Автоимунен тиреоидит на Хашимото (7)

• 93 071
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
  • Козлодуй
Решила съм обаче по-малко да съм болна.Хашимото,микроаденоми чакаме и ядреномагнитен резонанс-абе я да си гледат работата.Става ми лошо и ми тръпнат ръцете и имам сърцетуп ама като имам ми минава.Записах се на танци,ходя по фризьори и смятам да правя още много неща хич няма да си седя вкъщи и да цикла.А и йога добре ще ми дойде Simple Smile

Микроаденомът ти как беше открит? Без ЯМР?!? Rolling Eyes По повод висок Пролактин ли?
Питам, защото и аз съм имала проблеми с висок Пролактин, но никой не ме е пращал на такова изследване...
При последната си консултация с д-р Тодорова се сетих да я питам дали трябва да следя редовно Пролактина /сега той ми е в норма/ и тя ми обясни, че той и ТSH са свързани, влияели се един от друг.

И още нещо искам да питам. Това тръпнене на ръцете, за което пишеш, възможно ли е да е от Хашимотото?!?  Shocked  

# 196
Сание май въобще не е за препоръчване Naughty Пийте си обикновен зелен чай. Ако имате наблизо китайски магазин, си купете истински, насипен, а не сашета. Чуден става. Запарва се за кратко, с невряла вода. Може да пиете по няколко чая, а ефект има и като Санието донякъде, без да уврежда стомаха. На мен от Сание ми се гадеше и ме болеше.

# 197
Здравейте, момичета,
и аз съм с Хашимото, отдавна следя темата и много ми е интересно, най после реших и аз да се запиша. Сега съм на диета със зелева супа, три дена вече съм на нея, ям само супа и салата от алабаш, червено цвекло и моркови. Само, че няма никакъв резултат и това ме съсипва Cry Натрупала съм мазнини на корема, какво да правя?

# 198
  • София и там където не се пуши
Oxi11 зелето е противопоказно за Хашимотото.

# 199
И с какво му пречи зелето? В тази супа има много зеленчуци, много искам да отслабна,просто вече полудявам smile3511

# 200
Здравейте момичета, следя тази тема с голям интерес.От няколко месеца съм с тази диагноза и благодарение на вас не се отдадох на отчаянието,когато разбрах, че постоянната умора,липсата на спокоен и пълноценен сън,честата и без причинна раздразнителност не се дължат на "пролетната умора"...Просто едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ  bouquet

# 201
  • София и там където не се пуши

И с какво му пречи зелето? В тази супа има много зеленчуци, много искам да отслабна,просто вече полудявам smile3511

Прочети първия пост на тази тема за храната и отслабването.

# 202
Излязоха ми резултатите и са много зле. Антителата пак са ми скочили МАТ от 235 на 471, а ТАТ от 505 на 620. ТСХ ми е 1,78, а Ф4 ми е над нормата 19,13 при реф.9-17.
Просто не знам докторите ли са сбъркани или аз та така се получава. Много ми се скофти  Cry
От както ги пия всички боклуци дето ми ги предписват нещата стават от зле по-зле  Cry
И великия имуновени допълнително ми влоши антителата. Ще спра всичко да пия пък да видим тогава какво ще става  #2gunfire

Съчувствам ти, миличка  Hug Да не би да е от стрес ? Чувстваш ли се спокойна напоследък или ти е напрегнато и си тъжна?
Само не си спирай хормона, моля те, сигурна съм, че постепенно всичко ще ти влезе в норма, все пак трябва мъничко време, не се отчайвай!!! Naughty
Опитай се да се разсейваш с неща, които ти доставят удоволствие или те радва  smile3525
Пиши по-често тук, ако от това ти олеква на душичката  Hug

Птица, благодаря ти за инфото и без това хич не ми се почваше това Сание, но нали трябва да се свалят 2,3...,4...,5 килца и... Embarassed затова. Дойде топлото време и се разсъблякох по фанелка, положението не е никак розово, имам любовни дръжки  ooooh!

# 203
и без това хич не ми се почваше това Сание, но нали трябва да се свалят 2,3...,4...,5 килца и... Embarassed затова. Дойде топлото време и се разсъблякох по фанелка, положението не е никак розово, имам любовни дръжки  ooooh!
Mlyna,ти пък как го измисли да отслабваш точно с този смотан чай newsm66.Остави че често води до спазми в корема,но и ще ти станат лениви червата и после няма оправия.
Аз съм много доволна от Калорекс за корем и талия,пих го преди да забременея още,тогава беше хит,постоянно го рекламираха и наистина имаше супер ефект-отслабваш точно в корема и талията.
http://www.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA% … -pid30000309.html
Не е лошо пак да си го взема,сега се зачетох,че намалява холестерола и кр.захар.

.◦♥Toche♥◦.,миличка,не се отчайвай  Hug Знаеш,че върху антителата много трудно се влияе и много бавно.Те си правят каквото си искат,нямаме контрол над тях,дори и с лекарства.ТСХ ти е супер.

Аз пък умирам за зеле и когато разбрах,че имам Хашимото януари месец бях много ранена да науча,че зелето ни вреди.И като че ли още повече ми се ядеше,защото е забранено.Обаче  в хран.магазин до нас започнаха да готвят страхотно зеле с пиле и аз през 2-3 дни все си купувах за вкъщи.Значи за тези 4 месеца си представете колко пъти съм яла зеле-поне 3 пъти в седмицата,а ТСХ ми е 2.09/април месец/.А беше 4.42 януари.
А кажете ми сега как стават тия работи?И фТ4 ми се беше подобрил,а нали забранените храни пречат на работата на жлезата и я потискат?

nastalinka,пиши по-често  Simple SmileНаистина е хубаво  да знаеш,че има хора които  разбират как се чувстваш.
Оxy11,добре дошла HugВнимавай с диетите,при Хашимото не се препоръчват драстични диети или с малък прием на калории .

Леле,каква реч дръпнах в полунощ Blush
Лека нощ,милички  Hug

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 00:17 от erota

# 204
Цитат
Обаче  в хран.магазин до нас започнаха да готвят страхотно зеле с пиле и аз през 2-3 дни все си купувах за вкъщи.Значи за тези 4 месеца си представете колко пъти съм яла зеле-поне 3 пъти в седмицата,а ТСХ ми е 2.09/април месец/.А беше 4.42 януари.
Пиеш ли някакви хапчета за ТСХ? newsm78
Истината е, че не е доказано колко вредят зелето например и някои други храни. Има различни теории... Rolling Eyes

# 205
  • Пловдив
Излязоха ми резултатите и са много зле. Антителата пак са ми скочили МАТ от 235 на 471, а ТАТ от 505 на 620. ТСХ ми е 1,78, а Ф4 ми е над нормата 19,13 при реф.9-17.
Просто не знам докторите ли са сбъркани или аз та така се получава. Много ми се скофти  Cry
От както ги пия всички боклуци дето ми ги предписват нещата стават от зле по-зле  Cry
И великия имуновени допълнително ми влоши антителата. Ще спра всичко да пия пък да видим тогава какво ще става  #2gunfire
Не се отчайвай, как така ще си спираш лечението! Нали вярваш на докторката. Тези стойности на антителата хич не ги гледай. Два дни един след друг да ги изследваш, може да са много различни, а твоите не са с толкова голяма разлика. Не са хиляди, все пак! И ако всичко друго не ти се пие, поне Еутирокса не спирай, той явно ти е необходим.

# 206
Пиеш ли някакви хапчета за ТСХ? newsm78
Истината е, че не е доказано колко вредят зелето например и някои други храни. Има различни теории... Rolling Eyes
Да,пия л-тироксин 25 мкг дневно и лимфомиозот.
Исках да кажа,че зелето не е навредило на лечението ми и жлезата не е станала по-зле от преди 4 месеца при прегледа с ехограф/ама не е станала и по-добре Laughing/
Не твърдя нищо,не казвам да ядете зеле,просто се сетих да споделя с вас  Simple Smile

# 207
За зелето - нали когато е сготвено не е толкова опасно. Аз пък редовно лапам броколи, но винаги сварени и мисля , че не ми вредят кой знае колко. То ще си покаже в края на месеца  Thinking.

erota, благодаря за инфото, но не бих се възползвала. Имам си лични причини. Просто ще спазвам стриктно разделното хранене, че напоследък доста го нарушавам и ето последиците са налице. Rolling Eyes Ох и аз много обичам Зеленце с пиленце , да взема да сготва, че тъкмо е разделно  Laughing

# 208
erota Знам, че при Хашимото не се препоръчват драстични диети, но като забелязвам как мъжът ми от време на време поглежда на коремчето ми, става ми Weary и съм твърдо решила да го махна на всяка цена. Мили Хашимотки имам и още един проблем, много ми пада косата, съвсем оредя smile3511, дайте съвет.

# 209
  • Пловдив
erota Знам, че при Хашимото не се препоръчват драстични диети, но като забелязвам как мъжът ми от време на време поглежда на коремчето ми, става ми Weary и съм твърдо решила да го махна на всяка цена.

Добре, че и моя мъж се е закръглил, та няма как да ми прави забележки на мен. Обаче сериозно се страхувам, че ще тръгне по жени, защото моето желание за секс е доста намаляло.

Общи условия

Активация на акаунт