BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 266
  • 575
  •   1
Отговори
# 330
Да се намеся и аз в дискусията. При моят доктор никога не беше ставало вапрос за цезарово. Казваше че сам в добро здраже и бременността ми протичаше нормално и никога не ме е насарчавал за цезарово. Не знам но тук може да го правят и от комерсиални саображения все пак цезарово е доста по скапо от вагинално раждане. На една моя колежка например която е само 4 седмици бременна докторат и препорачал цезарово защото според него щяло да и е трудно да роди по нормален начин тъй като тазат и не бил достатачно широк или нещо подобно. В моя конкретен случай и аз като сайбъркет ме беше страх повече от операция и от епидурал отколкото от нормално раждане. Иначе съм чувала че много жени са доволни от епидурална опойка което също е вариант ако не понасяш болка. На мен специално идеиата да не си чувствам краката и да ми бият инжекциа ж грабнака ми се видя доста страшно. Пак конкретно за мен когато родих първото ми дете нямах здравна осигуровка и 10000 ранда ми се виждаше достачно скъпо в частна болница че да давам и още кой знае колко пари за епидурали и секцио. А и по това време 3 дена след раждането имах и изпит тъй че не можех да си позволя разни усложнения и да лежа в болница след секцио.
Наистина контракциите са болезнени но поне всичко сваршва за 2-3 часа и веднага след раждането може и да се движиш и се възстановяваш доста по бързо.
А аз да поразшера темата не знам какво мислите за водното раждане. Тук напоследък е доста модерно. И 2 колежки от работата ми раждаха във вода  в Linkwood Clinic.

# 331
А аз да поразшера темата не знам какво мислите за водното раждане. Тук напоследък е доста модерно. И 2 колежки от работата ми раждаха във вода  в Linkwood Clinic.

Аз съм сухоземен бозайник. Joy Joy Joy шегувам се

Не съм търсила информация по темата.
Виж, ако забременея, пак ще започна да чета.

# 332
Моята sister in low е родила така второто си дете .
Друго незнам по въпроса. Но пък като се има впредвид ,че живота е възникнал във водата ,може пък това да е най-нормалното раждане  Wink Grinning.Дявароми ,нищо лично ,не целя да се заяждам ,обаче ти ме хвърли в размисъл .Ако докторите наричат раждането по естествен път вагинално ,то как ще нарекът ражданията от мъже  newsm78. Joy.
А и водата има памет  http://www.watermessage.hit.bg/

Та като стана въпрос за детски градини ,Сайбъркет ще ми се да те попитам ,защо мислиш ,че обучението в бг градините е закостеняло.Аз нямам опит с тамошните ,та ми се ще да споделиш повече.Имам братовчедка ,която е учителка ,и от комшиичето в бг имам що годе някаква представа за обучението там .И честно казано никак не ми се виждаше зле.

Винъс ,поговори с дъщеря си ,може наистина нещо да и се е случило в детската.На моя приятелка ,дъщеричката била ударена от друго момченце в детската и седмица след това дъщеричката и неискала да ходи на детска градина.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 10:05 от samuin

# 333
Просто исках да уточня все пак че въпреки че първите ми 2 деца съм ги раждала по естествен начин ако ми се наложи 3 път доста ще се замисля и сигурно ше поискам поне епидурал. Не че имам такива планове но просто от теоретична гледна точка. Но все пак мисля че тук поне човек има право на избора ако иска цезарово или да ражда вагинално. Не мисля че едното или другото вид раждане те прави по добра или лоша майка и според мен човек би трябвало да има този избор което е хубаво. Не знам как стоят нешата в Бг но мисля че там все оше ако няма сериозни противопоказания за естествено раждане е малка верочтността да родиш с цезарово по желание. А нали има някакви медицински и научни доказателства в подкрепа на предимството от едното или другото вид раждане то човек като вземе да чете различните теории за всяко едно мнение може да се намери основание. Както и теориите за кармените бебета че били по умни и по шастливи и т.н. Просто много неша определят колко си интелигентен и колко си шастлив като човек и видат раждане е може би един от многобройните фактори но според не и решаващият. Иначекато си помисля имам 2 приятелки бъалгарки които тук са родили с цезарово по желание. Докато местните ми колежки на работата ми а други мои местни приятелки са раждали по естествн начин а и както спомена на работата ми 2 жени раждаха с водно раждане и с акушерка вместо доктор. А пак викаме че тукашните били разглезени и не искали да се мачат.

# 334
Ох, дойде ми нета, обаче е*си и нета...  Close

...Сайбъркет ще ми се да те попитам ,защо мислиш ,че обучението в бг градините е закостеняло.Аз нямам опит с тамошните ,та ми се ще да споделиш повече.Имам братовчедка ,която е учителка ,и от комшиичето в бг имам що годе някаква представа за обучението там .И честно казано никак не ми се виждаше зле.

Сиска е посещавала 2 детски градини в България и по мои наблюдения, обучението на децата не се е променило никак от времето, в което самата аз ходех на детска градина (а това си беше баш по комунистическо време)  Laughing Нека не му лепваме етикет "добре" или "зле", все пак ако на мен не ми харесва, на теб може пък да ти хареса.  Peace
Не че се оплаквам... Сиси и тогава ходеше на детска градина с удоволствие, но повече ми харесва тукашната система.
Хубав ден на всички!  Hug Hug Hug

# 335
  • España
Благодаря за посрещането,обаче ми се струва,че някой нещо не е доразбрал от предния ми пост.То е все едно да  разкажеш много смешен виц ,но никой да не се смее накрая и да ти се наложи да обясняваш точно кое е смешното ,тъпо се чувствам,но съм длъжна да внеса яснота по въпроса за „щастливите бебета”! Изразът  е използван чисто МЕТАФОРИЧНО,в контекста за цезаровото сечение,един вид проява на типичното английско чувство за хумор(докторът ми е англичанин освен това).Пояснявам: от секциото излизат бебета,които не се мъчат сами с майчините контракции да излизат малко по малко;тях не ги изсмукват с вакум;не ги теглят за главата със железни щипци,ако се наложи,примерно! Децата от цезаровото сечение  просто биват поемани от утробата на мама и директно изваждани на белия свят,в този смисъл те са „ЩАСТЛИВИ”,(спокойни,излезли без излишни усилия)!!!!!! Тези ,които ме познават,знаят,че едва ли бих приела нещата буквално и последното,което би ми хрумнало е да вярвам на безумици от рода на това,че начинът на раждане ще бъде пътеводна светлина в живота на децата ми!!!!Между другото,за любителите на статистиките,при секцио,рискът за живота на бебето е много по-малък,няма случаи в практиката на мъртво родени деца,освен ако не се закъснее с операцията.Освен това има случаи  на изваждане на живи деца от утробата на починали в следствие на инцидент жени!Това за мен  си е подвиг,чудо на медицината!!!  Не бива с лека ръка да се подминават постиженията на медицината или да се слагат под един знаменател всички лекари! Не мисля ,че един съвестен доктор самоцелно би ви подвел,само да спечели някоя жълта стотинка в повече,все пак има Хипократова клетва. Верно е,че  има и сметкаджии,но нима корупцията е само в медицинския сектор?! При мен и при двете ми раждания ми беше обяснено ясно и точно състоянието на бебетата и моето,рисковете при вагинално и при секцио и ми бе дадено правото на избор! Аз избрах секцио първия път в името на детето си,а втория,защото ,веднъж разбрала,че дяволът далеч не е толкова черен,колкото изглежда,реших ,че искам спокойна да изживея пак момента на първата среща с детето си!!!
Що се отнася до обвинението,че медицинските услуги били скъпи,ами няма как да бъде иначе,медиците държат в ръцете си живота и здравето на нас и децата ни! По вашата логика,дай понеже доктор Менгеле е бил доктор ,то всички доктори са изчадия или мощеници...
Не отричам природната медицина,но според мен тя трябва да върви ръка за ръка с научната!!! На няколко пъти пред очите ми са умирали хора,близки хора,защото по една или друга причина отказваха да се доверят на лекари и разчитаха единствено на природно лечение,то не бяха билки,живи води,отвари...и ей така живота им си изтече през пръстите! А можеха да оцелеят!!!Ще ви дам пример  с Маларията,болестта,от която умират в Тропиците  милиони хора на година! Болестта сама по себе си не е смъртоносна,аз лично 2 пъти съм я прекарвала,но медикаментите за лечението са много скъпи и точно хората ,които живеят в зоните на маларията са най-бедните на земята. Виждала съм как се лекуват те,с билки и отвари,100 процента натурално и природосъобразно,тези илачи,обаче не отстраняват болестта напълно,те просто притъпяват болката и така няколко пъти,докато в един тъжен ден човекът си отиде от този свят...! За това и се казва ,че хората умирали от бедност,защото липсата на средства не позволява достъп на много хора до съвременните медицински лечения и ,според мен,вместо да се борим с измислени  фетиши  и да си чешем езиците в безсмислени спорове,усилията ни трябва  да се насочат в тази посока,щото всяко живо същество на тази планета да има достъп до съвременните постижения на Цивилизацията!
Не си мислете ,че отричам Природата,ние всички сме неин плод,в това число и медицината ако щете,няма ден в който да не се възхищавам на нейната уникалност(на Природата имам предвид),на нейната феноменалност и в същото време на нейната ,да го наречем ,обикновеност.И мен като ме  заболи глава първо пия чай от мента и ако не ми мине се консултирам с доктора си! Но според мен най-голямото благо ,с което тя ни е надарила нас хората е разумът,интелектът!!!И вече ,благодарение на този безценен дар ,човечеството следва своятя възходяща треактория във всички области на живота! Например,болести,които допреди 70,80 години са били смъртоносни,като диабета да речем,вече не са бреме!Не съм срещу природо съобразния начин на живот,напротив,доколкото мога ,гледам и аз да се впища в него,но не съм и съгласна ,че само с „рупане на сурови стръкове целина и вглеждане в етикетите на хранителните продукти „можем да направим Земята едно по-добро място за живеене!
Не съм съгласна и,че,понеже сме скочили срещу законите на Природата(за някои Бог,за трети просто Висша сила),то тя сега ни наказва,като ни праща катаклизми.Моето обяснение е,че Тя природата просто поддържа естествения баланс на Земята.Преди не е имало толкова много земетресения,наводнения ит.н.т,но пък и науката не е била толкова напреднала.Преди е имало Естествен Подбор,оцелявяли са само силните и издръжливите.Сега,благодарение на големите научни открития на съвременната медицина много болести са лечими,епидемиите бързо се овладявят,следователно Естественият Подбор ,Природата си го поддържа с природните катаклизми.Замисляли ли сте се някога за това?
Верно е ,че науката е създала и клонирането и генното инженерство,но вредата от тях е по-скоро във фантазиите на писателите и филмовите сценаристи,поне според мен! А и не виждам нищо лошо ,щото Човечеството да си ги впише в графата Постижения на Цивилизацията! А да обвиняваме или да се мусим на откривателя е все едно да обвиним Айнщайн за хвърлянето на атомната бомба в Япония !!! Честно казано и не мисля ,че нас специално,дето си леем мислите по форумите някой ще изяви желание да ни клонира... Първо,ако това изобщо е възможно ,ще е ужаааааааааааааасно скъпо(цените на цезаровото сечение ще са направо като „семки и бонбонки),най-много някой хахо ,милиардер да иска да се обезсмърти....като екскурзиите до Луната или тези дето си купуват звезди и комети.....
Освен това,за мен е погрешно и неетично да слагаме дамга” Негативно”на постиженията в областта на борбата със стерилитета,защото благодарение на тях хиляди и милиони човешки  съдби са осмислени! Да,вярно е,че детето ти може да бъде заченато извън тялото ти,в изкуствена среда,то  в определени случаи  9 месеца би могло да бъде износено и от друга жена дори,но за това,вие,благословените да си нямате репродуктивни проблеми ,не берете грижа и не се главоблъскайте колко пари ще струва,не ми говорете за морал и природни закони,защото пред силата на стремежа да гушнеш своя рожба,няма невъзможни неща!!! В близо 5 годишната си борба със стерилитета съм слушала за такива мъки човешки.....идея си нямате! Моят случай се оправи,слава Богу, с хирургическа намеса,после и двете си деца заченах по нормален път.Но има неща,които не се забравят....Точно ей  такива едни хора ,дето отглеждат сигурно  в дворовете си чушки и домати без пестициди,ходят боси из росата за здраве ,те дамгосват с колоритната  българска дума „яловица”,без да са наясно с нещата...и, между другото ,замисляли ли сте се някога ,че злобата човешка,особено по балканските географски ширини,върви в едно с невежеството.Хората са особено зли към бездетните,без да си дадат сметка,че бездетието е следствие на медицински проблем  по принцип,то е като да сратадаш от диабет,от язва;ама не съм чувала зад гърба на някого да подмятат „Диабетик”или „Язжаджия”!!! Така ,че в контекста на темата,не мога да не благославям постиженията на Медицината в тази сфера и на лекарите ,които дават щанс на бездетните двойки да се сдобият с най-милото! А ,че са скъпи тези процедури,спор няма,но това е логично. Пък и ми звучи безумно,някой,който няма репродуктивни проблеми да се подлага на тези манипулации!   
Така че,моля,не пречупвайте нещата  единствено през призмата на собстжените си светоусещания!Ако вашата цел е  детето ви да изяжда по 5  сурови  пиперки на ден ,знайте,че има деца ,които дори нямят КАКВО да ядат,други,които се нуждаят от сложна операция на хранопровода и няма КАК да ядат,а има и хора ,които си нямат дечица и няма НА КОГО да дадат да яде ...............
И не съм съгласна,че само ние хората сме си виновни,че се раждат недъгави,че има толкова бездетни двойки,че..........защото замърсяваме и рушим околната среда!Истината е някъде по  средата,вярно,замърсяваме и рушим,но и преди векове е имало недъгави и бездетни,историята е запазила документи за това,сигурно не такъв процент както  в наши дни,но пък......................в онези времена не е имало атомни централи например! Е,да,не е имало атомни централи,ама не е имало и електричество! А всички знаем каква е ролята на електричеството в живота на съвременния хомосапиенс!
Накрая ,какво да ви кажа,приемете горните ми писания като :”разхвърляни мисли на един разхвърлян човек”,ако трябва да перифразирам един любим мой писател.Само ще повторя,че най-важното нещо ,което ни е дала природата е разумът ни.Сами преценете кое е най-доброто за вас!Аз например никога не отричам или приемам нещо на юнашко довериеи за да направя своя избор,предпочитам предварително да се информирам от всички възможни източници! Опитвам се да живея в хармония  със себеси първо и след това с с всичи и всичко около мен.Все пак не забравям,че живеем в свободен свят,в който всеки е свободен да прави какото си иска,стига да не пречи на околните и на ОКОЛНАТА СРЕДА!
RALTRIF,  проверих какво имам,мога да ти подаря бебешко столче за кола и легло,от тези сгъваемите.Количката ми е двойна,обаче и не знам,освен някой ако има две деца с малка разлика между тяхда я иска.
П.п.Специална благодарност на героите,които издържаха до края!То ,аслъ,аз като са отплещяяяяяяяяяяя..................
П.п.Тези от са големи дръвници!
П.п. От България си донесох една супер книга- „Тайните на древните лечители” има много полезни рецепти за наъ-разпространените болежки и тяхното облекчажане посредством билки,масажи и други природни прийоми.
samuin,и аз не влагам нищо лично,ама,вместо да мъдруваш и да се чудиш на наименовния и термини е много по-лесно да направиш справка в някоя медицинска енциклопедия например!!! Както казжаше един мой любим филмов герой:"Тези мъдрости са заключени в книгите"!!!
Зопи,не си права за детските градини в България,яжно не си случила.вярно,че има едни учителки,дето лъхат на нафталин от всякаде,но ножите специалисти се обучават по абсолютно модерни методи и има много добри ,нови градини .

# 336
  • España
Тези от TELKOM   са големи дръвници исках да напиша по-горе.

# 337
Аз лично не съм казала нищо против цезаровото сечение. То си е въпрос на личен избор и както казах не мисля че това че някой е заченал по естествн начин или че си родил по естествн начин те прави по добър родител. Нямам и нищо против цените на медицинските услуги и това нали са скъпи или евтини е също относителен въпрос. Просто в моят случай не бих дала пари на анастезиолози и хирурзи за цезарово сечение ако мога да родя нормално и нямам никакви противопоказания които да застрашяват живота на детето. Все пак се доверяваме на гинеколозите си и ако ни казват че всичко е наред предполагаме че е така. Въпреки че и на сестра ми в България детето едва не умря тъй като според мен тя си имаше показания за цезарово но в България явно трябва наистина да си много зле за да приложат тази процедура.
Що се отнася до природосъобразният начин на живот то също е въпрос на affordability защото не всеки може да си позволи  да яде  органчни плодове и зеленчуци, да пие органични витамини и хранителни добавки. С други думи като говорим за естествният подбор излиза че ако имаш пари може да си позволиш качествена храна, високо качествени медицински услуги, природосаобразен начин на живот и т.н. Лекарите наистина са полагали Хипократова клетва но истината е че здравните услуги не са по малко меркантилни от която и да било друга услуга. Ако имаш пари ще те лекуват, ако нямаш жалко за теб.
 Иначе медицината наистина е много напреднала и в днешно време има лекарства за болести които са били неличими в миналото. Но за сметка на това има и много други болести които не са съшествували в миналото или които и да са съществували едва ли са били толкова разпространени и за които и в днешно време въпреки високото ниво на медицината няма лечение.

# 338
Леле, dyvaromi, едвам ти изчетох поста, честно. Но недей толкова остро, моля те!
И аз съм била свидетел на страданията на мои близки - една от най-добрите ми приятелки в България лекува репродуктивни проблеми в продължение на близо година и половина (за щастие се оправи само с медикаменти), имам племенник с операция на хранопровода (за щастие успешна), имам братовчедка, която в момента понася много тежко втората си бременност... имам доста познати (съседки, приятелки) с по няколко спонтанни аборта. Колкото до мен - аз съм с двурога матка и когато отидох да раждам, всички в отделението ме гледаха все едно че съм някакъв патологиен случай и се чудеха как изобщо съм успяла да забременея. Искаха да ми правят секцио, защото на всичкото отгоре ми бил много тесен таза, но аз се уплаших и заедно с акушерката и лекаря ми, решихме първо да опитаме да "родим". Благодарение на акушерката ми, дори нямах разкъсване (цял живот ще съм й благодарна за това). А може би просто съм имала късмет, не знам... Зная какви са предимствата на секциото - зная, че щади пикочния мехур и ред други органи, но все пак ме е страх. Изпитвам ужас от скалпел! Изпитвам ужас от обикновена инджекция, бе хора! Е, както вече казах, ако ми се наложи по причина на някакви усложнения - няма накъде. Всичко, в името на живота!
Руми, просто приеми че има и други гледни точки - човек изгражда своите схващания на база на: 1. темперамента, с който се е родил, 2. начина по който е бил възпитаван в семейството, 3. хората, с които е контактувал, 4. нещата, които е преживял, 5 нещата, които са се случили на близките му и т.н. списъкът е дълъг.
И ако ти си избрала секцио защото при него има много по-малко рискове за бебето, вярвай ми, аз мога да те разбера. Мога да си представя какво си изживяла преди да имаш тези деца, защото съм виждала жена с репродуктивни проблеми, а в един момент се оказа, че и аз можех да бъда тази жена.
Ако всички се постараем за малко поне да се поставим на мястото на другите, няма да ни се налага да влизаме в излишни спорове.  Peace

Какво да кажа в заключение, освен да те цитирам:

Цитат
Само ще повторя,че най-важното нещо ,което ни е дала природата е разумът ни.Сами преценете кое е най-доброто за вас!Аз например никога не отричам или приемам нещо на юнашко доверие и за да направя своя избор,предпочитам предварително да се информирам от всички възможни източници! Опитвам се да живея в хармония  със себе си първо и след това с с всичи и всичко около мен. Все пак не забравям,че живеем в свободен свят,в който всеки е свободен да прави какото си иска,стига да не пречи на околните и на ОКОЛНАТА СРЕДА!

МИР! Peace

# 339
Тези от TELKOM   са големи дръвници исках да напиша по-горе.

В момента са пуснали много хубава реклама - хубавия Интернет е в режим "Coming soon"  Laughing
Мъжът ми вярва, че след Световното по футбол, Интернета в Южна Африка ще се оправи.
Чакам и се надявам - да видим какво ще стане.  Grinning

# 340
Дявароми по повод първия ти пост само ще кажа" каквото повикало ,такова се обадило".Знам ,че ще бъда криворазбрана ,но не само ,че мразя дългите обяснения ,ами и нямам време за тях.Говоря за себе си ,теб те изчетох докрай Laughing
Ти също потвърди ,че всеки преценява сам за себе си .Напълно съгласна  Peace

Цитат

Руми, просто приеми че има и други гледни точки - човек изгражда своите схващания на база на: 1. темперамента, с който се е родил, 2. начина по който е бил възпитаван в семейството, 3. хората, с които е контактувал, 4. нещата, които е преживял, 5 нещата, които са се случили на близките му и т.н. списъкът е дълъг.

Сайберкат ,важно е да се добави също и какво чете  Grinning
За това само ще вметна ,че откакто се запознах с Новата Германска Медицина ,начинът ми на мислене се преобърна.

Хубав ден имайте момичета  Hug

# 341
Ах, мили момичета, каква дискусия се е развихрила  Peace

Не е случайно, че има толкова много изписано по темата за и против цезаровото сечение - темата е деликатна и засяга най- съкровенното в душата на всяка жена - желанието да бъде майка.. Hа всяка една от нас усещанията и разбиранията са различни, емоциите също.. Колкото хора, толкова и мнения.. Съвсем нормално е, че всяка една от нас реагира повече или по-малко остро, когато става въпрос за решението ни относно раждането и приемаме нещата лично Simple Smile Недейте! Всеки има право да премери плюсовете и минусите, да оцени рисковете и да реши за себе си! Hека не се настройваме една срещу друга.. нали затова сме във форума, за да споделяме гледните си точки..  Wink Аз точно това целях, kогато поставих вапроса и поисках съвет от преживялите нормално или цезарово раждане.. (вагинално просто ми звучи много като вагина  и не ми харесва  Embarassed, пък и от болницата офертите с цените бяха за "нормално" и цезарово раждане..) 

Cигурна съм, че използвайки тези термини никой няма предвид, че цезаровото сечение е ненормално или извратено, всичко е въпрос на изразяване.. Според мен няма по естествено нещо да наречеш вагиналното раждане нормално, след като се случва и ще продължава да се случва докато свят светува, с или без намесата медицината..., а че цезаровото сечение си има предимства нокой не го отрича Simple Smile

Аз лично преживях дилемата - операция или не.. смених си мнението няколко пъти (и сигурно ще го сменя още поне толкова докато дойде времето  ooooh! Във всеки един момент и при всякa смяна на мнението си имах вътрешна убеденост на 100%, със всичките за и против .. също така във всеки един момент имаше някой, който да се опитва да ми повлияе в обратната посока.. и във всеки един момент аз усещах, че се настройвам срещу "противника". последно съм се спряла да си раждам нормално, но съм изцяло отворена към НОРМАЛНАТА алтернатива цезарово сечение в случай, че се наложи Simple Smile

dyvaromi, много ти благодаря за офертата за подаръци! Ние вече си намерихме количка и столче за кола и сме поръчали легълце при един дърводелец.. проблемът ни е, че маисторът непрекаснато обещава доставка "другата седмица" и така вече 5! С мъжа ми започваме да се чудим дали няма да се простим с легълцето и депозита.. Sad Може ли да си запазя правото да се свържа с теб за след седмица - две, когато се надявам да знам дали ще имаме легло или не.. Отново ти благодаря за щедростта!

лека вечер и хубав ден на всички!  bouquet

# 342
Олеееееее... тук станало бойно поле!!!!  #2gunfire
Аз необичам да споря, така че бих ви попитала да споделите най хубавите си моменти в тая скучна страна. Wink
Ние мислим да ходим в Кейп Тоун около коледа но ще си направим цял "роад трип".
Аз съм ходила няколко пъти, даже съм живяла там известно време.
Но любимото ми място е на един запустен плаж пак в Уестерн Кейп (но дале от Кейп Тоун) но сега не ми идва на акъла как се казваше.
От там се виждаха делфините много от близо и разпусках много често през уикенда.

Лек ден и целувки на всички малчогани!!!  Heart Eyes

# 343
Добър вечер момичета  Hug
 RALTRIF ,не се обвинявай относно разгорещилия се спор .Лично аз нямам нищо против спора,нали в спора се ражда истината.
Макар че,не забелязах де е имало спор на тази тема ,с изключение на последните страници,нито пък видях ,някой да е е обвинил ,някого ,че е по-малко майка ,зради личния си избор.
Руми на теб ще ти кажа извини ме ,ако съм те засегнала.Но както аз не разбрах англйиския хумор на доктора ти ,така и ти неразбра моя.Още веднъж потвърдихме мита за Вавилонската кула.Найстина думите понякога са твърде подвеждащи.

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 14:26 от samuin

# 344
  • España
не се сърдя на никого.Явно понякога говорим на различни езици!Думите на Зори са добри,но в пълна сила важат за всички,без изключение!!! Оставам с убеждението,че всички са много широко скроени до момента ,в който се появи някой инакомислещ!Това,че съм изказала мнение,различно от вашето,не означава,че не мога да приема чужди мнения,но оставам с идеята,че друг не може....Всъщност достатъчно ясно и обстойно съм се изразила в дългия си пост! Не можеш да се изказваш срещу изкуственото зачеване и износване на плода(щото не било натурално!),без примерно да се поставиш на мястото на хората,за които това е единствения начин да си имат деца,това е само пример,да не се повтарям.И после да ми излизате с номера :да се поставиш на мястото на другия.....айде няма нужда!
samuin,разбрах ти хумора,но ми се стори нелепо,точно ТИ да се шегуваш за "мъжкото раждане"!
Повтарям,не храня негативни чувства към никого,приятня вечер!

Общи условия

Активация на акаунт