Хайде да откажем цигарите завинаги!-2

• 20 772
  • 440
  •   1
Отговори
# 360
 Joy Joy Joy
Вече съм преял и се чувствам като бременна лисица  Shocked
Гадна работа  е това хранителния режим. Покрай тези цигари храненето ми се залкючава в еднократно, рядко двукратно присядане на масата  Blush Сега няма начин да  не се регулира този противоестествен режим, но и за това ще трябва да "вкарам" малко воля, струва ми се  newsm78

Хм... за спокойствието... странно е - когато спрях месото, ей така на майтап, след месец-два се почувствах невероятно спокоен и уравновесен и никога не съм търсил логично обяснение за това. Беше прекрасно и за това си го откарвам така толкова време. Дали пък сега няма да постигна подобно усещане, а?!? Чак се изпълних с радост от такава вероятност  Joy

Така и така съм на пътя, ще видим къде ще ме отведе  Rolling Eyes
Благодаря за книгата, но аз съм малко труден с възприемането на "смлени" идеи  Blush изпитвам някаква непоносимост  Crazy

Ами така ще е от тук нататък поне за известно време - няма да знам какво искам  Mr. Green Май до момента ми е достатъчно да знам, че има още няколко човека, които ме подкрепят, освен моето момиче. И разбира се... ще имам нужда от съвети  Hug

Усещане, че се разделям с нещо "приятно"  newsm78 Много ми е силно ей това нещо... Гадна работа  Confused

Благодаря ви  Hug и лека нощ.
Ще намина и утре да се похваля или пък да се оплача  Mr. Green

# 361
Ааа,не!  Naughty...Мисля си,че днес ще се похвалиш!Ти можеш-сигурна съм.Щом и твоето момиче те подкрепя-по-хубаво от това няма!  Hug
Да ,просто не трябва да мислиш за цигарите ,като за нещо "приятно" с което си се разделил.Мисли си за тях,като за нещо от което най-после си се отървал.За съжаление цялата работа с цигарите си е на психическа основа,колкото и да ни се иска да не е така.Точно Алън Кар обяснява ,че това наистина е така и дори го доказва!А той е пушил по 100 цигари на ден!И изведнъш е решил да разгадае мистерията около пушенето.Защо изобщо пушим и кое точно ни кара да продължаваме да пушим.А това е единствено и само страха...страха,че нещо ще ни липсва!Отървеш ли се от тоя страх-по-лесно нещо от това да ги откажеш -няма!На първо време се опитай да избягваш ситуациите ,които те карат да запалиш....на кафе с приятели,след закуска,например...вместо това си измисли някакъв нов ритуал,който ще ти бъде много по-полезен.Ето аз например имах навика след хранене да пуша.Сега вече пия само чаша вода и излизам на въздух...И още веднъж ще кажа-желанието за пушене трае около 10-ина минути.Просто трябва да издържиш през това време.Не си купувай цигари и не дръж пепелници и запалки в къщи.Аз ги хвърлих и ми беше много по-лесно.Спортуването също много помага.Увеличих физическото натоварване и вярвай ми след тренировка,изобщо не ми е до цигари...а и вече не се задъхвам така ,както преди и дишам с пълния капацитет на дробовете си!21 дни след ,като си изпушил последната си цигара организмът се освобождава от 99% от никотина.Ако продължава да ти се пуши,то е защото мозъка ти е все още зомбиран от идеята за "още една цигара",а организма ти всъщност няма нужда повече от тях...Един разговор на Алън Кар /лека му пръст ,че го споменавам/ ще се опитам да преразкажа отново:
Когато за пръв път се опитва да откаже цигарите,след 20 дни непушене,го среща негов познат по улицата.Пита го:"Как си?Как я караш?"...Той отговаря:"Оцелявам вече 20 дни без цигари!"....Приятелят му отговаря:"И какво-така ще "оцеляваш " до края на живота си ли?Ами браво ти си вече непушач-трябва само да се радваш,а не да се опитваш да "оцеляваш"!"......./незнам дали го преразказах точно/....
Та,ако вникнеш в смисъла на тези думи ще разбереш,че пушача живее с едната единствена заблуда,че цигарите му носят радост и удоволствие,а всъщност съвсем не е така.Трудното при отказването си го правим ние самите!Трябва просто да вярваш в себе си и нищо повече!...
Как`Сийка беше казала нещо много хубаво за "преяждането" и отказването.Цитирам:"Заменяш цигарите с ябълки и тръгваш на фитнес!"....Много помага-да знаеш! Peace
Дръж се на ниво -ние сме с теб!Да откажеш цигарите е най-хубавото нещо на света....Непушачите,които цял живот са били такива,никога няма да усетят тази тръпка,защото на тях цял живот им е било хубаво без тях.А ние искаме да си върнем точно това спокойствие и сигурност,което те винаги са имали!А какво по-хубаво от това,отново да се радваш на живота без да се налага да се тровиш....
Прочети и предната тема-има много полезни писания и в нея!  Peace
Успех ти пожелавам и не се предавай за нищо на света!

# 362
Привет и от мен  HugАз вече направих месец откакто не пуша,супер съм,много се гордея със себе си,а и роднините и приятелите ми също,а майка ми и баща ми са във възторг направо.Но аз го направих най-вече заради себе си и на тези,които все още не се решават и го обмислят ще кажа:не чакайте нищо,отказвайте ги,няма какво да се каните,просто го решете и не е чак толкова трудно,колкото бях чувала че е Peace

# 363
Привет на новите попълнения. В момента имам много работа и затова не пиша но редовно ви чета набързо.
dodyniki пак се е постарала браво на нея тя ми е стимулът за отказване от цигарите такива постове пише че да ти се отще да пушиш.
mamamishi и ние се гордеем с теб.
Нинч къде се губиш? Пиши моля те!
Същото се отнася и за Викунчето
Лина сега видях за баща ти. Дано се оправи по бързо. Драсни някой ред като ти остане време.

# 364
  • Бургас
Хайде приемете ме и мен!
Вече станаха 13 дни.Спрях ги защото се разболях-бронхит.Не че преди не исках,но все отлагах за утре,в понеделник,другия месец........знаете.
Засега не съм качила кг,не се залъгвам с нищо,пия си кафето нормално,но май вече оздравявам/тогава ми станаха гадни/ и започнах твърде често да се сещам за тях и да се поизнервям.Дано да успея.Ще ви следя.

# 365
Хайде приемете ме и мен!
Вече станаха 13 дни.Спрях ги защото се разболях-бронхит.Не че преди не исках,но все отлагах за утре,в понеделник,другия месец........знаете.
Засега не съм качила кг,не се залъгвам с нищо,пия си кафето нормално,но май вече оздравявам/тогава ми станаха гадни/ и започнах твърде често да се сещам за тях и да се поизнервям.Дано да успея.Ще ви следя.
Браво,с теб сме всички,помисли заслужава ли си следкато вече 13 дни не пушиш,да започнеш да димиш пак Thinking Rolling Eyes

# 366
  • София
Привет на всички!
Аз ви навестявам с много лоши новини,но на кой да се оплача ако не на вас......баща ми почина  newsm45 толкова ми е мъчно,но няма връщане назад.Вместо на 11 юни да празнуваме рожден ден,уреждахме погребение.Толкова ми е тъжно  Weary още не мога да проумея че го няма,че няма да го видя повече никога и една дума няма да чуя от него.
Все пак не съм пушила,а отначало ми се искаше много даже,но си казах...това не е решение и така успях да не запаля.
Е това е от мен  smile3518
Успех на всички новодошли!

# 367
LINA,много съжалявам за баща ти...каквото и да кажа,няма да ти помогна,мъката ти е огромна,всички тук сме с теб...

# 368
LINA , думите са излишни, прегръщам те силно мила  cry

# 369
Привет на всички!
Аз ви навестявам с много лоши новини,но на кой да се оплача ако не на вас......баща ми почина  newsm45 толкова ми е мъчно,но няма връщане назад.Вместо на 11 юни да празнуваме рожден ден,уреждахме погребение.Толкова ми е тъжно  Weary още не мога да проумея че го няма,че няма да го видя повече никога и една дума няма да чуя от него.
Все пак не съм пушила,а отначало ми се искаше много даже,но си казах...това не е решение и така успях да не запаля.
Е това е от мен  smile3518
Успех на всички новодошли!
LINA   Hug Hug Hug Hug НАИСТИНА ДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ. МНОГО ТЕ ПРЕГРЪЩАМ И СЪМ С ТЕБ.................

# 370
  • София
Благодаря ви момичета!   bouquet  bouquet  bouquet
В такъв тежък момент не запалих цигара,гордея се със себе си и сега разбирам,че ако ти се пуши може винаги да намериш причина,но няма да е защото наистина имаш нужда.  Peace
Пишете вие как се справяте....  Hug

# 371
  • Пловдив
LINA - моите съболезнования.

Момичета и аз ги спрях, но ми се ще да имам волята и като родя да не го започна пак.

# 372
Привет и от мен,вече имам чувството че не пуша от много отдавна,а то е минал само около месец...не се сещам често за цигари и това е хубаво.Успех на всички и никакво пушене Naughty

# 373
LINA много съжалявам за баща ти на никого не пожелавам тази загуба ,но за съжаление живота е такъв.В момента си пия сладко кафенцето и ви чета със голямо удоволствие.Виждам че се спавяме добре и това ме радва.Напоследък и аз не успчвам да вляза много често но пък мисля за вас постоянно.УСПЕХ и никакво предаване.

# 374
LINA  Hug  Hug Наистина съжалявам.

Днес отново поднових битката с цигарите. Твърдо съм решила този път да успея. ДАНО.

Quasimodo, на една идея сме от отказването, щом все по-често се замисляме за това, а преди изобщо те се сещах.
Беше се превърнало в толкова естествено нещо, а сега със съжаление към себе си паля поредната цигара и с ясното съзнание, че го правя само защото съм зависима.

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт