BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 246
  • 575
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте бг мами в ЮАР  Grinning . Искам да Ви попитам едно въпросче, ако е удобно разбира се? Интересувам се как е устроена социалната политика в ЮАР, т.е. има ли социално министерство, закрила на децата, социални служби със социални работници и психолози? Имат ли закон за закрила на детето? Какви специалисти работят? Признават ли бг дипломите със специалности социален работник и психолог? Май станаха повече въпроси...... Ще се радвам да ми обясните. Хубав ден от мен и до скоро

# 391
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА МИЛИ МОМИЧЕТА!!! ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ПОЗИТИВНИ ЕМОЦИИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА, МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ ЗА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ!!!

Да се похваля, че на 9.12.2009 се роди нашата дъщеричка Елма и си се гледкаме сега в къщи с всички екстри, съпровождащи първите месеци - колики, зелени акита и тем подобни. Видях че Ноя е пристигнала, писала съм на лични дано се засечем и да се видим. Мамабг има социaлни програми и то много, тук има много деца сирачета, болни от СПИН или жертви на насилие. Има страшно много организации също, които помагат на такива дечица и набират средства и доброволци. За това дали се признават дипломите не знам да ти кажа.

# 392
Честито Биби2202. Да ви е жива и здравичка и да има безгрижно детство. Благодаря ти, че ми писа. Може ли да ми дадеш уеб стр на тези организации да ги разгледам. Тези професии за които питам са моята специалност и призвание и това работя в БГ. Жалко за децата болни от СПИН, но предполагам това са деца на бедни и необразовани семейства, които са болни? Утре пак ще пиша, че малкия фасулчо не иска да заспива. Приятна вечер момичета до утре.

# 393
"Сурва весела година, до година до амина. Здраве, щастие и рози,виното в двойни дози, бесен секс във всички пози, пожелаваме на вас от страна на Дядо Мраз!"

За много години момичета  Hug
Мирна и щастлива нека да е таз година!    bouquet

Дядо Мраз ти дава знаци, на есен чакай ти близнаци!  smile3533  love001

Първо искам да кажа ЗА МНОГО ГОДИНИ!
Да сте живи и здрави, много късмет, любов и разбирателство в домовете ви! Да ви донесе щастие и благополучие!

Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Честита дъщеричка, Биби, да ви е жива и здрава и да ви направи щастливи и горди родители!

Добре дошла на mamabg в южноафриканската тема.  welcome

Интересувам се как е устроена социалната политика в ЮАР, т.е. има ли социално министерство, закрила на децата, социални служби със социални работници и психолози? Имат ли закон за закрила на детето?

Така. Ще споделя от наблюдения.
Социални служби и социални работници има. Миналата година бях на косъм да се обадя, когато комшийката ми заряза двегодишния си син и спа цял ден като пън. Само че говорих с директорката на детската градина, в която ходи детето (тя също имаше наблюдения за небрежността на майката), та директорката каза "Не искам да се обаждам на социален работник, защото съм виждала на какво място водят децата и то никак не е добро"
Това мога да кажа за сега по твоя въпрос.

Мен тази нощ сън не ме лови. Ще спя утре цял ден, после ще мина да ви нагледам.  Crazy

О, чакайте да не пропусна клюката.
Има нов български ресторант на една отбивка на Terrace Road. Казва се Riviera. Днес ходихме, хапнах кюфтета с лютеничка (да знете, че има, защото не ги пише в менюто).  Обслужваха ни на български език, но с африкански маниери  Flutter
Всеки четвъртък и събота пее Zizi (не съм го чувала, ама го похвалиха). Който идва - да се обажда, ние сме на 5 минути път.
Хайде, лека нощ! Или може би "добро утро"? newsm46

# 394
Благодаря. Много ще Ви бъда благодарна на всички, които ме просветлите по темичката, която ме интересува да изкаже своите впечатления и т.н. Разпитвам Ви защото ако решим емиграция ми се иска да се занимавам по специалността, защото си обичам професията. То и тук има такива майки, които зарязват децата си, но преди да се изведе дете от семейната му среда би трябвало социален работник да работи с майката и семейството за да се оцени родителския капацитет, а не директно да се извежда детето, както учителката е споделила с теб. Много се радвам, че ме приемате във вашия форум. Ще се радвам да поддържаме връзка. Аз също имам две дечица дъщеря на 9 г. и син на 2 г.
Хубав ден момичета

# 395
"Сурва весела година, до година до амина. Здраве, щастие и рози,виното в двойни дози, бесен секс във всички пози, пожелаваме на вас от страна на Дядо Мраз!"

За много години момичета  Hug
Мирна и щастлива нека да е таз година!    bouquet

Дядо Мраз ти дава знаци, на есен чакай ти близнаци!  smile3533  love001

Първо искам да кажа ЗА МНОГО ГОДИНИ!

АА нещо си в грешка Сайберкат ,друго съм се разбирала аз с Дядо Мраз-пухкаво бебче ,ама за догодина  Grinning
И за протокола ,накой да не остане с грешно впечатление ,не съм бременна!

Биби ,честито  bouquet.Да ви е жива и здрава малката принцеса!Да има щастливо и безгрижно детство! Hug

МамаБГ ,нищо не мога да ти кажа по въпроса ,а що се отнася за емиграцията ви тук ,пак помислете и прочети предишната тема.Хайде ,ще оставя на другите момичета да ти пишат за своите впечатления.Лично аз ,не съм никак очарована ,напротив направо съм отвратена от тази страна.Но стига съм плюла ,аз съм си друг чешит  с други разбирания за живота Laughing

Хайде със здраве и всички Ивановци и Иванки да почерпят!Наздраве   bouquet.
Да им е живо и здраво името!

# 396
Здравейте момичета от далечна Африка. И аз скоро ще идвам към вас и всяка информация за Кейптаун ще ми е много,много полезна. По принцип полетът ми е на 30.01, така че имам време да се информирам достатъчно. Копирах си постовете с адресите на българските ресторанти и кафета, намерих и още някой в мрежата, но нали знаете: Колкото повече-толкова по-добре. Здраве и късмет на всички ви.

# 397

АА нещо си в грешка Сайберкат ,друго съм се разбирала аз с Дядо Мраз-пухкаво бебче ,ама за догодина  Grinning
И за протокола ,накой да не остане с грешно впечатление ,не съм бременна!

ОХ, ама и аз съм една.  doh
Неуспешен опит да се направя на остроумна, извинявай samuin, наистина може да се заблудят другите.
Шегувам се за близнаците.  Laughing

Здравейте момичета от далечна Африка. И аз скоро ще идвам към вас и всяка информация за Кейптаун ще ми е много,много полезна. По принцип полетът ми е на 30.01, така че имам време да се информирам достатъчно.

Миличката!  Hug
И на мен полетът ми беше на същата дата, но преди една година.
За Кейп Таун надявам се скоро да се включат момичетата от там.
Аз мога да ти кажа само едно: вземи си бански.
До скоро.  Grinning

# 398
Cybercat, банските и слънцезащитният крем са ясни, интересното е къде ще убиваме времето в следобедните и вечерните часове след като приключат служебните ангажименти.

# 399
Cybercat, банските и слънцезащитният крем са ясни, интересното е къде ще убиваме времето в следобедните и вечерните часове след като приключат служебните ангажименти.

Охо, ресторанти и нощни клубове да искаш!
Поне в Йоханесбур има АДСКИ МНОГО! Предполагам, че и в кейп Таун е така.  Thinking
Всъщност, имам една приятелка (българка), която работи в ресторант там. Но никога не сме ходили.

# 400
Като каза ресторант, че се сетих. Попаднах на български ресторант който се казва “A Color Red”, някой знае ли за какво става дума? Ако сте ходили , моля за отзиви. Другото което ме интересува е, кога започват разпродажбите и до кога са, а къде е най-добре да се пазарува? То не че съм тръгнала на шопинг, ама нали знаете, всеки те гледа ж ръцете като се върнеш. Има едни много характерни тишъртки с африкански мотиви, много ми харесват и съм решила на жсички да жзема по една за спомен, само да знам от къде.. newsm78.

# 401
Има едни много характерни тишъртки с африкански мотиви, много ми харесват и съм решила на жсички да жзема по една за спомен, само да знам от къде.. newsm78.

Ако минаваш през Йоханесбург, такива стоки има на Bruma.
Всевъзможни тениски с африкански мотиви, също така статуетки, маски, обувки, чанти... абе каквото се сетиш.
Ръчно изработени са и наистина са много красиви.

# 402
Ееее жалко, ще сме само в Кейптаун. А това Bruma няма ли го в Кейптаун?

# 403

Здравейте момичета. Скоро не съм Ви писала, но сме болни. Малкия е болен и при него всичко минава сложно и трагично. На мен ми е доста трудно да отсъствам от работа, но излезах в болничен за да успеем да овладеем вирусната инфекция. Мелби благородно ти завиждам, че ще летиш скоро към топла Африка. Как намирате работа от БГ за SA?Хубав мен от мен.

# 404

Ами... да не се изложа и аз, но Брума май е името на местността. Там има и едно езеро, Bruma Lake.
Всъщност, в Йоханесбург има доста места, откъдето могат да се купят подобни джунджурии, но аз не съм посещавала всичките.
Купувала съм статуетки от Waterfront.
От Bruma си купихме тениски с щампа "Africa's big five" и едно сувенирче-слонче. И то слончето го купихме, защото черния го набута в ръцете на малката... после върви го връщай.  Close Иначе е много интересно, защото на някои места можеш да спреш и да погледаш как изработват сувенирите.  Simple Smile

mamabg, скорошно оздравяване ви пожелавам!  Flowers Four Leaf Clover

venus1, dyvaromi, lady_freya, lelu, Албена13... къде се загубихте, момичета!  Rolling Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт