Юлчета лудуват,скоро с Гошковците ще празнуват!

• 9 336
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
julie.k  Hug благодаря, че "забеляза" нашето зъбче, знам че е не е кой знае какво за повечето мами , но на нас ни е първото ...........и бе така дългоочаквано  Grinning
 Мики също обожава салфетки и вестнищи (явно са много вкусни  Sick ) Също така и се заиграва доста време с всякакъв вид хартии   hahaha

Да кажа и за плодовите пюрета - Мики спря да ги яде , направо ги отказа, що така ..........много ги харесваше преди  newsm78. Днес смятам да му направя за следобяд извара с круша (благодаря на Белинда (нали тя беше) за идеята).

пускам 5-6 снимки, на който му са гледа  Blush http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12012188 (от тук до края са новите)

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!!! САМО ХУБАВИ ЕМОЦИИ И ПРЕКРАСНИ МОМЕНТИ ИМ ЖЕЛАЯ!!! newsm51

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 11:48 от iucka

# 31
Здравейте момичета!!!

Отдавна не съм писала, не смогвам, не съм и чела, но ще се върна, най малкото да гледам снимки  Party
Честит имен ден на празнуващите!   bouquet
За нас - Елена е 6800 на 10 мес.  ooooh! и 72 см. Голяма лудетина - не се спира - сега ходи с една детска количка из двора. Ние сме на гости в Хисар за празниците. Изникват още зъби - вече са 8. Като чета за режима за хранене, май малко храна давам  newsm78
6-7 ч. кърмене
9.30 - 10 - закуска- каша, бискивитки с мляко, кус-кус - редувам през ден със сирене
13.30 - обяд - зеленчуково пУре (не знам къде е тази буква)
17.30 - овесени ядки, грис, малко каша с плодово пуре - давам банан, ябълка и круша сурови
21 -  кърмене

Между другото кърмене, когато реши, давам солетки и бисквитки - не прекалявам. Изяжда м/у 150-200 гр на хранене
Не иска да спи в количката. Щеше да падне от нея, защото е акробатка и се вози права, на обратно, на 4 крака и т.н. Измъква се от колана, защото не сме с нашата колика и този е само през кръста. Щеше да падна на главата си - хванахме за крака на косъм  Shocked Половин час треперех после ...

хаиде толкова от мен, че Ели е събудена вече. Весел празник на всички

# 32
  • София
Заваля ни юнашки дъжд в южния, разходката ни беше кратка Sad Мислех да скокна до Джъмбо да похарча малко пари за разтуха, този пък заспа в колата и сега сме си вкъщи Crossing Arms

# 33
  • София
Ние с децата стигнахме до входа и заваля такъв порой със светкавици и гръмотевици, че се върнахме веднага обратно .

# 34
пфууу егати тъпото време, и нас ни заваля и се прибрахме Tired

# 35
  • София

При нас същата работа - навън не ще да суче, само се озърта, разсейва, пълни си ушите с кърма и бърбори щастливо на притеснените минувачи  hahaha

Joy Joy Joy

И с крема добре се беше омазала! Дени и той да не остане назад... Wink, ама така е да си имаме едно на ум, че може да ни дойде и на нас до главата. Той Алекс на Астарта нали беше направил показно  Simple Smile
Честито зъбче на Мики! Беззъбите намаляха съвсем.

Честит имен ден на Борисовците на патерица и на Ирините!

Режимът на хранене е също както Кали го е описала: сутрин и вечер мляко - 180-210мл., на обед пюре, следобед плод, после каша. Понякога пропускаме кашата, или плода. Вода не иска да пие. Сокове не давам.

Майра е гледала Кайли, ние пък чакаме концерта на Депеш  Simple Smile

Честито кръщане на Яна! Чудя се дали да не кръстя Ели на именния и ден. Thinking

Ние не сме мърдали от София, но купонът е пълен, че имаме светли гости - баба свекърва, която си тръгна и леля с братовчедката на 2 години., която ще гостува до четвъртък. У дома е детска градина. Преди обед Ели спи, като се събуди  заспива Алекс, като се събуди пак е ред на Ели. А ние само шъткаме и напомняме, че трябва да се пази тишина.

# 36
  • София
Слънцето пак изгря, чакам да свърши Мързелград, храня Дея и пак ще се пробваме  Simple Smile

# 37
Аз съм във Варна. Пътувах кошмарно - студ, студ... дано не ни се отрази.
МамаИви да не се спотайва, ами да почва да ми меси баницата, дето я обеща.   chef

# 38
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ !      bouquet

# 39
Мале хора, тук как пък не вална да се оплача и аз  Laughing
Всъщност за петте дни заваля една вечер към осем и преди малко за пет минути - все на облак. Прекрасно слънчево е, с тези красивите пухкави облачета, дето са само за снимка.

Няма режим на хранене Елена. Суче на поискване, което означава, че ако сме си вкъщи суче много, а ако сме навън - може да не яде по цял ден и нощем да си наваксва със сучене. Сега като съм в менструация суче още по начесто, ако не сме навън, навън тотално отказва, може да откара по 6-7 часа без да яде.
Иначе и правя пюрета - зеленчукови - яде между 100-130 като количесто, месни яде два-три пъти в седмицата, тях ги купувам - на Хип или на Ганчев, най-често от малките на Хип. Давам и и пилешка супа, готвена от свекървата, понеже тя купува домашни пилета, кокошки и яйца, давам и без застройка, но и със застройка съм я пробвала. Краставици и домати яде от салатата ни, сирене също, коричка хляб и давам да си дъвче понякога, ябълки да си гризка, как го прави без нито един зъб не знам, но много големи залъци от всичко си взима и си ги гълта...Печени чушки май обича също, от кекса на баба и и давах - хареса и. Но това са разни съвсем малки дози.
Каша и правя, но не всеки ден, най-харесва елда и просо, амаранта го изака на зрънца, както си беше сварен, не го бях направила на брашно, а е супер ситен и не може да се пасира. На киноа -то нещо не се кефи, обича овесени ядки, но рядко се сещам да и правя. Дадох и веднъж и чай с мед, добре и понесе, нямах чиста вода под ръка, бързахме да излизаме и и дадох от моя чай.
Попара пробвах, но нещо не се изкефи, харесва и да си яде отделно хляб и сирене. И иска сама да ги яде.

Това е общо взето - към 200-300 грама да и е твърдата храна, най-много, останалото кърма

# 40
  • Sofia
Може ли някой, който се е регистрирал за ясла да ме светне що така на някои градини ми дава 8.0 точки, като ги сложа като първо желание, а на други - 8.1 точки. Намират се през една улица двете, в един район са newsm78

# 41
Аз не мога да ти кажа нищо, но понякога градини, които са през една улица, се падат в различни административни квартали, общини. С Клеопатра от СНБМ беше някакъв такъв случая доколкото си спомням. Най-добре си питай някой от сдружението  Peace
Прочетох те, че ще ходиш на Депеш, аз няма да ходя, само мъжа ми, ние ще се разходим просто и ще използваме момента да идем на пролетния празник. Има и вариант изобщо да не тръгнем за София, той да ходи сам само за концерта.

# 42
Вчера бяхме на прегледи и ваксини - Ноеми е + 2см, но пък отслабнала с 130гр Thinking То и кантарите бяха различни де, но пък и тя пълзи вече със страшна скорост - та така не се притеснявам за наддаване - хапва си добре по 200-220гр манджи.

Много интересен факт при нас се случи - докато бях на ски, Ноеми е пила по около 150мл АМ вечер и е спала 21-8 непрекъснато. Когато се върнах в неделя вечерта преди сън я кърмих и в понеделник сутринта цъфна в 6.40. Снощи за проба дадох АМ - еми сутринта пак в 6.40 се събуди. К'ъв е извода - само на ски трябва да се ходи Mr. Green И без това на цялото ядене и пиене на бири  Embarassed съм -1.5кг Shocked

# 43
  • София
Това е общо взето - към 200-300 грама да и е твърдата храна, най-много, останалото кърма
Така и трябва. Аз мисля, че Бобо прекалява с твърдата храна - ядеше по около 350 гр. на две хранения общо, сега с третото хранене вече сумарно отиваме към 450-500 Rolling Eyes Мисля, че е много за толкова малко кърмаче, но като се пробвам да му дам по-малко твърда храна, се кара #Cussing out Пробвах да го кърмя непосредствено преди кашата, с цел да изяде по-малко от нея - не става, знае си часа за каша и не иска да суче. Този ще се отбие по-рано от батко си, да знаете.

НБМ, според мен разликата в точките идва от допълнителните критерии. Те са различни за различните градини. Примерно в една критерият "месторабота в района" дава 0.1 точка, в друго - нищо не дава. Кликни на самата градина да видиш кои критерии са приели от педагогическия им съвет за валидни. А може и градините да ти идват в два различни адм. района и от там в едната да нямаш предимство, а в другата, където ти е адреса - да.

# 44
  • Sofia
Белинда, мерси, точно от доп. критерии е било. Пуснах там някаква подредба, така или иначе ще проучвам и частните ясли.

Общи условия

Активация на акаунт