НОЕМВРИйчета добри, чакат вече летните игри

• 10 565
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добър вечер!!!
Събрахме се:
aleksa_sm, Kinley, BlueBeri, valpurg, DeeDee76, ladybebi, elleee, shemesh, dani_gangova, iveto_11 и 3 Гости преглежда(т) тази тема. Joy
Честито на порасналите ни месечинки!!!

# 196
  • На топло...
Жалко, че не можахме навремето да се сдобием с този списък, тогава може би щяхме да дарим децата си с по-хубави имена...

http://slackpack.net/files/istinski_imena.jpg

Joy Joy Joy

# 197
  • до Пловдив
здравейте мами
и от нас в този късен час
малкия спи но аз се ровя из нета че тук времето тия дни е супер и по цял ден сме на вън на разходки и нямам време за форума
иначе сме добре
много мами се губят последно време дано всичко да е наред
и в този ред didipidi не е писала и тя отдавна а пък не си спомням да е писала   че няма да ги има  newsm78 дано всичко да е наред с тях
честито на днешните ни месечинки да са ни живи и здрави и все така да ни радват

# 198
ей ма пак  и мен  Flutter

Юле, 8-9 часа са си бая, още повече, че като изпразваш и двете, после и двете са като бомби  Confused ама поне си се наспала. то и аз няма да седя много, че да се наспя. уфф,  ви за криви глави си говорите, нашата е сплескана отзад, все едно някой с все сила го е цапардосал Момо за "добре дошъл". ама какво да го правя, все на гръб лежи и това е то. да не говорим ,че дясното му око продължава да се криви (веднага давам пример http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12155177 )и не знам какво да го правя..
Хихии, Иве, мъжът ми на ползването на детето вместо помпа му вика "насилване", и като ме види да измъквам спящ Момо от леглото и да го слагам на гърдата и само се провиква "Ей, насилнице!!!"  hahaha

Нанааааа. Пульо Пулев ми е фаворита!!! и не се коси, следващите може и да ги огрее някое цветисто име  Joy

# 199
  • София
Жалко, че не можахме навремето да се сдобием с този списък, тогава може би щяхме да дарим децата си с по-хубави имена...

http://slackpack.net/files/istinski_imena.jpg

Joy Joy Joy

smile3532
Eй сега отивам в подфорума за имената да пусна анкета. Ако второто е момиче дали да е Стафидка или Сафридка. То смешно, смешно, но тия дни една мацка искаше да и помагаме в избора на име http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=394277.0 Само хвърлете по едно очо.  Shocked Оттом ми е фаворит Шизел.

# 200
  • София
Да ви се похваля - Крисчето отново реши, че иска да се обръща, е само на едната страна, но пак е нещо Laughing. За седенето и изправянето, много му е кеф. Wink

# 201
  • София
да не говорим ,че дясното му око продължава да се криви (веднага давам пример http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12155177 )и не знам какво да го правя..

Много неприятно с това оче така  Rolling Eyes и на други снимки го забелязах (сори, но си позволих да ги разгледам  Embarassed ). Питали ли сте доктор? Какво са ви обяснили?

П.П: може и да си разказвала, но не си спомням  newsm78 Embarassed

# 202
И аз набързо да отговоря
  • ползвам си и дезодорант и ролони и парфюми
  • на ядене давам едната цица, вечер се случва и двете
  • пюре давам наобед
  • най-голямата пауза ми е към 10 часа-малко протичам и имам бучки но Аните се справя с тях

Аз да ви се похваля какви ги свърших тая вечер.Имах една кутия Фризолак от бая време и все се чудех какво да я правя.И взех, че забърках течен шоколад   chef.Мъж ми ме обяви за луда и тотално изтрещяла.Та в този ред на мисли за другото дете може и аз да се възползвам от списъка
Айде спокойна нощ

# 203
  • Sofia
Ние май сме най-ранобудни днес.Добро утро.

didanka -ние съвсем в началото кривяхме погледа.Нашето педи тогава каза  че към 6 месец се изчиства.
Днес ще захранвам с пащърнак, да видим дали ще му допадне на Дани.
На мен от списъка ми харесаха Салфетка и Тоалетка newsm53
Слънчев ден

# 204
Добро утро и от нас!

Ето и закуска към кафенцето на Майчето :

БлуБери Аз слагам Рая в столчето за хранене от началото на захранването - 5м. 5д. В началото беше на най- полегналото ниво, скоро я вдигнах едно ниво на горе.

Юле Най- голямата ни пауза между кърмене е 4 - 5 часа и то само нощно време. Изобщо нямат време цоките да прелеят  Laughing Аз нямам и чак толкова много, де. Само колкото да покривам нуждите на детето  Mr. Green

Имената са много яки  hahaha И аз ще се възползвам за следващото  Joy

Ели И как е шоколада? Свекито и тя направи, ама хич не ми хареса и така и си го изхвърлихме  Sick

Диданка Мисля, че няма за какво да се притесняваш за оченцето. На една приятелка дъщеричката 9 месеца/ има проблем и с двете оченца. Ходиха по какви ли не лекари, но са им казали, че това се израства. А, ако случайно не отмине, манипулацията не била сложна. Дали те успокойх  newsm78

Аз май пак не съм си задала правилно въпроса  ooooh! Исках да попитам как ще осъществите захранването с кърмене на поискване, в смъсъл че така неможе да се направи никакъв режим  newsm78 Досега въвеждах зеленчуците сутрин около 10ч, но сега искам да ги изместя след обяд, за да мога сутрин да въвеждам плодовете и ми се иска да е в някакви фиксирани часове, защото с това кърмене на поискване немога да преценя кога е средата между две кърмения. Дано се изразих по-ясно  Embarassed

Ставам, че бебка ме зове.

Усмихнат ден от нас  Hug

# 205
Добро утро!

Ели, и на мен ми е любопитно за шоколада! Понеже и аз имам една пълна отворена отдавна кутия...  newsm78

Моята бебка ми се стори през нощта по време на кърмене, че нещо се чува в нослето.  Sad Дано да не сме я простудили в това променливо време.  Praynig Тя на предходното кърмене доста се задави и се надявам да е било от това, ама.... newsm78

# 206
добро утро
аз днес съм се грабнала да си поравям терасите и да изкарам цветята навън,ама Ивко се събуди и май май ще продължа следобед.
Вчера звех на Ивко от гумените книжки ама хич не са му интересни,обръща по-голямо внимание на истинските книги и списания,но от последното даване на списание Ивко ми хареса едни обувки в него и реши да ги откъсне от страницата и да ги изяде Joy вече той ще ми избира обувките.Давам списанието и които изяде,тях ще си купя hahaha

# 207
  • Бургас
добро утро и от нас!

marojinka
Аз май пак не съм си задала правилно въпроса  ooooh! Исках да попитам как ще осъществите захранването с кърмене на поискване, в смъсъл че така неможе да се направи никакъв режим  newsm78 Досега въвеждах зеленчуците сутрин около 10ч, но сега искам да ги изместя след обяд, за да мога сутрин да въвеждам плодовете и ми се иска да е в някакви фиксирани часове, защото с това кърмене на поискване немога да преценя кога е средата между две кърмения. Дано се изразих по-ясно  Embarassed

Марожинка и ние сме горе долу на поискване нямаме точно определен режим. Значи хапваме към 10 часа(това е относително точния час +/- 1 час)плодово пюре, а зеленчуковото давам към 16 часа. иначе се кърмим и от двете гърди(задължително), тя като свърши в едната сама се пуска и после предлагам и втората. Кърмим се горе долу в следните часове сутрин в 6, после към 8( имаме и кърмения за преспиване около 9 часа) след като се събуди към 10,10 и нещо я оставям 15/20мин да поиграе и тогава предлагам пюренцето(не винаги изяжда цяло бурканче в момента давам на Гербер). докато се хапва пюрето или малко след това се прави тоалет(обилен Joy), може би след 30/40 минути отново иска да цокне, аз го отдавам че е жадна понеже не иска и да помирише водата. Вече времето е топло и към 11/11:30 излизаме на разходка до 13/14 когато отново сме гладни. удряме в къщи едно хубаво спане на тишина два часа и горе долу около 16/17 хапва и зеленчуково пюренце(домашно приготвено),около половин малко бурканче и от там до към 21 часа когато заспива кърменията ни стават през 2 часа. Не мога да кажа че ме заменили кърмене с твърда храна. Вечер се буди към 2 часа.
И пак да кажа че този режим от горе е много относителен и не винаги се спазва Rolling Eyes
За дезодоранти против изпотяване ползвам от самото раждане, не виждам да и пречат, не че се потя, но обичам да мириша добре все пак.
Днес вече махам този кош на количката, че ще вземат да ми се смеят, пък и на дятето му е жега в него. Ей да ми овре акъла най на края bash

п.п Ей го на още спи пък аз за примерен режим пиша по горе Whistling

# 208
Здравейте от нас!
За кърменето - ползвам дезодорант и никога не ми е идвало на ум, че може да пречи.
За паузата - 7-8 часа, малко ми се втвърдяваха гърдите по-рано, но вече не.
Давам и двете ит оня ден на сам.
Всъщност като се замислих за последните 2 - май ми е намаляла кърмата доста и тъй като вчера ми и дойде, май няма да се кърмим още дълго...дано като наистина спре да разбера преди да преживеем няколко ревливи дни...Simple Smile
А ето ви и снимки от пикника край Варна:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345854&pid=12197742

# 209
Мая Мерси за подробния пост   bouquet

МамаАна Няма да се даваш. И на мен ми намалява кърмата преди цикъл, но бързо се възстановява  Hug

Общи условия

Активация на акаунт