Букет от плодове

• 28 871
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
xenia чудесно си се справила,с какви формички изрязваш?

Повреди ми се апарата  Sad и е сниман с телефон, затова нищо не се вижда. По него има изрязвано с 5 различни форми на цветя с различна големина. Това са форми за курабийки, които специално съм събирала за целта.  Топчетата са изрязани с лъжичка за топчета.

# 46
  • На брега на реката
 smile3501

# 47
Страхотна идея за подарък.
  chef
 Порових се малко в интернет и открих, че това се прави и в София   

http://www.buketotplodove.com/

Страхотни са newsm10

Аз съм си поръчвала плодов букет "Весела усмивка" от Fruitiere и останах много приятно изненадана. Препоръчвам ви го за подарък, ако ходите на по-голямо гости Wink Прави впечатление, отваря разговори и е вкусно.

# 48
xenia ,красота,много ми харесва,но моля те разкажи по подробно,какви са плодовете,на какво са закрепени и каквото още се сетиш?

# 49
xenia ,красота,много ми харесва,но моля те разкажи по подробно,какви са плодовете,на какво са закрепени и каквото още се сетиш?

Жълтите цветя са от ананас. Има зелени цветя- те са от пъпеш. Има 2 цвята пъпеш-оранжев и зелен. От тях са и топчетата върху маргаритите с изключение на най-горното- то е от грозде. Има много ягоди, те почти не се виждат. Има малко резенчета мандарин и 6 броя пръчки нанизани с грозде. Това е като плодове- няма кой знае какво разнообразие.  Нанизвани са на бамбукови пръчици за шишчета както показват на видеото. Пъпеша във вид на едри цветя трудно се държи на шиша защото е мек. Ананасът е много подходящ т.к. сърцевината му е твърда. И като се наниже, няма мърдане. Набучени са шишовете във "флора" за сухи букети. Случайно я бях купила като я обърках с тази за живи и така би си ми стояла ненужна ако не са плодовите букети. Обаче не я харесвам много- в отличие от зелената за живи, тази се рони и може да зацапа "салатката".

Букетът бързо увяхва. Ананасът и пъпеша увяхват най-бързо. На снимката вече е почнал да позавяхва леко, сниман е след около 6-7 часа. За 24 часа вече съвсем е увяхнал. Не знам дали би се удължил срока ако се пръска с водичка примерно  newsm78 Ако го правите за гости, правете го колкото се може по-пресен и го дръжте под найлон и в хладилника.

# 50
  • София

Xenia, БРАВО!!! Отлично си се справила - букетът е направо фантастичен !!!

# 51
xenia , благодаря ти,разпознах аз ягодките,нали ги обожавам,може ли да не ги видя аз.Благодаря за обясненията,тъкмо щях да те питам как се държат в стъкленото което малко се вижда на снимката и ти си издала тайната.Аз си мислех дали няма да стане ако се полеят с някакъв желатин(имало такъв за поливане само)самите плодове,така се предполага че ще се запазят по-дълго.Това е една страхотна идея за смайване на гости.

# 52
Мерси момичета, наистина е много красива "салатка" на масата.

Сигурно по-дълго ще издържат поляти с желатинова глазура. Но пък в края на краищата нали целта е да се ядат и то максимално свежи. Ако очаквате гости следобяд и го правите сутринта, спокойно ще издържи в отличен вид. За някое по-важно събитие може би си струва човек да се подсигури за всеки случай с глазура. newsm78 Но ако трябва всеки път да ги желираш, то ще ти се отще да започваш. Laughing

Наистина е много ефектно за гости. Аз всеки път като чакам гости и забравям всички ефектни рецепти. Laughing Но следващия път дано се сетя за букетчето да им видя реакцията.

# 53
  • Plovdiv->Toronto
http://www.ediblearrangements.com/
Ето тези имат офис до моята работа, не ми се виждат много практични, но сме поръчвали за колежки излезли от болница например, за бейбишауър и за рожден ден на една шефка  Peace.
И аз малко се ужасявам от почернели круши и ябълки, но ще направя нещо по-трайно за в къщи, че хлапето иначе не пипва плодове Mr. Green. МОже би ако изкъпя в лимон парчетата  Thinking ... Мерси че ми напомнихте за тези цветчета  Grinning!

# 54
  • На брега на реката
Ето тези имат офис до моята работа, не ми се виждат много практични, но сме поръчвали за колежки излезли от болница например, за бейбишауър и за рожден ден на една шефка  Peace.
И аз малко се ужасявам от почернели круши и ябълки, но ще направя нещо по-трайно за в къщи, че хлапето иначе не пипва плодове Mr. Green. МОже би ако изкъпя в лимон парчетата  Thinking ... Мерси че ми напомнихте за тези цветчета  Grinning!

Ако хлапенце обича шоколад, скрий плодчетата  в него  Laughing

# 55
  • На брега на реката
Шоколадовите плодчета - след това в букетче  Wink

# 56

По тази причина ябълки и круши не се използват в такива букети. Или аз поне не съм виждала. За хлапето пробвай с кремче като това което бях показала по-нагоре (над букета ми). Wink

Моите също не ядат плодове ако не са им нарязани на салатка и сервирани в подобаващ вид. Така изяждат индустриални количества. И приятелчетата на щерка ми също поглъщат солидно плодови салатки.

# 57
Колективно сме получавали такъв "букет" за 8 март. Ягодки в бял и кафяв шоколад и ананас във форма на цветя. Ефектно и оригинално.
Недостатък - свърши бързо  Grinning

# 58
  • Plovdiv->Toronto
Мерси, ще пробвам с крем и шоколад  Peace,
макар че може би ще стане като с меденките  Rolling Eyes, кара ме да ги топвам в шоколад и полсе огризва само шоколада като катерица  Rolling Eyes Laughing ...

# 59
  • На брега на реката
Мерси, ще пробвам с крем и шоколад  Peace,
макар че може би ще стане като с меденките  Rolling Eyes, кара ме да ги топвам в шоколад и полсе огризва само шоколада като катерица  Rolling Eyes Laughing ...

hahaha   Joy

Успех тогава !  Hug Дано сега проработи.

Общи условия

Активация на акаунт