МАРТенското бебе вече е голямо, и си гука мила мамо!

• 10 839
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
oki4, моят доктор след операцията ми каза да се мажа с КонтракТубекс. Но не съм взимала нито съм се интересувала, та не мога да кажа дали става за кърмачки Rolling Eyes .

# 211
И ние се прибрахме - достойно: от 12.15 до сега  Mr. Green е, имаше 30 минутна пауза у свеки за преобличане и кърмене, ама си бяхме в парка. Дори и спа на два пъти, не можах да повярвам, какъв е кеф, да си буташ количката и лапето да си спи вътре  Mr. Green Не минахме и без разнасяне и доцоцване в парка, ама поне не беше тоя рееев като преди. Днес са донесли кенгурото в работата на мъжа ми и нямам търпение да се прибере и да го пробваме, че не се издържа все на ръце да се носим  Тони, от фирмата сериозно трябва да ти платят процент от продажбите  Peace, това може да се превърне в кенгурото на форума, май доста мами ще станем с такова.
А за гащеризончето с ангелските крилца, питах леля ми от къде го е взела и я цитирам: "От едно м-нче в Надежда(София), ама сега убий ме, ама не помня кое беше  newsm78" тъй, че Бодливке не мога да ти помогна много.Леля ми като е патка като мене, кво да я правиш...

# 212
  • София
 Polly-Wolly, мерси! Тук пише, че няма данни за вредно въздействие по време на бременност и кърмене. thumbsup
В края на деня вашите бебета изнебвят ли се? Мойта хубосница от 6 часа до 8 само иска да е на гърда! Сега като я сложа- суче, суче и заспива, но преместя ли я- събужда се и хленчи!Не иска биберон!!! Преди толкова ги харесваше бибите, а сега от около 1-2 седмици въобще неги признава!!! Към 8 часа положението става нетърпимо- тогава се кара на гърдите, не ги иска...и реве като луда

# 213
Честито на всички имащи повод за празнуване  Hug
И аз да се оплача от моя хубостник от 2 дни е направо някакъв ад,пак не иска да яде,хапва по 50-60 мл и започва един рев  ooooh!,едно чудо.Вечер също е много неспокоен,вече не му помагат и тези шумове,които до сега ме спасяваха  Mr. Green.Преди една седмица му беше станало така,но се оправи  newsm78,от какво се изнервя толкова не знам
За напъването и ние имаме същия проблем  Laughing,ох тъкмо като минат коликите и хоп започват зъбки  ooooh!,кога ще се радват тези деца   Mr. Green.

# 214
  • София
И ние днес си направихме две хубави дълги разходки....Чудно

Едно питане: мажете ли личицата на бебетата и с какво?

# 215
И ние днес си направихме две хубави дълги разходки....Чудно

Едно питане: мажете ли личицата на бебетата и с какво?

И къде ходихте???    Laughing  bouquet

За лицето мажа с крема на Нивеа против лошо време. /така пише на опаковката/

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 20:29 от krisi99

# 216
Oki4, да не е гладно бебчето?  Thinking

Аз вечер започнах да дохранвам. Колкото и да ми е тъжно-дакелките са меки, беба реве и вкъщи не се трае. От три дни вечер е тихо и спокойно. Днес обаче додадох изцедена кърма. Абе колкото имам толкова.

Днес пуснах шумовете на Ина, които са от вчерашния сайт. Спокооойствие.  Mr. Green Но пък не иска да спи вече. Днес цял ден се кокори и оглежда. Придремва за малко и пак куква. По случайност размахвайки ръце побутва играчките от единия шезлонг и очите и стават като парички.  Heart Eyes И не изпуска от поглед Яни.
Замислям се вече дали да не я слагам в количката така, че да може да зяпа като сме навън. Thinking

Честито на всички рожденници днес!!  Hug  bouquet

# 217
Някакви предложения за заглавия за новите теми? Thinking

# 218
Ей момичета какво правите, толкова сте изписали, че докато ви изета ooooh! Hug

Първо с честитките : ЧРД на Инкогнито, на баткото на Сиа и на мъжа на Ели, много щастие ви желая  Hug Честито на бебоците с месечинки днес - да папкат, да гукат и много да слушкат мама и тати Wink

Добре дошли на новите мами в нашето мартенско отборче Hug

Ели, мила, малкия дявол сте преживяли, радвам се че Елия е добре. Представям си какъв ужас е било Shocked

Шуши аз мислех, че сте се върнали вече, ама явно нет сте открили Peace Кажи като се приберете, за да ми пратиш снимките някак Simple Smile

Шезлонг - на нас кумовете ни подариха шезлонг без екстри на Фишър Прайз, има играчки и се люшка. Алек въобще не го харесваше в началото - веднага почваше да реве като го сложа, но сега да го видите - много се кефи на играчките и им говори. Но за съжаление повече от 30-40 мин. не изкарва, а и до сега не е заспивал сложен там.

В края на деня Алек винаги е по-нервен от обикновенно - явно коликите се увеличават тогава, само на ръчички му е спокойно на милото Sad Но последно време след къпането и последното хранене го слагам в леглото и от няколко вечери си заспива сам. Е, има малко мрънкане, но то е 10тина минутки, пускам му въртележката и той се унася и отнася плувката Rolling Eyes

Знаете ли мойте гърди последно време са постоянно меки, даже и сутрин, след голямото спане. Знам че това не значи непременно, че нямам кърма, но....тъй като кърмата никога не ми е била недостатъчна все се опасявам до кога ще издържим да се кърмим.

И в този ред на мисли да ви се похваля - вчера ходихме да се теглим тук в Плевен (при познатата педиатърка на свекърва ми) и да знаете, мойто клече вече не е клече Wink -  кантара показа 5,170, след като последно на 08.04 беше 3.500, а на 18.04 беше 4.200) Като се има в предвид, че малко преди тегленето беше ял и не беше акал и смъкна заради това около 170
грама пак ми звучи много добре.

Дне се наложи да действаме с термометъра - Алек не беше акал от 3 дена, само се напъваше милото и пръцкаше. И добре, че май Бодливка беше казала, че подлага лигнин при смяна, та и аз така действах(то много лесно така-всичко омазано отива в кофата, няма намацани пелени, няма пране Hug) - беше едно чудо-такова нещо не бях виждала Laughing

Зеленко, я ни пиши и нас за срещата - 3 бр., ако не ни мине черна котка пътя ще дойдем и ще съм благодарна, ако ми обясните къде точно се чакате Peace

Тук времето беше невероятно днес, даже се престраших да облека Алек по-тънко, дано времето да е все такова вече Praynig

П.С. Ивинявам се за дългия пост, ама като сме по цял ден на вън . Пък и тук обикновенно не мога да се добера до компютъра Peace

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 21:44 от vily_st

# 219
  • Стара Загора
Най накрая ми остана време да се разпиша и аз. Първо честито на рожденниците ни. Да са живи и здрави, много късмет и любов им желая. Честити месечинки и на бебоците.
Някакви предложения за заглавия за новите теми? Thinking
"Идва вече топло време - по цял ден разхожда  се МАРТенското бебе"

# 220
Моят бебчо и той от групичката на Окич и Русана!Наистина голяма нерва,голямо нещо!Днес през деня горе-долу добре,стана 8 часа-рев!Слагам го на гърда сукне и се дърпа и врещи-а не е гладен!Направих му фризолак,почти не щя.А и кърма си имаше още  след това като се изцедих.Спи му се та две не вижда,а реве,не заспива.Какво е това нещо!?Наистина все се нерви.Вече вземам да си мисля,че за всичко обвинявам коликите,а всъщност показва характер мойто дете. Crossing Arms
А последните дни и моите гърди са едни меки Tired То си личи,че по-малко кърма има.Притеснявам се дали се нахранва Алекс.Заспива докато го кърмя,но какво е ял или се е уморил само от дърпане незнам. Tired Ако се опитам да го дохраня или плюе биберона или почва да хленчи.Ей така си изхвърлям фризолака,правя,той се дърпа,аз хвърлям.А и толкова трудно спи през деня,че не ми се и буди вече като е заспал.Голяма мъка ми е кърменето общо взето. ooooh!

# 221
  • Варна
Е, аз да похваля мойто по прицип ревящо и неспящо бебе  Mr. Green - днес излезнахме в 13 часа и се прибрахме чааааак в 20.30 - цял ден без рев  Whistling  Спа, бодува си в количката, раздаваше усмивки на всеки който се спра да я види, пак спа и така, прибрахме се нахранихме се и заспа ..... да не повярва човек. А и тук беше 27 градуса - жега - голям кеф  Mr. Green

# 222
glafira- аз Елия вечер я мажа или с кремчето на Себамед или с Бочко. Като излизаме навън и ръцете мажа.
за обща среща- аз мога да се наема да я органидирам, с преспиване в някой хотел (няма да се изхвърляме). Живи и здрави ще му мислим догодина.
Ние сега си седим в леглото и си говорим със зайко Joy
Лека и мека от нас

# 223
Ние днес излизахме с колата.Малкото така се беше изпотило вътре,че столчето за кола беше мокро  ooooh!
Мен ме страх да отворя прозореза, а за климатик да не говорим.Беше с по-плътен гащеризон и отдолу с боди дълъг ръкав на дупки.Целияяяяя се беше изпотил милия. Много топло беше времето.Вече ще минавам на бодита с къс ръкав и по-тънички гащеризончета ,а скоро и по 7/8-ми панталонки!

Слънцезащитни кремове дали да купувам вече???Верно не се излага на пряка слънчева светлина,но все пак???

# 224
Привет!

Ауу, как се изложих с тоя "балкон"  Laughing Ми де да знам, че така му викате ...аз реших, че си ме видяла на балкона  Joy, нали си ми в квартала  Laughing

Та да си кажа и за Драганов, де - всичко ни е ОК, девойката е супер, даже каза, че няма нужда да ходим на контролен преглед.Каза си човекът лекцийката, няма да се обяснявам, че вече всички я знаете  Crazy София се държа екстра, като изключим изненадата в памперса  CrazyДаже така му се смя милата, че все едно всеки ден си гукат заедно  Laughing Само накрая рева, като я заобличахме, хареса и да е гола  Grinning

За Зимафлуора - с Никол съм пила през бременността и после и на нея съм давала.Тогава не бях чела негативни изказвания за него.Но пък детето е със супер здрави зъбки/до сега поне, да чукна на дърво/Дали е от него или от "Гената"  Mr. Green, не знам.Сега обаче, след всичко изчетено не смея и май няма да даваме.

ААа, Бодливке, имал е бебе на стари години Спок / за други деца нямам инфо/Обаче след като се е родило, той писмено се отказва от всичките си теории, защото не е могъл да ги приложи на своето дете  Grinning Въпреки всичко доста деца са отгледани по неговите методи.На мен лично много неща ми допадат. Ако го прочетеш със сигурност ще си на друго мнение  Simple Smile

Глафира
, какви точно глупости е писал? Наистина ми е интересно, а така или иначе зачекнахме темата, надявам се да не се приеме като заяждане, наистина се интересувам  Peace

Напа
, за ваксината - аз не и държа крачето, сестрата го прави това.Аз дори не гледам, че така ми е жал...

Абе да ви питам - от къде знаете кой кога има рожден ден?!?  newsm78 Четете всеки ден от заглавната страница на форума ли?!?

Днес взехме памперси на Хъджис, следващият размер и нещо не ми се виждат много хубави  newsm78 Аз ли съм забравила какви са, променени ли са...нали бяха по-дебелички едно време или само най-малките са такива...и нямат никакви ластични лепенки, на гръбчето също нямат и хартията една такава твърда ми седи...да не съм взела някое менте, а?Някой ползва ли ги?

Абе само мойта госпожица ли е спокойна в края на деня? Вече няколко дена като откърти към 4-5 следобяд и к се събужда към 8-9 вечерта После се къпем, храним и почти веднага заспива, та така до 5 сутринта.Не мога да се оплача, колики изобщо не е имала, как ни се разминаха и аз не знам...

За мазането навън - все още с нищо не мажа.

Общи условия

Активация на акаунт