МАРТенското бебе вече е голямо, и си гука мила мамо!

• 10 816
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
Честит рожден ден, Elwing! Много здраве и късмет и хубави моменти със семейството ти!

Днес взехме памперси на Хъджис, следващият размер и нещо не ми се виждат много хубави  newsm78 Аз ли съм забравила какви са, променени ли са...нали бяха по-дебелички едно време или само най-малките са такива...и нямат никакви ластични лепенки, на гръбчето също нямат и хартията една такава твърда ми седи...да не съм взела някое менте, а?Някой ползва ли ги?

От Кауфланд ли сте ги взели - в синьо-червен плик? Има два вида Хъджис - турски инякакви други - в синьо-зелен плик. Вторите са по-хубави и съответно по-скъпи.

И моите гърди вече са меки почти нон стоп и искрено се надявам да продължим успешното кърмене. Още повече, че моето хлапе шише не признава и много се задвя ако го натисна да пие чай.

Иначе не сме от много спокойните. Убедена съм, че реве не от колики обаче. Лошото е, че до преди три дни спеше в количката почти нон стоп навън, а а сега се буди и реве дори навън  Rolling Eyes

Хайде хубав и слънчев ден, да се възползваме максимално.

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 10:31 от heli_heli

# 241
Здравейте мамчета,
elwing ЧРД! Да си много здрава, много щастлива мама и обичана жена!
Честита месечинка на Симонката!

Елия тази нощ спа като къпана  Joy Събуди се в 5 и 30ч да папка и сега към 8ч се мотка нещо. От 1 час се храним, спим, храним и т.н
Спокойничка ми е.

Онзи ден сънувах, че си има сестричка- тъкмо е проходила и то се родило другото. И си говоря- добре че не съм раздала дрешките, че ми тябват и сега.  Joy Тра ла ла съм си. Той после таткото го отнесе бз да знае защо  Rolling Eyes
Незнам вие как сте със секса, но ние си върнахместарато форма. (а мен ме беше страх, че няма да е както преди)

Аз резчиствам шкафа с дрешки и ще ги давам на един колега на майка ми. (чакали са бебо повече от 10години и той взел че се появил на Великден, голям сладур е).

Чакам майките от Младост да се организираме за разходка.

Хайде лек и усмихнат ден  bouquet

# 242
  • София
Добър ден и от нас!

Да си похваля и аз гарджето - много ми е спокойно последните дни, явно коликите го поотпуснаха вече и той е един кротък, пу-пу. През деня прекарва доста време буден, загледан в нещо, което само той си вижда  Grinning или пък в някоя играчка. Вече си е изградил почти постоянен режим. Най-кофтито от него обаче е, че сутрин след храненето в 5:30 - 6ч му е време за будуване и игра, а на мен тогава така ми се спиии...

Чакам майките от Младост да се организираме за разходка.

Вчера обикалях Младост 2 и 3 с количката и открих страхотно паркче в Младост 2, между РУМ-а и Шела. Може би го знаят мамите от Младост, ама аз чак вчера го открих. Може да се организираме някой ден там да се видим. Нас обаче няма да ни има другата седмица от петък до неделя.

Да ви питам нещо - на звяра главата му се бели. Едни такива големи люспи, малко като кал изглежда (доки каза, че това било бебешка кал). Та на това ли му викате "крусти" или е нещо друго? Защото педиатърката каза, да му мажа главата със зехтин преди баня и да го реша с гребенче, за да паднат, пък аз бях чула, че има специален крем за крусти на Мустела, та ако е същото - да взема него.

Играчките на Таф Тойс май нещо нямат внос, защото преди около месец изръчках 2-3 онлайн магазина за една дъга и не можаха да я намерят.

Дъги на Таф Тойс има в ХипоЛенд. Ние от там взехме наскоро, защото сме със сгъваема кошара и едва намерих нещо дето става за нея, че да забавлява детето. Много са хубави. Друг е въпроса, че дребния не я вижда като е над него, но много се забавлява като е на повивалника и дъгата му се пада от страни. тогава я вижда и такъв бой отнасят горките играчки  Mr. Green
Ето тази е нашата: http://taftoys.com/view.php?itemid=10575

Ние вече ще се приготвяме за разходка.
Приятен уикенд!

П.П. за малко да забравя - ЧРД на Елвинг!
И на всички, които имат повод за празнуване днес:   bouquet

# 243
  • София
Благодаря ви за хубавите пожелания!  Hug Heart Eyes Любима, горда съм че съм родена с него на една дата  Simple Smile Хайде да се поздравим с нещо по случая, примерно това Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
МаймункеLaughing Hug А вашият батко кога беше? Помня че и той е рогато  Simple Smile
Честити месечинки на празнуващите днес!!!  Hug   Heart Eyes   bouquet
Крем за лице не ползваме. И баткото не го мажех, само бях взела студозащитен.
Не съм спец по кърменето, но не е ли това нормалното състояние на гърди с регулирана кърма - да са меки?
Къде изчезна СЗАRolling Eyes

# 244
Честито на рожденичката  bouquet

И аз мисля, че е нормално гърдите да са меки, аз не вярвах, че дори и моите вечно напращели ще омекнат, но ето - случи се, а мляко винаги има. Хапвайте редовно, почивайте и няма за какво да се тревожите Peace

Моят хубавец от седмица е точно същия киселяк, какъвто пишете и вие. Най-странното е, че не разбирам защо. Както си е мирен и спокоен, само на нещо леко да се изнерви - както си го къпем нормалн,о, изхленчи за малко и после преминава в ужасен рев, който не спира по никакъв начин, после едвам суче. Или другия вариант е да е съвсем спокоен, да се насуче и към края да започне да реве, тогава съм го усетила, че е от оригване и пръцкане, но пак няма усмиряване. Или поревава час, или хленчи в баща си и после аз го приспивам като лягаме заедно и се гушкаме. Лошото е, че и аз се отнасям така и нищо не мога да свърша. Сутрин се занимаваме с него заедно, после разходка и изобщо не сколасвам с това домакинство, не знам вие как се справяте. Аз гледам преди всичко да изчистя и подредя (поне на вид да не ме дразни нищо), но това гладене и готвене...в някой друг живот явно.

Иначе да се похваля, вече си имаме и кенгуру и слинг. Вчера тествахме успешно навън кенгуруто, макар, че ефектът е малко като с количката - в движение спи, а като седна мрънка. Ама ей сега съм го приспала успешно май, щом успявам да си щракам необезпокоявано Simple Smile

За майките ползващи слинг, най-вече Никита , че е със същия шал - къде го носите навън - за кратки разходки ли, как се справяте с вързването и омотаването. И трябва ли да го обличам по-дебело, отколкото в количката? Крачетата най-вече ме притесняват, че си висят надолу незавити, и в кенкуруто и в слинга.

# 245
Nikita,nie sme na Hugies,imat lasti4ki na gyrba,sinio-zelen paket sa.sorry za latinicata,pi6a ot telefona si.

# 246
Аз да си кажа за памперсите - До сега винаги сме били с Либеро и проблеми изобщо сме нямали, включително сега с №3. Маже би защото не ги купуваме от големите магазини, а от кварталната аптека, а там турски не зареждат. Вчера ходихме до Вис Виталис уж само за Surcare за пране, но...Рая намаза чорапогащник за един нов джинсов сукман, две блузки, още една пижама и страхотна оранжева рокля за лятото. Joy Междудругото взехме и един пакет на Hugies /синьо-зелена опаковка - явно и там памперсите не са турски/, снощи сложихме един за през нощта и наистина са мекички и нито са прекалено тънки, нито пък много дебели - точно като Либерото. Сигурно има значение къде са произведени. Та май повече експерименти няма да правя - това ще са двете марки, които ще ползваме ние и то купени от аптеката, или от Вис Виталис. Peace

# 247
Животинче- аз парка го знам и ми е много мерак да си седим там, но сама не ми се ходи. (ей до сега бях навън и умирам от скука, ще си взема книга за четене после). Пиши на ЛС  да се разберем нещо (и нас сигурно др. уйкенд няма да ни има).

Утре сме на бебеко парти у свеки. От мен се иска само да си домъкна дебелото дупе заедно с детИто и да си събера подаръците.

# 248
  • София
Честито на всички празнуващи, понадебелях от вашите вкусотийки, но продължавайте все така. Да ви е сладък живота...

И къде ходихте???    Laughing  bouquet

В една градинка на припек с една маминка Laughing

Еля, с кой точно крем на Себамед или Бочко?

Слънцецащитен крем съм взела на Себамед, фактор +50, мажа и бебата, себе си

Домашната работа я върша сутрин между 7 и 10, бебката тогава е спокойна и мога да я оставям за малко. Иначе след това излизаме, прибираме се за два часа и пак излизаме, така че след обяд вече нищо не правя. Само почивам.

И моята хубавица през последните няколко дни е спокойна, почти не мрънка, основно спи и яде. Само дето навън днес се опита да ревне, ама я заплаших с бебе Калоян на Криси99 и тя млъкна

# 249
  • София
jivotinche - сега ме хвана яд- точно тази дъга много си бях харесала, и миналата събота си мислех да ходим до Хиполенда, но видях във Вис Виталис, че има играчки и от там взех. И тази е готина, ама онази по- ми харесва.
veroniki , супер много харесвам дрешки с такива готини надписи, ама не съм намирала- не че много съм търсила, де Embarassed
.........
Къде изчезна СЗАRolling Eyes
Ами замина за вилата за празниците, ама вчера май я видях в скайп -а- значи вече са си тук и скоро ще се включи Thinking
glafira , ти не си човек, бе! Аз най много веднъж седмично мога да се да вдигна в 7 и да свърша нещо.

# 250
  • София
Окич, всеки ден ставам в 6.30-7, защото малката яде тогава. А след това просто не мога да спя, не ми се спи. Така че се възползвам от факта, че Светланка спи, а аз не, то посвършвам туй-онуй

# 251

Да ви питам нещо - на звяра главата му се бели. Едни такива големи люспи, малко като кал изглежда (доки каза, че това било бебешка кал). Та на това ли му викате "крусти" или е нещо друго? Защото педиатърката каза, да му мажа главата със зехтин преди баня и да го реша с гребенче, за да паднат, пък аз бях чула, че има специален крем за крусти на Мустела, та ако е същото - да взема него.

Аз вчера успях да намеря кремчето на Мустела,нали писах за проблема с коричките м/у веждите.Вълшебен е!Днес 2/3 от коричките ги няма  Party

Моите гърди също са меки през повечето време,но малчо похапва и не плаче,ще видим във вторник резултата!Видимо е порастнал юнака,но друго си е да се премерим! Grinning

За домакинстването:смогвам,но през"свободното" си време,когато зверчето нанка или тате го гледа,аз карам втора смяна  Laughing  Да похваля половинката - прахосмукачката и работата с препарати е негово задължение! преди години получих алергия и не се установи от какво е - е,аз си реших че е от препарат за почистване  Mr. Green

# 252
Колко време поддържат температура бебчетата ви след ваксина.
Досега не ни се беше случвало да имаме температура и съм много притеснена. Вчера след ваксината ни нямаше нищо вечерта беше добре и днес цял ден спи имаше температура 37.8 после спадна след като и дадох парацетамол но продължава да спи. Дали да се обаждам на педиатъра
?

# 253
glafira-крема на Бочко е Защитен крем http://www.lavena.bg/index.php?ch=9&tip=1&id=65&l=1

За домакинската работа- аз я върша между другото, но обикновенно и аз сутрин- 8-10ч. Само готвенето го върша и таткото като си е тук.

Да ви се похваля, че имам подарък от мъжлето- часовник на Фосил. Но не ми бил за това, че съм родила (ще има и за това, само се чудя кога и какво ще е)

# 254

Да ви се похваля, че имам подарък от мъжлето- часовник на Фосил. Но не ми бил за това, че съм родила (ще има и за това, само се чудя кога и какво ще е)
Браво, на мен мъжа ми още нищо не ми е купил  #2gunfire #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт