Автоимунен тиреоидит на Хашимото (7)

• 93 076
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Явно и аз трябва да си направя изследвания на кръвна захар и на холестирол. Защо никой от лекарите не ми казаха, че при тази диагноза трябва да направя такива изследвания? newsm12 Колко съм патила от тези доктори и пак продължавам smile3515
И на мен никой не ми е казвал да ги правя.То с тези кг беше ясно,че не ми е наред холестерола и кр.захар.Просто като си записах първият час за д-р Тодорова исках да имам всичко накуп и тя даже ме похвали,че имам всички изследвания и няма нужда да изследвам нищо друго.
Така че смело ги прави,не губиш нищо.Изследвах също и триглицериди заедно с холестерола.
Досега само общ холестерол съм пускала,но ми се иска да изследвам поотделно добър и лош холестерол  newsm78,за да се видят по-прецизно нещата.

# 256
  • София
pgzenga, честит рожден ден на патерица. Много щастие и здраве ти пожелавам   bouquet Hug

Момичета моя холестерол е в норма и захарта също, да се чуди човек как става този номер с тези високи антитела  ooooh!

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 10:57 от .◦♥Toche♥◦.

# 257
 Един бърз запис и от мен , че отдавна не съм писала.
И при мен захарта и холестерола са ми в норма. Ама антителата хвърчат.  Смятам в събота да си пусна едно изследване , ама ще видим...

# 258
  • София и там където не се пуши
Предстои и на мен изследване, но до сега и аз не съм имала холестерол и захар.

# 259
Здравейте, момичета!
Искам да ви питам дали и това е от Хашимотото-имате ли чести, но кратки мускулни спазми по цялото тяло?Аз от няколко месеца ги имам, не са толкова неприятни, но са нещо, което преди нямах.Освен това имам подобни спазми/приличат малко на контракции/ в едното ухо.Усещането е доста особено и трудво за обяснение, затова ви моля, ако някоя от вас е имала подобни усещания, да ми пише.Това е нещо като продължителни с часове спазми в ухото-не е толкова звук, колкото усещане за тупане в ухото и се провокират ей така от нищото.Ходих на УНГ и на невролог, не е проблем с ухото, по-скоро невролозите предположиха, че се дължи на спазъм на кръвоносен съд, който рефлектира и се чува в ухото.Не знам, но е доста подлудяващо, защото е непредвидимо и нелечимо/поне засега/.
Желая ви приятен ден и по-малко болежки!

# 260
Да, крампите са характерни за Хашимото. Но може и да не се дължат само на него - ако правиш строги диети, ограничила си силно приема на въгл., липсват ти някои витамини и минерали, също може да имаш такива прояви. Пий Б-витамини или Калмацин.

За ухото не знам. С кръвното как си?

# 261
Мили Хашимотки, откакто съм с тази диагноза много ми капе косата. Сега пия Cefasel освен срещу антитела съм чела в един форум, че помага и при косопад. Споделете ваш опит в борба с косопада.

# 262
С ниско кръвно съм, направо не знам към какъв специалст да се насоча.

# 263
Здравейте отново,

Тъкмо се връщам от преглед при ендокриноложката и съм много объркана. Тя ми каза, че за една бременност от значение е единствено TSH да е в норма. На ТАТ и МАТ не можело да се влияе - всички вливания и т. н. нямали еднозначен ефект. Тя ги определи като скъпо и нестандартно решение, което не влияе еднотипно на всички. Такива вливания мойели да имат както положителен, така и отрицателен ефект и за това не препоръчвала да се експериментира с тях. Според нея една жена с Хашимото може да има напълно нормална бременност ако TSH е в норма. Трябвало да се посещава ендото на 3 месеца при бременност...
Каза ми още да спра да се ровя из нета, защото това само ме плашело допълнително...
Някоя от вас имала ли е успешна бременност при диагноза Хашимото, без всички тези вливания?
Иска ми се да вярвам, че наистина е толкова лесно   Praynig
Чакам ви да споделите нещо обнадеждаващо   bouquet

# 264
  • София
Аз. И двете бременности съм изкарала съвсем нормално, без никакви отклонения, единствено следях ТСХ.

# 265
А на мен ендокриноложката миналата година когато ТСХ-то от 7,27 беше станало 4,29 /т.е. почти в норми по Бодимед референтни стойности/, а ТАТ и МАт се бяха повишили още над нормените / а за тях ми каза въобще да не си давам парите, нямало да влезнат в норми/, ми каза "сега ако искаш можеш да забременяваш", т.е. явно е възможно и нормално. Така че, MammaMmia, действай! Стискам ти палци!!!  newsm10

# 266
  • Козлодуй
Здравейте, момичета!
Искам да ви питам дали и това е от Хашимотото-имате ли чести, но кратки мускулни спазми по цялото тяло?Аз от няколко месеца ги имам, не са толкова неприятни, но са нещо, което преди нямах.Освен това имам подобни спазми/приличат малко на контракции/ в едното ухо.Усещането е доста особено и трудво за обяснение, затова ви моля, ако някоя от вас е имала подобни усещания, да ми пише.Това е нещо като продължителни с часове спазми в ухото-не е толкова звук, колкото усещане за тупане в ухото и се провокират ей така от нищото.Ходих на УНГ и на невролог, не е проблем с ухото, по-скоро невролозите предположиха, че се дължи на спазъм на кръвоносен съд, който рефлектира и се чува в ухото.Не знам, но е доста подлудяващо, защото е непредвидимо и нелечимо/поне засега/.
Желая ви приятен ден и по-малко болежки!
Не знам дали това точно е мускулен спазъм, но особено след раждането миналата година, усещах често потрепвания на мускули - на коляното, прасеца, рамото... За това ли говориш? Д-р Тодорова каза, че Хашимотото може да предизвика подобни неразположения и ми изписа Панангин /K и Mg/.

# 267
Здравейте,момичета!Горе главата и няма да се даваме на някакъв си там Хашимото Laughing
Но ако може все пак да разбера и вашето мнение.Аз не пия никакви лекарства,но това е решение на моята лекарка, според нея това е по-малкото зло (засега)....С килограмите ще се боря някакси,но с тези "прекрасни" често сменящи се настроения...е откаде да намеря сили за позитивни мисли...сега се смея,а след 5 минути ме дразни всичко без да има защо...Вие как се справяте,когато искате да  #2gunfire всички....

# 268
  • София
Здравейте,момичета!Горе главата и няма да се даваме на някакъв си там Хашимото Laughing
Но ако може все пак да разбера и вашето мнение.Аз не пия никакви лекарства,но това е решение на моята лекарка, според нея това е по-малкото зло (засега)....С килограмите ще се боря някакси,но с тези "прекрасни" често сменящи се настроения...е откаде да намеря сили за позитивни мисли...сега се смея,а след 5 минути ме дразни всичко без да има защо...Вие как се справяте,когато искате да  #2gunfire всички....
Мацка, преид всичко сме жени. Нали знаеш, всички сме така  - викаме, фучим, крещим, побъркваме всички, не злучайно всички урагани носят женски имена. Не отдавай всичко на господин Хаши.  Naughty Аз какро правя - като ми се вика - викам. След 5 минути съм забравила за какво съм крещяла. Мисля, че е по-добрия вариант, отколкото да трупам. Hug

# 269
Цитат
След 5 минути съм забравила за какво съм крещяла. Мисля, че е по-добрия вариант, отколкото да трупам
Aз пък си трупам Rolling Eyes просто съм такъв характер. Не мисля, че истерията е нещо нормално и тези "женски" черти...Толкова са вредни, колкото и да "трупаш". Важно е душевното спокойствие и не ми казвайте, че не може да се постигне.

Общи условия

Активация на акаунт