Букет от плодове

• 28 859
  • 61
  •   1
Отговори
  • На брега на реката

Отдавна ме човърка нещо отвътре да експериментирам с плодов букет, но не съм много наясно с детайлите. Някой правил ли е такъв? Как се запазват свежи плодовете? Как изобщо се изграждат? По какъв повод и на кого е подходящо да се даде плодов букет? Имате ли снимки на свои? А получавали ли сте и как ви се стори?

# 1
  • Банкя
Много красиво изглежда.Единия е от зеленчуци-мисля по-лесен.
Нямаше ли някакво обяснение...

# 2
  • Czech Republic
От зеленчуци и колбаси съм правила - не е трудно, но е добре да имаш телена основа. От плодове според мен е непрактично, защото вече изрязани (а това отнема доста време, защото спада към карвинга) дори и да се напръскат с ядлив спрей - бързо увяхват. Peace

ПС. Несъмнено обаче са много красиви и оригинални!  bouquet
ПСС. сега прочетох, че питаш как се изгражда - мисля, че по същия начин като при зеленчуковия - кръгла специална телена основа (може да е във форма на кръг, цвете, триъгълник и т.н) всичко се набожда на дървени шишчета и се декорира според вкуса. Плодовете можа да са намазани и леко с желатин, но както казах по-добре е със специален спрей. с желатин може да стане и мазало. Повод - плодов по всякакъв, особено ако си сигурна, че дадения човек няма алергии към плодовете и ги обича. Колбасения  се дава често на мъже, а зеленчуковия става и за вегетарианци. Тук са много поръчвани и бонбонените китки - тематични - Рафаело, Ферреро или смесени. Peace

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 10:48 от natalyna

# 3
  • На брега на реката
natalyna, ти просто си украси масата за някой празник или го поднесе? Имаш ли снимка? Лесно било да се подреждат върху зелка.
Аз намирам и филмчета за това как се правят, но ми е любопитен вашият опит.
А тези букети изобщо  подаряват ли се?  newsm78

# 4
  • Czech Republic
natalyna, ти просто си украси масата за някой празник или го поднесе? Имаш ли снимка? Лесно било да се подреждат върху зелка.
Аз намирам и филмчета за това как се правят, но ми е любопитен вашият опит.
А тези букети изобщо  подаряват ли се?  newsm78

kloi, аз работя в цветрски бутик и често правим такива букети. Предполагам може да се набучат шишовете върху зелка, но в този случай и тя трябва да се скрие по някакъв начин - иначе няма да е естетично.

Да тук са често поръчвани подобни букети. За съжаление снимка нямам - не нося апарат винаги на работа Sad

# 5
  • На брега на реката
natalyna, споделят ли клиентите по какъв повод ги поръчват? Аз да си призная си мислех, че ресторантите ги правят  Embarassed

# 6
  • Czech Republic
Ето някои букети които се предлагат тук в Чехия:

Със зеленчуци:

С колбаси:

С бонбони:

С цигари: (подобна правихме наскоро за някаква дама - подарък от колежките и. Според мен е ужасна:(

natalyna, споделят ли клиентите по какъв повод ги поръчват? Аз да си призная си мислех, че ресторантите ги правят  Embarassed

Ами обикновено споделят - най-често са поръчвани от колеги подобни букети или от синове/дъщери  за по-възрастни хора. Бонбонените са хит около Валентин. от време на време идват хора с много странни поръчки - една дама искаше да и сложим в букета кутийки от лекарства (беше за аптекар). И малки плюшени играчки слагаме. Тъй като магазина ни е в един търговски център не е проблем да намерим продукти. обикновено ние си ги купуваме - после представяме касовата бележка заедно с букета, за да знаят хората колко и какво сме купили. В ресторантите нямат време за такива неща - доколкото знам, дори и в реномираните ресторанти всички букети (колбасени/плодови или не, се поръчват). Peace

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 11:12 от natalyna

# 7
Боже, много бих се радвала някой да ми поднесе един такъв нетрадиционен плодов букет Crazy!

Така като гледам, с непрофесионалното си око, веднага ми идва идея как може да се направи подобен букет. Плодовете се изрязват с формички за сладки. Предполагам че могат да се захаросат, за да запазят по-свеж вид. Набучват се на дървени шишове, а шишовете пък се набучват на някакъв по-голям твърд плод, като пъпеш например или грейпфрут  newsm78. Тук-там може да се добави някоя клонка, за украса.

Идеята е невероятна, благодаря, че сподели Simple Smile.

# 8
  • На брега на реката
Marieta, и аз така ми се иска да получа пък сметаната ще е от мен Wink

# 9
  • Czech Republic
Ето още една плодова ( с цели плодове увяхва по-бавно) и не е трудна за изпълнение:

Харесва ми, че тук няма никакви допълнителни елементи - само плодове. Peace

А иначе и ягодова са правили колежките миналата година, но ягодите потопени в бял шоколад.

# 10
  • На брега на реката
Ето още една плодова

А, това е толкова сладурско Crazy Страхотна изненада за детенце ми изглежда  baby_neutral
Онези предните ми се струват малко страшни  Confused

# 11
  • Банкя
natalyna  много интересни неща.
Какво ли не измислят хората.

# 12
Много хубава темичка.Благодаря
Честит празник на всички именици.

# 13
  • Пловдив
Браво за темичката много е красиво ,но за това се изисква и талант да има човек,защото си е цяло изкуство.
ЕТО НЕЩИЧКО И ОТ МЕН.

И нещо красиво от плодове и зеленчуци.     Hug Hug

# 14

Общи условия

Активация на акаунт