Слънце грее,всичко зеленее ЯНУАРСКО чедо песни пее

• 23 017
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Гале,казах аз на докторката че тя не яде много сладко,защото тя като и погледна в уатата каза "я да видим кой е ял вафлички" Mr. Green И тя ми обясни че от всички храни може да се получи,изрази се "изкуствени храни" Thinking Предполагам всички добавки дето слагат в продуктите,знам ли.
А за четкането - ми незнам дали достатъчно,то аз и ги търкам повече и сега се замислих дали е достатъчно Rolling Eyes
А за мазането тя ми каза че спирало развитието на кариеса и по принцип предни млечни зъби не ги правели,само ако е много критичен случая.

# 256
  • София
А за мазането тя ми каза че спирало развитието на кариеса и по принцип предни млечни зъби не ги правели,само ако е много критичен случая.
ако за едно и също нещо говорим - 'сребърен незнам си какво' е това, което съм чула и зъбите малко ставали чернички там, където се третират на кариесчето (временно или за постоянно нямам спомен  Thinking), но наистина спирало развитието. Каквото и да е - успех! И наистина - те вече са си големи и си трябва си яко и по-продължително четкане като при нас.  Peace

# 257
Леле, Дес, откъде толкова кариеси ooooh! Ще взема и моите да ги заведа на преглед преди морето. За кривия зъб не се притеснявай, има време да й порастне челюстта на Вярка, не се стряскай отсега Hug Дес, а ти Зимафлуор давала ли си?

Галита, честити шини, то не е за честитене, ама... Цялото ми тийнейджърство премина с шини в устата и имам ненавист към такива съоръжения Sick Затова и долните отпред са криви колкото си искат, успях да устискам само за горните що-годе. Дано бързо ти се оправи зъба Praynig

За хомеопатката, дано този път наистина улучим човека, че онази ми беше скъсала нервите. Съжалявам, че и вие с Вики минахте през този ад. И аз мисля, че просто не попаднахме на свестен хомеопат. Успокоявам се с факта, че тази жена, дето ми я препоръчаха поне е медицинско лице, така че се надявам да подхожда по-отговорно към здравето на пациентите си. Поне е любезна по телефона, а не като Теменужка #2gunfire Иначе да не мислиш, че много далече от парка Заимов е и нашата нова хомеопатка Laughing Все там ги намирам, тази е до националната телевизия. В нашия квартал явно няма добри, та все натам ме тегли Joy

Кити, да са ти здрави дечицата тогава, аз пак недоразбрала Blush

Ники от вчера не е спрял да кашля Rolling Eyes Цяла нощ кашлица, направо по едно време щях да го водя към белодробната клиника, но с хиляди мъки и спане на течение и отворени прозорци навсякъде устискахме до сутринта. Заведох го при единия от педиатрите /частния/ при които ходим и се оказа, че има много обилна вътрешна и външна хрема и тя е проблема. Доктора ми направи хубаво показнО, което ще запомня за проверка и искам да ви го споделя, за да не се шашкате като мен. Хвана с ва пръста и запуши носа на Ники и така близо 30-40 секунди, през които детето изобщо не се закашля, защото дишаше през устата. в момента, в който пусна носа пак се разкашля. Гледах така Shocked Бях се ошашкала, че пак астмата се обажда. Освен това каза, че антибиотика, дето го давах на децата за ангината не е трябвало да се дава, защото сме изкарали вирусна ангина, но аз и без това от днес сутринта ги спрях и на двамата, защото помислих, че може Ники да прави алергия към антибиотика. Доктора подкрепи решението ми.  Даде ми да капя олинт и после капки витамин А в носа и за кашлицата Синекод. Дано се закрепи детето, утре сме на контролен преди уикенда. Добре, че отидохме при него ooooh!

# 258
  • София
Цитат на: mishlentze link=topic=394304.msg11955837#msg11955837
... и за кашлицата [b
Синекод[/b]. Дано се закрепи детето, утре сме на контролен преди уикенда. Добре, че отидохме при него ooooh!
е това е истинското лекарство за кашлица, според д-р Мангъров (който веднъж викахмена до. посещение, че себяхме ошашкали заради Сашко - 4 дни с Т 39 градуса), то действало по друг начин от масовите, които даваме  - действало директно на мозъка като от там се подтискала кашлицата и карало човек да кашля по-рядко и 'по-хубаво'. Иначе той ми каза за мое успокоение да давам при кашлица тези Хустагил, Стодал, Проспан и сие подобни - можело и без тях да се мине, стига кашлицата да не пречела на нормалния живот.  Peace Все пак тогава минахме и без Синекод (изписа ми го само при нужда).

Галита, честити шини, то не е за честитене, ама...
аа, не са шини,не са  Flutter - мекички и прозрачни отливки, то пак не е голям кеф, ама като ми се изкриви предния зъб,че не можех да се гледам последните 2-3 години, заради тъпия мъдрец  Stop

# 259
Деси, ти сега и мен ме уплаши. Мой Стефан като види сладко, се разтреперва чак.  Crazy Максим е същият. Ужас, сега къде да търся добър детски стоматолог в Бургас...  ooooh!
За шините, слагайте сега, който има нужда (в детска възраст имам предвид), че в момента поставянето на брекети отива към 4000 лв, сестра ми в момента е на това дередже. Така че по-добре в ранна възраст (и аз носих, спомням си, че беше доста отвратителен период в живота ми), отколкото после да се чудят децата откъде им е дошло.  Sad

# 260
Галита, хубаво, че ми казваш за Синекода, мерси Hug Стодала наистина е все едно без него, по-скоро за мое успокоение, че давам нещо. Отливките не си ги представям, но дано не ти пречат.

Кити, то нали брекети се носят при израстнали постоянни зъби newsm78 Аз така знам... На мен ми поставиха шини още при неизрастнали трети предни горни зъби и в резутат умната стоматоложка решила, че втория зъб ми е трети и тръгна да го тегли настрани и той се изкриви на 45 градуса. Точно заради него носих най-вече шини 4-5 годии и пак не се оправи. Та накрая металокерамиката ми реши проблема по бързата процедура.

# 261
Кити, то нали брекети се носят при израстнали постоянни зъби newsm78 Аз така знам...
Точно така е. Но може да си спестиш 'удоволствието', ако в ранна детска възраст носиш шини. 'Телчета' им викахме ние едно време.  Laughing

# 262
Нямах представа, че шини могат да се носят и на млечни зъби и най-вече че има смисъл, мислех, че само на постоянни.

# 263
  • София
последно - слагат ли брекети (шини) на млечни или не?  #Crazy Thinking

# 264
Брекети - не.
Шини, не знам. Аз носех около 6-7 годишна, значи явно да.

# 265
  • София
Е, значи, точно когато са ти се сменили зъбите, веднага са ти сложили телчета, Ани.

Мишленце, искам да те питам как мога да пробия малки дупчици на мидички? Ти се занимаваш с бижута, сигурно си имаш специална машина, но ако знаеш и някакъв по-обикновен начин...

# 266
Людмилана, за съжаление не мога да се сетя за никакъв метод, който можеш да импровизираш за пробиване на мида newsm78 Съжалява,м че не мога да съм ти от полза.

Моите шини и аз започнах да ги нося на 7 години и така до 16 не можаха да ми решат проблема, който ми го създаде стоматоложката на 7 мислейки втория ми преден зъб за трети Rolling Eyes Много пъти зъболикари /ортодонти май се казваха/ са ми казвали, че не се слагат шини преди да израстнат всички постоянни зъби, защото има вариант те сами да се наместят. Това като коментар относно моя крив преден зъб. Но може и нещо да се е променило откакто измислиха брекетите. Инфото ми е старо. Peace

Как изкарахте уикенда, момичета?

# 267
  • Madrid
Мишленце ,аз като малка имах много криви долни зъби,които в процеса на растеж си заеха правилните места.Сега от всичките ми зъби имам един долен,който леко е кривнал.Наистина не се избързва.

Аз пък да ви кажа,обожавам суши Crazy,което в момента не мога да си позволя да ям,но открих,че има и вегитарианско,за което не знаех,е,скъсвам се да го ям,страхотно ми харесва,особено тази зелена лютива паста,която се смесва със соев сос...  chef

# 268
Това уасаби /зелената паста/ аз не мога даже да го подуша, камо ли да го ям, а леля ми си го маже на филийка.  Crazy Обичам суши, но повече от 1-2 наведнъж не мога да изям. вегетарианско не съм пробвала, някой път трябва да си направя.
Илиндичка, ти внимавай с уасабито все пак, макар че щом ти понася.... Аз докато бях бременна изобщо не можех да ям люто, от китайски чесън например направо умирах.  Sad

# 269
  • София
Здравейте мили дружки Hug
Влизам да Ви споделя хубавата новина,че на 21 в 5.55 се роди второто ми съкровище Георги с идеалните размери 3450кг. и 51 см.Вече сме си в къщи и се настройваме всички заедно един с друг.Много сме щастливи ,но батко Ваньо най-много .Все иска да го гушка и целува .На 4 ден ни падна пъпчето .Роди се за 1.30м.Изтекоха ми вдите в 03.30 ,в 04.30 бях в болницата със 6 см. и в 5.55 пое първа глътка въздух.Най съм щастлива от факта,че е здрав ,но още по щастлива съм ,че крачетата са му ПРАВИ Praynig Grinning
Обичам Ви и ще пиша пак когато имам повече време Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт