Автоимунен тиреоидит на Хашимото (7)

• 93 206
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Разбира се, но на мен такъв ми е характерът. Аз съм творец, човек на изкуството, при това емоционален рак и няма как просто да седя кротко и да гледам философски. За това никакъв Хашимото не ми е виновен, аз съм си такава натура. Ако нямам някакви перипетии, сама ще си ги измисля за тръпка. Grinning

# 271
Аз не говорех за емоционалността- и аз съм много емоционална. Но по-скоро за скандалджийството, което според мен вреди много, отколкото да помага да се разтоварваш. Казвам, че когато ни иде да изригнем, е по-добре да се успокоим, отколкото да сипем пепел и жупел Simple Smile Пример: казват ми нещо на криво и вместо аз да се ядосам, го приемем с насмешка и пренебрежение. Лично аз си мисля, че ядовете за глупости и заради някого, доста зле ми повлияха и може да има връзка с хашимото. И другата крайност не е добра - постоянно да гледаш да не си крив на някого:roll: Аз се опитвам да намеря баланса за себе, макар да е трудно Sunglasses

# 272
  • София
Добро утро! Изпихте ли си хормончето???!!!
Е време е тогава за кафето!!! Simple Smile
Следващата седмица и аз съм при доктора с изследванията....да видим дали няма да ми намали дозата...??? Нали лятото се намалява???
За ТСХ- личната може да го дава /та го получих де/ този път без да плащам.  Продължавам да отслабвам и не знам дали се дължи на неяденето на тестени или на хормона/че е 100мг/ Ще видим ако го намали как ще е .Ще разпитам доктора по-подробно този път и ще ви кажа !
Хубав ден ,приятели!!!!  bouquet

# 273
  • Пловдив
Аз не говорех за емоционалността- и аз съм много емоционална. Но по-скоро за скандалджийството, което според мен вреди много, отколкото да помага да се разтоварваш. Казвам, че когато ни иде да изригнем, е по-добре да се успокоим, отколкото да сипем пепел и жупел Simple Smile Пример: казват ми нещо на криво и вместо аз да се ядосам, го приемем с насмешка и пренебрежение. Лично аз си мисля, че ядовете за глупости и заради някого, доста зле ми повлияха и може да има връзка с хашимото. И другата крайност не е добра - постоянно да гледаш да не си крив на някого:roll: Аз се опитвам да намеря баланса за себе, макар да е трудно Sunglasses
Може да се опитате да правите медитация, не че съм спец, ама подобни техники помагат много за сваляне на напрежението. И, наистина, не само Хашимото ни е виновен.
Хубав ден!

# 274
Добро утро!

Аз също от доста време не пия нищо. С ендото се познаваме от 10 години - бях на 10-12 като ми откриха Хашимотото. Тя има специалност като ендо педиатър, но работи и с възрастни. Каза ми, че при функциите на щитовидната жлеза няма разлика при деца и възрастни. Тя смята, че единственото, което ни трябва и на което влияем е ТСХ.
Имам основание да и вярвам, защото преди време се водех диспансерен пациент на друго ендо. И при условие, че ТСХ беше в норма (близо до долната граница), а ТАТ и МАТ завишени, въпросното второ ендо каза пий Л-тироксин. Аз го пих според указанията 1 месец и пак направих изследвния. И познайте - ТАТ и МАТ мнооого по-високи, а ТСХ 10 пъти под долната граница?!
И след този случай си казах я да си ходя при детската лекарка - с нея си се знаем, никога не ми е причинявала допълнителни проблеми и винаги ме е успокоявала. Тя и вчера това ми каза. Каза още: "майка ми е също педиатър и ми казва, че ако на младини е знаела каквото знае сега, никога нямало да ни роди". Каза да спра да се шашкам, че съм си съвсем наред и няма проблем да имам "нормална" бременност  Heart Eyes

Та това по моята сага. Като имам и изследванята, ще знам повече...

# 275
MammaMmia  на мен ми откриха Хашимото след първото раждане. Когато реших да имам второ дете. Забременях от раз , от първия опит. Неуспешна бременност. След още 6м. забременях отново , пак от раз.  През цялата бременност следях само ТСХ , антителата винаги ми са били мноооого високи. Ходих почти всеки месец или през месец да го следя.Не са ми вливали нищо. Чух за това чак след като родих. На мен докторката ми е казвала , че най - вероятно винаги ще са ми високи антителата, ако са в норма ще е супер.
Успех на всички желаещи бебчета.

# 276
Може да се опитате да правите медитация, не че съм спец, ама подобни техники помагат много за сваляне на напрежението. И, наистина, не само Хашимото ни е виновен.
Хубав ден!
В предишната ни  тема писах малко за медитацията, но това състояние на безмислие не се постига лесно. Трябва концентрация и някои техники да се знаят. Да, действа релаксиращо, но не може да промени характера ни.  Философията на йогите е простичка: Живеят днес, не вчера нито утре. Пробвайте един ден да не мислите за вчерашният ден и за този, който ни предстови и  ще видите колко различно ще се чувствате.

# 277
Момичета за косопада ако сега е по-интензивен не се притеснявайте толкова въпреки че е неприятно! От моята фризьорка знам,че косата пада най-много пролетно и есенно време - като листатат на дърветата е! Та може да е просто временно сега!

# 278
... а ТСХ 10 пъти под долната граница?!

Как може да е 10 пъти под долната граница, коята тя обикновено е десетична дроб newsm78

Иначе си права Peace И майка ти е права! Колкото по-малко знаете и се шашкате, толкова по-лесно ще забременеете и износите успешно децата. Спокойствието е от голямо значение.

# 279
  • Пловдив
FT3 2.21
 pg/ml 1.40 - 4.20

FT4 1.17
 ng/dl 0.71 - 1.85

TSH 0.777
 uIU/ml 0.49 - 4.67

Prolactin 10.12
 ng/ml Ж (1.39 - 24.20); М (1.61 - 18.77)

Testosteron 0.19
 ng/ml Ж (0.05 - 0.73); М (1.95 - 11.38)

LH 11.68
 mlU/ml Ж(фолик.1-18, лутеална-0.40-20, менопауза-15-62), М(2-12)

FSH 5.89
 mlU/ml Ж(фолик.:4 - 13; лутеална:2 - 13; менопауза:20 -138), М(1 - 

Estradiol 22
 pg/ml Ж(фолик.: 39 - 189; лутеална: 48 - 309; менопауза-:0 - 77); М(20 - 77)

Може ли запознатите да коментират тези изследвания.При тези резултати на хормоните на щитовидната трябва ли да пускам и антитела.Изследванията са правени на 5 ден от цикъла

# 280
Добро утро мили Хашимотки! Изпих си хормона, пия кафенце.
Косата ми пада през цялата година, не само пролет и есен Weary Сега започнах всяка сутрин да я мажа със Себорал форте и пия редовно Цефасел. Дано да има резултат.
мм Как така личната ти лекарка безплатно ти дава направление за изследване на TSH? Да няма някакви промени в здравната каса, та аз не знам? Ако има такова нещо информирайте.

# 281
Сещам се да ви попитам нещо. Ималил ли сте болки от вътрешната страна на бедрата от коляното нагоре - нещо като опъване не е непоносимо, но е доста неприятно.  Чудя се какво е и има ли връзка с хашимотото?! Rolling Eyes Ако на някой се е случвало и знае какво се прави в тази ситуация пишете!

# 282
  • София
MammaMmia , Чета и не мога да повярвам, че има такова съвпадение. На мен като ми откриха хашимотото и ми изписаха веднага хормон от 50 , МАТ ми беше малко над горната а ТАТ в норма. Още на първото изследвани вече бяха над границите и двете. След вливането на интралипид положението стана плачевно, а след вливането на имуновенин още повече. Сега съм си намалила дозата на 25 и съм на мнение че повече нищо няма да вливам поне докато не забременея, а за тогава ще мисля като стане. Аз също имам крампи на краката особено тези седмици, според мен е липса на магнезии  newsm78

# 283
  • София/Варна
Здравейте мацки.
Аз май от един месец не съм писала и днес си взех изследванията и се депресирах
МАТ от 660 преди месец сега е 709
ТАТ от 188 сега 230
и най-гадното ТСН от 1,85 сега 2,28
и FT4 от 16,86 на 13,59

и това при условие че бременея и тъпото ТСН трябва да клони вече към 1.
Пия селени аспирини. Лимфомиозот и нещата на зле.
Просто нямам думи. Много се запритеснисвах изведнъж.
Снощи цяла вечер сънувах кошмари , че се случва нещо с бебето. Психясала съм явно много.

В четвъртък съм при Тодорова и дано да ме успокои.

# 284
птица аз винаги се изследвам в една и съща лаборатория (Цибалаб) и до колкото си спомням долната граница бе6е 0.34 за ТСХ. Когато въпросното ендо се пробваше (казвам пробваше защото е в малък град в Софийска област и основно я посещават баби с диабет - при нея аз бях ново екзотично животно, на което буквално пробваше) ТСХ ми стана 0.034. За това забравих и за диспансеризация и за всичко. Отидох си пак при ендото с което си се знаем от 10 години и така  Simple Smile И без това "провинциалното" ми ендо такива неща ми говореше, че почна да ми е зле не от друго, ами от страх.

.◦♥Toche♥◦. , това допълнително дава червена точка на ендо-то - тя ми забрани да си вливам такива екзотични неща и ще взема да я послушам. Първо ше си направя плеядата хормони, които ендо-то и дерматолога са ми дали да изследвам и след това въоръжена с резултати ще мина и на ехограф.

Готиното е, че ендото е доста земно и винаги ми казва кое колко струва, кое според нея си заслужава парите и т. н. Като ми откриха Хашимотото, ме светна, че Бодимет плащат нещо като комисионна на лекарите, които дават насоки за там и ме прати в някаква Транспортна болница, защото била по-евтина. За сравнение ендото, което ми смъкна ТСХ-то 10 пъти пращаше всички в Бодимет, понеже резултатите им били най-точни! Не знам дали още е така, но не планирам скоро да се ходя при нея  #Crazy

Кофти е, че здравето са го обърнали на бизнес...

Все пак благодаря много, че ме успокоихте  Hug
Аз се бях притеснила, че всички освен мен пият и си вливат какво ли не. Пък вчера лекарката ми каза, че ТАТ и МАТ не ги пипа и според нея не е нормално да ме тъпче с лекарства, когато ТСХ е добре. Дори каза ТАТ и МАТ да не си ги правя, защото от тях нищо не се очаква и не се знае дали/кога ще са в норма и нямало смисъл да си давам парите и да се шашкам излишно от това колко точно са. След като и обясних, че всичко се поема от здравната ми карта (тя имаше опасения дали е необходимо да хвърля толкова пари по лаборатории), ми каза добре пусни си ги тогава...

Благодаря много на всички за отговорите  Heart Eyes Сега поне съм убедена, че не съм някакво единствено, странно животно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт