BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 233
  • 575
  •   1
Отговори
# 450
Nie vsashnost biahme v CT samo za edin den. Biahme na pochivka v Mossel Bay za 7 dena i na tragvane mi prishtraka da otidem do CT dori i za edin den. Tolkova e dalech ot jhb i ne znam koga pak shte imam vazmoznost da otida kam toia krai. Nie obiknoveno vse hodim kam UShlanga, Balito. Dosega ne biah hodila kam CT ta iskah pone i za edin den da vidia za kakvo stava duma, vse pak za CT samo hubavi neshta se chuvat Simple Smile
Na men CT mi se vidia mnogo po civilizovan i safe ot jhb. Ne znam ako bibi se oplakva ot prestaponostta v CT kakvo bi kazala za jhb. To v CT kato che li i belite sa poveche a i chernite ne sa kato v jhb, povecheto sa coloured i izobshto sa po razlichni. I horata si hodiat po ulicite kakto v Evropa. S drugi dumi vpechatleniata mi sa mnogo dobri. Ne znam nali e po razlichno ako chovek zivee tam, no az ne bih imala nishto protiv da ziveia niakade blizo do plazia i da se razhozdam pokrai moreto vseki den Simple Smile
Az lichno ne bih imigrirala v Anglia, osobeno sega s tazi recesia znam che e trudno da se nameri rabota no moze bi neshtata shte se po opraviat. Prosto ne moga da si predstavia da pochna vsichko otnachalo otnovo. Tuk mi otne blizo 10 godini da stigna do niakav standart i da se varna pak 10 godini nazad v druga darziava prosto ne bih mogla.
Tova liato mislim da si hodim do bg za mesec i da proverim job market tam. Ako si nameria rabota tam za 5-6000 lv ostvam. Stiskaite prasti!!! Simple Smile

# 451

Tova liato mislim da si hodim do bg za mesec i da proverim job market tam. Ako si nameria rabota tam za 5-6000 lv ostvam. Stiskaite prasti!!! Simple Smile

Стискам и на краката!   Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 452
Венус и аз много си го обичам Кейп Таун и затова хич не съм ентусиазирана да се местя. Работата за нас не е проблем, защото ние отиваме като самоосигурени, но пак си е разправия голяма, да търсиш къща, да местиш багаж, децата докато се ориентирам къде да запиша на градина, въобще лудницата ще е голяма. Иначе аз не се оплаквам, мъжа ми по-скоро, и търсим кой е най-добрия вариянт. Аз по принцип съм авантюрист и обичам много да пътувам, да опитам живота на различни места по света, но от както имам две деца ми се поизпарил ентусиазма. То всичко още е в сферата на планиране и още нищо не е сто процентово решено, аз само си споделям защото много съм се развълнувала по темата и мира не ми дава  Simple Smile

# 453
Здравейте момичета. Скоро не съм имала време да влизам във форума. venus1 в бг заплата от 5 - 6000 лв няма да намериш. Тук кризата е в пълната си сила. Постоянно съкращават хора, намаляват се заплатите. Бизнеса не върви. Биби щом си космополитна личност бързо ще свикнеш с дъждовна Англия.

# 454
Prosto ot liubopitstvo imateli informacia gore dolu za zaplatite v bg v po golemite gradove, kato Sofia naprimer. I izobshto za polozenieto tam za rabota i zivot. Kolko sa razhodite priblizitelno za edno dete? Chestno kazano ne mi se stoi mnogo tuk. Ne vizdam koi znae kakva perspektiva za men specialno a i ne mi se pochva vsichko nanovo v druga darziava. Imali i drugi koito spodeliat podobni misli i chuvstva?

# 455
Винъс, на мен също не ми се стои повече тук.И то не защото не виждам переспектива за себе си тук, имам много планове, но знам, че подобни планове мога да осъществя и в БГ или в друга държава,но държа да е в БГ.Както е казал народа "камъка си тежи на мястото".Затова и вече много сериозно обмисляме връщането си там.
Да, вярно кризата е в пълна сила, но не само в БГ.А има и друго, ако навремето се поддавах на внушението на медиите или на познати, аз въобще и не трябваше да припарвам до Африка, имайки впредвид престъпността тук.
Знаеш ли всичко зависи от нашето отношение към ставащото и нашата нагласа към предстоящето.Ще ти дам един пример-миналото лято бяхме на море в БГ.Прекарахме си страхотно,хотела тих и спокоен, плажа и водата чисти, храната невероятна, както и отношението на обслужващия персонал бяха страхотни.Мъжа ми тръгна с леко недоверие, тъй като той непрекъснато чете новините в нета и  още от тук започна да се оплаква колко било застроено там, вече нямало цаца, нявсякъде се слушало чалга, а друг негов приятел му беше разказал за отвратителното отношение на сервитьорите в БГ.Но още на първия ден яде невероятна цаца на плажа, беше крайно изненадан, когато менъджера на ресторанта дойде да му се извинява със сервитьорката, че рибата му не била допечена.През целия престой се наслаждава на невероятната българска риба приготвена по български рецепти.А на плажа ни беше тихо и спокойно.
Други наши прятели  били близо до мястото, където ние бяхме отседнали-те толкова се оплакваха как немогли да ядът хубава риба там -но всъщност искали да ядът вносни риби и очаквали гозбите на "Adega" и "Ocean basket", оплакваха се как продавача на царевица им продавал по-скъпо, защото децата им говорели на английски.Друга приятелка ми се оплака, как детенцето и получило такова разстройство, и такива мъки били из болниците, и за нея това било най-големя кошмар.
Е, синът ми не получи разстройство, нито пък веднъж се разболя за тримесечния ни престой в БГ.
Виж, няма да казвам, че там е рая, знам колко и лош може да бъде светът там.Но напълно се убедих, че всичко зависи от нас самите
и най-вече от нашето отношение към ставащото.Рая е в нас, и от нас зависи дали ще го реализираме.
Затова на всички решили да изградят нов дом на ново място, ви пожелавам напълно да сте убедени, че там където отивате ще бъде рая за вас Grinning Grinning

# 456
Досега все обсъждахме темата за имигриране в ЮАР а мен в момента по ме интересува темата за връщане обратно. И на мен като идвах тук основно ми се казваше че не е най-подходящата страна за имиграция но тогаве пренебрегнах всички тези мнения. Не че не ми харесва тук. Има много неща които ми харесват повече отколкото в България но както казах основната ми мотивация е липсата на перспектива която виждам тук. Знам че ако се върна в България окончателно ЮАР много ще ми липсва, все пак 10 години не са малко време.

# 457
Здравейте момичета. Хубаво е, че милеете за родината ни, но в момента е много трудно в БГ. Наистина! В големите градове около 1000 лв и малко отгоре /различно е/ в частни фирми големи разбира се може да си намерите работа. В държавната администрация заплатите са до 700 лв. Детските надбавки за едно дете са 35 лв на месец. Храната ни е най-скъпата в сравнение с другите държави от европейския съюз. Аз имам две деца. За да живеем прилично без глезотии ресторанти, всяка събота и неделя да ходим с децата някъде трябва да изкарваме с мъжа ми общо поне около 2000 лв. Тези пари да ни стигат за покриване на месечни разходи и да си позволим разнообразна храна. Бизнеса е в криза също. Незнам какъв е стандарта в ЮАР, но наистина от зимата насам в БГ стана кофти с тази криза.

# 458
Винъс, на мен също не ми се стои повече тук.И то не защото не виждам переспектива за себе си тук, имам много планове, но знам, че подобни планове мога да осъществя и в БГ или в друга държава,но държа да е в БГ.Както е казал народа "камъка си тежи на мястото".Затова и вече много сериозно обмисляме връщането си там.
Да, вярно кризата е в пълна сила, но не само в БГ.А има и друго, ако навремето се поддавах на внушението на медиите или на познати, аз въобще и не трябваше да припарвам до Африка, имайки впредвид престъпността тук.
Знаеш ли всичко зависи от нашето отношение към ставащото и нашата нагласа към предстоящето.Ще ти дам един пример-миналото лято бяхме на море в БГ.Прекарахме си страхотно,хотела тих и спокоен, плажа и водата чисти, храната невероятна, както и отношението на обслужващия персонал бяха страхотни.Мъжа ми тръгна с леко недоверие, тъй като той непрекъснато чете новините в нета и  още от тук започна да се оплаква колко било застроено там, вече нямало цаца, нявсякъде се слушало чалга, а друг негов приятел му беше разказал за отвратителното отношение на сервитьорите в БГ.Но още на първия ден яде невероятна цаца на плажа, беше крайно изненадан, когато менъджера на ресторанта дойде да му се извинява със сервитьорката, че рибата му не била допечена.През целия престой се наслаждава на невероятната българска риба приготвена по български рецепти.А на плажа ни беше тихо и спокойно.
Други наши прятели  били близо до мястото, където ние бяхме отседнали-те толкова се оплакваха как немогли да ядът хубава риба там -но всъщност искали да ядът вносни риби и очаквали гозбите на "Adega" и "Ocean basket", оплакваха се как продавача на царевица им продавал по-скъпо, защото децата им говорели на английски.Друга приятелка ми се оплака, как детенцето и получило такова разстройство, и такива мъки били из болниците, и за нея това било най-големя кошмар.
Е, синът ми не получи разстройство, нито пък веднъж се разболя за тримесечния ни престой в БГ.
Виж, няма да казвам, че там е рая, знам колко и лош може да бъде светът там.Но напълно се убедих, че всичко зависи от нас самите
и най-вече от нашето отношение към ставащото.Рая е в нас, и от нас зависи дали ще го реализираме.
Затова на всички решили да изградят нов дом на ново място, ви пожелавам напълно да сте убедени, че там където отивате ще бъде рая за вас Grinning Grinning
Винъс незнам в каква сфера търсиш реализация, но ако искаш ми пиши на личния имейл и мога да ти обясня или да проверя за сферата, в която желаеш да се реализираш в България какви са ти възможностите.

# 459
Момичета, включвам се малко встрани от обсъжданите въпроси, но не мога да не споделя с вас.
Току що в една друга тема, една съфорумка пусна следния линк:

http://www.guardakid.com/childlocators.html

До сега не съм знаела, че произвеждат такива джаджи.
Вярно е, малко са скъпички, но си заслужава, а при нас са си направо задължителни.  Crazy

Обаче май нямат голям обхват.  newsm78

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 18:41 от Анонимен

# 460
Мисля че скоро ще има Baby Show в Emperors Palace. Сигурно ще продават такива неща. Чувала сам за подобни устройства дето почват да бибикат като ти се отдалечи детето на определено разстояние. Но не мисля че имат кой знае какъв обхват.

# 461
Да, тези са с много малък обхват.

А разбрах, че имало и GPS-и за деца.  Thinking

# 462
Здравейте момичета  Laughing

Как сте? Как са малчуганите?

От много време се каня да ви питам и все забравям... Иска ми се да намеря моя съученичка, която дойде тук около 1997 г, но загубихме връзка.. Казва се Камелия Кънчева, а майка и е Ефросина (за фамилията не съм сигурна) Някоя от вас случайно да ги познава или да е чувал за тях?

# 463
Здравейте мамита от ЮАР!!!!! Много се радвам че ви намерих. Аз съм малко встрани от вас - в Ботсвана!
hahaha

# 464
  • SA
Здравейте мамита от ЮАР!!!!! Много се радвам че ви намерих. Аз съм малко встрани от вас - в Ботсвана!
hahaha

Здравей, mayancheva! Много ми се иска да науча повече за живота в Ботсвана. Но не знам дали няма да се приеме за спам. Дали на лични мога да ти пиша?

Общи условия

Активация на акаунт