BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 254
  • 575
  •   1
Отговори
# 375
exooo!
Sorry, pak sam s laptopa deto nqama kirilica.
Moqat apostil si go slojih az i e bez pari. Na dve krachki ot posolstvoto e no chakash okolo 45 min... az hodih na kafe i sled 2 chasa kato se varnah beshe gotov.

Kak e nastroenieto za koleda?

# 376
Здравейте! Необходима ми е информация, надявам се да можете да ми помогнете. Моя близка ще бъде известно време в Йоханесбург. Можете ли да ми кажете какви са цените на Интернет, към кои доставчици да се обърне. Мисля, че тук ще получа най-точна информация, за което предварително ви благодаря

# 377
mnogo slojen vapros.
proveri tezi websitove www.vodacom.co.za; www.neotel.co.za; www.mtn.co.za; www.telkom.co.za i www.cellc.co.za.
v momenta namalqavat cenite vsichki operatori no ne mislq che oficialno sa pusnati novite ceni.
neotel i telkom sa samo s dogovor.
drugite sa gsm operatori koito moje bi shte sa po odobno ako e tuk za kratko.
nie izpolzvame vodacom data karta s sim karta koqto prezarejdame s voucheri vseki mesec. (500MB za R189);
zasega e skapo no mislq  che do kraq na mart trqabva da slojat novite ceni.

Simple Smile

# 378
  • Sofia
бих искала да попитам като заговорихте за интернет и телефони - как е в ЮАР, искат ли някаква кредитна история за телефон ,нет, наеми или не?

# 379
Много благодаря за информацията!
Ще разгледам и вероятно ще ви притесня с още въпроси Embarassed

# 380
Здравейте момичета, как сте? Как е времето в Кейп Таун в момента , лято ли е или не съвсем? Grinning 2000 $ на колко ранда отговарят? Ще сме при вас за Коледните и Новогодишни празници. Къде е най-изгодно да се обмени валута, има ли комисионни, някакви трикове?

# 381
Привет Noia
Сега курса е 1$ за 7,87 ранда.Тук може да го следиш https://www.fnb.co.za/rates/forex/forexRates.html
За предпочитане е да обменяш валута в банките тук.По принцип то и чейнч  бюра тук нама като на всеки ъгъл като в България ,примерно.За комисионни ,всички взимат ,но е по-сигурно в банката.Може би е по -добре да си обмениш валута в държавата в която сте ,или да теглиш тук от карта.Мисля ,че трансфера и комисионнаа се по-малко отколкото ако обменяш на място.Поне за нас беше така ,но в БГ .
Незнам как е времето в Кейп Таун ,но напоследък е доста променливо при нас.Голяма жега е докато завали ,след това Т пада с 5 до 10 градуса.Затова си вземи и по топли дрехи .Е , не е като да е зима ,но определено вечерно време ще ти трябва поне жилетка.

# 382
Tuk sme veche, mersi samuin.Po-sigurno v kakav smisal za bankite? Ima li falshivi rand? Mozhe li da se kupuvat lekarstva bez recepti ot aptekite i kolko struva edna visita pri doktorm ako niamash insurance? Za sega vsichko e ok, vremeto sashto. Heart Eyes

# 383
Noia  Grinning
Добре дошла в ЮАР!  Hug
Не съм samuin, но ще ти отговоря поне на единия въпрос.
Лекарствата са като навсякъде - има и по-скъпи и по-евтини. Някои могат да се купуват без рецепта, но други (като антибиотици) задължително с рецепта. Преди време samuin ми каза, че в Dis Chem и Clicks има медицински сестри, които могат да те преслушат и да ти прегледат гърлото срещу 15-20 ранда. Посещението при лекар (ако не си осигурен) си е доста скъпичко, около 400-500 ранда.
Ние ходихме скоро в една клиника заради проблем на мъжа ми и ни взеха 300 ранда, заедно с изследванията.
При всички положения се надявам да не ти се налага да посещаваш лекар, докато си в тази страна.
Пожелавам ти приятен престой в Африка!  Hug

Весели празници на всички!  Hug Hug Heart Eyes

# 384
Добре дошла Ноа   bouquet
С пожелание за весело посрещане на празниците тук ,както и още много положителни емоции през време на престоя ви тук.
Относно банките ,по-скоро имах предвид ,че е по -безопасно ,да не те измамят или ограбят.А практиката с фалшивите рандове не е често срещана ,както навремето беше в БГ ,но отвреме на време известяват за подобна дейност .

Момичета на всички ви пожелавам Весела Коледа и една по-светла ,по-щастлива и по-добра Нова ГОдина!  bouquet

# 385
Merry Christmas to everyone in South Africa! Heart Eyes

Mersi za pozhelaniata momicheta, da ste zhivi i zdravi i mnogo shtastlivi v tazi interesna strana. Nie otivame na Cape of Good Hope sled malko, shte praznivame i rozhdenia den na Dylan tuk, na 26-ti. Idva mi da izkupia vsichki afrikanski glavi i statuetki ot abanos... Laughing

# 386
Happy New Year! Da ste zhivi i zdrave, mir i ljubov, i vsichko drugo da imate v izobilie, I am in love with Cape Town, ne mi se pribira izobshto. Laughing

# 387
Привет и от мен мами. Честита Нова 2010 г. Пожелавам на всички Ви много здраве, сплотеност, разбирателство, любов, топлина и много късмет за нещата, които независят от Вас. Включих се в този форум на мамма.бг, защото много харесвам страната, в която живеете и много ще се радвам често да си пиша с Вас и да науча нови неща за тази страна и за живота там. .... newsm78 пък знае ли човек, може някога да отида там да живея....

ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВАТА ТЕМА НА BG-MAMMA ФОРУМКИ В ЮАР!   welcome

Майки                              Нашите деца:

Албена13                Джордан, роден на 5 февруари 2009
Bibi2202                  Кристиан, роден на 23 февруари 2007
cybercat                   Светослава, родена на 08 юни 2005
dyvaromi                  Дилън, роден на 24 май 2006 и Валентин - на 01 декември 2007
lelu                           Цветелина, родена на 29 април 2008
Mariana Angelova   Кристофър, роден на 07 декември 2004
samuin                     Владимир, роден на 12 април 2007
venus1                     Венера, родена на 28 май 2006 и Себастиан - 28 септември 2008

Нашите приятели:

Noia  от Бахрейн      Ниа (25.08.1994), Дилън (26.12.2003) и Атли (10.12.2004),
Ехмея от София,BG  Адриана и Самуил

Нашите снимки:      http://www.forumgirls.snimka.bg/

Специални благодарности на Ехмея, която отвори първата тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371492.0

Bee и forteе които се включиха, за да ни помогнат да се намерим;

# 388
"Сурва весела година, до година до амина. Здраве, щастие и рози,виното в двойни дози, бесен секс във всички пози, пожелаваме на вас от страна на Дядо Мраз!"

За много години момичета  Hug
Мирна и щастлива нека да е таз година!    bouquet

# 389
Добро утро момичета или май е добър ден вече. По кое време се включвате във форума бре? Как е в юар? При вас май е лято. Блазя Ви, а ние тук в БГ умираме от студ. Моля пишете ми по кое време се вкл за да знам кога и аз да влизам във форума. А сега ви желая хубав ден, да се залавям за работа.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт