BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 242
  • 575
  •   1
Отговори
# 420
Chestita Nova Godina na vsichki i ot men makar is malko zakasnenie. I nie sme si imali prblem s placha v detskata gradina. Uchitelkata mi kaza che kolkoto po malki tragnat tolkova im e po lesno da se adaptirat. Moiata dashteria tragna na 2 godini i polovina iv nachaloto i beshe mnogo trudno da svikne. Vsiaka sutrin beshe borba da ia oblechesh i da ia zavedesh. Moze i losho da ti stane. Tazi godina ev po goren klas i zasega kato che li e po dobre. Ne sme imali takiva izplanenia. Pak kazva che ne iska da hodi na gradina no pone ne plache veche. Osobeno kato i obeshtaesh da i kupish kukla ili shokolad ako slusha obiknoveno se saglasiava da varvi bez da plache.
Ne znam kakvo stana s kirilicata vav foruma. Po rano imashe vazmoznost da se smeni na kirilica. Az niamam kirilica na computera i zatova pisha na latinica v momenta.

# 421
На мен ми работи кирилизатора на сайта.  Thinking
Даже в момента ползвам само него, защото Flex Type ми се прецака и още не сме го оправили.

melbi, такива сме си ние, пишем от дъжд на вятър.
Какво става с теб, пристигна ли?
Сподели впечатления?  Flutter

# 422
Здравейте мами, вече съм в предстартова треска. Живот и здраве в събота летя, значи в неделя съм на ваша територия. Ако мога да намеря някъде безплатен интернет в Кейптаун ще държиме връзка. Някъде в мрежата четох, че по хотелите бил много скъп интернета, но това ще го видя на място. Иначе първото което ще посетим с приятелите извън програмата ще е българският ресторант. Те са два май но и през двата смятам да минем. Мисля че в профила ми го има скайпа но за всеки случай ето пак skype; filisami. Дано пък да се видим и с някой българи там , много ще се радвам.

# 423
Да не те разочаровам, ама в ЮАР няма нищо безплатно.  Money

# 424
  • SA
Момичета, искам да ви попитам, вие с какви шофьорски книжки карате тук? Признават ли се по някакьв начин бьлгарските, или тук трябва човек да кара курсове, за да вземе шофьорска книжка?

# 425
Здравей Камелот  Grinning
Аз си карам с българската ,но на два пъти ме спряха в рамките на месец и вече имам последно предупреждение да си извадя интернационална книжка,т.е бг посолството тук да ти преведе книжката на английски ,не че няма превод.Но такива са изискванията.Сайберкат може да ти каже повече по въпроса.
А между другото ,преди няколко години в България ,можеше да си извадиш международна ,която важеше няколко месеца .

# 426
  • SA
Samuin, благодаря ти за отговора! Аз имам такава международна книжка, която ми издадоха в Бьлгария, но важи само за 1 година. Ако е вьзможно в посолството тук да се преведе книжката и това да е достатьчно, за да карам с нея, ще бьде много добре. Иначе едни познати тук ми казаха, че май трябвало да си сменя бьлгарската книжка за тукашна, което никак не ми допадна като идея.

# 427
Не мисля ,че вече има шанс да си искараш тук южноафриканска ,освен ако нямаш тукашно гражданство.
Но споко,вземи си бг книжката ,а тук ще ти направят превода и няма да имаш проблеми.

# 428
  • SA
Благодаря!  travel

# 429
Момичета,
само да ви известя за 3-Март:

Bulgarian event for celebrating The Bulgarian National Day on the land where the Bulgarian Orthodox Church, Cultural Centre, Club & Sunday School will be built.

PLACE: Emoyeni Farm – Next to the American International School in Johannesburg.
             Corner of Knoppieslaagte Rd (Mnandi Rd) & Scorpion Trail
             Kyalami A.H

DATE:  7th March 2010

TIME:  From 12:00

EVENT TYPE: Bring & Braai

IFORMATION: Bring your own camping chairs and tables.
Please bring a portable/transportable braai if you have one, there are a limited number of braai places on sight.
We will be sitting outdoors under the shade of the Emoyeni Forest.
Please be there to support the Bulgarian culture and traditions here in RSA.
This is a historical event for the Bulgarians living in Gauteng.

FOR MORE INFO YOU MAY CALL:
During the day-
011 5480700 The Bulgarian Sunday School Slancho.
Or
012 342 7941  The Bulgarian Embassy in Pretoria

After Hours-
082 372 6741 Biserka
082 391 5435 Mariela

Looking forward to seeing you there,

The organizers- BCCC

Лек ден!

# 430
Lelu mersi za informaciata. Niakoi vsashnost misli li da hodi na tova meropriatie?

# 431
Oooooooooх... аз няма да мога!  Close  Close  Close

# 432
Zdraveite i ot men.

P.S. Albenche, privet Simple Smile

# 433
Ехо,
Аз мислех да ходя но няма да можем и ние....
Иначе ще има изявления от учениците които ходят на БГ у-ще всяка неделя.

Лек ден

# 434
 Close

Миналата година пропуснах, тази - пак.

Искаше ми се да поздравя Стоичков за успехите на отбора му.

Общи условия

Активация на акаунт