BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 299
  • 575
  •   1
Отговори
# 210
Винъс ,не съм педагог по професия ,а финансист.Една година така се стекоха обстоятелствата ,че се наложи да работя като учител .
Доколкото разбрах от една приятелка ,и тук заплащането на учителите никак не е високо,незнам тук на какво работно време са .
Три пъти до сега с малкия бяхме на т.н. плей групи ,заплащането варираше от 80 до 100 ранда за визита.По мои сметки ,ако трябва да плащаш лиценз за франчайза и наем ,направо ще си е на загуба.Незнам обече дали няма шанс да се избегне франчайза.За детските определено ще се изисква разрешително ,все пак отговорността е голяма,но плей групите са на друг принцип.
Ако ли пък итрябва да пращаш и за учител и чистач ,то направо се отказвай.
argira,благодаря за инфото   bouquet
А охраната по закон ли се изискава?

# 211
  • SA
Здравейте, мацки! От няколко месеца сьм в ЮАР, живея в един квартал на Кейптаун. Случайно попаднах на темата и много ви се зарадвах. В нашия квартал има още едно бьлгарско семейство и добре, че са те! С жената се виждаме почти всеки ден и сигурно щях да се побьркам от скука, ако не беше тя. Бих се радвала да се запозная с вас, но доколкото виждам, повечето сте доста надалеч. Ще следя темата и поздрави на всички!

# 212
kameloth добре дошла!!!  Hug

Имаме си още една bg-mamma в Кейп Таун, сигурна съм че ще се радва на появата ти!  Grinning

# 213
opaaa.... samo da vi kaja za nedelq che moje s danki no edin savet... ne obuvaite tokcheta zashtoto mng potavat v trevata!!! leka vecher!!

# 214
За охраната не съм сигурна,че е по закон,но там където бях имаше един мъж-охрана-той отговаря за вратата и ги придружава и на разходките с госпожите в парка.Това знам. Аз мисля,че това с охраната е нова мярка,тъй като в БГ отвличанията за откуп взеха да стават бизнес,а както ти казах по-рано там са все деца на бизнесмени - хора с пари.

# 215
Здравей kameloth !  bouquet

# 216
opaaa.... samo da vi kaja za nedelq che moje s danki no edin savet... ne obuvaite tokcheta zashtoto mng potavat v trevata!!! leka vecher!!

Ново двайсе... на мъжа ми му се идва. На мен пък изобщо не ми се бие път до Претория, ама хайде. Може да се домъкнем с белгийката.

# 217
Извинявай Самуин че съм се обаркала за образованието ти. Но защото беше писала че си работила като учител и си помислих че си имаш и някаква педагогическа квалификация. Иначе си спомням че беше казала че си работила като счетоводител. Извинявай ако съм те засегнала. То просто в ЮАР нешата са доста по различни от България. Тук е важно да имаш опит. Като търсих градина за Винъс ги питах учителките им имат ли някакво педагогическо образование. Обиколихме много градини но навсякаде отговорат беше един и същ, важното за тях било да имат опит с деца а не квалификациите им. Докато в България в яслите работят сестри а в градините учителки. Но тук за да работиш като учителка в детска градина не ти се изисква да имаш образование. То и за счетоводството е сащото. Много хора работят като bookkeepers i accountants само с 2-3 седмични курсове и разбира се предполагам имат голям практически опит. Тук казват в практиката всичко се научавало.
Иначе и ние се каним да дойдем в неделя. Не знам нали ще можем да се намерим там. Една приятелка ми каза че били поканили 150 души а явно ще има и хора без покани.
Имах една молба кам Самуин и Сайбъркет ако не забравите и ако идвате да ми донесете дисковете. Мерси преварително и приятен ден на всички!

# 218
kameloth аз живея в Кейп Таун, в кой квартал по-точно си ти? Със сигурност има и повече от едно БГ семейство, просто още не сте се опознали. Как ти се струва Кейп Таун за сега? Привет и на всички от йоханесбург, да вземете да подритнете малко посолството в Прeтория и тук да вземат да организират нещо ей   Grinning

# 219
Една приятелка ми каза че били поканили 150 души а явно ще има и хора без покани.
Имах една молба кам Самуин и Сайбъркет ако не забравите и ако идвате да ми донесете дисковете.

Разбира се!  Grinning

Колкото до детските градини - в тая частна детска градина в Попово, за която писах, някои от момичетата също бяха без педагогическо образование, но имаха страхотно отношение към децата и невероятен подход. Понякога за да работиш с деца е по-важно да обичаш децата и да си обичаш работата. Много съм доволна от тия момичета, ехххххх... как ми липсват!!!

Bibi2202, това момиче от Кейп Таун (дето ти дадох номера й) ми каза, че скоро ходила на някакво събиране на българи, на което присъствал Стоичков.

# 220
Да де знам ама то беше по нощите в едно заведение с екзотични танци ако ме разбирате. Някак не вървеше да се изтипосам там с моя корем  Laughing

# 221
Здравейте, голяма активност тук, което е много хубаво. При нас няма нищо интересно, затова и не пиша. Влизам да ви кажа, че нашето любимо River Cafe ще бъде отворено всеки петък и събота до 20 часа (за ранни вечери).
За детските градини, в Плевен има една, но там ходят деца само на баровци, мисля че таксата е около 400 лв на месец, но там и места в държавните има. В София обаче е пълно с частни детски градини, около нас има 3, таксата в едната, е 400лв, но дворът е ужасен и общо взето има само един пясъчник, градината няма и лицензи да работи като такава, другата е някаква като ясла за деца до 4 г. -500лв, в третата се учи език и е около 600 лв. Общо взето таксата за една свястна детска градина е около 600 лв. Естествено има и още по-по -най прекрасни градини с транспорт и какво ли не, ама предполагам са още по-скъпи. Най-евтината градина на която сме попадали е всъщност ясла за деца до 3 г. с такса 350 лв, като беше бой за места. Най-реномираните частни градини искат таксата за цялата година предварително или на две вноски, като пари ако детето отсъства не се връщат, мисля че изключение беше само за август. В София като цяло има недостиг на много места а и с непрекъснато прииждащите този недостиг се увеличава, също интересен е бизнесът и с частна детска кухня, в момента има поне 3, но менюто и в трите не е свястно според мен .
Cybercat това за което говориш не е ли по-скоро детски клуб?

# 222
Добро утро момичета   bouquet

Винъс ни най-малко не  си ме засегнала  Hug.На всяка цена ще донесем дисковете. Grinning
Аргира и Тина ,благодаря ви за инфото   bouquet

Добре дошла kameloth  bouquet
Биби сега и вие може да си организирате форумски срещи .Биби ,а какво стана с Ноа ,дали постети Кейп Таун ?

Хубав ден имайте момичета  и весел уикенд   bouquet

# 223
Cybercat това за което говориш не е ли по-скоро детски клуб?

Да, но имаше родители, чиито деца ходеха там всеки ден като на детска градина.
Занимават ги, рисуват, оцветяват гипсови фигурки, пускат им детски песнички и си играят с тях.
Но наистина е подходящо за по-малки деца (например до 3 години).

Да де знам ама то беше по нощите в едно заведение с екзотични танци ако ме разбирате. Някак не вървеше да се изтипосам там с моя корем  Laughing

Аааааа, сакън, недей, моля ти се! Naughty Всички щяха да гледат теб и никой нямаше да обърне внимание на Стоичков.  Laughing  Laughing  Laughing

# 224
Момичета,дайте някой сайт за имоти - за наеми и продажби,да се поогледам.Интересувам се за Кейп Таун и Йоханесбург. И да попитам как е по-правилно - първо договор за работа и после къща или обратното. При вас как стана? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт