякото, много шипков чай или лечебна хумана, има и едни сокчета на Хип. Моите деца не понасят последните 2 неща и затова като им се случи случка минават на картофче, морковче, шипков чай и солети на корем.
Пентаксим нашето педи го слага на 1 година и 9 месеца, на година и половина не слага никаква ваксина.

# 219
  • Sofia
Кат, ако са вече завехнали няма страшно, те коричките понякога остават и до 2 седмици след шарката.

Роси, душицо мила, в никакъв случай не съм искала да се чувстваш пренебрегната  Laughing но все си мисля, че и ти ще попренесеш нещо мое, че може да не се събере в на Верчето багажа всичко, така че ще влезеш в употреба както се казва.  Laughing
Аз предложих и куфари за моя багаж само.  Laughing
Но следващия път ако не ме вземете с вас ще ви се разсърдя задължително  Naughty аз няма да ви преча, ще си стоя кротко в денонощния МОЛ и даже няма и да разберете, че съм с вас, после прибирайки се от багажи едва ли ще ме видите и къде съм даже.  Mr. Green
Да си починете и да се насладите на бездетната аванта, някой само си мечтаем за такава на този етап!  Laughing

Изабелка, тя това с половината зъб ли го е свършила, в смисъл сама ли се е захапала?  Rolling Eyes
Дано бързо и зарасне на душичката!  Hug

Слънце, това крокодилско и ти ли го заразмята сега, тъкмо го бях позабравила, мислех да го правя, но ми се струва голяма врътня, а все не ми стига времето, твоя с каква плънка беше, на Катчето и в разрез го видяхме, ти ни спестяваш снимката на празната тава нещо.  Laughing
За килограмите надявам се, че се шегувате, Ева е 13кг и си е като бухтичка, тумбака и върви с 5 санта пред тялото, днес мисля да я водя на консултация, перфектно е, валежно, поройно на моменти и се надявам да няма народ в кабинета.

Галаааааа, чакай да викна та да ме чуеш, писах ти никаква не реагираш, кога ще се видим бе?  Mr. Green

Бубе, освен да взема да идвам вече, че кроасаните се вкочаниха да ме чакат, като гледам този ритъм ти взе здравето, все по-рядко се разписваш, цуни поне трите В-та от нас!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Мери, можем ли да ти помогнем някак без да те караме да се чувстваш неудобно от тази помощ?
Не знам точно как ще се наредят нещата при вас, но поне бъдете здрави, дано Иво намери нещо платено и да ти се махнат тези ядове от главата!  Hug

# 220
  • София
Привет и от нас.
Изабелка изтръпнах, докато четях. Бързо зарастване на езичето на Евичка.
Пух честит ти племенник. Много хубаво име. Да е здрав и много да ви радва. Подаръка е много идеен.
Мери излизайте вече от тази черна серия. Много ми е мъчно за тебе. Не се настрада. Hug Hug

Досега гледах снимки и се радвах на страхотните ни дечица. Е, от февруарчетата по-хубави няма. Нали са си нашите гарджета. Wink

При нас нищо ново. По празниците бяхме на вила. Изкарахме страхотно. Ще приложа и снимки до няколко дни. Иначе продължава зъбоникненето на Боби. Много се мъчи милото, но вече му се вижда края.  Mr. Green Избиха 3 кътника и един кучешки. В момента и четвъртия кътник пробива и чакаме и още един кучешки. Дано по бързо растата та да ми се успокои детенце.

Целувки на всички мами и дечица.

# 221
  • Sofia
Анитка, защо стана мъж бе?  Shocked  Laughing

# 222
ВАЛ.... Hug Имам време докато спят сутрин да драсна или прочета някое редче от вашите словоизлияния... Mr. Green
Кроасаните отдааааавна заминаха, други ще ти взема, кажи кога е рандевуто... Mr. Green Laughing
После пак, ако мога , че станахме... Laughing Laughing
Пазете се и много ви обичкам... Hug Hug

Изабелка, как сте днес... Hug
ДЕЗ...страхотен е станал Емо... Heart Eyes
ТОНИ....как беше полета, прибра ли се вече... Thinking  Hug
СЛЪНЦЕ....как ли си се борила с крокито,докато го изпечеш....Браво, страшен е... Party Laughing
Хайде да спирам .............. #Crazy

# 223
  • София
Анитка, защо стана мъж бе?  Shocked  Laughing

Кой бре Вал?  Shocked

# 224
В профила  Аниткеее....синичкото значе , сочещо нагоре... Rolling Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт